Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  38 2193
Hva synes du om nedlasting?
Hva laster du ned?
Synes du det er bedre å kjøpe musikk og filmer?
1. <3
2. Filmer og spill
3. Vi fattige har ikke råd til sånt vet du
1. Jeg synes det er helt greit
2. Filmer, spill og serier
3. Jeg kjøper som regel det jeg har lastet ned og prøvd/sett og synes er bra.

...og: listetråd?
Sist endret av charz0r; 3. desember 2005 kl. 15:44.
Nedlastning er moralsk galt, men hvem bryr seg om moral?
Her i gården går det for det meste på serier. Så greit å kunne se episodene når man vil.
Gode filmer samt klassikere kjøper jeg orginalt på DVD, nettopp fordi en DVD-samling med brente DVDer blir som en bilpark med trehjulssykler.
Mitt syn på nedlasting kommer ann på hva det handler om. Gode spill og filmer kjøper jeg(les GODE, som HL2 o.l.). Har samme politikken for film. Serier har jeg ingen skrupler med, da min familie ikke er utstyrt med et såkalt TV-apparat .
1. Nedlasting er helt ok for meg.
2. Jeg laster ned spill, serier, musikk, filmer.
3. Jeg kjøper gode spill og online spill, jeg kjøper musikk, sesonger av serier og dvder.

Jeg gjør begge deler
Sist endret av kristoffer2200; 3. desember 2005 kl. 16:00.
1. Helt greit
2. Lost, spill og filmer
3. mer praktisk og laste ned
Syns nedlasting er heilt ok.
Jeg laster ned musikk, filmer.
Jeg syns det er bedre å kjøpe musikk og filmer, så derfor gjør jeg også det! Laster jeg ned ei låt jeg liker kjøper jeg ofte albumet. Unntaket er top20-sjangeren. Denne musikken laster jeg ned bare for å ha på fest og liknende og denne kjøper jeg ikke.

Ironisk at antipiratgjengen setter inn så mange resurser på å stoppe sånne som meg fra å laste ned musikk. Jeg er jo en av platebransjens gode kunder...
Jeg synes nedlasting er greit, så lenge du har en god grunn og bransjen ikke taper penger av den grunn. Dvs. at hvis du laster ned et spill som du ikke hadde kjøpt uansett så er det greit, eller om du laster det ned for å teste det før du kjøper det. Jeg laster som oftest ned filmer, og de beste kjøper jeg så i ettertid for å ha i samlingen min. Det samme gjelder musikk, men der laster jeg i tillegg ned album jeg allerede har sånn at jeg kan høre de når jeg vil og hvor jeg vil. Så kort sagt bruker jeg nedlasting for å teste ut produkter før jeg kjøper de, blir det samme som om jeg skulle kjøpt på angrefrist og levert tilbake alt jeg ikke likte
Jeg elsker det, jeg laster ned seriene jeg ser, laster ned filmer og musikk også. Filmer kjøper jeg uansett, fordi jeg samler, men musikk kjøper jeg aldri, og det kommer jeg ikke til å begynne med heller. Seriene brenner jeg ut på dvd selv, siden de er så jævla dyre å kjøpe
1.Elsker nedlastning, og det er forbløffende at folk deler det rundt gratis på internett. Alt annet i verden koster jo penger.

2.Jeg laster ned alt mulig forskjellig.

CD'er, DVD'er og spill er så dyrt at med min inntekt er det ikke akuratt mye man får. Dessuten taper jo ikke underholdningsbransjen på at jeg laster ned, ettersom jeg ikke ville kjøpt det uansett.

Jeg kjøper gjærne CD'ene til nye band som ikke er søkkrike, for jeg støtter jo dem, men å gi mer penger til folk som har mer en de kan telle er jeg ikke helt med på.

Online spill må man jo kjøpe for å få brukt de online, og virkelig gode filmer vil man jo gjærne ha på DVD.

