Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  117 18559
Litt stille i dyrkeseksjonen her, så jeg får vel gi noe selv og håpe på at andre her får inspirasjon og får forumet litt i gang. Synes det er litt trist at det er stille: Flere forum og subreddits eksisterer rundt temaet men synes Freak er noe unikt, men kanskje en smule overlastet av pillenarkiser.

So, jeg kjører Coco, har testa både Ebb and flow hydroponi og jord. Var lenge dratt mot "naturlig" jord osv, men må si jeg fikk bakoversveis da jeg så hva andre medium kunne gjøre.

Litt lærekurve var det, jeg slapp heldigvis billig unna: Jeg bruker Canna næring, og fulgte bare det fænsye skjemaet de har og det var i en smule meget for mine små grønne damer. Det ble noe å røyke på men jeg tror det kunne godt ha blitt mer.

Jeg bruker kun Canna Coco A+B, Coco Uni boost, CalMag, PK-13-14 og Bloom stimulator.
Doserer Coco A+B til 1.2 EC i starten og glir opp mot 1.5 EC mot slutten, med de ekstra produktene kan man stige opp i 2.0 i perioder men det er ikke plantene særlig glad i.

etter en 3-4 uker i vekst, som egentlig er lenge siden jeg hadde litt problemer med varme en stund. Første dag i blomst.Hopp frem 2-3 uker og det ser slik ut:Enda et par uker så begynner blomarna og vise seg
Det er nå de virkelig begynner å bli tørste, fyller på en 10 liter annenhver dag ca. Enda et par uker:


Her er fra uke 8, ikke så lenge igjen til innhøsting.


Og bare for å kaste et par vepsebol i debatten, for morro skyld:
Frø skal legges med ROTEN OPP i mediumet, spesielt i jord, spiren vil reise opp, se lys og så snu nedover igjen, når den får feste så "vipper" den frøkapselen opp og ut av jorda slik bladene kommer frem.

Angående spiring synes jeg nesten det er litt morro hvor rocket-science folk skal ha det. Jeg har glatt lekt med flere metoder, jeg har brukt fuktet dasspapir, sånne kosmetiske bommulsdotter og bare vann. Jeg har vel sånn 95% suksessrate? Ett og annet frø vil bare ikke åpne seg, etter 5 dager kaster jeg de bare, de fleste åpner seg innen det første døgnet.

Folk undervurderer også hvor sarte plantene er i starfasen, det gjelder spesielt stiklinger: Ha et lite terrarium som holder på fuktigheten, å ha 90% kan redde de sykeste små plantene.

Until next time, motherfuckers
Herlig å se enda en logg! Hadde en selv men prosjektet gikk noe til helvette da jeg ikke følgte med så mye på 1,5 uke. Selv har jeg alltid lagt frøa med spiren ned og aldri hatt problemer med det hehe.
Hvilken strain er det?
Fin logg herlig.
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
pilleknaskern: Oj 1,5 er katastrofe ja, jeg har vel gått så langt som 4 dager uten å sjekke noe særlig og da var det like før reservoaret var så lavt med væske at pumpa hadde begynt å surkle inn luft i tillegg.

Det går vel som regel bra om den ikke møter mye motstand, men såvidt jeg vet fra diverse bøker så vil spiren da måtte peke seg oppover igjen (tuppen er lyssensitiv og vil søke lyset) før den peker nedover igjen og så danner røtter.

Det her er en Silver Haze, som sparker godt i pannebrasken.
Jeg prøver meg for første gang med frø fra buds jegg har kjøpt, litt hist og pist. Til sammen 15 frø som nå er plantet i jord etter at de fikk spiret seg i vått papir. Har ikke noe avansert oppsett men en liten vekstlampe på 8.5w som står på kontinuerlig nå i starten.
Skal jorda være konstant våt eller skal det bli tørrt mellom hver gang?
Hvor lenge før jeg bør forandre på hvor lenge de har lys?
Hvis du har det konstant vått drukner planten din. Det er nødvendig at det tørker ut litt imellom vanning. Kjenn på vekta av potta før og etter vanning så lærer du forskjellen.

