Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  18 720
Så her er greia, jeg har i cirka 2 måneder slitt med temmelig ustabilt internet, alle i familien min som har internett funkere nettet utmerket på, når jeg skal spille WoW/Overwatch/Fortnite osv så får jeg noen syke lagbølger som kommer og går, av og til så viser det at jeg har grønn "MS" latency in-game mens andre ganger går den opp i full rødt asså over 2300ms (For de som forstå hva jeg mener) mens når min bror spiller på sin laptop på sitt rom ved siden av så meg så får han ikke noe lagg i de hele tatt. han spiller bra å har lav latency/ms/ping

Jeg har prøvd med nettforsterket (Funket i en periode) jeg har formatert pcen nå nettopp, uten noe hell!

Jeg blir snart gal, da jeg er veldig glad i å spille å vett snart ikke hva jeg skal gjøre når min datamaskin har så ustabilt internet! pcen min er Alienware x51 R2, den ble kjøpt i sommer 2013..

av å til så kan jeg spille spill i en periode men får små lagbølger for så gå til skikkelig lag som de ikke går an å spille til, når jeg bruker nettlesere så merker jeg ikke at internette er noe spesielt tregt!

Noen som har peiling på hva dette skyldes å hva jeg kan gjøre?? er det nettverkskorte som begynner å ta kvelden eller hva er dette for noe??

Tok nettopp en speedtest på internett som jeg har gjort flere ganger, men denne gang så fikk jeg den på (nedlasting) 17,56mbps og opplasting 3.11 mbps og pin 32ms

har blitt fortalt at familien min betaler for cirka 25mbps i nedlasting, (husker ikke helt konkret) men rundt der
Kronisk irritert
mr.roundtree's Avatar
Prøv ett annet nettverkskort
Det var det ja...
Prøv LAN-kabel og se om det fungerer bra. Blir det bedre, er feilen på WiFien. Hvis ikke er det hos leverandøren (modemet?) eller PC.
DrShroom's Avatar
Trådstarter
Takker å bukker! skal ringe dell imorgen angående nytt nettverkskort får å høre hvilket som passer best for min pc! :-)

kan prøve me lan-kabel også for å sjekke om de gjør susen!
Sist endret av DrShroom; 12. mars 2018 kl. 22:44.
Er 99% sikker på at det er wifi som gjør at du får laggspikes. Wifi og gaming passer liksom ikke helt sammen..

edit; kjøp kabel =D
Sist endret av Zotify; 13. mars 2018 kl. 06:39.
Du makser uplinken din, basert på den lave hastigheten tipper jeg du sitter med xdsl.
Dette merkes sjeldent ved vanlig surfing men gir store utslag ved spilling.

Du kan teste dette ved å laste opp noen store filer fra telefonen din mens du spiller.

Selv en enkelt snap kan forstyrre linjen din om du kun har 3mbit uplink.
Sist endret av Rosander; 13. mars 2018 kl. 07:13. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
BOOZOHOLiC
glenn's Avatar
Dette høres veldig ut som wifi-problematikk, spesielt siden du får varierende resultater ved måling, og ping varierer i spill. Om kabel (som flere har nevnt) ikke er en option, så må du muligens se på muligheter for å gjøre wifi så bra som mulig. Se hvilke standarder rotueren deres støtter; 802.11ac er en vesentlig forbedring hva gjelder responstid kontra tidligere standarder, så om router ikke støtter dette, så kan det være en tanke å kontakte leverandør og se om de har en nyere modell, eller investere i en meshnettverk-løsning i tillegg til den vanlige routeren.

Og så er jo ikke noe system bedre enn det svakeste punkt, så klienten (datamaskinen) må også ha støtte for relevant standard, om det skal hjelpe deg noe.

Ellers er alltid kabel best. Noen meter kabel, noen rj45-plugger, og en modulærang knekker ikke banken og er en 100 %-løsning.
Det var det ja...
Regner med at en ferdig kabel fra Telebutikken, Elkjøp eller Clas Ohlson er billigere enn å lage en selv. Med mindre du skal lage mange da.

Bare en bitte liten tanke....
3,11 mbit uplink burde til husholdningsbruk og snapping, og skal normalt sett heller ikke gå utover gaming.
Én enkelt snap tilsvarer ikke mange sekundende, og snap komprimerer også en del på video og bilder.
Jeg tror derfor ikke at uplinken, på normale(?) 3mbit er årsaken til problemene dine.

1. Sjekk om det funker med nettverkskabel. Kurrant å kjøpe. Billig og bra. Topp hastighet
2. Du kan også kjøpe usb wlan adapter, dette kan hjelpe på dekning og latency
3. Bytt kanal på trådløsnettet, gjelder spesielt på 2.4ghz nettet.
4. Forsøk å bruk 5ghz nettet, stort sett raskere og bedre ping
5. Evt ny trådløst aksesspunkt som støtter 802.11ac wave 2

Dette fikser du!
Sitat av anVa Vis innlegg
3,11 mbit uplink burde til husholdningsbruk og snapping, og skal normalt sett heller ikke gå utover gaming.
Én enkelt snap tilsvarer ikke mange sekundende, og snap komprimerer også en del på video og bilder.
Jeg tror derfor ikke at uplinken, på normale(?) 3mbit er årsaken til problemene dine.

