Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  6 1696
La oss si at man befinner seg i Sverige med en norsk bil som er begjært avskiltet pga manglende EU-kontroll, men må inn i Norge. Hvor er det lurt å krysse? Er man garantert å bli fanget opp og stoppet på Svinesund f eks?
Ingenting er garantert. Men oppfordrer til å te seg lovlydig å se lovlydig ut.
Det er trafikk kameraer ved de fleste overganger,så muligheten for og bli "sett" er stor. Men har f.eks kjørt veldig mye mellom Torsby og Kongsvinger,og har aldri sett verken Tollere eller Politi. Så hadde valgt,en litt mindre grenseovergang om det var meg.
Hva med å krysse grensa ved Bastnäs i Sverige? Kjørte der i vår og kan ikke huske å ha sett noen kameraer i det hele tatt. Husker det var et skilt hvor det stod "kameraovervåkning", men var ingenting å se.
Glem dette. Tollstasjonen på Svinesund har automatisk skiltgjennkjenning hvertfall og kjører du gjennom får de alarm opp mener jeg og huske og ha lest
Jeg har sett kameraer på bl.a. grenseovergangen ved Kornsjø. Om de kan se om bilen har begjæring om avskilting med det utstyret, vet jeg ikke. En ting er sikkert: Datateknologien blir stadig bedre, og med det øker mulighetene.
The One and Only!
Bare å holde deg unna Svinesund, så vil det nok gå bra.
De fleste andre stasjonene har bare bemanning 1-2 dager i uken og sjeldent kontroller.