Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  6 639
Ta en pust i bakken
Anderssonfugl93's Avatar
Jeg startet for litt over en uke siden i ny jobb, og begynte i starten av denne uken å jobbe på egen hånd, etter gjennomgang og veiledning fra en annen ansatt. Så langt i prosessen har jeg ikke akkurat mestret jobben, men sjefen sier at det tar nok litt tid å beherske rutinene. Det blir vanskelig å si at jeg stortrives i jobben, men den er helt grei, og tror jeg kan lære meg å like den etterhvert som jeg blir bedre til å håndtere oppgavene.

I forrige uke da jeg hadde signert arbeidsavtale og begynt å jobbe, så fikk jeg tilbud om jobbintervju fra en annen bedrift. Jeg tror at trivselen min der kunne ha vært litt bedre enn den er i nåværende stilling. Problemet er at det er vanskelig å få tid til jobbintervjuet fordi kontoret til bedriften stenger 15:00, og jeg avslutter som regel aldri arbeidsdagen min før den tid. Idiot som jeg er, så fortalte jeg idag min nåværende sjef om tilbudet jeg fikk angående jobbintervju, i håp om at jeg kunne få fri den dagen. Han ble veldig skuffet og litt forbanna, så jeg følte rett og slett at det ble feil å spørre direkte om fri den dagen, slik at jeg kunne møte til jobbintervjuet. Jeg kunne helt sikkert ha forhandlet og pratet bedre om dette til sjefen, men syntes allikevel at det var litt stusselig måte av han å reagere på. Han hadde også tidligere nevnt at hvis jeg ikke trivdes i jobben så måtte jeg bare gi beskjed slik at han fikk en "heads up". Han kommer nok til å lure fælt på hvor han har meg fremover (forståelig nok), og spør hva jeg tenker om å jobbe videre osv. Det ærlige svaret mitt er at jeg tar lett den andre jobben om betingelsene er bra nok, og om jeg får muligheten. Men om jeg sier det, så varer nok ikke min nåværende stilling så mye lenger, og det forstår jeg også. Helt ærlig så vet jeg ikke om han fortsatt vil ha meg som ansatt i bedriften fremover etter at jeg fortalte om jobbintervjuet. Jeg innser selvfølgelig nå at jeg bare burde ha ventet, å sett om det kom et ledig tidsrom til jobbintervjuet. Men jeg var redd for at tidsfristen skulle løpe fra meg, og gjorde et spontant og elendig valg ved å ta opp den samtalen med nåværende sjef.

Jeg håper bare at bedriften som ga meg tilbud om jobbintervju enda har litt tid igjen før stillingene blir besatt (det er snakk om flere stillinger, og alle lærling-stillinger), og at de fremdeles mangler noen kandidater. Om jeg også slutter tidlig en dag på nåværende jobb, så kunne jeg komme innom for en prat sa han, så det virker som han i hvert fall er litt interessert.

Er det noen her som har vært i samme (eller lignende) situasjon og vet hva jeg bør gjøre videre? For min del kan jeg fortsette i nåværende jobb, om muligheten ikke byr seg hos den andre bedriften. Men er nok redd for at jeg har fucket det totalt opp nå. Men jeg får bare se hva som skjer framover. Aner ikke hva jeg skal si om han kaller inn til møte, og begynner å spørre meg masse spørsmål. Gjerne del erfaringer om du ikke har noe spesifikt svar.
Sist endret av Anderssonfugl93; 1 uke siden kl. 19:56.
Ta en egenmelding den dagen du har intervju. Aldri fortell sjefen din at du vurderer å slutte hvis du ikke er en de er redd for å miste.
Som regel kan man ikke ta ut egenmelding i prøvetiden trur eg.
Sitat av BRUTE LEE Vis innlegg
Som regel kan man ikke ta ut egenmelding i prøvetiden trur eg.
Vis hele sitatet...
Du kan ta egenmelding, men har ikke rett til betalt egenmelding.

Kan jo evt si du har tannlegetime. Å si du har jobbintervju er ikke lurt.
Ta en pust i bakken
Anderssonfugl93's Avatar
Trådstarter
Sitat av Fraktalist Vis innlegg
Du kan ta egenmelding, men har ikke rett til betalt egenmelding.

Kan jo evt si du har tannlegetime. Å si du har jobbintervju er ikke lurt.
Vis hele sitatet...
Egenmelding eller fake tannlege time hadde def vært bedre i hvert fall. Vet ærlig ikke hva jeg tenkte, det bare ble en spontan hail mary av desperasjon fordi jeg aldri fikk tid til jobbintervjuet. Må forhøre meg med bedriften som skulle ha intervjuet om når lærlingtiden begynner. Annonsen på finn/indeed ble fjernet for en stund siden så virker som fristen for søking er ute, men de holder fortsatt jobbintervjuer.
Gjort er gjort. Se hva du får til på intervju hos den andre arbeidsgiveren. Får du jobben, win.
Får du den ikke, ville jeg gått til sjefen og sagt det rett ut. Du følte det ikke den første uka, var ikke varm i trøya, men du er motivert for å bli det.
Har du en god grunn til at du søkte , f.eks kjente som jobber hos den andre bedriften, du er allerede vant til mange av arbeidsoppgavene, eller lignende kan du nevne det og. Å begynne som lærling kan være skummelt for enkelte og det vet nok nåværende sjef veldig godt.

Så er det bare å håpe du begynner å trives, mens du kanskje sender ut noen søknader i tilfelle du ikke gjør det. Dette holder du såklart kjeft om.
Hadde ett jobbintervju på Skype med et slags konkurrerende firma som der jeg jobba.
Ga beskjed til daglig leder at jeg kom til og starte på jobb kl 05.00 den dagen og dra en time tidligere pga jobbintervju.

Det var greit på den betingelsen at jeg måtte informere han om hvilken lønn og goder jeg ble tilbudt der.

Dagen etterpå spurte han om jeg ville bli leder, sertifiseres som "det høyeste" man kan oppnå innen faget, og 106 800,- mere i året for leder og kompetansetillegg for det sertifikatet.

Vi er en døende rase og det er nesten helt umulig og finne nordmenn som orker å stå i dritten og har kontrollen på bruk av utstyr.

Jeg er ekstremt langt ifra uunnværlig eller viktig pga kompetanse, skills eller noe som helst annet enn at de vet at de vil ha en stillingsannonse ute i evig mange måneder før det kanskje kommer en søknad fra en med norsk fagbrev [ mye falske papirer og løgner om erfaring og kompetanse fra Polen, Russland, Romania osvosv ] viser seg ofte en "verdensmester" kommer og har virkelig null snøring på hva h*n gjør eller hva det handler om..

Kan vel si det er flaks og pga ekstreme bemanningsproblemer i yrket at det kom et mot tilbud for at jeg ikke skulle takke ja til ny jobb.
Det går iallefall ikke på prestasjon, kvalitet, utførelse eller noen form for innsats at det ble utfallet.

Fyllesyk fra vide helvete og utkjørt på søvn og energimangel fra helga, så jeg beklager ekstremt lang novelle for og poengtere at det pga trøbbel med rekruttering og bemanning så var det veldig lønnsomt og fortelle sjefen om jobbintervju og vurdering av nytt beite for min del.

Ville dog kanskje ikke sagt noe om det om jeg jobbet ett sted der det står 10 nye søkere i kø og påvente av og overta en stilling. ��