1. Sjekk om det funker med nettverkskabel. Kurrant å kjøpe. Billig og bra. Topp hastighet
2. Du kan også kjøpe usb wlan adapter, dette kan hjelpe på dekning og latency
3. Bytt kanal på trådløsnettet, gjelder spesielt på 2.4ghz nettet.
4. Forsøk å bruk 5ghz nettet, stort sett raskere og bedre ping
5. Evt ny trådløst aksesspunkt som støtter 802.11ac wave 2

Dette fikser du!
Vis hele sitatet...
Det er ikke hastigheten men selve teknologien som er problemet. Med adsl vil du strupe nesten hele linja om du makser uplinken. Rent teknisk så kommer ikke ACK pakkene gjennom i riktig rekefølge dersom du bruker full kapasitet på uplinken.

Ett vanlig bilde tatt med snapchat er på mellom 300kb og 500kb på min telefon. Man må anta at det allerede går trafikk ut av huset ved vanlig bruk, dermed vil en opplasting av ett bilde strupe linjen i noen sekunder som vil gi store utslag på responstiden.

https://community.spiceworks.com/top...work-any-fixes
http://blog.divebomb.org/2009/04/pri...cks-on-dd-wrt/

Dette er ett kjent problem for alle som har vokst med de tidligste DSL teknologiene.

Dersom du har mulighet for det så kan QoS være løsningen, evt så kan du sette begrensninger slik at du aldri bruker mer enn 80-90% av uplink.
Det går også an å prioritere ack-er på enkelte routere som vist i lenken over her.
DrShroom's Avatar
Trådstarter
ok, har sjekket hvorfor denne nettforsterker min ikke fungerer.. eller kansje iallefall,, når en er koblet til nettforsterkeren med kabel så vil jo dette vises nede i hjørne på pc skjermen at en er koblet til kabel nett/Nettforsterker.. men nå som jeg har koblet den til så står de fortsatt at jeg er koblet til de trådløse nettverket å ikke til selve nettforsterken som har denne kabelen.. å når jeg me det samme har koblet den til så finner ikke pcen min den, den finner kun det trådløse.. noen som forstår hva jeg mener?
Så på et annet forum en lignende sak med en som hadde problemer med lag når han spilte og han var eneste i huset som hadde problemer.. Viste seg at han hadde overklokket prosessor og grafikkort og det var årsaken, når han stilte tilbake til normalt, forsvant problemene.

Om du har overklokket kan dette være grunnen. usikker hvorfor man får ping problemer fordi man overklokker vet jeg ikke, men har sett en del som har samme problem.
Det var det ja...
Når du bruker kabel, må du jo koble fra det trådløse nettverket. Høyreklikk på WiFi-ikonet ditt og velg koble fra eller glem nettverk. Du kan enkelt koble til igjen etterpå.
Sang en sang en gang
Echuz's Avatar
Dette kan ofte skyldes at du ikke har skrudd av strømsparingen på nettverkskortet.

Høyreklikk på NIC -> Properties -> Configure -> Power.. -> fjern avhuket.
DrShroom's Avatar
Trådstarter
Sitat av Echuz Vis innlegg
Dette kan ofte skyldes at du ikke har skrudd av strømsparingen på nettverkskortet.

Høyreklikk på NIC -> Properties -> Configure -> Power.. -> fjern avhuket.
Vis hele sitatet...
gjore som du sa, tok også å koble fra trådløs nettverk å tok i kabelen fra internetforsterken men da får jeg ikke noe internet uansett.. før når den va koble til,, senest 2 dager si så lyse de gult der kabelen sto i! nå lyse det ingenting når jeg kobler til kabelen
Sang en sang en gang
Echuz's Avatar
Dette kan du gjøre på begge nettverkskortene dine, den for wifi og den for kablet.
Men du er nødt til å ha minst ett av de aktivt og koblet til, selvfølgelig for å få nett.

Har du mulighet til å prøve kabel direkte i ruteren? Hvis ja, gjør det og test litt. Da vil du se om problemet er på internettforsterkeren eller ikke. Husk også at denne må ha godt wifisignal, "shit in, shit out"

BTW, hvis du kjører win10 vil den automagisk bruke kablet nett når du kobler til dette, selv når du er kobla på wifi.
Sist endret av Echuz; 13. mars 2018 kl. 20:25. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
DrShroom's Avatar
Trådstarter
ehhh jeg har tabba meg litt ut her ærlig så vett ikke jeg hva som har skjedd meeeeenn.. før jeg formaterte den så hva internette ganske fucka, men etter jeg formaterte den så va de enda fucked..så kom jeg på at jeg har glemt å installere drivere for kabelnett.. på dell sinn nettside å nå funker internettet utmerket :P sko ønske jeg laga denne tråden anonym.. men jeg får vell bare si at jeg nå er fornøyd å takk for all hjelp! I surrender!
Det var det ja...
Slapp av. Det er ingen som vet hvem du er med mindre du sier det selv til oss. Og du, vi har alle gjort bagatell-feil når vi var nye eller fikk nytt utstyr. Meg selv inkludert. Det er ikke noe å være flau over. :-)
DrShroom's Avatar
Trådstarter
Sitat av ivar_oslo Vis innlegg
Slapp av. Det er ingen som vet hvem du er med mindre du sier det selv til oss. Og du, vi har alle gjort bagatell-feil når vi var nye eller fikk nytt utstyr. Meg selv inkludert. Det er ikke noe å være flau over. :-)
Vis hele sitatet...
hehe de va godt å høre! :-) Takker å bukker for hjelp iallefall!