Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  2583 518491
Cannabis (hamp) er en planteslekt. Cannabis er også fellesbetegnelsen for rusmidlene som blir fremstilt av disse plantene, nærmere bestemt av artene indica og sativa. De vanligste rusmidlene fra disse plantene er hasj, marihuana og hasjolje.

Cannabis er ett av verdens mest benyttede rusmidler; det er kun koffein, alkohol og nikotin som ligger foran.

De vanligste måtene å innta cannabis på er å røyke det eller spise det. Det oppnås raskest effekt gjennom å røyke det. Det brukes bong (pipe) eller en såkalt «joint» (hasj blandet med tobakk). Ved fordøying tar det en lenger periode mellom inntak og til at rusen inntreffer. De vanligste formene av Cannabis er marihuana, hasj og hasjolje.

Hasj
Hasj er nok den mest kjente versjonen av cannabis her i Norge.
Hasj er laget av trikomer fra blant annet toppskudd.
Man kan lage hasj på forskjellige måter, jeg går nærmere inn på en av disse senere i innlegget.
Hasj er også veldig populært siden den kan komprimeres til relativt små "plater".
Bilde av en plate:
http://www.dritern.com/plater.JPG
(Takk til Politihøyskolen sin PPP (power point presentasjon) for bildet.)

Disse platene er somsagt veldig populære av den grunn at de kan komprimeres slik, og da er det lettere å få smuglet dem inn i landet.
Hasjen selges gjerne som 100gram eller 50grams plater, som da ofte blir solgt videre i mindre deler (5-10-20 gram).

Det finnes i hovedsak to forskjellige farger på hasj, svart og en mer brunlig. Det er forskjellige farge skjær, men svart og brun er de to hoved fargene.
Man kan enten røyke eller spise/drikke hasj.

Røyke hasj
Dersom man skal røyke hasj, tar man ønsket mengde (0,5 - 1,0 - 1,5 alt etter ønske) og varmer denne opp. Man kan f.eks stikke den på en nål, for så å holde en lighter under å "svi" den. Når den blir varmet opp blir hasjen myk(ere) og kan da knas inn i tobakk, eller ønsket "blandemateriale". Noen bruker nemlig forskjellige urter for å slippe å blande med tobakk.
Vær obs på at en ikke svir hasjen for mye, man trenger ikke få klumpen til å brenne
En liten finger regel er å varme den helt til du ser et snev av røyk som kommer, stans straks oppvarmingen, blås på den og gjenta dette en gang eller to. Dra så fingen over det oppvarmede området og hasjen vil bli gnidd av og du kan kna den inn i tobakk/urter eller hva det måtte være.

Hasj i mat / drikke
Man kan også innta hasj ved å drikke eller spise det.
En enkel måte å drikke det, er "Kakasj".
Kakasj = Kakao+Hasj

Du trenger:
Kakao pulver
En liten god brun/svart klump med freike
Mjølk

Du gjør:
1. Passe på å ikke ha noe speisellt på planen før noen timer senere!
2. Varm opp mjølkå.
3. Bland ut kakao pulveret i mjølken.
4. Gni ut Freika til biter, for så å røre den ut i kakaoen.
5. Hell over i kopp, vis du ikke allerede har gjort det.
6. Mens du spiser et godt brødmåltid og kulden tar på ute, drikk og nyt.
Vis hele sitatet...
(Hentet fra Norcan http://www.norcan.org/forum/index.ph...c=12&hl=kakasj)

Dersom en vil spise det kan en lage "Skakkolade"
Skakkolade = sjokolade+hasj.

Du trenger:
Sjokolade plate (gjerne 200gram)
Hasj (5g duger bra)
Rivejern
Gryter
Passende form (gjerne noe Tupperware greier)

Du gjør:
1. Smelt sjokoladen i "vannbad"*.
2. Riv hasjen på et "rivejern" (slik en river osten på før en legger det på pizza'n)
3. Legg hasjen oppi når sjokoladen er ca helt smeltet.
4. Rør GODT, sakte og jevnt slik at verken sjokoladen eller hasjen svir seg. Hold på slik i 5-10 minutter.
5. Tøm sjokolade blandingen oppi en passende form.
6. Sett den i kjøleskapet for å kjøle av.

Vips har man skakkolade, veldig "stealth" og fungerer bra.
Det tar gjerne litt lengre tid før en får rusen, men den blir somregel sittende lenger. IKKE spis hele skakkolade plata selv

*Vannbad: Man trenger to gryter, en med vann oppi og en uten. Legg den tomme gryta slik at den flyter i den med vann. Få vannet til å koke. Den tomme gryten blir da varmet opp av det kokende vannet i gryte nr 2.
Vis hele sitatet...
(Opprinnelig sett på Norcan, men fant ikke igjen oppskriften så den er hentet fra hukommelsen.)

Fremstilling av hasj
Her er en film som viser dere hvordan å fremstille hasj ifra pot (marijuana).
http://www.dritern.com/upload/pot-hasj.zip (Dersom filmen ikke fungerer gi beskjed, evt om noen har en server med mer båndbredde let me know).

Marihuana
Marihuana er tørkende blader, toppskudd og blomster fra hampplanten. Den har flere gatenavn, blant annet "pot" og "grønt".
Marihuana røykes generelt sett rent, her ruller man bare en joint som om en ville rullet en røyk. Ingen oppvarming trengs.


Rusen:

Generelt gir cannabis en mild, euforisk rus, men rusen varierer fra person til person. Det er også viktig hvilket miljø brukeren befinner seg i, samt stemningen personen er i.

Lysten på mat og søte ting kan øke, kalt munchies eller matkick. Det er en appetittvekkende effekt, en effekt som er blitt nyttet i medisinsk bruk av cannabis tidligere (se under).

