Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  20 1140
Kom hjem til innetemperatur på 33 grader. Koker i huet nå.
Og jeg skulle igang med å bestille aircon av den portable typen. Midtveis i bestillingen av en Electrolux så oppdaget jeg at dette kan jeg ikke nok om. Nå ser det ut som disse portable også krever installasjon da jeg har sjekket ut har en slange som skal ledes ut av bygget. Jeg ønsker bare en helt enkel modell med oppsamlingsbeholder.

For mange år siden så hadde jeg en rimelig model, den hadde en skuff som ble fylt vann mens aircondition kjølte ned rommet. Vannbeholderen måtte mann så tømme manuelt. Dette fungerte helt fint og krevde ingen form for installasjon. En kunne bruke den hvor som helst og den kjølte elegant ned stue på dagtid selv med solen rett på bygget. På kvelden gikk det lynraskt å kjøle ned soverommet.

Trodde at dagens modeller brukte samme prinsipp men det stemmer vist ikke. Noen som vet om en brukbar løsning for å kjøle ned stue på 25-30 kvm? Helst under 3000.
Er ikke værre en at du slenger "eksos" slangen i vindus karmen. Er vel selfølgelig best om du tetter rundt.
Ang pris/størrelse tørr jeg ikke svare på men det står jo hvor stort området dem dekker.

Kjøpte selv en sandstrøm ac for et par år siden. Rimelig fornøyd med den
Sist endret av Mrlarsen; 6 dager siden kl. 19:06.
Tror du blander aircondition med avfukter. Nå har riktignok de fleste aircondition (spesielt portable) mulighet for avfukting også (og dermed reservoar som må tømmes eller kobles på rørnettet), men det har ikke noe med selve nedkjølingen å gjøre, der må du ha åpning ut av boligen for å lede den varme luften bort, men de fleste portable trenger ikke permanent hull i veggen, bare et vindu på gløtt.

Jeg har denne, og er veldig fornøyd (selv om leiligheten strengt tatt er 3 ganger større enn anbefalt areal (25m^2)).
Blomzterkasse
45 6
Jeg er kjølemontør av yrke men er noen år siden jeg jobbet. Det du kaller portable er vel det samme som mobile. De fåes i to typer. Begge har beholder til vann. Den ene typen er alt i en box, og er vel mest en avfukter. Den andre typen har en slange til en box med en vifte i til fjerning av varmen. Den må settes igjennom et vindu og til ut helst. Det er vel eneste installasjon.
Gyps bengalensis
vidarlo's Avatar
Administrator
Du må jo verte kvitt varmen på eit vis. Difor må du ha slange ut. På mange portable er tanken at du hiver den ut vinduet, og det er gjerne med ei løysing for å tette gapet mellom vindu og karm i åpen tilstand.

Air conditioning er ikkje magiske apparat som kan fjerne energi. Dei må dumpe energien utanfor bygget du ønsker å kjøle ned.

Å redusere luftfuktigheta kan gjere at du opplever det som lågare temperatur, ettersom svette vil fordampe kjappere og fjerne meir energi. Å fordampe vatn vil senke temperaturen, ettersom det stel energi - men til gjengjeld kan det føre til at det opplevast som varmare... fordi svette ikkje fordamper like lett.
Det finnes billige "aircondition" hvor man fyller på vann som igjen renner sakte over ett register som kjøler ned luften. Men det er jo bare tull i forhold til de man faktisk forbinder med aircondition. En del av de skryter av god effekt hvis man fyller på isbiter.
Da blir det en av disse med slanger, tenker jeg forsøker å stikke innom et par butikker for å sjekke ut nærmere. Siden både stue og soverom har et vindu med samme mål så tenker jeg at jeg kunne feks hatt vinduet enten i nattluftmodus eller mer åpent og festet en plate i kryssfiner i vinduskarmen. I platen skjærer jeg hull til slangene, setter på finmasket netting utvendig så jeg ikke drar inn dritt og insekter. På innsiden av platen fester jeg slangene. Om jeg bruker gummilist ytterst rundt platen og noen remser med borrelås i karm og innenfor gummilist så skulle vel platen sitte helt ok i vinduskarmen og gummilisten burde tette helt ok rundt slik at det ikke siver inn varmluft?

Da bør air con enkelt kunne byttes mellom rom og likevel kjøle godt og effektivt. Ser det greit ut eller er det major fuxx ups?
http://https://www.vidaxl.no/e/8718475994534/vidaxl-luftkjoler-80-w-5-l-270-m-h-25x26x56-cm?gclid=Cj0KCQjw5-TXBRCHARIsANLixNy66nwNunIEnysL341uyhrx5Sj1pT0B3NnBWTMjglHpiO 3ZXfq-41AaAnRQEALw_wcB

Her er en uten noe fuss.

Dog. Den kjøler ned med vann og usikker på hvor bra den er.
Men kosta 700 da, så billig og bare teste den før en kjøper noe til 5k + utgifter med vindusmekking

Funker det ikke og du må kjøpe en med utblåsning og du har et "nyere" hus med ventilasjon i, så kan du føre varmluftslangen opp i en slik og ikke ut vinduet.
Sist endret av Kråke123456; 6 dager siden kl. 13:03. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Tror det er noe slikt jeg har hatt en gang tidligere. Eneste som ikke var helt topp var at den ikke kjølte til en bestemt temperatur feks 18 grader. Avhengig av varmen så tror jeg den kjølte rommet ca 6-8 grader ned fra feks 28 og ned til 20.

Disse med slanger kan kjøre tempen helt ned til 16 grader, og kan ha feks starte automatisk om tempen på soverommet kommer over 18 grader. Tror jeg heller legger ned noen kroner mer for et slikt system. Også tar jeg heller jobben med å sage til en plate til vinduene.

