Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  11 612
Jeg har lenge vært desperat på en bedre løsning når det kommer til opiatavhengighet og det å få en bedre livskvalitet, jeg er sikker på at jeg har lest meg både opp og ned i mente for å finne ut mest mulig info, og tenkte det kunne være praktisk å dele det her om det går greit.

Substitusjonsbehandling

Substitusjonsbehandling betyr at man får metadon og subutex/subuxone begge har virkestoffet buprenorphine men subuxone inneholder nalaxone, for å kunne starte opp med dette må man henvises via fastlege eller andre hjelpeinstanser, det stilles forskjellige krav til om man kvaliserer for det eller ikke og det anbefales at man har prøvd ut ordinær behandling først for å se om det ga ønsket effekt, målet er forøvrig å forhindre nye og flere overdoser og en bedre livskvalitet på sikt.

Naltrexone

Naltrexone inneholder det samme virkestoffet som reverserer opiatoverdoser bare at dette virker en del lenger. Naltrexone finnes i to typer, i tablettform og i depotinjeksjon, førstenevnte kan man få på resept mens sistnevnte har det kun vært prøveprosjekter rundt om i landet, depotinjeksjoner er vel så vidt jeg vet ikke et godkjent legemiddel i Norge enn så lenge, men tenker det blir nok snart. Det har vist seg at naltrexone har god dokumentert effekt.

kilde:https://tidsskriftet.no/2003/06/over...jutICxfaGanXiI

Ibogainebehandling

Iboga kommer fra en afrikansk rot som innehaver psykadeliske effekter, det finnes forskjellige type klinikker rundt om i verden såvel som europa, desverre er disse klinikkene svært dyre, men på en annen side er det absolutt verdt pengene, ibogaine er ikke ufarlig og man kan få hjerteproblemer under trippen derfor anbefaler jeg at man sjekket ut hjertet sitt og de fysiske vitalene på forhånd hos fastlege, gjerne 24t EKG, det er lurt å dra til en klinikk av ulike grunner, man blir ivaretatt og man blir observert av lege, plugget opp til en hjertemonitor om noe skulle skje og mer til.

Jeg anbefaler ingen å ta denne roten alene om man skulle finne på å gjøre dette hjemme og ihvertfall ikke full dose, ha noen til å passe på deg, og husk at toleransen din for opiater blir lav til ingen, ikke ta opiater dagen etterpå dette er viktig å huske på.

Rusbehandling/rehabilitering

Det finnes to typer behandlinger, poliklinisk behandling der man snakker ukentlig hos en som er utdannet innenfor feltet samt rehabilitering i døgnopphold.

Hos sistenevnte er det et hav av valgmuligheter, man kan søke seg inn i korttidsbehandling eller langtidsbehandling, ulike plasser har ulike behandlingsmodeller, noen jobber mer mot det inviduelle og andre har det som kalles for terapautisk samfunn. Om man skal satse på døgnopphold er det lurt å gå for langtidsbehandling ettersom sjansen for å få til økt mestring er noe som kan og kommer til å trolig ta tid, man kan få orden på økonomien sin igjen, få utredning, bolig, du skjønner tegninga sikkert.

Jeg vil likevel påpeke at statistisk sett får 40-60% tilbakefall etter endt behandling, det er normalt å ha flere runder før man lykkes men i det minste er man en erfaring rikere for hver gang og ting går nok lettere for seg for hver gang etterhvert som man begynner å kjenne på hvordan det er å være rusfri.
Bare korrekt på eventuell feilinformasjon om dette skulle vise seg noen steder, skrev den her på lite søvn heh
Prima Materia
Tarm's Avatar
Du har glemt og nevne kratom
kjøtt
Trådstarter
Sitat av Tarm Vis innlegg
Du har glemt og nevne kratom
Vis hele sitatet...
kratom? i hvilken kontekst? kratom blir brukt under avrusning hos enkelte denne tematikken omhandler behandlingstyper.
Hei!
Jeg savner at du utdyper litt mer om ibogainebehandling. En skal altså behandle rusavhengighet med rus?
Anonym bruker
"Bitter Moskusfe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av Investigathor Vis innlegg
Hei!
Jeg savner at du utdyper litt mer om ibogainebehandling. En skal altså behandle rusavhengighet med rus?
Vis hele sitatet...
Å bytte ut daglig avhengighet med èn ibogaintripp ja.
Hva er det med det som gjør det så effektivt? Hvorfor ibogain og ikke lsd, sopp, dmt eller piggeple?
kjøtt
Trådstarter
Sitat av Investigathor Vis innlegg
Hei!
Jeg savner at du utdyper litt mer om ibogainebehandling. En skal altså behandle rusavhengighet med rus?
Vis hele sitatet...