Etter min mening gjør fildeling ingen større skade på bransjen ettersom den også fungerer som reklame for produktene dems. Og jeg ville ihvertfall ikke kjøpt flere filmer om de klarte å stenge all fildeling av dem.
1. Det er jo i bunn og grunn galt, men hvem bryr seg. Ting som lære ebooks og dokumentarer elsker jeg at er gratis. Knowledge wants to be free!
2. Filmer, spill, serier og musikk.
3. Jeg kjøper spill jeg synes er bra, blir bare online spill. Alt annet er jeg for fattig til.
Sist endret av voldern; 3. desember 2005 kl. 16:02.
1. Galt? Hvorfor det? La oss si at 10.000 personer laster ned ett Album. Hvor mange av de er svette nerder som aldri hadde kommet til å stikke nesa ut døra og kjøpe albumet uansett? Mange. Hvor mye tap blir det ut av dette? Svært lite. Hva er forskjellen på om du laster ned en MP3-fil eller tar den opp på radioen? Eller hører den på radioen, for den saks skyld? Burde du betale fordi du har hørt den mange ganger?

2. Jeg laster ned det jeg kommer over som er interessant for meg.

3. Bedre? Tja. Jeg foretrekker å vite hva det er jeg eventuelt bruker pengene mine på. Synes jeg det er verd det, kjøper jeg det. Enklere er det jo uansett, dersom noen hadde funnet på en genial måte å ta betalt for fildeling på hadde jeg nok heller betalt noen kroner for det dersom tjenesten hadde fungert bra, og dersom kvaliteten på varene er bra.
Spørs hva det er.. Laster ned en del dvder, og de bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Men når det gjelder musikken, blir det noe annet. Om de er signet på en svær feit label som universal eller lignende, bryr det meg ikke i det hele tatt. Sett at det er gitt ut på en liten label eller gitt ut på DIY-vis, føler jeg meg litt ekkel, og det er vel der for jeg bruker litt over 1000 kr hver måned på musikk
Jeg synes det er helt greit, og mange artister burde være overlykkelige over spredningen de har fått via nettet.

Jeg laster for det meste ned musikk og serier, film en gang i blant og ytterst sjeldent spill.

Filmer kjøper jeg som regel uten å ha sett dem. Jeg kan ikke beskrive hvor mye trangere musikksamlingen min hadde vært uten nedlastning. Jeg har sikkert funnet 50 nye artister som jeg hører veldig mye på det siste året.

Serier laster jeg kun ned, men prøver å kjøpe på DVD når jeg har muligheten. Det er så mye kjekkere å se på PC'en, så slipper du å være avhengig av TV'en til da og da.
1. Nedlastning er ustoppelig spørr du meg. Så jeg har ikke noe i mot det av den grunn.
2. Jeg laster ikke ned med så mye, pga at pcen min kjører på 80-90 grader konstant, og høyere når den står lenge. Laster jeg ned er det filmer og serier. På LAN derimot laster jeg ned for harde livet.
3. Jeg synes selvfølgelig det er bedre å laste ned når det er gratis
Sitat av effie
Elsker nedlastning, og det er forbløffende at folk deler det rundt gratis på internett. Alt annet i verden koster jo penger.
Vis hele sitatet...
Alt du laster ned fra internett koster i virkeligheten også penger. Det er også gratis å stjele i butikken, uten å komme inn på diskusjonen om hva som er mer korrekt.

Sitat av effie
Jeg kjøper gjærne CD'ene til nye band som ikke er søkkrike, for jeg støtter jo dem, men å gi mer penger til folk som har mer en de kan telle er jeg ikke helt med på.
Vis hele sitatet...
Det er som regel plateselskapene som håver inn på platesalget. Med dagens system er det igrunn litt farlig å tenke at man ikke ønsker å støtte artister. Dessuten er det å være artist et jævlig yrke etter hvert. Du er i de fleste tilfeller avhengig av å sikre pensjonen din i ung alder, da du aldri vet når din tid i rampelyset er over. Jeg gleder meg dog til den dagen plateselskap blir overflødige, og det blir mer direkte kontakt mellom kunde og artist.