Hva men denne her feks?
https://www.vidaxl.no/e/871847592321...maanlegg-23-kw
Sist endret av random67489; 5 dager siden kl. 18:51.
Masse annet å velge i, også fra kjente merker (uten stort pristillegg): https://www.prisjakt.no/category.php...s=b=s330630819. Synes den du linker til virker mindre enn andre modeller, vekt er ikke opgitt, kan tyde på at spesifikasjonene er oppblåste.
Sjekket ut prisjakt, fant fra DeLonghi, Electrolux, Wilfa, whirlpool og mange ukjente merker.
Forsøkte å finne tester på Electrolux uten suksess. Fant test på en Sandstrøm, men kjenner ikke merket. Men la merke til at den sandstrømmen kom med en duk som festes til vinduskarm som returslangen kobles til så regner med det vil være helt ok for H-vindu.
Den Electroluxen er også varmepumpe så kan evt. brukes vinterstid på ekstra kalde dager.

Nå finner jeg dog ingen konkret info om hva som følger med disse air con kjølerne. Om det er standard å legge med duk og det en trenger for å få ut varmen tenker jeg på.
Unlicensed Surgeon
Effekt + lydnivå er vell egentlig det som har mest å si. Mer watt, raskere går det og mer desibel, mer bråker det.

Noen av de kan bråke helt sinnsykt så lurt å kikke på lydnivå. Duk tror jeg ikke er vanlig at følger med så hvis ikke det står spesifikt får du nok ikke det, slange følger nok med uansett hvis den trenger det.
Sist endret av dafog; 5 dager siden kl. 08:45.
Slange følger nok med de fleste, men de er ikke unødvendige lange, det må man kjøpe ekstra i så fall. Som andre her har nevnt, stillhet og effekt er hva man betaler for, og man får som regel det man betaler for.
Duken som følger Sandstrømmen er kun på 30 x 130 cm så blir for liten til å passe mitt behov. Så da blir det til å sage til en plate av noe slag og mekke til noe som tetter brukbart.

Når det gjelder støy så er ikke det et særlig problem. Jeg kan kjøre øreplugger eller headset med støyreduksjon og musikk på øret mens kjøla går. Sålenge kjøleren klarer 30 kvm så er det også helt greit. Tar kanskje litt tid å kjøle ned stue men så blir sikkert soverommet lett match.

Siden jeg uansett må lage en selvmekka løsning for å tette rundt vindu så kjenner jeg at jeg ikke orker legge ned penger på en løsning til 5000 kr eller mer. Det får bli maks 4000 kr. Så får jeg se på "roterommet" hva jeg har av flenser, plater, sag etc. Om jeg maler elg i solnedgang i lyse farger på baksiden av platen så hjelper kanskje det også til å reflektere bort noe av varmen som ellers ville kommet inn vinduet.
Var en tur rundt i butikker idag uten at det ble kjøp. Hovedproblemet var at selgerne kunne egentlig like lite om dette som meg. Fikk blant annet varierende svar på hvor mange BTU som kreves på 25 kvm. Og det virket som om alle ønsket å selge de som kostet mest selv om spesifikasjonene mellom de dyrere var ganske like som de billigere, da mtp på effekt. Ja det var forskjell på lydnivå men det sa jeg også i butikkene at det ikke var viktig.

Ser ikke ut som man får tak i Toyotomi lengre. Noen andre som har anbefalinger? Absolutt max rundt 6000, men om det er noen som har erfaring med rimeligere modeller til 3-4000 så hører jeg gjerne om dem også.
Undersått
12 1
På fredag får jeg levert Electrolux EXP09CN1W7 som kostet meg ca 3500 ink levering. Leiligheten min er ca rundt 20 kvm, og nevnte ac er oppgitt for 18 kvm. Dette blir kanskje for lite for deg, men jeg kan likevel gi en tilbakemelding ila helga på mine førsteinntrykk.
Jeg har laget en skikkelig jalla løsning, som fungerer overraskende bra.
Sånn tjukk papp man har på gulvet ved maling, for å hindre malingssøl.

Jeg klipte dette til vinduet, og tapet over vinduet (dvs, på karmen utenfor selve vinduet), på utsiden med den hvite siden ut. (Reflekterer sollys).

Så lagde jeg hull i denne pappen, til slangen fra ac-anlegget.

Funker helt knall.
Sitat av sprett Vis innlegg
På fredag får jeg levert Electrolux EXP09CN1W7 som kostet meg ca 3500 ink levering. Leiligheten min er ca rundt 20 kvm, og nevnte ac er oppgitt for 18 kvm. Dette blir kanskje for lite for deg, men jeg kan likevel gi en tilbakemelding ila helga på mine førsteinntrykk.
Vis hele sitatet...
Supert. Kanskje du kan ta noen bilder av hva som følger med av slanger, munnstykker etc? Og hvordan du får den varme luften ut av rommet?
Sitat av random67489 Vis innlegg
Ser ikke ut som man får tak i Toyotomi lengre.
Vis hele sitatet...
Hæ? Komplett/24 Nordic har 4 på lager klar til å sendes?

https://www.komplett.no/product/9434...?offerId=19148
Takk.

Jeg sjekket via denne og så ingen priser så tenkte det ikke lengre var forhandlere.

https://www.prisjakt.no/product.php?p=3899845

Nada.
Sist endret av random67489; 2 dager siden kl. 04:24.
Jeg skal hente en Sandstrøm SDH12L13E idag. Jeg kan gi en liten review på den om par dager men den sies og være veldig bra til den str. kvm på rom. Koster 1800 ny men jeg får den til 800 på Finn...flaks
Sist endret av Aaren; 2 dager siden kl. 11:42.