Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  3 3693
IT-Konsulent
Hei, ser at det er veldig mye tilbud rundt om kring angående chiptuning av bil. Etter hva jeg forstår endrer de kun parametere på bilen? Er bilene nedskalert for hvert marked osv.?

Mange reklamerer med høyere HK og NM, og mindre forbruk? Hvorfor er ikke forbruket justert til minimalt fra fabrikk? Noen som har litt peiling og ønsker å forklare fordeler, ulemper og relevant informasjon?

Fult klar over at garanti bortfaller, jeg er dog ikke så veldig interresert i å chiptune bilen, pga. at det er en familiebil.. Ser ikke poenget i å chiptune en bil, min nyfødte datter skal sitte i.
Prisen på bilen varierer med motorkraft pga hestekraftavgiften. Noen ganger justerer de ned motorer som egentlig kan yte mye mer, fordi den hadde kostet mye mer og truffet et annet marked med maks ytelse. Mindre forbruk kommer av at en sterkere, chippet motor trenger mindre drivstoff for å utføre samme oppgave. Men om man kjører som en gris, vil jo også en chippet motor få høyere forbruk siden man ved chipping åpner opp for det.

Vil legge til at det er flere grunner enn prisen til at de justerer ned motorer. For eksempel må jo utstyr som bremser og understell samsvare med motorkraft, og det kan være billigere å justere ned en motor som allerede finnes enn å utvikle og produsere motorer tilpasset hver enkelt bilmodell.
Sist endret av KultNick; 20. juli 2017 kl. 16:52. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Fordel: kjøre forbi fortere.
Ulempen: garanti, slitasje på girkasse og slikt (en del liker ikke mye mer moment enn en alt har). Kølsvart eksos på enkelte biler.
Sitat av rfa Vis innlegg
Fordel: kjøre forbi fortere.
Ulempen: garanti, slitasje på girkasse og slikt (en del liker ikke mye mer moment enn en alt har). Kølsvart eksos på enkelte biler.
Vis hele sitatet...
Var som regel gamle automatkasser som ikke likte det økte momentet. I dag er tuningen fra seriøse firmaer gjort men informasjon fra fabrikk om hvor mye det går ann og justere det opp.

Enkelte bilprodusenter har også egen tuning firmaer som lar deg beholde gratien på bilen.

Den største fordelen er at bilen vil bruke mindre drivstoff ved normal kjøring. I noen tilfeller opp mot 30% mindre,