Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  8 7494
Har du vært på tur? Hvorfor ikke legge inn noen bilder, logg eller beskriv litt hvordan du har opplevd reisen/turen? Det kan være veldig nyttig for andre forum brukere som kanskje har planer om å dra noe sted men som er usikker på hva de skal eller hvor de vil dra, eller kanskje bare nysgjerrig på hvordan opplevelsen var for den enkelte. Det er ganske greit hvis en i alle fall har med ett bilde, ett bilde sier mer enn tusen ord.

I og med at det er en reise/tur tråd kommer det sikkert til å bli noen spørsmål om utstyr(et) også så da er det like så greit at en benytter samme tråd til det.


Får starte denne tråden med å dele min opplevelse jeg hadde nylig.Reinsjakt Lesja-Dovre 22 aug - 03 sept

Vet ikke helt hva som kom over meg men på reinsjakt hadde jeg funnet ut at jeg skulle bli med. Er i utgangspunktet ikke så interessert i storvilt jakt, ble med for turen sin skyld egentlig. Komme seg ut i frisk luft å kose seg litt i naturen. Startet den 21. August med pakking av sekker. Sekkene ble selvfølgelig fulle. Det gikk i lusefart å pakke sekkene, så det ble ikke noe søvn den natten men rett på jakt kl 04.00. Selv er jeg B-menneske og liker å sove lenge. Heller ikke vandt med å ha sekk på ryggen. Er vel også den som har veldig lett for å bruke bilen så mye som mulig i stedet for å traske. Hvordan skulle dette utvikle seg tro? Opp grytidlig på morran, på med sekken og trask avgårde Kåre. Er sikker på at folk gliste og lo av oss der vi trasket opp på fjellet med en oppakning som ikke lignet grisen. Der kom vi opp med større sekker enn de som tuslet ned med fangst i sekken. Men det var vel 2 helt forskjellige mål som var satt her. De andre var der stort sett på "dagstur", vi skulle campe i nesten 14 dager, eller til fangsten var skutt i alle fall.

Etter ett par timer gange fra bilen var vi fremme ved strålsjøen, Lesja. En fantastisk plass. Etter å ha sett om det var noe reins-aktivitet i området en stund bestemte vi oss for å slå opp teltet. Det var ikke bare bare å finne fester til alle pluggene på fjell, men det gikk etter litt om og men. Etter campen var satt opp tuslet vi ikke så langt unna og satt oss ned på post. Dette var en av de få gangene vi så noe til rein i det hele tatt. Løp en flokk nedi dalen like nedenfor der vi satt men de løp så langt vi kunne se. Men været var upåklagelig, strålende sol.
Senere på kvelden begynte vi å pakke ut av sekkene. Her så jeg at vi hadde belønning for å ha hatt så mye oppakning. Egg, bacon, supper, spekemat og mye godt å spise. Samt vann og selvfølgelig noe sterkere saker som inneholdt alkohol, kose seg når en en ute i naturen må en selvfølgelig gjøre Stekepanne, kasserolle, 2 gassbrennere, mye gass, kaffe og blant annet dopapir. Selvfølgelig var det med en god å varm sovepose til en slik frysepinne som meg. Det ble 2 fulle sekker som sagt, men sekkene var nå ganske så romstore, en på 130L og en på 155L.

Selv om jeg er ett B-menneske står jeg gjerne tidlig opp når det er ett slikt syn som møter en:


Strålsjøen, Lesja

http://imgur.com/88WLTHI


Midt på dagen var synet slikt:

http://imgur.com/1kvIEyC


Kveldstid, her kan en faktisk se teltet litt ned til venstre for speilbildet av solen:

http://imgur.com/AQK3uEq

Vinden var ikke helt med oss og det ble mindre reinsdyr å se etter hvert som tiden gikk. Dyra befant seg i Hjerkinn-Oppdals området og utenfor jaktområdet vårt. Med andre ord så ble det ingen fangst, men det spilte ikke så stor rolle for meg som ikke hadde noe jakt i det hele tatt, bortsett fra at jeg da slapp å gå i knestående å subbe med rævva nedi mose og kjerr for å bære fangsten ned fra fjellet, tror jeg hadde knekt sammen.
Været var som sagt upåklagelig, det var vel kun en dag da det var litt nedbør i form av regn, noen dager med overskyet himmel (pause fra solsteiken er godt av og til) ellers var det en god del dager med strålende sol.