Sitat av vidder
Hva er forskjellen på om du laster ned en MP3-fil eller tar den opp på radioen?
Vis hele sitatet...
Opptak fra radio er "steinalderens" piratkopiering og er like ulovlig som å laste ned en mp3.
Sitat av Marken
... Alt du laster ned fra internett koster i virkeligheten også penger. Det er også gratis å stjele i butikken, uten å komme inn på diskusjonen om hva som er mer korrekt....
Vis hele sitatet...
Det jeg mente var at det er forbløffende at folk gidder å seede torrents uten å få betalt for det. Alt av tjenester pleier å koste penger, og det gjør raske linjer også, men folk deler båndbredden sin gratis rundt. Og at dette systemet fortsatt består er forbløffende synes nå jeg, med tanke på at hele verden generelt er griske jævler.

Og det med at det er plateselskapene som håver inn, det er riktig det. Men hvis ingen gadd å kjøpe cd'ene til nye band så ville de mistet kontrakten sin og dermed karrieren.
Sist endret av effie; 3. desember 2005 kl. 16:32.
1. Nedlastning er i og for seg greit, men det er jo litt kjipt for di som faktisk skal tjene på dette! Men, hvorfor skulle ikke artister og diverse tjene på oss nedlastere? Jeg for min del har lastet ned mye musikk som jeg faktisk har kjøpt i ettertid siden jeg syns det var så bra!

2. Serier og programvare!

3. Ja, jeg syns det er mye bedre å kjøpe film og musikk, og det gjør jeg faktisk, men hvorfor ikke ta en smaksprøve med å laste ned, slik at man slipper å ha noe som skjender feks. cd samlinga!
Ministry of Love
sptz's Avatar
Jeg har igrunnen ikke noe imot nedlasting, jeg tror ikke dette tar store markedsandeler slik det blir hevdet, jeg er overbevist om at de fleste "filmpirater" kjøper de filmene de faktisk liker. Når det gjelder programvare har jeg ikke noe i mot at private har pirat programvare, men mener bedrifter bør betale. Det er muligens innkoniskvent men det er akkurat hva jeg føler.
Jeg nedlaster filmer og musikk hele tiden. Er filmene brae så hender det ofte at jeg kjøper dem..
Jeg kjøper nesten aldri musikk da.
Piratkopiering kommer vel alltid til å eksistere ås lenge pc'n gjør det, hvis ikke det kommer en revolusjonerende kopisperre.. De kommer til å bli knekt etterhvert de også.
De som lager det tjener jo penger uansett, hvis ikke alle blir pc dilla da
1. <3
2. Alt som kan være nyttig.
3.Nei.
Jeg er mer usikker angående moralen ved å kjøpe musikk av store labels enn moralen ved å laste ned ...
Sitat av effie
Det jeg mente var at det er forbløffende at folk gidder å seede torrents uten å få betalt for det. Alt av tjenester pleier å koste penger, og det gjør raske linjer også, men folk deler båndbredden sin gratis rundt. Og at dette systemet fortsatt består er forbløffende synes nå jeg, med tanke på at hele verden generelt er griske jævler.
Vis hele sitatet...
Vel, hvis de ikke seeeder det, så blir de som regel stengt ute etterhvert. Dessuten har vi jo også credit-whores som vil ha 100^8 i ratio, bare for å brife med det,
Sitat av kristoffer2200
Hva synes du om nedlasting?
Hva laster du ned?
Synes du det er bedre å kjøpe musikk og filmer?
Vis hele sitatet...
1. I like it
2. Film, serier, warez, spill, bøker, musikk og utrolig nok pr0n.... (merkelig at ingen her gjør det)
3. nei.
Sitat av kristoffer2200
Hva synes du om nedlasting?
Hva laster du ned?
Synes du det er bedre å kjøpe musikk og filmer?
Vis hele sitatet...
1. Jeg synes det er helt greit. Plate, spill og musikkbransjen tjener alikevel mer enn nok penger. Når det gjelder spill og musikk er det jo faktisk bra for produsentene at vi laster ned. Hvis jeg virkelig liker et spill eller en CD kjøper jeg den.

