Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  77 9404
Disclaimer: I denne guiden vil jeg ta for meg hvordan man kan cracke og/eller modifisere flash filer til det man selv vil de skal gjøre. Dette kan være nyttig å kunne dersom man enten ønsker å vinne konkurranser eller toppe highscore lister. Jeg har skrevet det slik at jeg opplyser om flere muligheter som finnes, men jeg vil kun gå litt i detalj på én av dem. Jeg oppfordrer deg heller ikke på noen måte å gjøre dette, jeg gjør faktisk det stikk motsatte. Ikke crack! Ikke hack! Det du gjør er ulovglig og du blir før eller siden nødt til å betale for det du gjør! FY!

Dette er ingen heksekunst i seg selv. Det du trenger er en disassembler, en dose tolmodighet og en kurv nyplukket logisk sans.

Vi er så heldige at til dags dato kan man "dekompilere" flashfiler til et format man kan lese. Dette kan vi eksempelvis gjøre med en disassembler kalt flasm. Flasmkan du hente ned fra www.nowrap.de og jeg anbefaler deg å lese igjennom hvordan man bruker den, og hvordan man leser koden(jeg kommer ikke til å gå inn på flasm språket hverken i detalj eller i det hele tatt).

Først og fremst finner vi ut hva vi vil cracke , deretter prøver vi det litt ut og tenker litt på hva vi kanskje kan gjøre med dette. Vi ser at en velkjent sjokoladefabrikk har en konkurranse gående og vi har litt lyst til å vinne den, har vi ikke? Konkurransen er altså et spill, og det er om å gjøre å fullføre spillet på kortest mulig tid. Vi må først gjøre oss litt kjent med spillet, så v i kjører igjennom det et par ganger.

Spillet går ut på å snu brikker og memorisere bildene, og tilslutt finne alle bildene(You all know the game). Vi ser at det er en teller som tar tiden vi bruker på fullføre spillet. Når vi er ferdige å spille, stopper telleren og vi får muligheten til å sende inn tiden vår, med navn og adresse. Vent litt, sende inn sa jeg? Vi bruker litt av vår fornuftige sans til å tenke oss at det ikke er usannsynlig at de har en server som mottar tid, navn, adresse og all annen unyttig informasjon. Men hvordan gjør de dette? Mulighetene er mange.

De mulighetene jeg umiddelbart tenker er enten skjulte felter med POST, som sendes til en side, eller noe så enkelt som en asp eller php side som tar imot varabler direkte i urlen. Det er også mulig at det opprettes kontakt til en database som den sender inn svarene til. Uansett hvilken løsning de har valgt å bruke så kan vi alltids finne ut av dette i selve flash fila.

Nå er selvfølgelig ikke dette den eneste muligheten til å finne ut hva som skjer. Vi vet at alle flashfiler kjøres lokalt på din pc gjør vi ikke? Det vil bety at det på en eller annen måte må sendes data fra din pc og til serveren, hvordan kan vi snappe opp den? Svaret er like enkelt som det er genialt, vi bruker ettercap. Ser på dataen som sendes, og prøver å gjøre det samme. Jeg går ikke i detalj på dette, for det er ikke det jeg er interessert i å skrive akkurat nå.

Tilbake til flash fila
Jeg sporet litt av, men nå skal vi tilbake til å tenke og se litt på selve flash fila. Vi vet allerede at det sendes inn svar. Vi har faktisk flere muligheter med denne konkurransen. Vi kan manipulere selve spillet og gjøre det lettere å fullføre det eller vi kan overvåke dataen som sendes inn , og sende inn de svarene vi vil ha(for eksempel med ettercap).

Jeg har lyst til å gå for første mulighet, har ikke du? Klart du har, dette innebærer manipulering av kode.

