Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  3 3694
Tenkte å konvertere min sykkel til EL-Sykkel for å bruke til og fra arbeid.

Har sett litt på priser og ser at samme settene fra eBay gjerne koster nesten det dobbelte i Norge.
Er det verdt å bestille fra Norge og ha garanti på det, eller er det like greit å bestille fra eBay?

Er det verdt de ekstra kronene for en mid-drive motor?

Noen anbefalte nettsider å handle på?
Klarer du serve motoren selv, er det bare kjøre på. Vet Bafang'en bør smøres av og til. Deler er mulig få tak i selv.

Er du ikke interessert skru selv, er det en fordel ha en butikk forholde seg til den dagen det er behov for service på elektronikk.

Ikke glem at et batteri med gode celler koster fort noen kroner. Ikke gå for det rimeligste. Forskjellen på et dårlig eller godt batteri er levetid på 1-3 år feks. De rimelige med darlige celler dauer rimelig fort ut. Fra 100% til 30% på kort tid ved aktiv bruk.

Strømmen Elsykkel har egenprodusert Bafang for norske forhold. Karen bak sjappa (Fjuk) samarbeider med Bafang mtp egne moroer egna bedre for vinter feks.

Gode batterier far du I samme slengen. Utrolig god service ved behov for hjelp. Seriøs aktør.
Jeg mener at det så absolutt i aller høyeste grad er verdt å investere i mid-drive motor. Da får du med gira, og får mer kraft i motbakke, selv om det går saktere i lavere gir. Er det litt motbakke, og du har nav-motor i bakhjulet, så føles det som den nesten ikke hjelper noe. Du kan selv tenke deg hvordan det er å trø i motbakke på en sykkel som er låst i et høyt gir. Det går ikke det. Men du må da skifte ut det tannhjulet som er på pedalene, og hvis du har en sykkel med girsystem her, så mister du de girene. På sykler med type 21 gir f.eks. Her er det 3 gir på det pedal-drevet, og 7 på bakhjulet. 3x7=21. Så du sitter da altså igjen med 7 gir. Men du trenger ikke så mange når du har hjelp av motoren. Men toppfarta vil da sansyneligvis bli lavere, spørs på størelsen på dreva.

Men bor du en plass der det bare er flatt, så går det sikkert bra med nav-motor.
Sist endret av Sarv_2; 13. februar 2020 kl. 23:29. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Da er Bafang G340 750W, og et 13Ah batteri bestilt fra eBay. Så er det bare å vente til det kommer.