Det skulle vise seg at en fikk virkelig bruk for det letteste en hadde pakket, dopapir. Var dessverre løs i magen hele turen. Det var litt aber med å lette på heller. Det er ikke bare bare å gå på "do" når det kryr av jegere omkring en. Hva er det hver eneste jeger har? jo, kikkert. Og er hver eneste jeger nysgjerrig på hva andre jegere gjør? Gjett om. De følger med som hauker om andre jegere har fått furten av noen dyr. Slikt sett var det ikke så ideelt og følte meg beglodd uansett.

En ting jeg angrer på at jeg ikke fikk med meg var speilrefleks'en. Har tenkt litt på det i ettertid, som jeg tenkte i forkant, at det hadde blitt for mye å drasse med seg når en har så mye fra før. Hadde ikke drasset det med meg om jeg skulle på samme turen igjen. Det som er ergerlig er at jeg hadde endel potensielle bra bilder, som ble elendig med mobilen På en annen type tur medbringes det soleklart.

Her vi satt post den første dagen:

http://imgur.com/2DPJlJe


Vi lå også noen døgn i lavvo. Den satt vi opp så å si opp rett ved siden av parkeringsplassen i og med at det er så mye som skal bæres og en må jo ha med ved, for det finnes jo ikke over skoggrensen.

Grisungvatnet, Dovre. Her så jeg moskus på andre siden av vannet. Var en flokk på 8-10 moskus. Skulle ønske jeg fikk sett de på litt nærmere hold, men det er vel kanskje så greit at det er litt avstand også.

http://imgur.com/KWyTu0Y

Grisungknatten, Dovre. Knatten er den fjelltoppen der regnbuen ender. 1449 m.o.h

http://imgur.com/ZkF2Akn

Alt i alt så er jeg meget fornøyd med turen. Selv med magetrøbbel. Ville ikke vært foruten. Rett og slett en fantastisk opplevelse. Når en i tillegg får dette synet når en går ned fra fjellet igjen, er det nesten vanskelig å gå ned derfra.

http://imgur.com/3G6sR3v


Håper på å kunne komme meg ut på flere turer etter hvert. For min del blir det nok innenlands, men hvorfor dra utenlands når det er så fint her i dette land? I mellomtiden håper jeg det er andre som kan dele sin erfaring/opplevelse, innenlands eller utenlands. Bare del det dere har
Tusen takk for en fin beskrivelse og nydelige bilder. Jeg er ikke så mye på den slags turer, men liker godt å lese om hva andre har opplevd.
Klem fra Betty
▼ ... mange måneder senere ... ▼
Trådstarter
Må ha meg ett telt til etterhvert. Vi har ett 2-manns telt fra før og trenger da ett 3-manns telt for å kunne huse alle 5. Det kan være tunnel eller kuppel telt. Det må være enkelt å sette opp, solid og tåle en god del, god lufting, ha minimum 2 åpninger hvor det er myggnetting i innerteltet i begge åpningene, det må være høyde/plass nok til å kunne bruke primus og plass til litt oppakning i fortelt. Ser for meg en vekt helst ikke over 3.5 kg, men 4 kg er maks. Dette må være ett helårstelt som ikke har gedigent pakkevolume.

Noen forslag?
▼ ... noen måneder senere ... ▼
05.02.2017


Her ser det ut som det har vært/er liv. Ja, det stemmer, her har det vært livlig. Virkelig livlig til tider.Men selv om det har vært livlig vil ikke det automatisk si at alt dreier som om liv, som en forbinder med levende. Dette er vel det bildet med mest livstegn i etter dagens lille utflukt, deretter kommer bilder igjen som lar tankene gli helt i andre enden av skalaen. Det startet i dag at jeg tenkte meg ut på en liten tur. Topptur som de så pent kaller det. I Nord-Trøndelag. Skulle bare ut på en luftetur å bevege meg littegrann Den skulle være ganske så lett den turen. Hadde en bare funnet den.... Kan vel ikke forvente at en bare skal vite hvor den er heller når en bare setter seg i bilen å kjører avgårde, så kunne selvfølgelig gjort litt mer forundersøkelse før jeg dro. Men ut skulle jeg uansett, er jo ikke så nøye om det blir det ene eller andre?