Rusen forsterker sanseinntrykk, samt fornuft og oppførsel. En kan være glad og fornøyd, og kan bli fnisete og le av det meste. Brukeren kan bli avslappet eller hyperaktiv, ofte omtalt som «trippy». Han/hun blir mer oppmerksom på farger, mønstre, musikk og lignende. Hjernens metakognitive evner blir stimulert, som kort fortalt er hjernens evne til å tenke hvordan en skal løse et problem; høyere tenkning, selve «tanken bak tanken».

Cannabis påvirker kroppens kordinasjonsevner og også kroppens motoriske evner. En kan bli ustabil, få problemer med å holde ting i ro, og andre effekter i likhet med inntak av alkohol. Evnen til å utføre krevende oppgaver som bilkjøring, blir drastisk redusert. Kortidshukommelsen kan bli lammet betraktelig. Personen kan repetere seg selv, og han/hun kan få problemer med å skille drømmer fra virkeligheten.

«Negative» effekter kan inntreffe som for eksempel akutte angstanfall, overreaksjon i panikk og paranoia.

Fysiske symptomer
Det er flere fysiske symptomer av cannabisrus, som kjennetegner en person påvirket av cannabis. De vanligste og som er lettest å oppdage er først og fremst store pupiller, blodsprengte øyne, ringer rundt øyene og tørr munn.

Ved jevn bruk forsvinner noe av effekten, en blir mer tolerant og rusen antar en mildere form.

Bivirkninger
Akutte
Akutte effekter av cannabisrus inkluderer tap av intern kontroll og kognitiv svikt. Særlig svekkes oppmerksomheten og minnet i perioden påvirkningen er til stede.


Kroniske
Det har vært generell en oppfatning om at cannabis ødelegger hjernens evne til å huske, noe som er tilbakevist i flere studier. Det viser seg at under bruk av cannabis har man kraftig redusert læreevne, men at denne kommer tilbake til normalt når cannabinoidene går ut av kroppen. Dette forklares med at THC ikke dreper celler i hjernen, men kun «bedøver».

Selv ved brå avvenning etter langvarig, hyppig bruk, rapporterer brukerne kun om milde søvnvansker og lett nattesvette i noen dager, samt økt drømmeaktivitet. Med tiden mister mange interessen for cannabis-rusen, og bruken er derfor langt mer utbredt blant ungdom enn eldre.


Schizofreni
Det har siden 60 tallet vært teorier om at cannabis kan forårsake mentale lidelser, herunder schizofreni og depresjon. Det er ikke enighet om cannabis bidrar til å utløse psykiske lidelser, eller om cannabis-misbruk tvert imot er mer utbredt blant personer med forutgående psykiatrisk sykdom (og at bruk av cannabis hos disse simpelthen er uttrykk for en form for selvmedisinering).

Flere studier viser imidlertid at sammenhengen er kausal (bl.a. indikerer en større epidemiologisk kohort-studie av 50 000 svenske soldater.

De siste tjue årene har bruken av cannabis eksplodert blant befolkningen. Schizofreniraten har ikke rikket seg, men vært stabil så lenge det har blitt foretatt målinger. Dette tyder på at det er lite sannsynlig at cannabis er en viktig faktor som leder til schizofreni.


Lungeskader
Effekten av tobakksrøyk og cannabis røyk er ganske forskjellig, mens tobakk går til mindre, perifere ganger i lungene konsentrerer cannabisrøyk seg på de store sentrale luftrørene. En konsekvens av dette er at cannabis, i motsetning til tobakk, ikke ser ut til å forårsake emfysem. Det har også vist seg at cannabis heller ikke ser ut til å forårsake KOLS.

Om man blander med tobakk vil man selvfølgelig få skader av denne.


Kreft
Cannabis har en rekke substanser som har vist seg å hemme mange forskjellige typer kreft Blandt disse er prostatakreft.


Hjernen
Ingen bevis er funnet for langtids reduksjon i minne eller oppmerksomhet i cannabisbrukere en uke etter siste inntak. Det er heller ikke funnet funksjonelle forskjeller i hjernen funksjoner som håndterer dette mellom regelmessige cannabisbrukere og ikke brukere. Det er også konstatert at de ikke finner noen endring i intelligens hos cannabisbrukere.


Overdose
Det er praktisk talt ikke mulig å ta en overdose av cannabis. Det dominerende psykoaktive stoffet, THC, har en meget høy LD50, og igjennom denne testen har man regnet ut at en mann på rundt 75 kg vil trenge ca 1,4 kg med gjennomsnittlig sterk marihuana for å få en overdose.

Store doser kan derimot føre til hallusinasjoner, og overdrevne doser eller større doser på uerfarne personer kan øke sjansen for at brukeren besvimer. Før dette skjer vil brukeren som oftest bli merkbart sort rundt øynene.

Fra hans synspunkt vil verden spinne rundt, og dette kan føre til angstanfall og panikk. Det er ubehagelig, men det er ikke påvist at det er direkte helseskadelig utover cannabisrusens normale skadevirkning på kropp og sinnAvhengighet
Cannabis' avhengighetskapende potensiale er omstridt, men prevalensen av avhengighet som definert i ICD-10 blant dem som noensinne har brukt cannabis, er 10–15 % i følge amerikanske studier. Tallet øker for dem som bruker cannabis regelmessig (ukentlig) over flere år, og er ifølge de samme studiene mellom 57 og 92 %.

Det er ikke etablert et like klart abstinenssyndrom, som populært benevnes fysisk avhengighet, slik som for f.eks. alkohol, kaffe, tobakk og heroin, selv om man har toleranseutvikling for cannabis og det er rapportert fysiologiske symptomer som svette, søvnforstyrrelser, irritabilitet, aggresjon, endret appetitt og skjelving. Imidlertid er ikke disse symptomene så konsekvent rapportert at de defineres som egne cannabis-abstinenssyndromer. Hyppigst er symptomene i spekteret omkring irritabilitet, urolighet og nervøsitet, som man også kan se hos spilleavhengige, noe som muliggjør alternativ tolkning av symptomene som uttrykk for en angstreaksjon. Mange hevder derfor at cannabis i seg selv ikke er avhengighetsskapende, men at avhengighetspotensialet avhenger ene og alene av brukeren. Ingen av abstinenssymptomene er så kraftige at de er livstruende.


