Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  10 3887
Hva er det som har skjedd de gangene pakken har blitt stoppet i tollen?
Hvis det er blitt handlet med Bitcoin, kan politiet bevise at det er jeg som har bestilt det?
Uten bevis kan de vel heller ikke straffe meg med bøter eller dom?
Vil gjerne høre erfaringer og historier fra dere som har opplevd dette eller lignende.
Du får brev/telefon, Nekt så går det fint.
Nei, kjøp spendon kort, kjøp med bitcoin og du er safe.
Nei.
Sist endret av Blixus; 24. oktober 2016 kl. 13:50.
Er det mer en småtterier får du besøk på døra/ransakelse,ikke brev/telefon..
Har du da ting hjemme stiller du dårligere enn ved evt kun postbeslaget. (Som ikke er nok til en dom,men mange er uforsiktige og snakker unødvendig mye med politiet,som igjen gjør at de "snakker seg inn" i saken.)

Vær forsiktig og ikke avgi noen forklaring. "Dette stiller jeg meg helt uforstående til" mer burde du ikke si.
Bestill innenlands.
Det som skjer når pakken blir stoppet i tollen er at du blir anmeldt for forholdet, så er det opp til politiet å bestemme om de synes det er ille nok til å følge det opp. Ved små brukerdoser får du sannsynligvis kun et brev i posten om at saken er henlagt. Kanskje ved 5g weed. Hvis det er 5g mdma får du kanskje politiet på døra plutselig en vakker dag.

De KAN beslaglegge PCen din + minnepenner osv. Da er det best for deg at du har brukt Tails live distro.

Du kan ikke bli straffa for det om du nekter kjennskap og nekter å forklare deg i avhør. Du er pliktig til å møte opp i avhøret, men forsøk å ringe først og si du ikke har tenkt til å forklare deg og at det egentlig er bortkasta tid, da slipper du kanskje.

Hvis du drar i avhøret så er du pliktig til å oppgi personalia, hvor du bor og yrke, men ikke arbeidsplass.

Nekter du å forklare deg er saken enten henlagt i det du går ut døra, eller så legger de den på is i håp om at du skal gjøre noe annet de kan ta deg på og lage en "større" sak ut av det. Da kan det fort ta et par år før du får brev om henleggelse.

HVIS du mot formodning skulle velge å forklare deg og klarer å fucke opp ett eller annet, røpe noe eller lignende slik at politiet mener de har nok bevis må du kanskje stille i retten. Hvis de har veldig lyst til å ta deg, men vet de ikke har nok bevis kan det hende de lager en "god deal" med deg. Altså at du f.eks. får en bot på 10 000kr mot at du slipper rettsak. Å nekte å godta den kan også resultere i henleggelse, men det kan også resultere i rettsak.

Oppbevarer du "saker" hjemme kan de ta deg for besittelse, men ikke innførsel av narkotika.

Altså Ikke forklar deg i avhør, oppgi kun personalia, er det en pakke som blir stoppet så rydder du hjemme, bruk Tails.

Eller hvis du vil slippe å snakke med snuten at all så bestiller du innenlands (er en mikrorisk her og, men sånn 0,1% mot sånn 30%+++ er verdt prisen)
Sist endret av seroto9n; 24. oktober 2016 kl. 15:04.
Politiet kan dukke opp for 1g hasj/weed også (konvolutt som er blitt markert med ditt navn på, eller du har blitt tatt ved at du har hentet det i fra en falsk postkasse). Skal du først i avhør, så er du pliktig til å avgi normal informasjon(det seroti9n sa), dette er ikke noe problem. Men det smarteste er å si "Nei" til alt det andre også vente på eventuell rettsak, spørs om det er alvorlig eller ikke. Datautstyr? Ja, det tar de veldig fort, bare du er mistenkt(!). Aldri godta slike 'avtaler' med politiet.