Du kan ha dem i den fasen der så lenge du vil, det bare blir en større plante å blomstre
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Majao Gibensis: når de er plantet så skal de ha en syklus av vått og nesten tørt ja. I tiden jeg dyrka i jord brukte jeg å løfte på pottene for å få en ide om hvor mye vann de hadde. Det er stor forskjell i vekta. Bare ikke la jorden bli knusktørr.

Personlig ville jeg ha hatt 16 timer med lys og 8 timer med mørke.
24 timer med lys går an, men personlig synes jeg, og endel andre at det stresser planten unødvendig.

Etter en 3-4 uker går det an å gå over til blomstring: 12t lys på og 12t mørkt.

Om du vil kan du godt skifte over til 16 timer lys og 8 timer mørkt når som helst.. De vil ikke ta skade av det, tvert i mot.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Excusez moi for dårlig oppdatering, det har vært mye å gjøre ellers, og nå er det ikke lenge til høstedatoen, er vel i uke 11 nå så disse jævlene blir nok temmelig heftig bodyload i tillegg.

Har gått over til flushing siste dagene så du ser mange gule blader etc.

De vannes i to kvartersintervaller per dag, ca rundt lunsj og en utpå mot kvelden.
EC har vært sånn ca 1.4-1.7, bikka opp i 1.9 på et lite punkt da de drakk bare vann og ikke orka mer næring.
Jeg aner ikke hva yield blir, men dere skal få vite så fort jeg finner det ut, håper forsiktig på over 100g per plante. Det blir godt å være sikret for kveldskos ut året og sikkert enda lengre.

Så, her ser dere hva man kan få til med coco, særdeles lite vedlikehold: på det travleste må man fylle 2-3 bøtter i reservoiret hver 3. dag, utrolig hvor god man blir på feelingen med næring etterhvert og, må jo bruke verktøy for å følge med på EC men ellers så bruker jeg sprøytepumpe for å dosere og klarer det omtrent i blinde.

Så, det her er hvorfor jeg ikke skjønner at folk gidder å drive med crappye auto-strains, du får jo så fuckings mye mer med photo-strains.
Sist endret av Expialidocious; 9. mai 2022 kl. 20:03.
Ser ryddig og bra ut wilma systemet har jeg sett på jeg også. Fornøyd med det ?

Tipper du får gode buds denne gangen også. Har sett mye forskjellige oppsett innenfor hydro, noen dyrker sterilt,noen dyrker økologisk der også.

Mye hybrid måter å gjøre ting på der, man kan vel gjøre det så komplisert man vil.

Er uansett nyttig å lære om hvordan ting fungerer og ha kjennskap generelt fin lampe. Hvor sterk er den ?
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Jada, wilmaen er kjempefin, er jo ganske enkel teknologi, et reservoir som har et lokk som pottene er oppå, en pumpe og noen rør, lite som kan gå feil.

Jeg skal ikke si for helt sikkert , men jeg tror en del folk får mye "overtro" innenfor dyrking, jeg bruker jo noen produkter som jeg nevnte i forrige post, men det er relativt basic. Jeg tror muligens jeg har en veldig god strain, og jeg mener stabilt klima er noe av det viktigste: Store variasjoner i temperatur og fuktighet er noe plantene virkelig hater.

Investerte litt, den lampa er en Zeus 600W jævel
Ja er enig med deg der, i at det fort blir overkomplisert for enkelte

Zeus pro? Nice. Skikkelige greier det ja, betaler seg vel fort

Hvilken strain var det ?

Ja er enig med deg der, i at det fort blir overkomplisert for enkelte

Zeus pro? Nice. Skikkelige greier det ja, betaler seg vel fort

Hvilken strain var det ?

