Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  9 5022
I det siste har det blitt skrevet en del om dette såkalte "elefantdopet" hos nettaviser og TV-nyheter.

Men hvor farlig er det egentlig? Ifølge journalistene risikerer man viss nok å dø, hvis man får litt av dette stoffet på huden...

Er dette virkelig så farlig, eller er det bare journalistene som forsøker å "hause opp" hele denne situasjonen, og som lager clickbait-artikler?
Ja, det er virkelig så farlig. Det var en tråd om akkurat dette dopet tidligere etter at det kom frem i media (du kan bruke søkefunksjonen).

Greia er at LD50 på morfin er på ca 200mg (kan økes hvis man er avhengig, eller minkes hvis man er hypersensitiv). Elefantdopet er 10k så sterkt som morfin og vil da være ekstremt dødelig i samme doser, samt mindre. Siden det er basert på elefanter og med mindre man er labtekniker med tilgang på nødvendig utstyr får du ikke dosert ned til en menneskelig dose.

Edit: bare det jeg har fått med meg om dopet, ikke sikkert alt er bibelen.
Sist endret av Dictum Factum; 20. april 2017 kl. 18:37.
Det som også er så farlig med de greiene der er at det er veldig billig og enkelt å få tak i, derfor har de mer kyniske dealerene der ute begynt å kjøpte det for å blande ut i andre stoffer. Når de da blander det kjapt ut i noe annet vet ikke sluttbrukeren en gang at dette ekstremt potente stoffet er der og kan ikke dosere deretter. Derfor kan til og med en tilsynelatende liten og trygg dose av et relativt trygt stoff føre til en overdose.
Dødeligheten til dette stoffet er på lik linje med et kjemisk våpen og blir sammenlignet med nervegass.
Det ble blandt annet brukt i 2002 i Russland under terrorangrepet mot Dubrovka-teateret i Moskva.
1 gram er nok til å drepe 50.000 personer, 1 kg er nok til å drepe over 50 millioner mennesker.
Bare det å puste inn dette vil slå av kroppen din og drepe deg.
Det er heller ikke et rusmiddel, men et narkosemiddel som gir død.
Går under navnet ''Wildnil'' og blir brukt til å bedøve dyr som elefanter.
Ja det er så farlig. Ett korn på størrelse med vanlig bordsalt vil kunne ta livet av deg. Det tok nettopp livet av en ung gutt på 15 år som hadde fått dette i seg.
Litt offtopic, men samtidig ontopic. Jeg har litt vanskeligheter med å forstå helt hvordan dette med LD50 fungerer og hvordan det regnes ut. Dog er jeg heller ikke den sterkeste i engelsk, og har litt vanskelig med å sette formler og lengre faglige tekster sammen. Kan noen av dere med enkle ord forklare hvordan dette fungerer, og eventuelt gi en formel for det?
LD50 er den dosen som medfører død hos 50% av testdyrene. Per kg kroppsvekt.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Ahh det der Etorfin, google etorphine og du vil se at det er ifølge wiki (altså...ca, kanskje?) 3000 ganger mer potent enn morfin, så ja kun snakk om for mange korn i kontakt med huden så er det kvelden.

LD50 (definiert over) er 30ug altså 30 mikrogram.
Sist endret av Coffern; 10. mai 2017 kl. 15:48.
Sitat av Coffern Vis innlegg
Ahh det der Etorfin, google etorphine og du vil se at det er ifølge wiki (altså...ca, kanskje?) 3000 ganger mer potent enn morfin, så ja kun snakk om for mange korn i kontakt med huden så er det kvelden.

LD50 (definiert over) er 30ug altså 30 mikrogram.
Vis hele sitatet...
Karfentanil er stoffet denne tråden handler om, det er 10.000 ganger mer potent en morfin og 7-9000 ganger mer potent en etorfin.
Jaggu, må jo være så potent at du kanke se på det engang

Tenkte kanskje det var etorfin da dette som kjent brukes til å bedøve elefanter. Lærer no nytt hver dag gitt.
Sist endret av Coffern; 10. mai 2017 kl. 16:45.