Så, hvordan ønsker vi egentlig å manipulere spillet? Her er også mulighetene mange; Vi kan enten sette tiden til å være fast, slik at vi kan sende inn den tiden vi selv ønsker. Vi kan gjøre slik at dersom vi trykker på en knapp så er spillet ferdig. Vi kan modifisere spillereglene slik at vi kan fullføre spillet kjappere.

I og med at vi vet fra vi spilte spillet, at det er 6 x 6 brikker totalt i spillet så tenker jeg vi kanskje skal modifisere spillereglene litt. Hva med 2 x 2 ruter vi spiller med? Dette vil da gi oss en solid fordel i forhold til de andre som spiller på normal måte.

The good stuff
Vi vet at alle flash spill lagres på disken, vi kan gå i temporary internet files for å hente det Eller dersom vi er late, bare hente ned spillet manuelt. Vi kan finne adressen til flash fila ved å høyreklikke og deretter til view source. Antar at du er i stand til å finne og hente det ned selv. Flasm som jeg tidligere snakket om har du selvfølgelig hentet ned, og lest dokumentasjonen? Ok.

Klare til aksjon går vi i ledeteksten (cmd.exe) og går til mappen vi har lagt flasm og flash fila. Vi kjører kommandoen

Kode

flasm.exe -d godterispill.swf > godterispill.flm
Dette resulterer i at vi dumper all data inn i filen godterispill.flm. Som tidligere nevnt så vil det være leselig tekst, da vil det være naturlig at vi åpner opp .flm fila i notepad eller lignende program. Hva ser vi? Åja, en rekke kode (dette kan du selvfølgelig fra før, ettersom du hører på hva jeg sier og allerede har gjort deg kjent med flasm språket

Det er nå vi må ta på oss tenkehatten litt, vi gjør oss litt kjent med koden i spillet og prøver å se for oss hva som skjer. Vi ser på de forskjellige variablene og hva de heter, dette kan gi oss noen solide hint om hva vi leter etter. Siden vi vil forandre på antall brikker så er vi på utkikk etter ting som har med X og Y akser å gjøre, og som sannsynligvis har verdien 6.

Vi scroller nedover og vi ser variabler som heter ting som iTotalYblocks og iTotalXblocks. Dette virker interessant.

Kode

constants 'iStartX', 'iStartY',
 'iTotalXBlocks', 'iTotalYBlocks',
 'shuffleArray', 'Array', 'i', 'length', 
'trycount', '0', 'GameCount', 'CountX', 
'CountY', 'CurrentCount', '/Card0',
 'Card', '/Card', 'GetCard', 'MyCard',
 '/:NewCard', '  ', ' ', 'Card ', ' is number ',
 'ClickCount', 'FirstClick', '', 'on', 'klokke',
 'gotoAndStop', 'baseTimer'
Vi har nå funnet de variablene som har noe å si for selve spillets gang. Vi går enda litt mer ned, og tror du ikke at vi er så heldige at vi finner dette:

Kode

    push 'iTotalXBlocks', 6
    setVariable
    push 'iTotalYBlocks', 6
    setVariable
Coincidence? I think not!
Vi prøver å forandre på verdiene til 2? Høres bra ut.

For at vi skal kunne legge inn endringene våre, må vi først lagre forandringene og deretter tilbake til flasm.

Kode

flasm.exe -a godterispill.flm
Forhåpentligvis får vi ingen feilmelding når vi gjør dette. Nå har vi patchet flash fila, og vi prøver å kjøre den i en webbrowser, og jøss - tror du ikke vi nå kan nyte spillet med 2 x 2 ruter? Vi sender selvfølgelig ikke inn svar på 3 og 4 sekunder, dette vil være altfor åpenlyst - vi tenker 30-40 sekunder kanskje kunne vært passende for en ekspert på slike spill. Fyller inn mitt navn, adresse og venter til neste søndag for å se om mitt navn ender opp blandt de beste. Dersom det gjør det så er vi så heldige å få en eske sjokolade i postkassa. Vel bekomme!

