Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vært snill å vurder å slå på annonsevisning, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  2 772
Registrer deg for å skrive svar Trådrulett
okt. 2015
13  3
Heyo! Jeg har verken ADHD eller ADD (såvidt jeg vet hvertfall), men har brukt Attentin 1-2 ganger i uka det siste året i skolesammenheng (og av og til som oppkvikkere på dager jeg er ekstra sliten). Jeg har nå en masteroppgave som skal leveres om 3 måneder, og innser derfor at jeg må steppe opp bruken ganske mye for å komme i mål. Jeg har slitt med angst og depersonalisering i rundt 6 år nå, noe som er veldig av og på i perioder. Går nå på cipralex 10mg, og føler meg nå ganske bra, men er fortsatt litt usikker på hvor lurt det er å begynne å spise attentin 3-4 ganger i uka over denne 3 måneders perioden. Har ikke merket at det har hatt noen innvirkning på angsten min tidligere, bortsett fra at den øker litt når "rusen" har gitt seg for dagen, men ellers er alt fint. Hva tenker dere om dette? Er vanskelig å finne noe særlig foruftig info om dette på nette ellers :/ Til info tenker jeg å kutte ut alle andre former fra rusmidler ,bortsett fra kratom i denne perioden.
sep. 2016
164  13
Er stor fare for å bli avhengig av Attentin spesielt når du allerede sliter psykisk. Har vært der selv å hvis jeg fant noe som tok knekken på angsten eller gjorde meg "glad" så sleit jeg virkelig med å stoppe. Jeg ble diagnosert med ADD i voksen, men etter at jeg begynte på Attentin og Elvanse så har livet blitt både bedre og verre. Sliter ikke med angst eller depresjon lengre, men jeg klarer ikke å fungere hvis jeg ikke tar medisinene og uten medisiner så er jeg et psykisk vrak. Slik Attentin og andre medisiner for ADD og ADHD fungerer, så er det at dem frigjør dopamin. Grunnen til at du føler på angsten når rusen har gitt seg er grunnet det at hjernen har frigjort altfor mye dopamin iforhold til hva du egentlig trenger. Desto mer du bruker desto verre vil det bli når rusen gir seg for dagen. Hvis du har tilgang på noe som heter Cabaser, så er det noe jeg anbefaler deg å bruke istede for Attentin. Cabaser er en dopaminagonist(dopamin i pilleform), men det er ikke like ekstremt som medisiner som Attentin og Ritalin. https://www.felleskatalogen.no/t/med...-pfizer-547187
Dem som har ADD eller ADHD er grunnet mangel på produksjon av dopamin og det kan godt hende at du har for lite dopamin siden du sliter med angst og depresjon. Du finner flere artikler på nettet om Cabaser/Cabergoline og hvordan det funker. Studenter og idrettsutøvere i USA bruker dette grunnet, da det bedrer på humøret, øker fokus og du føler deg generelt bare bedre.
okt. 2015
13  3
Nå skal det riktignok sies at jeg heller ikke syns attentinrusen alltid er så behagelig. Merker jeg blir stressa og shaky, så sjansen for at jeg blir avhengig er nok ganske liten. Ofte gruer jeg meg litt før jeg tar dem. Jeg tenker å kutte bruken for en god stund etter at jeg har levert oppgaven. Spørsmålet var vel egentlig om jeg risikerer noen langvarige problemer om jeg fortsetter å bruke attentin jevnlig de neste 10 ukene. Har ikke sjans til å bli ferdig innen fristen om jeg ikke gjør det. En dags arbeid på attentin tilsvarer en uke uten, i mitt tilfelle. :P Jeg burde vel også legge til at jeg har vært så dum å spise en del rivotril i sommer, noe jeg har kutta helt ut nå. Det gjør jo ikke saken bedre akkurat. På en annen side kutter jeg også ut alkoholen, og trener 4 ganger i uka. Jeg ser for meg at dette går greit, men er klar over at jeg leker litt med ilden. Jeg kjenner flere uten ADD/ADHD som har spist attentin daglig i lengre perioder enn dette uten å pådra seg problemer, men disse sliter jo ikke med angst i utgangspunktet. Noen som vet hvilken risiko som ligger i attentinbruk hos dem uten ADD/HD kontra de som får disse på resept. Legene mener jo dette er omtrent risikofritt om man har blitt diagnostisert, men jeg har alltid nektet å tro at det er en svart/hvitt-grense mellom de som har, og ikke har denne diagnosen. Med tanke på hvor mye bedre prestasjonen min blir av disse, skal det jo ikke utelukkes at jeg har ADD selv :P
Registrer deg for å skrive svar
Moderer