Hjernen
Ingen bevis er funnet for langtids reduksjon i minne eller oppmerksomhet i cannabisbrukere en uke etter siste inntak. Det er heller ikke funnet funksjonelle forskjeller i hjernen funksjoner som håndterer dette mellom regelmessige cannabisbrukere og ikke brukere. Det er også konstatert at de ikke finner noen endring i intelligens hos cannabisbrukere.


Kilder
Hodet mitt
Norcan.org
Wikipedia
Sist endret av møkk; 6. april 2006 kl. 12:25.
Godt jobba. Greit å ha alt samlet på et sted, men hva med å låse tråden og klistre den opp? Regner med at det vil komme en del negative komentarer av folk som prøver å bevise at bestevennen sin døde av hasjsprøyte, og det vil vel dra tråden ganske kraftig ned i verdi.
Veldig bra, men husk at hasj ikke er framstilt av selve toppskuddene, men trikomer som er skilt ut fra blomstene og siden komprimert.
Skrumester
møkk's Avatar
Trådstarter
Sitat av mortal
Veldig bra, men husk at hasj ikke er framstilt av selve toppskuddene, men trikomer som er skilt ut fra blomstene og siden komprimert.
Vis hele sitatet...
Endret det nå
Men en henter hovedsaklig trikomene fra toppskuddene

Sitat av Dodecha
Vi trengte en stor cannabis tråd ja.

Takk for at du gadd å skrive den
Vis hele sitatet...
Ja, jeg kjeder meg på skolen

Sitat av Mith
Godt jobba. Greit å ha alt samlet på et sted, men hva med å låse tråden og klistre den opp? Regner med at det vil komme en del negative komentarer av folk som prøver å bevise at bestevennen sin døde av hasjsprøyte, og det vil vel dra tråden ganske kraftig ned i verdi.
Vis hele sitatet...
Ser helst ikke at den blir låst, men klistret hadde ikke vært feil.
Ser helst at den forblir åpen, så kan man heller stille evt mer spørsmål her, så slipper vi mange nye tråder, samt om en har noe i tilføye.
Om det blir så gale at man begynner å syte om alle folka som daua av hasjsprøyter, eller kanskje hasj pillene så får man heller luke ut disse og evt følge med på vedkommende sin seriøsitet.
Kommer snart med en annen "den store xxxxx tråden" om jeg kjeder meg nok
Sist endret av møkk; 6. april 2006 kl. 12:29.
Bra. Ikke forherligende, eller fordømmende. Du bør riktignok skrive litt mere om kreftfaren. Er ikke så enkelt som du framstiller det.
Ser helst ikke at den blir låst, men klistret hadde ikke vært feil.
Ser helst at den forblir åpen, så kan man heller stille evt mer spørsmål her, så slipper vi mange nye tråder, samt om en har noe i tilføye.
Vis hele sitatet...
Det går jo fesk. ann å lage en: "Komentarer til den store cannabis tråden" tråd da.
Men for all del, trenger jo ikke ta sorgene på forskudd. Blir jo opp til kru å avgjøre uansett.
Som sagt før, godt jobba.

PS: "den store xxxxx tråden" Haha, det første jeg tenkte på var: "Jasså, en howto der du går inn på porno."
Sist endret av Mith; 6. april 2006 kl. 12:45.
Skrumester
møkk's Avatar
Trådstarter
Sitat av lanze
Bra. Ikke forherligende, eller fordømmende. Du bør riktignok skrive litt mere om kreftfaren. Er ikke så enkelt som du framstiller det.
Vis hele sitatet...
Fant desverre ikke mer info ang kreft farene, men såvidt jeg kan tenke meg er vel tobakken som en blander hasj med mer skadelig en selve hasjen.
Skal se om jeg klarer å rote frem noe mer ang det

Ps. Takk for positiv tilbakemelding
Sorry, mente at de ikke var utskilt fra toppbladene.
Men ser at du har korrigert det nå!
Skrumester
møkk's Avatar
Trådstarter
Sitat av mortal
Sorry, mente at de ikke var utskilt fra toppbladene.
Men ser at du har korrigert det nå!
Vis hele sitatet...
Jepp
Får håpå Tias klistrer denne
ओम नमो नारायण
Dodecha's Avatar
DonorCrew
Kom over den her: http://www.bbc.co.uk/science/hottopics/cannabis/
Veldig objektivt for å være statseid.

Kreftfarer ved Cannabisrøyking
Jeg har skrevet etpar oppgaver på cannabis, og flere ganger oppdaget jeg stridende
konklusjoner angående cannabisrøyking og lungekreft.
I følge denne siden så er det en temmelig stor debatt enda når det komer til bevisene som linker cannabis og lungekreft.
Problemet ligger først i at de som røyker cannabis ofte røyker tobakk sammen, eller ved siden av det, det gjør saken å foreta seriøs forskning desto vanskeligere.

Når det kommer til andre typer kreft i resten av kroppen, finnes det mange interesante resultat.
F.eks en artikkel som omhandler forsøk der de har påvist positive effekter mot hjernesvulster.

Andre forsøk har også vist krefthemmende egenskaper i Delta-9-THC (cannabinolet som gjør oss stein).