Jeg er fullstendig klar over at jeg skriver i det vide og det brede om muligheter, dette er selvfølgelig fordi detter ikke skal være en guide der du kun kopierer og paster 100%. Jeg er også klar over at jeg ikke har gitt overdådig mye informasjon om hvor konkurransen befinner seg, men dette burde du være i stand til å finne ut.

Det skal også nevnes at det støtt og stadig legges ut konkurranser med mer eller mindre svar sikkerhet eller errorcheck. Redzone som Coca Cola drev på med var intet unntak, og jeg har sett X antall bokkonkurranser.
Sist endret av m0b; 30. desember 2007 kl. 18:50.
nso
popålol
nso's Avatar
Administrator
Dette var en meget bra guide, |d13m0b.
Den er så forklarende at tilogmed den verste nybegynner skulle klart å følge den.

-keep it the good work
Takker for en meget god og velskrevet guide |d13m0b!

Dette kommer til å få mine øyne mer opp for slike flash-konkurranser.
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Takker for god respons så langt. Jeg har også tenkt til å ta denne guiden et par steg videre. Med andre applikasjoner, som kan gjøre det hele enda lettere - og som vil kunne gi oss enda fler muligheter å cracke flashene på.

Dersom det er noen som har en request eller et innspill på et spill så kan det hende at jeg skriver om det i den fremtidige guiden. Spytt ut.
Hehe, vet ikke hvordan det er med de Yetisports-spillene, men de hadde vært tøft å fått cracka!

Takk for en nydelig guide
Nydelig guide, Jeg kjørte vanlig igjennom spillet på 3:50 nå jeg, helvette så vanskelig

Opprinnelig postet av nso
Dette var en meget bra guide, |d13m0b.
Den er så forklarende at tilogmed den verste nybegynner skulle klart å følge den.

-keep it the good work
Vis hele sitatet...
Dette kan jeg konfirmere.
Jeg er den verste nybegynner og fikk det til. Det skulle kanskje ikke så mye til, MEN.

Takk for en utrolig bra guide!

http://www.tv2.no/magasiner/million/
Er det noe håp for denne?
Sist endret av kazoo; 26. oktober 2004 kl. 16:46.
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Ja det er klart det er håp. Det kommer bare ann på hvor mye ressurser du ønsker å legge i dette.

Etter litt sjekking av siden så kommer jeg fram til at selve spillet ligger her: http://www3.tv2.no/million/million.swf

Vi kan disassemble spillet, ser på koden og vi finner da ut noen sider som det sendes inn litt data til.

De forskjellige sidene jeg kom fram til var disse:
http://www3.tv2.no/million/_finish.asp
http://www3.tv2.no/million/_user.asp
http://www3.tv2.no/million/_questions.asp

Interessant nok så finner vi alle spørsmål og svar på _questions.asp og det vil være mye lettere for oss å kjøre igjennom spørsmålene.

Det vi også selvfølgelig kan gjøre dersom du ønsker å bruker litt mer tid på dette er å omgjøre spillet slik at uansett hva svar du velger så vil det alltid være rett. Jeg har ikke tenkt å gjøre dette nå, da jeg har funnet en kjapp løsning med å finne selve "svardatabasen". Happy cracking

EDIT: Jeg trakk nok litt forhastede slutninger da jeg sa at vi fikk tak i svardatabasen. Den drar selvfølgelig ut tilfeldige svar til spørsmål når vi går til _questions.asp siden. Hver gang du refresher så vil du få andre svar. Frefresh noen ganger og kopier strengen for hver gang og paste inn i et dokument. Tilslutt har du forhåpentligvis et dokument med alle svaralternativer. Ikke at du er helt ferdig når du har gjort dette, du er nødt til å se igjennom alle strengene og finne det korrekte svaret i dem alle. Så da er spørsmålet hva du foretrekker å gjøre, finne svarene eller gjøre alle svaralternativer til riktige svar?
Me like =) Endelig noen som lærer fra seg...