Jeg tror også stabilt klima er essensielt
Sist endret av Jerna; 9. mai 2022 kl. 21:50. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Anonym bruker
"Slank Margyge"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av Expialidocious Vis innlegg
Så, det her er hvorfor jeg ikke skjønner at folk gidder å drive med crappye auto-strains, du får jo så fuckings mye mer med photo-strains.
Vis hele sitatet...
Med photo kan man selvfølgelig få mer ut av plantene, men tar jo en del lenger tid. Har bare grodd noen få autoer, men har hittil ikke hatt en som har gitt under 150g ferdig curet pr. plante (gror kun 1 av gangen da), og det tar fra 70 til 80 dager totalt.
For min del holder 170g, som jeg fikk på den siste, frem til neste høst når jeg starter neste, så får jeg en pause mens den gror
(må gro på høst/vinter pga varmen)
▼ ... noen uker senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Med photo kan man selvfølgelig få mer ut av plantene, men tar jo en del lenger tid. Har bare grodd noen få autoer, men har hittil ikke hatt en som har gitt under 150g ferdig curet pr. plante (gror kun 1 av gangen da), og det tar fra 70 til 80 dager totalt.
For min del holder 170g, som jeg fikk på den siste, frem til neste høst når jeg starter neste, så får jeg en pause mens den gror
(må gro på høst/vinter pga varmen)
Vis hele sitatet...
Helt ærlig synes jeg Ruderalis smaker.. høgg, de er uhåndterlige siden de bare starter blomst når de selv vil, og man kan ikke ha mødre i samme stil som med photoer.

Har ett lite "propagator" telt der mødrene står, de begynner å bli 2 år gamle nå. Her er det bare 18w med led, et lite varmeelement for vinterstid. Så har jeg et veggetelt, på 1x1x2m, der er det en 300w led inni, og så blomsterteltet som er 3x3x2 meter. Der er det 600W led.

Så, jeg har to mødre av favorittstrainen i jord i propagator teltet. De vannes med litt mindre næring og så klipper man de ned ofte. Drømmen er å få de til å bli bonzai-cannabisplanter.
De tar jeg stiklinger av og setter i rockwool, som står i et lite terrarie inni propagator teltet igjen, da får de kose seg 90-ish prosent fuktighet, som gir meg en overlevelsesrate på 99.99999%

Så går de over i potter med coco, her vanner jeg manuelt og bare klipper de når de blir for lange. Når tiden er inne flyttes disse over i blomster teltet.

Her tørkes siste avling:

Siste innhøsting nå produserte dette, 700 gram med prima vare. Jeg selger brorparten til et kneppe gode kompiser som jeg har kjent i flere tiår nå, holder meg unna gængsterungdom og har tilsynelatende streit liv utenom. Så har jeg det jeg trenger til meg selv og nok å holde på med som hobby.
Goddamn, så digg ut ja. Bra jobba
▼ ... over en uke senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Er allerede i gang med neste runde.

Vasket reservoiret med vann med en liten mengde hydrogenperoksid i, produktet heter Oxy Plus. Pumpa har også fått stått å gå et døgn med alle rørene tilkoblet i samme type blanding, slik de blir renset.

Fikk litt angst her en dag da jeg hadde vært sent ute med vanning i veggeteltet:

(imma.gr ser ut til å slite med bildeorientering nå, har fått ny telefon så kanskje noe med det å gjøre?)

De to plantene kom seg faktisk helt fint, her er de samme plantene flyttet til blomsterteltet, to dager etterpå:Jeg mangla akkurat nok coco for å få flytta den siste planten i ny stor potte, så derfor er det bare to planter i blomsterteltet nå, har bestillt ny sekk men det var litt flaut at jeg hadde glemt å sjekke at jeg hadde nok før denne runden.
Fungerer den bra den varme enheten du har på gulvet ? Fin oppdatering
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Vil påstå de fungerer fint de,
Drivhusvarmer kalles det.
.
De tåler fukt og har en bedre IP nivå enn en vanlig ovn.

Er nede i 13-14 grader i rommet noen ganger og da hjelper de to elementene å holde temperaturen på ca 21-22 grader.


Gleder meg litt til tiden fremover, får flere strains snart, skal prøve en CBD critical cure også, blir morro
Sist endret av Expialidocious; 5. juni 2022 kl. 18:16.
Fine greier. Skaffa en varme enhet fra clas ohlson for en tid tilbake. Ble ikke tatt i bruk da jeg innbilte meg den kunne være brannfarlig om den ikke ble skrudd til noe metall den kunne stå på ellernoe.

Cbd critical cure blir nok morro lukter cbd planter annerledes ?
Sist endret av Jerna; 5. juni 2022 kl. 19:01. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Kommer helt an på varmeelementet. Kunne du linka til det du har? For drivhusvarmeren er jo laget spesifikt for å stå i et fuktig område.

