Sitat av
meaculpaUIO
Mange kicker på chips og pomfri krydret med dette, glutaminsyre er en del byggestenene til protein.
Tror jeg har sett litteratur omtale at det påvirker oss mentalt/nevrologisk.
Men gitt hvor mye det er i bruk hvis fks du tenker hele EU, så burde det være mye oppmerksomhet rundt at det var farlig, hvis det var.
I asiatisk kjøkken er
msg det veldig mye brukt. Har sett påstanden om at
msg er farlig debunket flere ganger. Helt topp med litt ekstra
msg også på kjøttretter, poteter i ymse varianter, kort sagt.
Msg gjør meg glad.
Sitat av
Jokkerella
Siden vi allerede er innpå temaet om smakstilsetninger: Stevia, hva er deres erfaringer ang. bruk av Stevia. De sier jo at det har så nært som 0 kalorier, så er det noen av dere som har god erfaring ved bruk av Stevia som erstatning for vanlig sukker?
Det er jo utrolig mye søtere, og kan brukes i alt en kan bruke sukker i; men har dere noen erfaring med at den erstatningen hjelper ved for eksempel vekttap?
Husker ikke om det er stevia men noen av de søtningsstoffene som ikke er sukker gir en slags mild menthol smak på det som søtes, og det var ikke behagelig. Bestilte da noe som var uten sukker, og uten kalorier som så ut som brunsukker og det smakte veldig bra. Før måtte en bestille det fra utlandet og det var masse styr. Nå har jeg sett det på Meny.
Sitat av
Katt
Er ikke MSG uheldig å spise?
Nei nå sier de at
msg ikke er skadelig. Uansett,
msg gjør det glad. Bare forsøk. Du klarer ikke stoppe å smile når du er litt raus med
msg på maten.
Sitat av
aluminiumfluorid
MSG (eller natriumglutamat) trigger smakssansen "umami". Hvis dere lurer på hva dette er, så skal dere få en liten forklaring nå.
Dette er kort sagt, at vi skal få litt godfølelse av å spise proteiner, som er ganske viktige næringsstoffer.
Proteiner er alle bygd opp av aminosyrer. Det er normalt snakk om ca. 20 aminosyrer, der en del kan lages av kroppen og bakterier i tarmen. Disse er ikke essensielle aminosyrer. Så har du også essensielle aminosyrer, og disse må en spise for å få.
Glutaminsyre er en slik ikke essensiell aminosyre. Og natriumglutamat er da natriumsaltet av glutaminsyre. Så om du har glutaminsyre og lar det reagere med f.eks. bakepulver (natriumbikarbonat), så dår du natriumglutamat, vann og karbondioksid. Så hvis noen har meningen at MSG er skadelig, så er det pisspreik. Det er faktisk et byggestoff til proteiner.
Helt topp, nå slapp jeg plage hodet med å huske åssen det var.
Msg gjør oss bare glade og vi kan bade i det om vi føler for det.
Sist endret av _abc_; 27. februar 2021 kl. 00:43.
Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.