Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  9 5018
Hallo

Har nettopp mistet signalet på parabolen (Digital parabol Viasat)...tidligere når det har oppstått har jeg bare vridd på selve tallerkenen og (utrolig nok) fikk jeg igjen stabilt bilde. Nå viser ikke parabolen noe bilde som helst lenger så jeg vil stille inn signalet helt nøyaktig. Så er det noen som vet hvor jeg kan få tak i en signal måler for digitale paraboler?

(Event: Er det noen andre måter å få igjen et godt signal på utenom å stå å tippe posisjon, som jeg har gjort til nå, uten noe hell)

PS: Det er ikke noe signal på parabolen nå, d.v.s 0.
Sist endret av web0; 15. januar 2002 kl. 22:43.
De har en sånn måler på Biltema.. heter sattelite finder tror jeg. Koster under 300 kroner. Norsk satelitt import har også en, men den viser ikke styrken: http://www.satelitt-import.no/maaleutstyr.html

Ellers er det greit å ha et kompass for å se hvilken retning parabolen skal peke.
Hadde gått til nærmeste RadioTv verksted og spurt pent om:
Jeg PLIIISSS kan få lov til å låne en feltstyrkemåler i en time eller to.Den fra biltema er ikke særlig tess på digitalt, men hvis det fremdeles er analoge signaler tilgjengelig går det! Det eneste dumme er at den biltema dingsen sier fra HVIS du har funnet en satelitt, men den sier ikke hvilken! Noe som er litt kjedelig da det finnes hopetall av dem der oppe!
Trådstarter
Vel, jeg snakket med Biltema, som sa de ikke hadde den signal måleren...så det jeg gjør nå er vel å oppsøke en radio/TV forhandler..
De har den hos Clas Ohlson. Tror den koster ca 300 der også.
Ingen billige satelitt findere sier hvilken satelitt. Tror ikke det er så lett å få lånt en proff måler heller.
Vet det, at det er vanskelig å få lånt proff utstyr, men det er jo det eneste som holder mål....!
Lite kjedelig å liksom:
ahhh en sattelitt.... (går inn for å laste ned kanaler tar min 30min) bare for å finne ut at det er feil sattelitt! Vel har du de mere avanserte mottakerene (Nokia9xxx, Force,Shark) er det jo mulig å finne ut hvilken satelitt du har, men har du leiemottaker eller andre billige drittmottakere må du laste ned kanaler før du ser hvilken sattelitt du har.

Få heller noen "PROFFER" til å justere antenna til MAX signal

Slik som f.eks MEG
Opprinnelig postet av Kong_Tom
De har den hos Clas Ohlson. Tror den koster ca 300 der også.
Vis hele sitatet...
Denne suger. Hjalp ikke kameraten min som kjøpte den en døyt. Tror du virkelig burde reise til en forhandler og låne en der.
Legg igjen et lite depositum så går det nok.

Maniac.
Skikkelig verktøy

Har nevnt denne adressen en gang før, men gjentar den gjerne. Swedish Microwave, en av de største produsentene av Microbølgeteknikk har et gratis program for lokalisering av satelitter. Ikke alle vet himmelretningen på Astra, Thor, Eutel osv.
Dette er et utrolig bra og profesjonelt verktøy til å finne retningen ved hjelp av kompass. Det samme programmet brukes av NRK, TV2 m.fl.

Husk imidlertid at når du måler deg inn, så vil kompasset ditt bli påvirket av Parabolantennen og metallet rundt.

Forøvrig så har du jo temmelig sikkert et feltmeter på dekoderen din. Dette er ganske så nøye. I utgangspunktet må man være to, og hvis avstanden er stor mellom antenne og dekoder, så bruker du bare mobiltelefonen som kommunikasjon.

Lykke til!

Ovennevnte gjelder versjon 2.0 som ligger på siden til Swedish Microwave. Last ned den svenske versjonen. Versjon 3.0 har jeg sett for 5 minutter siden, og kan ikke uttale meg om denne.

Swedish Microwave
Sist endret av Fleinsopp; 18. januar 2002 kl. 09:36.
bruk en satelitt BEEPER og søk opp satelitten selv.. det er mitt råd... eller...... lei en veksted gubbe til å komme til deg..

PS: det er best for deg at det ikke er noen "tvilsomme" kort i dekoderen din da...