Har ikke begynt å lukte så jeg aner ikke enda. Indica lukter jo ofte jordlig aktig mens sativa har mer sitrus lukt. Så kanskje de lukter mer som Indica.

Liten oppdatering:
Jeg har vært borte en stund og laget en løsning for etterfylling av reservoaret. Dæven som det vokser. Jeg lot de vegge mye lengre denne gangen, og selv med en plante mindre i oppsettet ser det ut som avling blir enda større enn sist.

Tjobing!
https://www.clasohlson.com/no/Frost-.../p/Pr367867000


Denne enheten.

Fine planter, ser veldig sunne ut

Hvordan er luftfuktighet lys på / av ?
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Hm, står den er for drivhus men det jeg reagerer på er at den har IP24, det første tallet er hvordan enheten er beskytter mot fysiske objekter.. og siden varmeelementet er bare beskyttet av det stålet der så har den bare 2 i rating. Andre tallet er mot vann, og 4 er "beskyttet mot vannsprut fra alle retninger".

Den drivhusvarmeren jeg har er IP55 som betyr den er beskytter fysisk mot støv og lavtrykkssprut vann fra alle kanter.

Nå er jeg ingen ekspert men jeg får litt motstridende tanker når de beskriver den som frostvakt for drivhus. Den er kanskje mer egnet for å være aktiv bare når det blir skikkelig kaldt kontra å være et varmeelement som står på mye av tiden.

Begynner å kjenne strainen nå, jeg går aldri over 1.6 i EC og ligger mest på 1.4. De fikk også vegge mye lengre denne gangen så de ble mye mer buskete i blomst.

Ca 60% RH med lys glir opp i 70% RH på natten om jeg ikke husker feil. Skal dobbeltsjekke senere.
Anonym bruker
"Sugen Laks"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Supre planter du har mister!
Skulle ønske jeg hadde plassen til å kjøre to telt

Har selv lyst å prøve coco neste, for øyeblikket kjører jeg i jord.

Her er lite bilde av min cheese uke 5

Anonym bruker
"Sugen Laks"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hmm bildet kom ikke med - https://imma.gr/112718xe6c4a
Sitat av Expialidocious Vis innlegg
Hm, står den er for drivhus men det jeg reagerer på er at den har IP24, det første tallet er hvordan enheten er beskytter mot fysiske objekter.. og siden varmeelementet er bare beskyttet av det stålet der så har den bare 2 i rating. Andre tallet er mot vann, og 4 er "beskyttet mot vannsprut fra alle retninger".

Den drivhusvarmeren jeg har er IP55 som betyr den er beskytter fysisk mot støv og lavtrykkssprut vann fra alle kanter.

Nå er jeg ingen ekspert men jeg får litt motstridende tanker når de beskriver den som frostvakt for drivhus. Den er kanskje mer egnet for å være aktiv bare når det blir skikkelig kaldt kontra å være et varmeelement som står på mye av tiden.

Begynner å kjenne strainen nå, jeg går aldri over 1.6 i EC og ligger mest på 1.4. De fikk også vegge mye lengre denne gangen så de ble mye mer buskete i blomst.

Ca 60% RH med lys glir opp i 70% RH på natten om jeg ikke husker feil. Skal dobbeltsjekke senere.
Vis hele sitatet...

Takk for innsiktsfullt svar.

Dette med høy luftfuktighet når lyset er av seint i blomstringen kan på trøbbel har jeg sett tidligere. Men så langt alt vel tenker du å kjøre de over tida ?
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Supre planter du har mister!
Skulle ønske jeg hadde plassen til å kjøre to telt

Har selv lyst å prøve coco neste, for øyeblikket kjører jeg i jord.

Her er lite bilde av min cheese uke 5

Vis hele sitatet...
Ey fine planter, kan jeg spørre hvorfor du ikke topper de?
Sjeldent å se slike singeltopper i dyrkeoppsett.

Jeg var veldig for jord selv i starten, men etter jeg testa Coco så er jeg ganske frelst: De vokser seg større fortere, de tar til seg næring bedre og alt blir bare større og mer buskete.