Men man må jo nesten spørre seg, det er påvist at cannabis inneholder mer tjære enn
tobakk, og røyk kan jo ikke akkurat være sunt for lungene.
Heldigvis er det jo alternative måter å ta det på; drikke, spise, vaporisere..
Din gjøk, jeg som snart var ferdig med min. Bra skrevet tho
Skrumester
møkk's Avatar
Trådstarter
Sitat av tomiz
Din gjøk, jeg som snart var ferdig med min. Bra skrevet tho
Vis hele sitatet...
Beklager, but what a man to do when he is at school?
Bra tekst. De som interresserer seg for Cannabis burde se filmen Hemp Revolution. Tar for seg det meste av bruksområder for Cannabis. Jævla bra film. Etter man har sett den kan man hvertfall ikke skjønne at det skal være ulovlig.
ओम नमो नारायण
Dodecha's Avatar
DonorCrew
http://www.crrh.org/hemptv/grass.html

denne er vel også en "must see", tar for seg war on drugs, og hva usa har brukt (kastet bort?) på
kampanjene sine mot cannabis
Skrumester
møkk's Avatar
Trådstarter
Ser ut som jeg har noe å se på i timene imorgen

Ps, Vomitpuke: ikke sikkert den falt i smak med de overordnede
Møkk: Tydeligvis
Synes det er topp at dere klistra den tråden her.
Det er jo en god informasjons tråd for folk som ikke kan så mye om cannabies.
spankingguru
Worner's Avatar
Denne passer vel kansje inn her?

http://agderposten.no/apps/pbcs.dll/...104080091/1021

Noe så stygt. Like før jeg går og banker på døra til de folka som skrev under...
For å kunne kommentere dette trinn for trinn har jeg, selv om jeg er imot oppdeling av quote, valgt å gjøre det slik at det blir klart og tydelig.
Sitat av møkk
Hasj
Rusen:

Generelt gir cannabis en mild, euforisk rus, men rusen varierer fra person til person. Det er også viktig hvilket miljø brukeren befinner seg i, samt stemningen personen er i.

(....)
Rusen forsterker sanseinntrykk, samt fornuft og oppførsel. En kan være glad og fornøyd, og kan bli fnisete og le av det meste. Brukeren kan bli avslappet eller hyperaktiv, ofte omtalt som «trippy». Han/hun blir mer oppmerksom på farger, mønstre, musikk og lignende. Hjernens metakognitive evner blir stimulert, som kort fortalt er hjernens evne til å tenke hvordan en skal løse et problem; høyere tenkning, selve «tanken bak tanken».
Vis hele sitatet...
Siden rusen kan være hva som helst vil det være helt umulig å falsifisere en påstand om hvorvidt noen er ruset på cannabis eller ruset på livet
Hva er egentlig isåfall den egentlige cannabisrusen?Hva forårsaker disse effektene?Hvordan oppstår de? For å gå litt dypere inn i selve fenomenet cannabisrusen istedenfor bare å fortelle om de relative ytre effektene.

"tanken bak tanken" er desverre umulig, metatenkning vil være "Det som ligger til grunn for tenkning", noe som fører oss inn i erkjennelsesteorier(jfr Hume, Kant o.l), og det har ingenting med "hvordan en skal løse et problem". Men derrimot tenkning i en mer problemløsnings-retning kan være plausibelt å si her!

Cannabis påvirker kroppens kordinasjonsevner og også kroppens motoriske evner. En kan bli ustabil, få problemer med å holde ting i ro, og andre effekter i likhet med inntak av alkohol. Evnen til å utføre krevende oppgaver som bilkjøring, blir drastisk redusert. Kortidshukommelsen kan bli lammet betraktelig. Personen kan repetere seg selv, og han/hun kan få problemer med å skille drømmer fra virkeligheten.

«Negative» effekter kan inntreffe som for eksempel akutte angstanfall, overreaksjon i panikk og paranoia.
Vis hele sitatet...
Er ikke alt dette negative effekter, ikke bare det sistnevnte? og bruken av " " ser jeg på som ikke-egentlig-negative, og for å følge det, "akutte angstanfall er ikke negativt" sier du egentlig der.


Bivirkninger


Flere studier viser imidlertid at sammenhengen er kausal (bl.a. indikerer en større epidemiologisk kohort-studie av 50 000 svenske soldater.
Vis hele sitatet...
Vet du egentlig hva du sier her?

Og en siste ting angående bivirkninger, hva med nedsatt evne til å produsere sæd?I siste instans sterilitet?

Ellers har du vært flink
med fruktkjøtt.
Tias's Avatar
DonorCrew
Worner: Herregud, jeg får frysninger. Det er faen meg ikke håp for menneskeheten, hva i HELVETE er det som feiler folk!?
spankingguru
Worner's Avatar
Like før jeg flytter fra byen her. Er så dritt lei av at ikke noe annet enn alkohol og nikotin blir akseptert her.

Røyker ikke selv, men syns alikavel det er latterlig
"Kvinnen: -Slike mennesker begår vold, ran, innbrudd og overfall. De skal i hvert fall ikke få bo i
mitt nabolag."
Det er bra vi ikke eier fordommer, da.
▼ ... over en uke senere ... ▼
Håper denne kan bidra litt. Er en videosnutt som viser hvordan man lager plater med hasj.

http://www.metacafe.com/watch/109093/video/
hvor lenge er man rød på øynene og har stor pupiller etter inntak?
Sitat av møkk
Beklager, but what a man to do when he is at school?
Vis hele sitatet...
maybe learn some english ? :P
Sitat av viktor
hvor lenge er man rød på øynene og har stor pupiller etter inntak?
Vis hele sitatet...
Jeg kan ikke huske å ha fått store pupiller av cannabisbruk. Røde øyne får jeg veldig sjelden, regner med at det er veldig individuelt hvor lenge dette varer.
Ikke mange som får store pupiller av hasj eller marihuana ..
Røde øyer er det mange som opplever, men også mange som ikke får det!
Jeg har fått en påstand.

Når man drikker alkohol mister man hjerneceller, men 50% kommer tilbake.
Når man røyker hasj mister man hjerneceller, men ingenting kommer tilbake.

er denne påstanden sann?
Jeg har hørt at man ikke mister hjerneceller men bedøver dem bare under rusen.
Etter va jeg vet vil jeg mene at hasj bedøver hjernecellene, ikke dreper dem
med fruktkjøtt.
Tias's Avatar
DonorCrew
Man har enda til gode å finne informasjon som backer opp påstanden om at cannabis ødlegger hjerneceller, og teorien er vel mer eller mindre avkreftet i dagens moderne verden.