Det er mottatt men hvordan redigerer jeg tråden?
Ung og vanskelig
83leo's Avatar
Sitat av Investigathor Vis innlegg
Hva er det med det som gjør det så effektivt? Hvorfor ibogain og ikke lsd, sopp, dmt eller piggeple?
Vis hele sitatet...
I motsetning til LSD, Psylocibine ol nullstiller Ibogaine de områder i hjernen som påvirkes av bla. opiater. Det kan regnes som en hurtig detox og siden det i tillegg er et potent hallusinogen oppgir mange brukere at de under the influence, en såkalt full flood møter seg selv i døra og ser årsaken til at de begynte med rus i utgangspunktet. Ofte behøver man ytterligere doseringer for å opprettholde avhold fra det rusmiddel man behandles for.

Suksessraten i det lange løp er noe omdiskutert og jeg finner ingen konkrete tall jeg med sikkerhet kan stille meg bak på stående fot. Det er endog så effektivt og anerkjent at klinikker som spesialiserer seg på behandling med Ibogaine har dukket opp i mangfold.
Naltrexone depot injeksjon er genialt. Håper det blir lettere å få i framtiden kontra substitutbehandling som holder personer avhengig og må tas daglig.
Vil tro produsenter av Subutex, Buprenorphine og Subuxone helst ser at tidligere heroinister fortsetter på deres "medisiner" (les: lovlige opiater) i årevis. It's all about the Benjamin$
Bra tråd! Jeg er selv under substitusjonsbehandling LAR,startet opp for 2mnd siden, og står på suboxone. Nylig fullført halvt års behandlingstilbud ved et terapeutisk samfunn. Terapeutiske samfunn har beste statestikk i forhold til tilbakefall å er absolutt noe jeg vil anbefale.
Det er vell verdt å ha med noe info rundt buvidal? Det nye preparatet, man får en injeksjon 1 gang i uka til å starte med. Dette gir større frihet da man blant annet ikke trenger å søke om utenlandsreiser.
Kan også nevne at det finnes 2 typer LAR, Rehabilitering og skadereduksjon.
Sist endret av Passiv; 1 uke siden kl. 10:25.
Høytfungerende idiot
wormhole's Avatar
Sitat av Imawesome Vis innlegg
kratom? i hvilken kontekst? kratom blir brukt under avrusning hos enkelte denne tematikken omhandler behandlingstyper.
Vis hele sitatet...
Å bruke kratom som et substitutt for tyngre opiater er jo strengt tatt behandlingstype, eller i det minste en del av del av en, enten det omtales som "avrusning" eller ikke. I USA er det mange opiatavhengige som har fått tilbake livskvaliteten (som TS eksplisitt sier å ha et ønske om) sin takket være dette, slik som i dette tilfellet. Det begynner også å bli en del forskningslitteratur på dette feltet. Kan blant annet anbefale denne artikkelen (men er vanskelig å få tilgang hvis du ikke har universitets-bruker).

Syns fortsatt det er utrolig hvor lite oppmerksomhet dette får i et land som Norge, men et omfattende heroin-problem. Har snakket med mange heroinmisbrukere, som alle er totalt ukjent ukjent med det. Har derfor gitt bort en pose her og der med klar beskjed om at de ikke kan forvente noe rus, men at når tiden med desperasjon etter neste "friskmelding" skulle komme, kan det potensielt i minste være en midlertidig løsning, og i beste fall åpne noen øyne for at det er alternativer som ikke tilbys gjennom LAR osv.