2. Musikk, spill, filmer, TVserier, Programmer, Pornografi.

3. Jeg synes det er helt uakseptabelt for noen å betale 180 kroner for å teste ut en CD. Jeg kunne aldri ha tenkt meg å betale 180 kroner for en CD-plate jeg kanskje liker. Når det gjelder film gjelder det samme. Jeg betaler aldri i verden 200 kroner for en DVD jeg ikke vet om jeg elsker. Jeg går på kino kun for opplevelsen, ikke for filmen i seg selv, så i mitt hode gjør det ingenting om jeg laster ned filmen først eller ikke.

@ Odne: Hva tror du egentlig warez er ? Alt annet du ramser opp er piratkopiert materiale som går under betegnelsen 'warez'.
Sist endret av Croyfer; 3. desember 2005 kl. 19:01.
tenkte mer på programmer. Men det var vel ikke så vanskelig å gjette?
1) Nedlastning FTW! Å drive ulovlig piratkopiering er topp <3

2) Alt jeg har brukt for. F.eks filmer / spill.

3) Man får vel en smule bedre kvalitet på filmer man kjøper i butikken, for noe av det jeg har lastet ned er filmet direkte fra lærettet i en kino sal. Kvaliteten blir ikke topp, men det er bedre enn å betale for en dvd film. Dog jeg pleier å kjøpe filmer når det er "dvd skredd" i min lokale showtime.

-Poop
Sist endret av Doc. Lester; 3. desember 2005 kl. 19:19.
1. Helt greit å laste ned for meg, men tenker du på bedriften som taper penger fordi du laster ned ting så blir det noe annet, men hvem tenker på dem.

2. Jeg laster for det meste ned filmer, programmer, musikk og stiler til skolen.

3. Hvis jeg har lyst på en film som er bra kjøper jeg den, fordi jeg ikke har så lyst til å kansje få filmer med dårlig kvalitet. Musikk derimot er ikke så viktig, du får hørt samme musikk selv om du laster ned, der går det ikke noe ut over kvaliteten.
1. Genialt! Ser ikke no galt i å laste ned ting som egentlig koster penger. Har ingen sympati ovenfor
de som lager produktene (eller jo bittelitt noen ganger)
2. For det meste serier som kjøres på tv, dvs simpsons, south park, family guy, lost, frustrerte fruer og naruto. Jeg laster ikke ned såååå mye musikk, en sang en gang i blant.
3. Jeg synes ikke det er bedre å kjøpe filmen jeg kan få gratis på TPB. Jeg har ikke kjøpt en dvd eller cd på lenge! dvs. jeg leier filmer, ser ikke no poeng i å eie en.
Sitat av kristoffer2200
Hva synes du om nedlasting?
Hva laster du ned?
Synes du det er bedre å kjøpe musikk og filmer?
Vis hele sitatet...


Nedlastning. Helt ypperlig. og fult lovlig.
men nedlastning av ting som ikke er lov er sef ikke ,lov. men i utgangspunktet har det ingen ting med nedlastning i seg selv og gjøra

kjønte klart hva du mente da

ja jeg har også lastet ned programmer og key's. også cracks
og en og annen no cd crack til spill jeg har lasta ned.

hva jeg laster ned:
En masse web sider. windows updater. antivir updater. hitman pro udates osv.
av og til en dvd film. blir lite slik lasting på meg. båndbredden trenger rom for hub'en min.

Ja jeg kjøper musikk og film. Rett og slett for og få det på storskjerm og surround.
Klart brenne dvd'r med Nero funker ypperlig.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Ministry of Love
sptz's Avatar
Sitat av effie
Det jeg mente var at det er forbløffende at folk gidder å seede torrents uten å få betalt for det. Alt av tjenester pleier å koste penger, og det gjør raske linjer også, men folk deler båndbredden sin gratis rundt. Og at dette systemet fortsatt består er forbløffende synes nå jeg, med tanke på at hele verden generelt er griske jævler.