Bra guide |d13m0b.

Synes Admin, Crew gjør en bra jobb, når dem skriver guider og artikler
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
For å gjøre dette helt klinkende klart fra "vil du bli millionær". Når vi ser på en streng som kommer ifra _questions.asp siden så ser vi at kan komme noe som dette:

&spor1=Hvem spilte den kvinnelige hovedrollen i filmen "Casino"?&alt1A=Tori Spelling&alt1B=Laura Dern&alt1C=Sharon Stone&alt1D=Kim Basinger&svaralt1=3

Så hva betyr dette? Vi kan tenke oss til hva det betyr, men for å være 100% sikre på hva vi gjør så går vi tilbake til filen vi har disassemblet. Det vi leter etter er ting som spor, [i]alt[/] og svaralt.

Og jammen var vi ikke heldige?

Kode

	_push "spor"
	_push "spor"
	_push "runde"
	_getVariable
	_stringAdd
	_getVariable
	_setVariable
	_push "altA"
	_push "alt"
	_push "runde"
	_getVariable
	_stringAdd
	_push "A"
	_stringAdd
	_getVariable
	_setVariable
	_push "altB"
	_push "alt"
	_push "runde"
	_getVariable
	_stringAdd
	_push "B"
	_stringAdd
	_getVariable
	_setVariable
	_push "altC"
	_push "alt"
	_push "runde"
	_getVariable
	_stringAdd
	_push "C"
	_stringAdd
	_getVariable
	_setVariable
	_push "altD"
	_push "alt"
	_push "runde"
	_getVariable
	_stringAdd
	_push "D"
	_stringAdd
	_getVariable
	_setVariable
	_push "svaralt"
	_push "svaralt"
	_push "runde"
	_getVariable
	_stringAdd
	_getVariable
	_setVariable
	_end
Dersom vi tenker litt, og har lest dokumentasjonen på flasm så finner vi ut at dette betyr noe som dette:

Kode

spor = "spor" + runde
altA = "alt" + runde + "A"
altB = "alt" + runde + "B"
altC = "alt" + runde + "C"
altD = "alt" + runde + "D"
svaralt = "svaralt" + runde
Altså, alternativA = alt + rundenummer + A.
Korrekt svar = svaralt + runde.
Enkelt ikkesant?

Så når vi omformer strengen som jeg tidligere pastet får vi resultatet:
Spørsmål: "Hvem spilte den kvinnelige hovedrollen i filen Casino?"
A: Tori Spelling
B; Laura Dern
C: Sharon Stone
D: Kim Basinger
Korrekt svar: 3, altså Sharon Stone

Vi sjekker dette opp med imdb: http://www.imdb.com/title/tt0112641/

Og så sannelig, det stemmer faktisk helt.

Når vi vet dette, så kan vi også enkelt lage oss et eget php script som går til den siden og assimilerer alle spørsmål og korrekte svar.
Finfin guide! Virkelig bra!
Vil foresten anbefale "Sothink SWF Decompiler" (nyeste version), som kan så godt som plettfritt gjør .swf filer om til .fla filer. Og veldig enkelt.
Det har også en plugin til IE, som gjør at ved å trykke på en knapp, kan du lagre hvilken .swf fil du vil (som er på siden)


Pga. dårlig tid fikk jeg ikke lest hele guiden, men så ingen nevnte dette programmet før.
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Sånn forresten, dersom det er noen her som har cracket sjokoladekonkurransen, si ifra om du fikk sjokolade i posten. Jeg gjorde det hvertfall for 1,5 år siden, vet ikke om konkurransen enda er gyldig
Offtopic:
Har et shockwave spill jeg har lyst å tulle med. http://www.miniclip.com/couronnedelu...dia/loader.dcr
også er den en nedlastbar exe-versjon singelplayer.

