Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  12 4103
Hei!
Har et Cervin Vega xls 215 annlegg som står i en russebil. Men det kommer kunn vibrering og bass av annlegget, ingen lyse toner og ingen musikk. Dei kjøpte bilen av sa at det var noke gale med diskantane og at vi måtte skifte dei, men vi har målt dei og dei måler heilt rett. Vi har også testa sikringane og dei funker heilt fint. Vi har no vert på nærmaste annleggs butikk, Ice audio, og dei trudde det var forsterkaren som var gåen. Men hadde ikkje tid å sjå på det før russetida starter.
Nokon som har peiling og trur dei veit kva som er problemet?

Takker for alle svar!
Sist endret av Leyen; 19. april 2017 kl. 14:16.
Det kan være forsterkeren. Eller så er det høyttaleren. Du kjenner sikkert noen med en spiller du kan koble dem til, så vet du jo hvertfall hvor problemet ligger.
Du må svare på et par spørsmål, så blir det lettere for folk å svare:

Gjelder dette begge XLS 215, eller gjelder det bare den ene?

Spiller mellomtonen? (Den mellomstore driveren under diskanten)

"Men vi har målt dei og dei måler heilt rett." Kan du utdype? Målt de med hva? Har du prøvd å koble de direkte til en forsterker (OBS! Ha veldig lavt volum om du tester dette)

Har dere prøvd med en annen forsterker? Om noen av dere har en hifi forsterker hjemme er dette det første dere burde gjøre.
Koble til en annen forsterker og sjekk.

Målte dere motstanden i elementet og konkluderte med at det var OK? I så tilfelle tipper jeg filteret er brent, sjekk komponentene og bytt det som evnt er røket. Dynabel og sikkert ice kan skaffe eller finne komponenter til det.
Sitat av rfa Vis innlegg
Koble til en annen forsterker og sjekk.

Målte dere motstanden i elementet og konkluderte med at det var OK? I så tilfelle tipper jeg filteret er brent, sjekk komponentene og bytt det som evnt er røket. Dynabel og sikkert ice kan skaffe eller finne komponenter til det.
Vis hele sitatet...
Enig i det siste der men det forutsetter at det er koblet riktig. Surr med biwiring gir bare bass.
En forsterker spiller ikke bare bass sånn uten videre. Er det som beskrevet er det mye som taler for delefilter. Back in the days hadde CV sikkerhets ording, en glassikring e.l. tviler på att de har gått bort fra dette.
Husk att dette er høyttaler som krever kraft. En vanlig hi fi forsterker vil bare gi dere problemer. Se etter en billig behringer e.l. som leverer noen hundre watt eller mer.
Sist endret av Yalla; 20. april 2017 kl. 05:57.
Bakpå er det inngang til to høytalerkabler. Sjekk at det er en metallklemme som connecter disse to
Edit:
Sist endret av laksir; 20. april 2017 kl. 15:05.
Emmet Brown
djsonofm's Avatar
71 4
Disse høytalerene har et kjent problem med at delefilterene ofte ryker.
Her må du skru ut bassene for å komme til mellomtone og diskant. Mål direkte bak på mellomtone og diskant for å se om de virker. De skal være 4 - 8 ohm. Sjekk også at de metallskinnene på bildet over er på plass. Om alt dette ser bra ut så må du kjøpe nye delefiltere. De får du kjøpt på HIFI-klubben.
Trådstarter
2 0
Har no kobla forsterkeren til en annen høytaller og den spilte ikke. Med andre ord det er den som er gåen. Diskanta var det forøvrig dem på ice audio som målte for oss. Burde kanskje bytte til samme forsterker så vi veit den driver nok kraft? Er ein polka audio 330.
https://www.polkaudio.com/products/pa3302

Slik dere har ? Virker jo hinsides for liten ...

Ice har vel salg nå på lørdag (20 års jubileet, kommer fra førde selv og hang mye på ice audio for 17-18 år siden ) Skal vel ikke se bort fra at dei har noe der på salg i nye butikken deres som burde kunne virke supert.
Sitat av rfa Vis innlegg
https://www.polkaudio.com/products/pa3302

Slik dere har ? Virker jo hinsides for liten ...
Vis hele sitatet...
Fantastisk: 75 Watts x 2 RMS continuous power @ 4 ohm.


XLS 215: Power Capacity: 500 watts (Peak )
og her er hva HiFiklubben skriver:
I prinsippet kan du spille fryktelig høyt med en forsterker på bare 120-150 watt, men hvis du virkelig vil utnytte høyttaleren, bør du ha en strømsterk forsterker på 300 watt eller mer – gjerne mye mer!
Vis hele sitatet...
Hvis det bare spilte bass og det ikke spiller når du kobler til en annen høyttaler så har dere fingertrøbbel, ikke bare en ekstremt underdimensjonert forsterker.

Da er det vel bare å ønske lykke til med russetida.

For å gjøre vondt verre. 75 watt i 4 ohm. XLS'ene er 6 ohm. Så da er du vel nede i 50W. 10% faktisk.
Sist endret av Yalla; 21. april 2017 kl. 00:02. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
delefilter er røket,alt for liten forsterker. må ha minst 1000watt i 4 ohm.
Med følsomhet på 95 dB så vil den spille 95 dB høyt ved 1 watt. 10 watt -> 105dB. 100 watt -> 115dB. 1000 watt = 125dB.

Hadde nok anbefalt en forsterker på mellom 200-500W, men å si at man trenger minst 1000 watt er helt feil. Har et uteanlegg som spiller øredøvende høyt bare ved ~100W.

Til TS: Dere må teste anlegget mot en fungerende forsterker, det kan fortsatt hende at crossoveren/delefilter er røket. Det kan ta tid å bestille om dere vil ha det klart før russetida.
bare og bestille nye delefiltre samt en skikkelig forsterkerXD noobs