Sitat av Jerna Vis innlegg
Takk for innsiktsfullt svar.

Dette med høy luftfuktighet når lyset er av seint i blomstringen kan på trøbbel har jeg sett tidligere. Men så langt alt vel tenker du å kjøre de over tida ?
Vis hele sitatet...
Stagnert fuktig luft er det værste, da får man mugg etc, men om ventilasjon er satt opp riktig og man har brukbar luftgjennomstrømming i teltet så kan man fint ha oppi 70-80%.

Kjører de litt over tida denne gangen, mer enn sist. Etter et noe smaking på forrige runde så ble vi enige om å pushe blomstringen litt lengre. Morsomt å se hvor mye mer parkert fjern man blir.
Sist endret av Expialidocious; 30. juni 2022 kl. 17:37. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Anonym bruker
"Sugen Laks"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av Expialidocious Vis innlegg
Ey fine planter, kan jeg spørre hvorfor du ikke topper de?
Sjeldent å se slike singeltopper i dyrkeoppsett.

Jeg var veldig for jord selv i starten, men etter jeg testa Coco så er jeg ganske frelst: De vokser seg større fortere, de tar til seg næring bedre og alt blir bare større og mer buskete.
Vis hele sitatet...
Jeg topper jeg vettø denne er toppet 2 ganger, men valgte å ikke kjøre scrog - som en liten test og fikk derfor ikke alle toppene jeg ønsket

Tenker nok neste run skal jeg teste coco, har alt klart må bare få ut fingeren å skifte 😂
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Jeg topper jeg vettø denne er toppet 2 ganger, men valgte å ikke kjøre scrog - som en liten test og fikk derfor ikke alle toppene jeg ønsket

Tenker nok neste run skal jeg teste coco, har alt klart må bare få ut fingeren å skifte 😂
Vis hele sitatet...
Du sier noe der ja, er så lenge siden jeg har sett planter med slike tykke vertikale topper, nesten en smule nostalgisk.

Blir nok fine buds på deg! Lykke til videre!
De blir definitivt bedre i uke 10-11 enn uke 8 ja
▼ ... over en uke senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Joda, da fikk jeg være vitne til utstyrsfeil.

En Lumii "Heavy duty" analog timer feilet. Til den var vannpumpa kobla på, så når jeg var nede i teltet etter 3 dager borte, ble jeg møtt med:Denne timeren har fungert helt greit i ca et par år, det er en skarve vannpumpe på noen skarve watt som er tilkoblet.

Jeg har ikke hatt mulighet til å hente meg en ny en akkurat nå, så jeg har vannet noe manuelt og ut av desperasjon, koblet på timeren igjen: Det rare er at sist stoppet den opp like før en vanning, men i dag har den kommet seg videre og gjort 3 vanningssykluser.
Ser mye av plantene begynner å komme seg så hele avlinga er ikke ødelagt heldigvis men det her vil vel redusere totalmengden jeg kunne fått til.

Jeg kommer selvfølgelig til å bytte ut den timer ut, så til alle: ikke stol på slike forbrukervarer.

Jeg kommer nå til å investere i to tidsur for det profesjonelle markedet, slike DIN-skinnemoduler, og et skikkelig rele (for lyset), og montere det inn i en slags sikringsboks.
Sist endret av Expialidocious; 14. juli 2022 kl. 19:48.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
På tide med en update!

Plantene døde heldigvis ikke, selv om de fikk hard medfart av vannmangel, nå et par uker senere ser det slik ut:

Det er jo ikke akkurat noe glansbilde, MEN de lever, og budsene eser ut.

Når jeg starta i gang vanningen igjen så dumpa plantene all næringen, de drakk vann og ga faen i resten så reservoiret sin EC krøp opp til 2.0 som er farlig høyt for denne strainen (den liker seg best på 1.5 ca i blomst), Jeg måtte vanne ut reservoiret, flere ganger. Annenhver dag sjekket jeg opp og det hadde krøpet fra ca 1.5 opp til omtrent 2.0 igjen hver gang. Så jeg vanna ut mer.