Er det helt forskjellig fra Flash, eller går det på det samme?
Offtopic:
Du vet ikke hvordan man "duper" i dette spillet?
www.barafranca.com
Sist endret av eppes; 31. oktober 2004 kl. 10:01.
hvordan gjør man det i mac?
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Du gjør det samme, bare med en disassembler som er støttet for mac. Du finner kanskje en slik om du søker litt rundt.
jeg har lasted den ned og sån. jeg har prøvd i terminal men koden funkeer ikke der, hva gjorde jeg feil?
Ikke spør om hva du gjorde feil uten å gi nærmere opplysninger om hva du gjorde, da Det er bare for dumt.
maceren: Det der hørtes ut som et spørsmål fra en faq :P

Btw: Drit bra jobba |d13m0b stå på
mulig det er jeg som er litt rask her men, jeg finner ikke:

push 'iTotalXBlocks', 6
setVariable
push 'iTotalYBlocks', 6
setVariable

kan noen ta en screenshot eller hva det heter og vise meg hvar det er?
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Hva med å først gi meg litt mer informasjon om hvilke programmer du prøver meg, og hva du generelt har gjort. Har du gjort dette, DA kan vi først prøve å hjelpe deg.
▼ ... over en måned senere ... ▼
som også windoze lurte på. lurer jeg også på om det går ann og bruke samme program på .dcr flash filer?
Du er bare best |d13m0b! Jeg spør opp igjen om det eppes_ spurte om. Hvordan duper man på det spillet der?

Sein edit: Vi har fått sjokolade Så, konkuransen er nok gyldig enda!
Sist endret av Ryan; 3. januar 2005 kl. 20:52.
▼ ... noen måneder senere ... ▼
noen som kan hjelpe til litt med Freia sitt spill.LINK Har prøvd meg litt frem men jeg finner ikke noe brukende
Bra, dette er så lett/ bra forklart så til og med jeg kan lære det.
<3
Pretty Princess
Freaken's Avatar
hvordan laster du ned en flash fil?

<- noob
One of the good guys
2rs1's Avatar
Sitat av Freaken
hvordan laster du ned en flash fil?

<- noob
Vis hele sitatet...
Trykk motsatt musetast på linken og "lagre mål som", evt. åpne kildekoden til internettsia og søk etter ".swf", bruk så ditt favoriserte nedlastingsprogram (getright, flashget osv.) til å laste ned fila.
Sitat av Freaken
hvordan laster du ned en flash fil?

<- noob
Vis hele sitatet...
I tilfellet med Freia-spillet trykker du på linken, velter til fila er ferdig lasta ned og :
Fil > Lagre som.

Hvis du har linken til .swf-fila høyreklikker du og velger lagre.
Pretty Princess
Freaken's Avatar
takker!
muhaha. nu skal me vinne sjokolade
Sitat av maceren
hvordan gjør man det i mac?
Vis hele sitatet...
Sitat av |d13m0b
Du gjør det samme, bare med en disassembler som er støttet for mac. Du finner kanskje en slik om du søker litt rundt.
Vis hele sitatet...
Sitat av nowrap.de/flasm
Most recent Flasm version is 1.52
Windows binary: flasm15win.zip
Linux x86 binary: flasm15linux.tgz
Mac OS X binary: flasm15mac.tgz
Vis hele sitatet...

