Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  40 2767
Hei.
kunne noen gi meg informasjon
om den fleinsopp'n som vist nok
kan finnes i norge..

hvor det går ann å finne den ??
giftig ??
doser ??
effekt ??

kanskje noen tripp reporter ??
jakim's Avatar
Trådstarter
jeg vet godt om www.erowid.org
men jeg vil ha svar av dere..
hva dere synest om den
"Balansert"
lars?'s Avatar
Se de 3 trådene jeg linket til, og de utallige trådene det blir linket til der. Finner du ikke svar der, leter du etter noe annet enn det du spurte om.
"ओम नमो नारायण"
Dodecha's Avatar
nFF Crew
Flein er naturens droger

et par tips:
ALDI spis sopp som "ligner" på et flein bilde du har sett.. i de fleste tilfeller må du innom akutten entur.
Skal du absolutt ut å plukke hadde det beste vært å lært av noen andre som har plukket endel.
Ikke spis tung mat før du tripper, gjerne faste, eller spis frukt/grønnsaker.

Hvor? gresssletter (hvor dyr beiter bl.a.), gressplener atmed stier, veldig sjelden midt inni en skog (har funnet på slike steder, men små mengder)

effekt.. veldig individuellt, kan bare beskrives som: vidunderlig.
"nattevakt"
møkk's Avatar
Noen som kan si meg når fleinen gror?
"med fruktkjøtt."
Tias's Avatar
nFF Crew
Tror du bør ta deg en tur innom Erowid.org og Norshroom.org, der svares det på det meste. Og ja, jeg vet du sier du vet om erowid, men jeg vil nå bare understreke siden enda en gang, da alle dine spørsmål blir besvart på denne siden.

Flein vokser på høsten, rundt september - oktober skal den begynne å vise seg. Mange nevner den første frostnatten som da fleinen spretter frem. Flein er ikke giftig, men du kan oppleve noe ubehag i form av luft og magesmerter, kanskje også kvalme.
Ingefær, fenikkel, peppermynte og/ eller gullris te hjelper mot mage trøbbel/smerter og kvalme.
Sitat av bjerkreimruler
Noen som kan si meg når fleinen gror?
Vis hele sitatet...
Høsten. avhenger litt på vær og vind, fra kanskje seint i august til oktober. Men det kan variere fra år til år.
Er det ikke lett å få sopp til å vokse? kjøpe sporer og plante?
kjøper du et growkit er det bare å følge anvisningene som følger med.
"nattevakt"
møkk's Avatar
growkit med flein?? åssen får dem det inn landet da?
"Fedora Contributor"
Stringer's Avatar
Noen i nærheten av sandnes eller stavanger som kan skaffe noe cubensis?
Griwkit med flein?.. Flein er veldig spesiell og med det mener jeg att den er ekstremt vansklig å dyrke. Den skal ha veldig spesiell luftfugtighet og lys osv. Så jeg ville heller dyrket Cubensis.
Forresten.. Jeg har ikke hatt noen spesielle problemer magetrøbbel/kvalme.. Men jeg har faktisk spydd 1 gang av flein.

Jeg vil påstå att fleinrusen er veldig sterk å du bør ha "barnevakt", helst noen du stoler veldig på å føler deg komfortabel atmed. I tilleg har jeg dårlig erfaring med att du får for mye og skal prøve å sove vek k rusen.. Det ender med att du ligger å vrir deg i ett tankehelvette i sengen. Så du må nyte rusen under all omstendighet.

