Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  8 4707
Hei freak

Lang historie kort kom en kompis til meg med et urovekkende brev for omtrent en uke siden. Brevet gikk omtrent som følger:

- Hei *navn*, vi vet at du har kjøpt tjenester fra en prostituert og vi har bilder/film av "hyrdesstunden"
- Vi vet hvor du jobber og har facebook-kontoen din
- Med mindre du betaler oss *beløp* innen *dato* vil vi sende bildene/filmen av deg til kollegene dine, hele kontaktlisten din på facebook og politiet
- Brevet avsluttes med "Choose wisely. We do not fuck around. This is no joke".

Til informasjon er det også elementære feil i engelsk i brevet. Dette gir meg grunn til å tro at det står østeuropeere bak.


I følge min kompis har han aldri kjøpt seksuelle tjenester i Norge, men jeg vet han har noen svin på skogen mtp ferieturer hit og dit. Dette brevet kom dog fra Norge, da konvolutten var erkenorsk, uten å røpe for mye. Det han derimot innrømmer å ha gjort er å ha "kødderingt" til en prostituert med en annen kompis på et nachspiel. Det kan selvfølgelig ha hisset på seg noen.

Så, hva ville dere gjort? Etter å ha googlet litt finner jeg ikke noen spesifikk hjelp, så det er derfor jeg kommer til dere. Er det noen som har erfaring med slik utpressing?
Leste en omtrent identisk tråd for litt siden.
Jeg ville tatt det som en mann og gitt meg total faen. Om du først begynner å betale folk som dette slutter det aldri. Det er heller ingen garanti for at de ikke slipper materialet om han betaler. Det kan jo være pur bløff også.

Om det mot formodning skulle spres bilder ville jeg ha skrevet en humoristisk facebookstatus, litt avhengig av eksponeringsgraden på bildene. Hvis bildene er dårlige eller om det ikke kommer tydelig fram at det er han som er på bildene ville jeg ha skyldt på virus eller en dårlig prank. Man kan også gjøre det klart i facebookstatusen at det er et forsøk på utpressing uten å nevne at det er en prostituert. Altså at han lå med ei frøken i *feriested* og at han nå blir forsøkt utpresset.
Sist endret av Nether; 17. april 2017 kl. 19:21.
Så si klin lik tråd.

Hørtes dog litt sært ut at det ikke har vært besøk hos en prostituert her i Norge som sørger for utpressing av penger.
Jeg hørte om en lignende sak hvor det hadde blitt kommunisert over Skype, hvor hun hadde filmet han, for å så presse han for penger mot å holde stilt til venner/facebook.

Ikke betal. Blir dette noe mer ubehagelig, ta kontakt med politiet.
Be han bare gi faen i det, gjør facebook profilen privat eller slett den for å minimere evt. utsendelser av informasjon dersom de ikke har lagra navnet på lista hans. Vi kan alle gjøre feil her i livet, og det er faktisk kun snakk om ei bot. Og jeg hadde heller betalt et engangsbeløp til politiet og tatt det flaue på egen kappe.

Det er menneskelig å feile, men som nevnt over vil det å la seg utpresse kun vil føre til mer utpressing. Alt han kan gjøre nå er å til beste evne minimere skaden. Han kan ta seg til takke med at det ikke kommer ut uvitent, men under DELVIS kontrollerte forhold.
fikk samme,,, be kompisen din kontakt med på
så kan vi bekrefte at det bare er en masse utsendelse
Hvis man sender et slik utpressingsbrev til tusen tilfeldige mottakere, er det sikkert noen som føler seg truffet og velger å betale.
Blir som med Nigeria-brev det. Det er alltid noen som biter på kroken.
Derfor vil ikke slike utpressingsforsøk forsvinne, men fortsette å eksistere i fremtiden også.
Har han ikke kjøpt hore i Norge har de nok ikke noe film bilder å vise til, hvordan skulle dette betales? Konto overføring eller kontanter? Tror nok jeg hadde tatt allt knakende med ro å gitt dem langefingeren, virker som "kompisen" din har det på det rene