Kan man ikke bruke flasm da?
Sist endret av Roolfe; 28. mars 2005 kl. 22:09.
bare sån at dere vet det så har jeg fått det til i mac
▼ ... over et år senere ... ▼
kan noen være så snill å hjelpe meg å cracke blokkokopter
www.internettopplysningen.no/blokko.php
A Real Human Bean
Mullah's Avatar
Donor
Begynn du, så kan kanskje vi følge opp med tips. At vi skal gjøre alt for deg blir i hvert fall for dumt.
nå har jeg klart å få .swf fila til .flm. men etter det skjønner jeg ikke noe. Kan noen hjelpe meg?
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Er ikke værre enn å lese litt opp på det språket som er outputet. Tenk deg at du faktisk skal lære deg noe.
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Sitat av Tazz
kan noen være så snill å hjelpe meg å cracke blokkokopter
www.internettopplysningen.no/blokko.php
Vis hele sitatet...
Walkthrough her. Post highscore-script her.
Igjen kommer |d13m0b med en utrolig bra guide innenfor programmering ol. Takk!
Har du sett datoen Dark?
▼ ... mange måneder senere ... ▼
I see you...
NAPse's Avatar
Når jeg skriver inn

Kode

flasm.exe -d godterispill.swf > godterispill.flm
får jeg bare opp "'flasm.exe' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file."

Noen idè om hva jeg har gjordt galt?

The Freak: Ja da får jeg opp: "Couldn't open input file godterispill.swf for reading"

Ok fikk det til nå
Sist endret av NAPse; 31. mai 2007 kl. 20:46.
Har du gått til mappen med flasm.exe i?

For eksempel:
cd Cflasm
flasm.exe ....
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
For ikke å nevne: har du hentet ned flasm?

Edit: Jeg må for ordensskyld også nevne at den sjokoladekonkurransen jeg har basert guiden på er nå over. Det var en konkurranse fra Nidar som gikk over en lengre periode på et par år. Ble en del sjokolade på meg og bekjente, for å si det slik.
Sist endret av m0b; 31. mai 2007 kl. 20:47.
Prøvde å hacke dette jeg:
http://www.lewpen.com/game/dodge.swf

Det var ganske enkelt faktisk, jeg endret 'random' til 6 i funksjonen "moveBox()".

Resultatet ble et ganske enkelt spill :P

http://209.59.132.186/~gommlem//dir/dodge_hacked.swf
Jeg skjønner ikke meg på

flasm.exe -d godterispill.swf > godterispill.flm

også flasm! Hvordan innstallerer jeg flasm og/eller åpner det? :S

Og når jeg høyreklikker og velger "Decode" skjer det no-damn-shit.
Sist endret av Sanandy; 31. mai 2007 kl. 21:27.
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Hvis du leser det som er skrevet så står det forklart at du må gå i ledetekst (cmd) og deretter navigere deg til flasm og kjøre det derifra. Du må hente ned flasm også.
JEg har lastet ned Flasm på den siden, men ingen innstallerings-fil ihvertfall.

Dessutten, hvor/hva er CMD?
Extract flasm.exe og alle filene til Cflasm
Kopier flash-filen inn i flasm-mappen.
Så tar du Win+R og skriver "cmd".
skriv "cd Cflasm" og trykk enter
så skriver du "flasm.exe -d godterispill.swf > godterispill.flm" og trykker enter
Så åpner du godterispill-flm i notepad.
Endre noe.
Gå tilbake til cmd og kjør flasm.exe -a godterispill.flm
Nå er godterispill.swf modifisert!
m0b
m0b's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
CMD er kommandolinjen i Windows. Dersom du ikke har kunnskaper nok til dét så betviler jeg sterkt at du vil skjønne noe som helst av guiden.

Det er ingen installasjonsfil. Flasm er en binærfil du kan kjøre direkte.
Har skjønt dette med redigering etc. nå! Takk for hjelp. xD

MEN: Hvordan vet jeg hvor jeg skal endre for å kunne vinne?
Du kan gjøre som jeg gjorde, endre random til et tall. Du kan endre tall og gjøre dem høyere, gjøre så du får noe istedenfor å miste noe ved å endre add til sub. (Correct me if I'm wrong. Har ikke testet.)

Bare prøv forskjellige ting hvis du ikke har peiling.
Noen som kan hjelpe meg med å vinne sjokolader her? Jeg har nå swf og flm fil til freia-konkurransen, noen som kan gi meg råd så jeg vinner?