jeg tror det er godt jort å få kjøpt flein på denne tiden av året, de jeg kjenner er tomme for en stund siden.. Og dette er fordi det er en stund siden høsten.
"ओम नमो नारायण"
Dodecha's Avatar
nFF Crew
Veldig få folk har klart å dyrke flein, må ha lab og det hele for å ha en sjangs på det..
hold deg til cubensis og andre sorter.
cubensis er lettest å dyrke. Fleinsopp er en fin sopp. Jeg elsker rusen. Men jeg anbefaler nye trippere å være forsiktig, det er et kraftigrusmiddel. Spiser du mange nok sopp blir du omtrent like ute som på syre, bare ikke så veldig rush over det.
Noen som vet på sørlandet, helst i kr.sand hvor man kan plukke dette?
"the lone deranger"
mentalmelt's Avatar
Administrator
Hvorfor anbefaler dere cubensis hele tiden? Det er jo så og si den dårligste psilosybe soppen på markedet. Det er masse andre gode sopp som er lette å dyrke, ihvertfal med et dyrkesett.. Uten det kreves det jo noe større innsikt og kompetanse, men det er bare å lese litt..
Jeg tror ikke du vet hva du snakker om mentalmelt. Hvilke andre psilocyber er lette å dyrke og 'bedre' (antar at du mener mer potente) enn cubensis? Det er en grunn til at nesten alle som dyrker sopp, uten growkits, dyrker cubensis.
Man trenger mellom 10-15 sopp for å få rus..
Nesh. Hiv på mellom 80 oh 120, det er da morroa begynner. Man halusinerer som et svin
Jeg driver ikke med sånt! Men ville det ikke vert bedre å tørka soppen og røyka den sammen med tobakk?
"the lone deranger"
mentalmelt's Avatar
Administrator
Ja Vaffel, med bedre mener jeg mer potent. Og jeg vet godt hva jeg snakker om. Grunnen til at folk velger cubensis er riktig nok at den er enkel å dyrke, men du kan fint dyrke så og si all annen sopp. Og hvis jeg skulle ramse opp all soppen som er av høyere kvalitet enn cubensis ville jeg nok kjedet dere.
Det krever som jeg påpekte litt innsats og forståelse uten dyrkesett men det er ikke så vanskelig. Du trenger et rom som må vaskes og helst dekkes i plast. I sterile omgivelser kan du få til hva som helst.
På den annen side så kan jeg jo forstå at alle kanskje ikke er villig til å gå såpass inn for det. Synes vel bare det er feil å demotivere folk som er interessert i sopp-kultivasjon når de med litt oppmuntring og lesing kan oppnå gode, proffesjonelle resultater..
Sitat av Atombomba
Man trenger mellom 10-15 sopp for å få rus..
Vis hele sitatet...
Jeg spiste 50stk 2 ganger og 70stk 1 gang. Jeg regner med det er flein du snakker om. Tror du må spise mere en 10-15 sopp selv om innholdet av stoffer varierer noe sykt. Men neste gang jeg spiser sopp skal ikke jeg spise mere en 25 ellernoe, da får jeg sikkert en mild tripp. Å spise for masse er ikke smart, da mister du kontakt med virkligheten totalt og begynner å spy. Det skal jeg aldri gjøre igjen.
Sitat av Dark
Jeg driver ikke med sånt! Men ville det ikke vert bedre å tørka soppen og røyka den sammen med tobakk?
Vis hele sitatet...
Røyker du soppen vil ikke du få noen effekt ut av det. Jeg ville ha tørket soppen, smuldret den opp og kastet den i noen skjelatin-kapsler.
Neida, det vil ikke kjede meg. Hvis du vet om psilocyber som er mer potente enn cubensis og samtidig lette å dyrke så vet du tydeligvis noe ingen andre i soppdyrkemiljøet vet om. Det hadde også vært fint om du kunne postet referanser til alkaloidinnhold i disse soppene da det er mange misoppfatninger om potens ute å går (basert på folks personlige erfaringer).

"Lett å dyrke" er selvfølgelig et subjektiv begrep, men jeg vet godt hvor lett det er å dyrke cubensis og hvor mye arbeid som skal til for å dyrke andre psilocyber.

Og hvis noe er demotiverende må det jo være å bli fortalt at det er lett å dyrke sære psilocyber når det ikke er det. Når det samtidig er veldig lett å dyrke cubensis, skjønner jeg ikke helt hva poenget ditt er. Selv om det skulle være marginalt høyere alkaloidinnhold i andre psilocyber, betyr ikke det noe annet enn at man må spise litt mer sopp for å få samme effekt.
"med fruktkjøtt."
Tias's Avatar
nFF Crew
Lett og lett fru blom, alt er lett så snart man kan det. Tror ikke Psilocybe mexicana, Panaeolus cyanescens, m.fl. tror jeg ikke skal være så alt for vanskelig å dyrke innendørs, og det er jo en del som burde trives ganske ok i Norsk klima utendørs.
"the lone deranger"
mentalmelt's Avatar
Administrator
Vel, hawaii, Philosophers stone og flein er vel hittil mine favoritter.
Enig i at lett er et ganske løst begrep, prøver bare å fortelle dere at hvis jeg kan klare det kan jo dere og. Jeg er ingen proff men jeg er oppegående nok til å lese meg til kunnskap.

Og du understreker jo bare poenget mitt. Jo mindre sopp du inntar jo mindre sopp materiell og annet dritt får du i deg. Hva du har i magen har STOR innflytelse på trippen din, vet ikke med deg men når jeg ruser meg setter jeg pris på at stoffet er så rent som over hodet mulig.
Har du for eksempel fått på rent psilosybin vil du merke forskjellen betraktlig.

Og det er ikke marginale forskjeller på innhold av virkestoffer i forskjellige sopper. Har ikke tallene her men alle som har eksprimentert litt vet jo at sopp har betydningsfulle kvalitetsforskjeller. Cubensis må jeg spise minst en 3er av for å komme dit jeg vil, i motsettning til flein som kan holde på grammern. (tørket)

At cubensis er en svak sopp tør jeg å påstå fordi jeg har erfart det selv og fordi alle turehuene rund meg sier det samme. statistikker klarer du sikkert å finne selv.
vaffel: Er psylocybin et/en alkaloid?