Det å bruke Tails har ikke noe å si, du ender uansett opp med at alt av datautstyr, telefoner, nettbrett og laptops blir tatt i fra deg hvis du er skikkelig mistenkt. Også kan du havne der hvor "hvis du ikke snakker så skal vi prøve å ta deg for noe annet basert på all dataen vi fikk i fra datautstyret ditt". Lovlig blackmail. Og _ALLE_ har ting som kan bli brukt i mot de, hvis man ikke legger ved skikkelig context.
Sist endret av Hoarse; 24. oktober 2016 kl. 17:13.
Sitat av Hoarse Vis innlegg
Det å bruke Tails har ikke noe å si, du ender uansett opp med at alt av datautstyr, telefoner, nettbrett og laptops blir tatt i fra deg hvis du er skikkelig mistenkt. Også kan du havne der hvor "hvis du ikke snakker så skal vi prøve å ta deg for noe annet basert på all dataen vi fikk i fra datautstyret ditt". Lovlig blackmail. Og _ALLE_ har ting som kan bli brukt i mot de, hvis man ikke legger ved skikkelig context.
Vis hele sitatet...
Som er hvorfor:
1. Man bruker en skikkelig VPN sammen med TOR (eller I2P)
2. Man krypterer hele harddisken, alle harddisker
3. Man kompartmentaliserer, og har operativsystemet på ei lita MicroSD
4. Man har backup utenfor vestlig jurisdiksjon

Og for Kali's skyld ikke bruk windows til slikt, skaff deg en raspberry fra skolehuset.no eller en fitlett fra fit.pc, last ned ubuntu mate for rpi og krypter skiten eller debian for fit'en, put på VPN - gjerne på routeren - tut og kjør.

Purken har så lav IT-kompetanse at de egentlig bare bruker verktøy fra sjonkel United States of NSA, og ei raspi m/ grei MicroSD koster godt under tusenlappen.

Resten av datautstyret ditt kan du bruke til normale greier (Cover & Concealment, 'member?).

Da har du et greit OPSEC-utgangspunkt for trussel-modellen "Purken er noen kjipinger men heldigvis spons teite", ta det derifra om du har spesielle behov.
Slikt blir sendt videre, det er ikke vanelig politi som skal prøve å hente ut informasjon i fra utstyr. Er det virkelig noen som er så heldig at vanelig politi som kun vet forskjellen på iphone og android er, skal hente ut data? Nei, alt går videre til e-tjenesten/kripos (de liker å jobbe sammen).
Sist endret av Hoarse; 24. oktober 2016 kl. 17:52.
Sitat av Hoarse Vis innlegg
Slikt blir sendt videre, det er ikke vanelig politi som skal prøve å hente ut informasjon i fra utstyr. Er det virkelig noen som er så heldig?
Vis hele sitatet...
Avhenger av hva du mener med "utstyr". Purken har lav suksessrate for å knekke kryptering.

En LUKS (dm-crypt for linux) kryptert harddisk er usmeltbar - med mindre NSA har bakt inn noe matte-greier i AES, men det røper de ikke til pottit-Norge purken i alla tilfeller - Truecrypt er visstnok ålreit, så bare hold hodet kaldt og magan i ro, og husk at de lyver om alt de kan.

Og ikke bruk samme maskin, operativsystem, eller nettleser for "hysj-hysj", oppdel hva du gjør og kjør flatt jern på "dette gjør jeg kun på denna maskina" / os-et.

Og ja. Alt på mobilen din blir lest. Det er kun en overvåknings og sporings-enhet, ikke en datamaskin som kan sikres.
Sist endret av Desustraike; 24. oktober 2016 kl. 17:57.
Det er jo selfølgelig ingen sjanse for at de bryter krypteringa, problemet er at de holder på alt så lenge de kan.
Sitat av Hoarse Vis innlegg
Det er jo selfølgelig ingen sjanse for at de bryter krypteringa, problemet er at de holder på alt så lenge de kan.
Vis hele sitatet...
Sant.
Kan være irriterende, spesielt hvis man har en rimelig god maskin som man bruker til spill.

Da kan jo sjakktrekket være å bare snekre seg et par gamle rack halv-høyde rundt skrivebordet, og sette opp forbindelse til gaming-maskina ute i boden?

De pleier å være såpass kron-idioter at de bare tar med seg ei maskin hver, og gidder ikke bære så mye.

Egentlig ganske så morsome mennesker.