Når det gjelder alkohol så ødlegger heller ikke dette stoffet hjerneceller. Derimot kan kronisk alkoholmissbruk stå ansvarlig for ødlagte dendritter (en del av nervecellene som bringer meldinger til hjernecellen). I praksis betyr dette at hjernecellene mister sin funksjonalitet og blir "ødlagte", men heldigvis er dette (som oftest, men ikke alltid) reverserbelt med tid og stunder.
Sitat av Tias
Når det gjelder alkohol så ødlegger heller ikke dette stoffet hjerneceller. Derimot kan kronisk alkoholmissbruk stå ansvarlig for ødlagte dendritter (en del av nervecellene som bringer meldinger til hjernecellen). I praksis betyr dette at hjernecellene mister sin funksjonalitet og blir "ødlagte", men heldigvis er dette (som oftest, men ikke alltid) reverserbelt med tid og stunder.
Vis hele sitatet...
Jeg trodde at dette (om alkohol kverker hjerneceller) enda var et omdiskutert emne. Er jeg på jordet?
Alkohol dreper hjerneceller. Cannabis sløver de mektig ned! Dette er noe jeg har hørt igjen.. Men det høres passe logisk ut at gift dreper noe?

For alt jeg vet stemmer det ikke, men jeg tror jeg har lest det en plass at det stemmer. Tar jeg feil?
Cannabis bare bedøver hjernecellene, dreper dem ikke ..
Og så lenge du har cannabis i deg, er hjernecellene fremdeles bedøvet!
Da mener du altså THC? Altså at hjernecellene dine er bedøvet i ca 30 dager etter at du har røyka?
hehe ja, selvfølgelig :P
med fruktkjøtt.
Tias's Avatar
DonorCrew
Sitat av felix_poker
Jeg trodde at dette (om alkohol kverker hjerneceller) enda var et omdiskutert emne. Er jeg på jordet?
Vis hele sitatet...
Det er det helt klart, det er vel det meste der ute. Men dette er det siste jeg har kommet frem til, så inntil videre forholder jeg meg til dette..

Sitat av tomiz
Alkohol dreper hjerneceller. Cannabis sløver de mektig ned! Dette er noe jeg har hørt igjen.. Men det høres passe logisk ut at gift dreper noe?

For alt jeg vet stemmer det ikke, men jeg tror jeg har lest det en plass at det stemmer. Tar jeg feil?
Vis hele sitatet...
Ren alkohol dreper hjerneceller, ja,- men det betyr IKKE at å drikke alkohol dreper hjerneceller i seg selv.
Sitat av angel
Cannabis bare bedøver hjernecellene, dreper dem ikke ..
Og så lenge du har cannabis i deg, er hjernecellene fremdeles bedøvet!
Vis hele sitatet...
Hehe Tull! Hjernecellene er absolutt ikke bedøvet helt til THCmetabolittene er ute av kroppen. Da hadde jo alle som røyket oftere enn en gang i uka gått rundt som zombier.
Var det jeg mente Tias.. Man røyker heller ikke cannabis rent heletiden iom at folk flest ikke har vaporizer..
Sitat av viktor
hvor lenge er man rød på øynene og har stor pupiller etter inntak?
Vis hele sitatet...

Jeg har røyka vell og lenge og blir nesten alltid rød i øynene uansett..hvertfall av hasj, med pot får jeg som regel bare litt blanke øyne og litt større pupiller
Men, er det ingen som har noen seriøse sider som kan bekrefte/avkrefte påstanden. Mannen med påstanden vil ha faste bevis
Vet ikke helt om dette er tråden for mitt spørsmål, men jeg prøver likevel:
Jeg tok mine første trekk av en joint med hasj i går, uten å få effekt. Greia var at jeg rett og slett syntes det var så forbanna sterkt, og jeg tviler på at jeg klarte å holde røyken inne lenge nok til å få effekt. Jeg tok fire trekk tilsammen, men etter at jeg hadde inhalert røyken, så klarte jeg ikke holde den i lungene - jeg hostet den opp etter et enkelt sekund alle gangene. Frustrerende! Hadde gleda meg til dette lenge... Jeg røyker så å si aldri tobakk ellers, og jeg synes rett og slett det var umulig å holde røyken inne. Betyr dette at jeg bør venne meg til tobakk før jeg kan røyke en joint iblandet tobakk? Hvis dét er tilfelle, blir det nok til at jeg prøver å få cannabis-rus på andre måter gitt.
Sitat av angel
Ikke mange som får store pupiller av hasj eller marihuana ..
Røde øyer er det mange som opplever, men også mange som ikke får det!
Vis hele sitatet...
Jeg får aldri røde øyner, ikke anntyding til det en gang.
Har aldri fått det før eller...
Store pupiller har jeg da heller aldri opplevd på cannabis
Robbie:

Det er mange som ikke får effekt som førstegangs røykere. Jeg fikk ikke effekt, men kompis av meg blei helt borte. Begge på samme jointen. Men prøv en gang til så skal jeg nesten love deg effekt.

Jeg røyker ikke vanlig røyk. Bare hasj. Til å starte med reiv nå inni svarte. Når kjenner jeg det nesten ikke. Lungene/halsen tar litt tid til å venne seg til røyken. Hasj eller tobakk. Begge river i halsen.

Du får THC i deg selv om du ikke har det lenge i lungene, men jeg tror at jo lengre man har røyken nede i lungene jo mer THC får man av hvert trekk. Min teori.
Sitat av felix_poker
Hehe Tull! Hjernecellene er absolutt ikke bedøvet helt til THCmetabolittene er ute av kroppen. Da hadde jo alle som røyket oftere enn en gang i uka gått rundt som zombier.
Vis hele sitatet...
nei,såklart ikke de er like bedøvet som når du er stein,men de er fremdeles bedøvet.
Ok, takk for raskt svar Luric. Ja, vet at mange ikke får effekt første gangen - rart det der egentlig! Hehe, må innrømme at din teori stemmer overens med min, og siden jeg hosta opp røyken med EN gang, trodde jeg derfor at dét var grunnen til at rusen uteble. Men hvis jeg får THC i meg uansett, så får jeg bare håpe effekten kommer neste gang Jeg merka forresten at jeg blei litt mer lattermild enn vanlig, men kanskje det bare var placebo...
Fungerer det bra å smelte sjokolade og så tilsette litt hasj? Fungerer rusen bra? Er det en mer effektiv måte å innta hasj på oralt med hensyn til rusen?