Jeg er langt fra noen kjemiekspert, noe jeg har tenkt å endre på, men jeg trodde psylocybin var en tryptamin? Er ikke det noe annet enn alkaloid?
Alkaloidinnhold i forskjellige psilocyber

Philosophers stone er Psilocybe tampanensis, og regnes vanligvis som svakere enn cubensis. Flein er Psilocybe semilanceata og er sterkere enn cubensis, men nå snakker vi vel om sopp man kan dyrke selv?

Cyanescens og azurenscens er sterkere enn cubensis, men er mye vanskeligere å dyrke og er derfor ikke det man burde starte med. Grunnen til at cubensis anbefales til nybegynnere er at det er den desidert letteste arten å jobbe med.

Hvis man har problemer med å få i seg soppen er te en veldig god løsning. Alkoholekstraksjon skal også være bra, men jeg har aldri prøvd det selv.

Dessverre ble det ulovlig å dyrke cubensis (og alle andre sopper med psilocybin/psilocin) i fjor, så det spiller uansett ikke så stor rolle

felix: Alkaloider er organiske stoffer med nitrogen som har en effekt på mennesker, dvs. et fellesnavn på godsakene vi er ute etter. Alle tryptaminer er alkaloider.
"the lone deranger"
mentalmelt's Avatar
Administrator
Så klart snakker vi om sopp man kan dyrke selv. Ikke no problem å dyrke flein, du må bare bruke litt tid på å sette deg inn i det.
Godt mulig tampanensis er svakere, liker den bare veldig godt, personlig oppfatning, ikke så relevant kanskje..
Poenget mitt står fortsatt, så klart er det å foretrekke en sopp med høyest mulig innhold av psilosybin/psilosin. Det er jo som med hasj. Du velger jo en tjukk, oljete plate fremfor en tørr en. Rett og slett fordi det er mer morro/penger i et produkt med høy prosentdel virkestoff...
"Ikke no problem å dyrke flein"

Hehe.. det er jo teoretisk sett mulig, men jeg vet bare om ett dokumentert tilfelle hvor noen har klart å dyrke flein innendørs og da ble det gjort under svært kontrollerte forhold i en lab (søk på Jochen Gartz, han er biolog på et universitet i Tyskland). Så vidt jeg husker tok det 86 uker fra innokulasjon til fruiting, dvs. ikke så veldig praktisk heller. Hvis man følger litt med på Shroomery, så hender det folk hevder at de har klart dette, men så vidt jeg vet har ennå har ingen dokumentert det ved å poste bilder.

Å dyrke flein utendørs skal være mulig, men fortsatt ikke lett på noen slags vis.
hva sier sopp-proffene tl at en sopp(flein) kan være like sterk som 35 andre? hvis dette er tilfellet så skjønner jeg ikke at dere tør..:P
"med fruktkjøtt."
Tias's Avatar
nFF Crew
Det er tøv. Det forekommer jo selvsagt variasjoner mtp. potens, men den såkalte dronningsoppen som finnes i enhver klynge og er mye sterkere enn alle andre er bare bullshit. Uansett er ikke virkestoffene i flein giftig, så 30 eller 30 000 ganger sterkere, det hadde ikke vært så veldig farlig.
ok, det er vanskelig å få dyrka opp fleinsoppen... Men jeg har sjekka groguider på nettet. Står om det å plante i kokt ris og slikt. og senere spise riskaka, som kan holde til flere trips.
Så selvom det kanskje ikke kommer opp selve sopphattene så er det kanskje mulig å ete denne riskaka?
"med fruktkjøtt."
Tias's Avatar
nFF Crew
Det du får når du dyrker frem en kultur i en riskake er en mycelia-kultur som en dag kommer til å bugne av fine sopper, men sånn som den er nå tror jeg ikke du får mye tripp av de små soppnettverkene der inne.
▼ ... over et år senere ... ▼
vet ikke om dette har blitt spurt om, men reagerer dyr på flein?
Sitat av PyroGant
vet ikke om dette har blitt spurt om, men reagerer dyr på flein?
Vis hele sitatet...
Ja........... Er litt gammel tråd men.
"the lone deranger"
mentalmelt's Avatar
Administrator
Denne gamle tråden.. Provoserer meg fortsatt
Kultiver Azurescens folkens! Cubensis er grei trening, men vi burde ha et bedre tilbud her til lands, foruten flein..
▼ ... noen uker senere ... ▼
""effekt.. veldig individuellt, kan bare beskrives som: vidunderlig.
Vis hele sitatet...
Vidnderlig er ikke den eneste beskrivelsen for hva flein kan gjøre! Det som er så "ærlig naturlig" med flein er at den tar opp begge sider av live, du kan bade som bare faan, du kan godt tro det går bra, men det holder ikke, for du tenker ikke på samme måte når du er i rusen, du mister dømmekraft! men, en badtripp kan faktisk ha sin helhetlige positive opplevelse det å!

Redigert og fikset av Tias.
Moderer