Først i dag har EC stabilisert seg og jeg ser nivået i reservoiret synker i større tempo: BINGO, de begynner å drikke mer og ta til seg næring igjen.
Planten til venstre har fått mye hardere medfart ser man, mye visne saker, jeg har rett å slett ikke hatt tid til å fjerne alt: Ja jeg vet sjansen for mugg/råte øker for hver dag men timeplanen min er helt fuckings stappa ut uka.

Det vokser altså nytt grønt under/bak det visne, og flere buds jeg trodde jeg kunne klippe av å tørke videre har fått nytt liv.
Her er noen nærbilder av flere av budsene, de to første kommer fra planten på høyresiden.


Som vi ser her så er kvaliteten ganske fin, det bugner med krystaller.

Her er en fra den mest slitne planten til venstre, ikke crap det heller, men mye mindre.
Fin oppdatering blir nok fin den som ikke ser så fin ut nå også, til slutt.
▼ ... over en måned senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Chae, det var litt sørgelig denne gangen, ende opp på 420 gram måtte kaste endel pga mugg som hadde fått feste på de delene av planten som daua. Sure greier men slik er det.

Planen for fremtiden er å skaffe en liten koblingsboks som er tett for fukt med DIN skinne, kjøpe timere beregnet for industriell bruk som tåler endel og er mye mer driftsikker.
Nice, du kom i mål og du fikk noe ut av det,ikke minst erfaring


Kanskje en avfukter hjelper deg med fukta?

Lurt å desinfisere hele dyrkeområdet før neste runde
▼ ... over en måned senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
På tide med en ny runde folkens. Det har vært en liten pause men nå er jeg tilbake.
Ny timer er ordna for vanning, og den er flyttet ut av teltet. Jeg har en kompis med en raspberry pi jeg kan låne/kjøpe, jeg vurderer sterkt å skaffe to jordfuktsensorer, og to temp og fukt sensorer. En jordsensor til hver potte og en temp/fukt for inni teltet og en utenfor. Denne boksen er da på wifi så jeg kan følge med på dataene hvor som helst.


Vi starter selvfølgelig med å vaske teltet og karet skikkelig med utblandet klor:Så er det bare å begynne å fylle karet, sprøyter i Canna Coco A + B
Til vi når EC 1.4Og så må vi potte om plantene til større potter

Der er de slitne jentene på plass, pga dårlig tid har disse vegget mye lengre enn før, men det har vært stadige problemer med undervanning etc etc, livet har vært litt travelt i det siste. Men, de overlevde i det minste.En uke senere og ting ser ut til å trives godt, det vokser her og der.Samme strain, Silver haze, er veldig fornøyd med den, både på rus og avling.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Liten oppdatering.

For en uke siden så det slik ut:Og nå ser det slik ut:Er alltid like morsomt å se de vokse slik. EC er nå oppe i 1.7 og jeg kjørte på litt PK 13/14 og bruker Coco uni boost og bloom stimulator.
Blir nok endel god røyk rundt nyttår
▼ ... over en uke senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Liten update.Presser opp EC til 1.9 den siste uken, ser ut som de trives godt. Må snart vurdere å hjelpe plantene med vekta.. Vegga de mye lengre denne gangen og slurvet med å binde ned og beskjære plantene: De ble endel høyere enn jeg har plass til, så etterhvert nå har jeg bøyd plantene litt fremover, hovedstammen vokser litt sidelengs. Det som har skjedd er at blomstene og bladverket har blitt så tungt at de sliter med å holde sin egen vekt. Blir muligens noe taubinding opp mot rammeverket av teltet snart.

Men, sist og absolutt ikke minst, jeg mener ikke å sutre altså: Men jeg tenkte jeg skulle bidra litt her, denne dyrkeseksjonen har vært stusselige greier og det er ikke særlig andre norske forum med dyrking som tema. Det er jo ganske kjipt at ingen her virker interessert en gang?