Er rusen sterkere andre gangen du spiser hasj?
Sist endret av esc; 2. mai 2006 kl. 23:09.
Sitat av Luric
Jeg har fått en påstand.

Når man drikker alkohol mister man hjerneceller, men 50% kommer tilbake.
Når man røyker hasj mister man hjerneceller, men ingenting kommer tilbake.

er denne påstanden sann?
Jeg har hørt at man ikke mister hjerneceller men bedøver dem bare under rusen.
Vis hele sitatet...
Ved inntak av alkohol så beskrives hjernen som "speilen" det vil si att hjernen er "speilrein" får man alkohol i hjernen så begynner saltlagene og sukker lagene og røre seg og "speilen blir i urøre" det tar borti 70 dager før speilen igjen er "blank" så drikker men jevnlig så blir denne aldri klar, vdrørende det og få i seg canabis så virker vel det på synapsene i hjernen de fjerener ett litte belegg der så disse signalene går litt sprøtt!

dette er enkelt forklart men det er omtrent noe slikt,
klart man blir sløv og skadd av kanabis,, om en røyker 10gram om dagen i noen 10 år så

vil kansje noen se att man er blitt litt fprandret.late blir de fleste så det er ikkno kjennetegn,

drikerern ei flaske brennvin om dan i 20 år så blirn ivertfall sprø
vdr røde øyne,
kjenner du noen som reiser på utlandet? spesielt asia der selgse noe som heter clear yes i alle apoteker, den tar bort det røde i øyne.
i Thailand selges dette for ca 25 kroner
du kan sikker surfe på Cler Eys (lye) veit ikke om det er skrivi riktigt
under link til det produktet jeg bruker og det funker

http://www.drugstore.com/qxp12305_33.../eye_drops.htm

Sitat av viktor
hvor lenge er man rød på øynene og har stor pupiller etter inntak?
Vis hele sitatet...
jeg skrev det under også men bruker du noen dråper av dette så er verden en helt annen

den selges ikke i norge men er heller ikke ulovlig i den forstand men du kan få noen til oh kjøpe med fra Thailand forexempel eller bstill via nettet
http://www.drugstore.com/qxp12305_33.../eye_drops.htm

store øyer ? hva har dem blandi oppi der tro?
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Skal man røyke like mye marihuana som hasj eller fyller man hele papiret uten å blande med tobakk ?
Smak å behag sikkert?!
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Hasj kan være vakkert og vondt. Bare ikke røyk i hverdagene eller når du er deppa så burde alt gå fint (ang. avhengighet)
Jeg fant denne artikkelen på Norshroom, jeg har også postet den på Norcan, og jeg anbefaler alle cannabisrøykere å lese den! Det er en guide til hvordan man kan oppnå en givende cannabisrus. Jeg vet ikke om denne artikkelen har blitt postet her før; man skulle jo nesten tro det. Jeg har i hvert fall søkt, men fant ingenting. Den gir råd og vink om hvordan cannabis kan brukes positivt. Jeg har røyket cannabis mindre enn 10 ganger, og personlig fant jeg masse interessant i denne artikkelen. Gleder meg allerede til å prøve ut mye av det!

Ps, teksten er lang, og jeg var visst nødt til å dele den opp i to poster...

"Brukstips til Cannabis" Del 1. Gateavisa nr. 176 - 1/2006

Disse tipsene er skrevet med tanke på personer som har prøvd cannabis, og som er nysgjerrig på å prøve det mer. Tipsene er ment å være informerende, snarere enn oppfordrende. En tanke er å advare mot de ulempene som eksisterer ved rusmiddelet, og derved peke ut de mulige positive bruksmåter. Tipsene håpes å kunne redusere feilbruk av cannabis, slik at nye eksperimentatorer skal slippe å gjenta de feil som andre har opplevd å gjøre. Det finnes et reellt potensiale for positiv bruk av cannabis som lett drukner i de uraffinerte bruksmåtene cannabisforbudet i praksis fremmer, fordi bruken ikke kan diskuteres åpent. Tipsene søker å fremme den best mulige bruk av cannabis.

BRUKSTIPS TIL CANNABIS

1. Brukt på riktig måte gir cannabis (hasj eller marijuana) kjempegod metode til å nyte mer av livets gleder.

Cannabis kalles med god grunn et bevissthetsutvidende stoff. For å høste disse bevissthetsgledene kreves likevel at du holder fast på den nysgjerrigheten på livet og cannabisvirkningene du bar med deg som begrunnelse for å prøve aller første gang du prøvde cannabis. Uten blir cannabisrusen en stagnert og lite gledelig tilstand.

Midt i cannabisvirkningen er det alltid du selv som styrer oppmerksomheten din og hvor den rettes. Når oppmerksomheten blir sliten blir den lett stående stille på ett sted, som da fort blir kjedelig. Omtrent som med en muskel som ikke orker mer. Da må ”muskelen” i oppmerksomheten få tid og anledning til å fordøye inntrykkene og gjenvinne seg før den belastes sterkt på nytt. Å bruke mer cannabis da blir lett selvmotsigende. Det gir oftest kun et kortvarig stemningsløft, med enda større mental slitenhet og stillstand like etterpå. Hvor mye mental kraft du har til å trekke ut optimalt utbytte av cannabis, er et individuelt nivå du må finne fram til hos deg selv. Legg nøye merke til hvordan og hvor mye du har brukt når du har god virkning, og merk deg hva du har gjort om det blir for mye. Styr etter disse målene senere, og perfeksjoner dosering etter erfaringene.