Og det med at det er plateselskapene som håver inn, det er riktig det. Men hvis ingen gadd å kjøpe cd'ene til nye band så ville de mistet kontrakten sin og dermed karrieren.
Vis hele sitatet...
Det er da ikke så rart at folk seeder? De ferreste sitter på nettet 24/7 og dermed er det ingen annen "nyttetraffikk"(som web irc osv) på linjen og siden man betaler en fast sum for linjen har man ingenting og tape på at den står og laster opp slik at du senere kan få høyere aksess i BT nettverket og dermed raskere nedlastninger. Det blir en vinn vinn situasjon. De andre vinner på at du seeder ved høyere hastighet og du tjener på det på den måten at du får raskere nedlastninger når du vil ha noe ned. Du betaler jo ikke for trafikken gjør du vel? det gjør ISPen din
Personlig elsker jeg muligheten til nedlasting, min mening er at det styrker kvaliteten.
Jeg laster spill, filmer og musikk. Det jeg synes er bra fortjener mine kroner og det kjøper jeg somregel senere..
DiSaPPoInTeD HoRsE
Cappy's Avatar
1. Jeg skjønner at det ikke er riktig, men har ikke råd til å kjøpe så mye som jeg ser på. Men støtter små bedrifter via donasjoner eller å kjøpe programvare.

2. Filmer, spill, programvare og serier.

3. De aller beste filmene og cdene kjøper jeg. Ingenting er som å sitte med en fersk DVD film i hånda eller hele samlingen av Pink Floyd i hylla.
1. helt konge og få musikk,film,spill osv. gratis
2. filmer, musikk, serier, spill, programvare
3. nei liker det best gratis :P
1. Lasting ned er helt ok, etter denne moralen:
Hvis vi hadde en mat-replikator som ikke krevde annet enn litt strøm, ville enhver som ikke delte med seg til de fattigere (som ikke har råd til mat) bli kalt ond. Og hvis kokken fortsatt krevde penger at noen kopierte maten hans, ville han bli ledd av.
2. Jeg laster ned filmer, noen få serier, mange tegneserier, noe musikk...
3. Selvsagt er det bedre å kjøpe. Kommer i eget cover, varer lengre, og feelinga av at de som har lagd filmen fortjener pengene jeg betalte for filmen...(mangler den siste, kjøper jeg ikke, selv om jeg har lastet det ned).
Nedlastning er helt ok.
Jeg laster ned filmer, musikk, program, serier - alt jeg trenger/har veldig lyst på
Å gå i butikken å kjøpe, kan bli dyrt i lengden
1. Nedlasting er en fin ting
2. Laster ned musikk, film, spill, programvare...
3. Ja, selvfølgelig synes jeg det er bedre å kjøpe stashet man vil ha, da får man også gitt opphavsman en fortjent påskjønning for stashet sitt. MEN, så lenge man ikke har penger og aldri ville ha kjøpt en spesifikk type stash alikevel så kan man likesågodt laste det ned, for man "stjeler" jo ikke direkte, man bare kopierer, og så lenge man kopierer så volder man ingen direkte skade.
Sist endret av Flake; 20. desember 2005 kl. 21:11.
The Rhymenocerous
polle's Avatar
1. Jeg synes nedlasting er helt greit. Hovedsårsaken til at jeg gjør det er for å spare penger, men såklart også for å få tak i serier etc som bare er kommet i usa (les: PRISONBREAK)
2. Laster ned alt det jeg trenger, så lenge det ikke er spill til Playstation2 eller DVD filmer jeg mener bør være i samlinga mi.
3. Synes det er best å kjøpt DVD filmer, men ikke musikk. Tror den siste skiva jeg kjøpte meg var Metallica - St. Anger, husker ikke når den kom, men det er vel et par år siden.

SHARING IS CARING!