Vil dere jeg skal fortsette, eller skal jeg bare drite i det her? Heller litt mot sistnevnte egentlig da det er litt kjedelig å snakke med meg selv her..
ओम नमो नारायण
Dodecha's Avatar
DonorCrew
Du skal ha takk for en av de få som bidrar, folk maste faktisk om å få en egen dyrkeseksjon med anonymisering og lovte på død og liv at DA skulle det bli aktivitet her. Det virker som om det bare er du og CannaLars som bidrar her, kudos til dere begge.
Jeg leser gjerne loggen din kan ikke snakke for noen andre. Skjønner hva du mener.
Anonym bruker
"Lettet Klappmyss"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Ikke slutt med oppdateringer! Er innom å leser freak daglig, men første gang jeg har logget inn på over 5 år...
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Lei seg ut ? Det vannes ikke før potta er veldig lett eller de henger litt. Eller var det noe annet du sikret til?

Er klar over nitrogenkloa på enkelte blader
Vis hele sitatet...
Han tenkte kanskje på det faktumet at cannabisplanter skal være grønne, ikke gul, lilla eller brun

Plantene har nok flere mangler, men hey, man blir bedre for hver runde
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Jasså da ble det til og med noe liv i tråden, men gutta, er det virkelig slik at det må konflikt til for å skape liv? Er dere alle så opphengt i FB/Twitter/Youtube algoritmer at det styrer alle interaksjonene deres?

Her har jeg posta en logg i månedsvis, Jerna har vært innom og det har vært hyggelig.
SEKUNDET noen andre poster bilder av sin logg der det er antydning til at kanskje plantene ikke er helt optimale, DA kommer dere ut av sprekkene i treverket som kakkerlakkene dere er og skal kommentere?
Er dere så jævlige tapere liksom?

P.S. Jeg syned plantene til Oppblåst Okse ser dritnice ut, jeg kjenner flere som har dyrket organisk i årevis, gamle hippoer, og det ser ganske likt ut. Oftest har det med strainene å gjøre og ikke mangler. Men jeg vet også av folk som plasserer plantene i kalder omgivelser for å bringe frem f.eks mørk lilla farge i plantene, ser ganske kult ut.
Sist endret av Expialidocious; 5. desember 2022 kl. 14:36.
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Da vil jeg bare be om unnskyldning. Det var ikke meningen å kritisere noe eller noen.
Fine bilder.
Vis hele sitatet...
Kritikk er ikke en uting, helst er den konstruktiv
Det var jo heller det at ingen gidda å svare i tråden, untatt Jerna. Så det virka som folk ikke gidda å se på en som har dyrka litt før, men så fort det kom noen bilder fra andre som det kunne rettes noe kritikk mot så ble det masse aktivitet i tråden.

Jeg kan jo åpne for å ta i mot tips selv: Er loggen min kjedelig?, oppdaterer jeg for sjeldent? Hva kan jeg gjøre for at det blir mer interessant?
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Har fått litt meget av den siste strainen, denne gangen prøver jeg meg på en mellow indica greie i stedet (ja jeg vet indica vs sativa genetikk er crap, alt handler om terpenene).

Det her er en Dutch passion #1, en indica utendørsvariant. Det med utendørs synes jeg er en smule missvisende, da den ikke liker 14 grader nattetemp, da begynte ting å gulne osv.

Hadde denne strainen for en 15 år siden også, husker den var veldig mellow og knisete, gleder meg til gjensyn.

Den var litt treg i starten, nå har det gått ca en måned og den begynner å se frisk ut etter første ompottinga.

Her er den på ca 3 uker.


og her 1 uke senere:


Har toppa den to ganger slik at den har fått vokse seg utover i stedet for kun oppover, bruker bare fingrene og kniper av toppen. Dvs, først knep jeg av hovedtoppen (etter 3 bladpar viste seg) og så tok jeg de to nye knoppene 2 uker senere, som så resulterer i 4 nye topper.

Det går i BioBizz-light mix, Plant magic Old timer næring. Jeg har egentlig gått over til Atami sin Soil A og B, hører mye bra om den, men tenkte jeg skulle bruke opp den gamle næringen da dette blir en mor jeg tar stiklinger fra og ikke en plante jeg setter i blomst.
Den så fin ut grønn og fin.

Det kan ta litt tid å jakte en god mor vil jeg gro..jeg mener, tro.
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Sitat av Jerna Vis innlegg
Den så fin ut grønn og fin.