Generelt varer en cannabisrus 3 - 4 timer, med en noe tankeslapp vimsethet etterpå og i dagen(e) etter. Det kalles å være ”bakskev”. Forskjellige typer cannabis gir forskjellige typer ettervirkning. (Generelt: minst av pot, mest/verst av dårlig hasj). Fysiologisk kan cannabis påvises i kroppen (med urinprøver) i minst 2 – 3 uker etter bruk. Basistilstanden i kropp og sinn er ikke fullstendig gjenvunnet før etter såpass lang tid – det er greit å være klar over.

Cannabis kan både røykes og spises. Hovedformene er hasj (brunsorte klumper, kvaen fra cannabisplanten) og pot (marijuana, grønnbrune blader og skudd fra cannabisplanten). Generelt er hasj tungt (treffer mer i kroppen) og pot lett (treffer mest i hodet) i virkningen. Doseringen er individuell, men ½ gram hasj på 3 – 4 personer er noenlunde vanlig ved røyking. Spises cannabisen trenger du rundt regnet dobbelt så høy dosering, og får dobbelt så sterk pluss dobbelt så lang virkning – altså i sum rundt dobbelt så mye utbytte pr. mengdeenhet cannabis.

Cannabis er god lindrende medisin til en del sykdommer. Det kan gjelde alt fra influensa til grønn stær og MS. Cannabis har vært brukt som medisin i mange tusen år. Medisinsk bruk har vært et hovedbruksområde for cannabis.


2. Cannabis er et rusmiddel, med ettervirkninger.

På godt og vondt. Det betyr at du med bruken velger fram noen sider og egenskaper ved basistilstanden din, og velger tilsvarende bort andre. Bilkjøring er f.eks. like forbudt under cannabis-påvirkning, som for alkohol. Ta med i beregningen at langtfra alle aktiviteter er gode å kombinere med cannabisvirkningene. Memorering av kunnskaper, som ved skolearbeid, går dårligere under cannabispåvirkning (selv om det kan være mye morsommere – bare det, at hva som egentlig var morsomt gjerne glemmes…). Korttidshukommelsen svekkes under cannabisrus. Når dette er kraftig kan det være temmelig forvirrende, om enn komisk (Hvor var jeg…? Hva sa jeg…? Hvem ba jeg…? Når ska’ jeg…?). Ta også hensyn til at ikke alle andre mennesker nødvendigvis synes du er like spennende som du selv synes under rusen.

Kombinasjon av cannabis og alkohol gir ofte dårlige virkninger. Ikke attraktivt. Du blir fort syk og spyr.

Misbruk av et rusmiddel – også cannabis – er alltid en uting. Pass på at du gjenvinner stabilitet i basistilstanden din før du bruker cannabis på ny. Hvis ikke risikerer du å miste god kontakt med det senteret av deg selv der du føler deg mest vel. Ettervirkningene kan gå fort over, eller de kan skade deg alvorlig om du ikke ser sammenhengen og ligger unna cannabis til stabiliteten er gjenvunnet.

Cannabis gir ikke abstinenser i vanlig forstand. Søvnbehovet kan øke i et par dager etterpå. Har du holdt deg påvirket daglig over noen dager vil du etterpå gjerne oppleve å bli litt irritabel i et par dager, og kan føle deg noe emosjonelt ruglete/ujevn/overfølsom selv. De aktivitetene du utfører eller avstår fra under cannabisrusingen vil også påvirke dagligrytmene dine. Hvis du spiser uvant, sover uvant, har uvant fysisk aktivitet og lignende, så vil dette også gi ettervirkninger inntil vanlig jevnhet i rytmene er reetablert. Enhver endring i livsrytmer gir deg noe uro i kropp og sinn, jfr. ”jet-lag”. Noen kan oppleve urolig mage i overgangen til upåvirkede dager igjen. Endret søvnmønster kan gi slapphet noen dager senere. Lignende vanlige ettervirkninger av endret aktivitetsmønster kan påvirke deg. Selv om dette bare er indirekte resultat av cannabisbruken og innfall du får underveis, så ”gjelder” det likevel som reelle virkninger på deg og din livsførsel.

Tenk også over fenomenet betinging i forbindelse med cannabis-bruk: At det du gjør og gleden du opplever ved det knyttes sammen i deg med andre aktiviteter du opplever samtidig. Senere vil det du har gjort samtidig høre en smule sammen for deg, gjennom gjensidig påminning. (Har du vært cannabis-påvirket i solen, vil sol minne deg litt på og gi deg lyst på cannabis og cannabis gi deg lyst på sol.) På den måten kan du forsterke gleder synergisk ved å nyte dem samtidig. Motsatt kan det gi svak fornemmelse av at noe mangler, når du nyter en glede du før har kombinert med cannabis.

Den verste ettervirkningen av cannabis er litt slapphet i kropp og sinn en dag – eller to-tre – etter cannabis-rusen. Propagandaen om ”stein i fire timer, slapp i fire dager” er ikke helt usann (bare satt helt på spissen). Livet kjennes kjedeligere en stund etter cannabis (– hvor lenge er en individuell sak, og avhengig av hvordan kjedsomheten tas). Det er viktig å vite om. Da er det helt til å holde ut. Er en ikke klar over denne ettervirkningen, som svekker aktivitetsfokus og oppmerksomhetsspenn, kan en tro at mer av det samme (cannabis) vil fjerne kjedsomheten (eller at andre drastiske virkemidler vil gjøre det). Det blir å motvirke ettereffekten med mer av det som skapte ettereffekten. Åpenbart er dette kun å utsette overgangen til opplagte tanke- og kroppsmuskler. Det en velger å gjøre under etterpå-kjedeligheten bør en passe på at i seg selv er bærekraftig – og ikke også har nye uønskede ettervirkninger. Fysisk aktivitet frisker opp. Enkel mental aktivitet (f.eks. lesing) å fordype seg i vil også bidra til å regenerere dagsnysgjerrigheten. I mellomtiden går kjedesomheten over.

Denne ettervirkningen er det smart å regne inn i tiden som beregnes til cannabis-påvirket tilstand. Dersom en tvinger seg, bevisst eller av ytre årsaker, til ofte å overvinne etterpå-slappheten, risikerer en å trekke på seg utbrenthet. Bedre å akseptere tilstanden, flyte med i den, og bruke den til noe behagelig den innbyr til.


3. Hovedvirkningen av cannabis er økt følsomhet, for sanseinntrykk og bevissthetsprosesser.

Cannabis kalles et psykedelikum. Det betyr sinnsmanifesterende. Farger blir fyldigere. Tredimensjonale dybdevirkninger blir tydeligere. Lyder virker behageligere og opplevelse av musikk du liker blir enda nydeligere. Smaksopplevelser blir en bevissthetsreise i seg selv, noe som gjør smak lett å fortape seg i: ”matkick”. – Men vit om at mat og særlig sukker bruker opp rustilstanden fort (derfor er sukker motgift om du har blitt mer ruset enn du liker). Luktesansen forsterkes, og derfor kan det være vellykket å bruke røkelse i rommet du er. Tilsvarende er frisk skogduft nærmest en smaksopplevelse på cannabis – som å drikke luft. Hudfølelsen forsterkes mye. Det kan gjøre sex til en vidunderlig opplevelse med cannabis, vel og merke når det skjer sammen med en du har god tillit og kjærlighet til, siden sanseopplevelsenes virkning videre innover i sinnet også forsterker de emosjonelle opplevelsene. (Uten dette elementet av kjærlighet kan sex på cannabis bli en vulgær affære, med skaping av unødig skille i deg selv mellom emosjoner og sanseopplevelser, på måter som kjennes ekkelt ut i ettertid. – Husk bare på at du skal leve med erfaringen i minnet resten av livet.)

I tillegg til sanselige og emosjonelle opplevelser kaster cannabis økt lys på mentale opplevelser. Følelsen av mening i tilværelsen kan øke sterkt. Det er en god ting. Men meningsfølelsen kan fort knyttes til relativt tilfeldige hendelser eller momenter ved russituasjonen, og lede inn i selvbedrag. Den indre meningsopplevelsen, nær deg men abstrakt, kan forveksles med det ytre elementet, fjernere men mer håndgripelig konkret, som meningen nedfelles på. Vær litt vitenskapelig selvkritisk her. Sjekk gyldigheten av meningsfølelsen under rusen med følelsen av mening i deg før eller etter rusen. Det kan være projeksjonen av din egen meningsgivende kraft du har observert, snarere enn noen ytre forekommende mening.
Cannabis gir deg større oppmerksomhetskraft til å observere dine egne tankeprosesser, og du tenker fortere. Det kan være hysterisk morsomt. Når man så ler blir latteren lett en selvgående opplevelse i seg selv – kjent som ”latterkick”. Latter er sunt, og frigjør masse spenninger i kroppen og sinnet, så om situasjonen tillater det (hvilket kan være vanskelig, f.eks. på trikken) er det bare å hengi seg til den gode latteren. Gode venner skjønner deg og blir gjerne med på latterkula. Dette er eksempel på fenomenet psykisk resonans, eller å bli ”kontakt-høy”, dvs. at noen overtar deler av andres sinnsstemning ved å være i kontakt med dem. Dette fenomenet er man spesielt mottakelig for under følsomheten fra cannabis. Med litt erfaring kan man oppleve å bli ganske tydelig kontakt-høy av å omgås cannabis-påvirkede uten å være påvirket selv.

Siden cannabis øker bevissthetens følsomhet blir du i stand til å følge jeg-følelsen lenger innover mot dens alltid utoverflytende kilde i sentrum av bevisstheten. Dermed er det mulig under sterke cannabisopplevelser å observere i sinnet på nivåer før der hvor sansene differensieres i syn, hørsel, smak, hudfølelse og lukt. Da glir de forskjellige sanseinntrykkene over i hverandre, og du kan f.eks. oppleve å ”se” lyder, føle synsinntrykk – og andre sanseblandinger. Dette heter synestesi, og kan være veldig interessant å oppleve. Det er også viktig å huske på å bevege deg ut av dette nivået igjen, ved f.eks. å bestrebe deg på å uttrykke det du vil konkret og tydelig. Ellers kommuniserer du dårlig til omgivelsene, og risikerer at omgivelsene ikke tar hensyn til dine ønsker simpelthen fordi du har glemt å si ifra, i din synestetiske opplevelse av at alt henger sammen og burde være lett for andre å skjønne. – Ja, men nei.

For å vinne mest mulig forståelse så vel som umiddelbar glede fra cannabisrusen, kan du like før cannabisen inntas sitte i et minutts tid og kjenne på kroppen og sinnet ditt. F.eks. kjenne på deg selv fra føttene til issen, og merke deg hvordan du kjennes ut. Så kan du gjøre det samme etter noen minutter inne i rusen. Og til sist det samme når du synes rusen er over. Lag noen sammenligningspunkter, f.eks. hvordan du kjennes ut i hofteområdet, magen, hodet, og legg merke til likheter og forskjeller mellom gangene du kjenner etter. Holdningene dine til verden eller til spørsmål i ditt eget liv kan du også se, tenke og kjenne nærmere på med slike enkle, punktvise før/under/etter-sammenligninger. Å være en smule metodisk sånn kan lettvint gi deg en verdifull systematisk vitenskapelighet i livet. Det vil være en bevisstgjøring av psykologiske sammenligningsprosesser som uansett pågår hele tiden, bare mye mindre eksakt og bevisst. Sånn kan du ukomplisert bygge deg opp en database over indre opplevelser, på områder der det aldri er andre tilstede enn deg selv. Det gir en oversikt i deg som bare du kan lage (– eller gå glipp av). Cannabis er storartet til å gjøre den typen utforsking av dine indre landskaper.