Det kan ta litt tid å jakte en god mor vil jeg gro..jeg mener, tro.
Vis hele sitatet...
Tusen takk!

hehe, fint ordspill. Foruten den forrige strainen jeg holdt på med så har alle strainene jeg har hatt bestillt fra frøforhandlere på nett. Det er mye forskjellig der ute, denne er jo som sagt en mer mellow high med knising. Gleder meg til jeg skal smake, men er noen måneder til enda.

Føler jeg må dele litt erfaring som jeg ble rikere i løpet av vinteren:
Jeg jobba mye og det var lite tid til overs, og dette var like før jeg satte de to forrige plantene i blomst. Tror jeg tok 5-6 stiklinger fra de for jeg hadde forsømt stikling/mor teltet og tatt livet av to mødre.

For en eller annen grunn ville ikke stiklingene mine vokse, 5-6 stk hadde dødd uten at jeg helt skjønte hvorfor. I starten var jeg ganske metodisk, jeg kjøpte helt ferske skallpellblad og brukte atami/b'cuzz clone greier, en tykk lillaaktig væske man skulle dyppe stiklinger i før man plantet de.
Etterhvert fant jeg ut at du fikk like stor suksess med en vanlig kjøkkensaks og null close "juice", så lenge fuktighet og temperatur var på plass (så fuktig som mulig, små drivhusbokser er gull).

I min litt fjerne og steine tilværelse så gjorde jeg en grufull endring til oppsettet mitt: Jeg hadde et slags skobrett nederst på gulvert, dette hadde store plastriller som gjorde at alt som sto oppå var minst 2-3 cm unna gulvet. En god isolering fra kulden som sitter i gulvet i det gamle huset her.

En dag fjerna jeg dette og vaska det, da det hadde blitt algevekst og skitt over tid. Men, jeg satte det ikke tilbake. I stedet satte jeg den lille drivhusboksen rett på gulvet inne i teltet.

Dette var nok til at temperaturen i dyrkemediumet ble for kaldt, røttene klarte ikke å vokse når det var så kaldt (ca 10-11 grader) og jeg mistet minst 10 stiklinger.

Først noen uker senere var dette med gulvkulde noe en kjenning gjorde meg oppmerksom på. Jeg hadde noen frø så jeg satte de i bløt, ett spira og jeg satte drivhusboksen min oppå to små potter. Boksen var altså 20 cm fra gulvet nå.

Lo and behold, resultatet ser du bilder av. Jeg har aldri følt meg så dum men så lettet på en gang.
▼ ... over en uke senere ... ▼
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Update: går kjempefint med den, har toppa de 4 siste toppene og det har kommet nye skudd der og. Enda ikke fått bekreftet noe kjønn på planten. Vurderer å ta en stikling som jeg setter i blomst så fort den har fått satt røttene sine.

Sist endret av Expialidocious; 9. mars 2023 kl. 19:27.
Herlig!

Dyrking må sies å være en av de mest givende hobbyene man kan ha, heldige dere som er i den posisjonen at dere kan holde på. Jeg vurderer å sette noen auto’s ute i år, bare for å kunne kjenne litt på den følelsen igjen, er ikke så opptatt av at det skal bli dank da halve gleden er å se progresjonen… Gleder meg til å kunne sette opp ett grow room igjen med tiden….. :-)))
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Jeg føler med deg at det er veldig givende, føler meg litt som en forelder som ser over sine søte små. Men jeg er minst like stolt når jeg kan smake på varene, kjenne effektene av all kjærlighet (og genene) som er i planten.
Gode tips med det å få ting opp av gulvet. Enig der.

Ser ut som det går veien. Veldig ryddig oppsett.

Har du prøvd økologisk vs syntetisk dyrka for å kjenne om du kjenner forskjell?
Quite atrocious
Expialidocious's Avatar
Trådstarter
Sitat av Jerna Vis innlegg
Gode tips med det å få ting opp av gulvet. Enig der.

Ser ut som det går veien. Veldig ryddig oppsett.

Har du prøvd økologisk vs syntetisk dyrka for å kjenne om du kjenner forskjell?
Vis hele sitatet...
Takk for det!

Første gangene jeg prøvde var det med jord og organisk gjødsel og hps, var digg det ja. men jeg har ikke sammenlignet side om side. Med LED virker det som man får mye mer med coco, og jeg blir balle fjern så jeg har ikke noe å klage på.