Det positive med at jeg ikke helt visste hvor det lå ledet meg til ett sted som det er en stor skam at jeg ikke har vært innom tidligere.


http://imgur.com/uobASuPDet var Falstadstien som egentlig var målet, men som dere ser ble det endret til Falstad fangeleirhttp://imgur.com/39hW8HH
http://imgur.com/jo44rxJ
http://imgur.com/LkSJ5Z0

Etter hva jeg kunne lese på dette bildet forstår jeg det slik at det er i planene å faktisk sette opp ett gjerde på Falstad slik at en får en bitteliten anelse av hvordan det kunne ha vært, selv om det like vel vil være fjernt fra opplevelsen som virkelig fant sted så får en det litt mer i trynet. Håper dette kommer opp, studerte bare bildet og konkluderte deretter

Satt meg deretter i bilen å kjørte det lille stykke bort til Falstadskogen.


http://imgur.com/lAMVoXL


Nå kommer den største kontrasten til første bilde i posten. Her får en ikke den følelsen av liv, heller tvert om.

På baksiden står det: FOR FRIHET - FOR FOLKET - FOR FEDRELAND Litt vanskelig å tyde når det absolutt skulle befinne seg en stolpe der.


Denne steinen må det ha vært litt arbeid med å få til. Må helt ærlig si at jeg ble litt fasinert der jeg stod.

http://imgur.com/l8MSgzi

Ved siden av lå det en stein til. http://imgur.com/XSO79Zy


Nå blir saker og ting litt surrealistiske her jeg står og titter på kartet.

Vanligvis når jeg titter på kart er det stort sett på bil/tur kart. Første som slo meg når jeg stod der å tittet var det her minnet meg fryktelig om ett skattekart. Den følelsen var usmakelig, rett og slett. På retterstedene som det kalles er det satt opp en stein som viser hvor og hvem, for å si det enkelt.


Kjørte så tilbake til Falstad fangeleir da jeg oppdaget at jeg ikke hadde dette bilde. Tok da bildet av det men vet ikke hva som skjedde, borte ble det, men tok nå ett nytt ett. (Bilde som ikke ble tatt bilde av men det kommer bilde uansett, forstå det den som vil )

http://imgur.com/gREhCaL


Alt i alt en veldig fin tur jeg ikke ville vært foruten

Pent vær og noen sabla høye trær var noe som hørte med


Sist endret av Jens1; 5. februar 2017 kl. 23:29. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Trådstarter
Sitat av Jens1 Vis innlegg
Må ha meg ett telt til etterhvert. Vi har ett 2-manns telt fra før og trenger da ett 3-manns telt for å kunne huse alle 5. Det kan være tunnel eller kuppel telt. Det må være enkelt å sette opp, solid og tåle en god del, god lufting, ha minimum 2 åpninger hvor det er myggnetting i innerteltet i begge åpningene, det må være høyde/plass nok til å kunne bruke primus og plass til litt oppakning i fortelt. Ser for meg en vekt helst ikke over 3.5 kg, men 4 kg er maks. Dette må være ett helårstelt som ikke har gedigent pakkevolume.

Noen forslag?
Vis hele sitatet...
Fikk tak i meg ett telt til ja, til slutt Se vekk fra kravene til vekt og pakkevolum. Det ble overskredet, men det har ingen betydning. Nettopp kjøpt inn og "prøveoppslo" det i dag. I solsteiken, og du verden for ett telt. Det går an å være inne i teltet over tid uten å bli en sønderkokt potet. I tillegg kan dette huse alle 5. Det er 3 innganger og fantastiske luftemuligheter. Fikk ikke tatt bilde innvendig, kan hende jeg legger ut det senere, men det er greit med plass. Slik vi kommer til å løse det er at vi voksne ligger på hver vår ytterside og 2 av de korteste barna nærmest midtstanga, da får hun på 9 år plass i fotenden Krever at en liten kabal løses, med tanke på liggeunderlagene, men det skal gå fint.Bergans Wiglo
Dette teltet har mye å by på
▼ ... noen uker senere ... ▼
Trådstarter
Da har jeg fått testet ut wiglo'en litt. Det gikk 5 stk inni med ett nødskrik

Nå er det ikke slik at jeg vil anbefale å stue 5 stykker inn uten videre. Kreves litt planlegging når det kommer til liggeunderlag og div. Det går, men selv synes jeg det ble temmelig knotete og valgte en litt annen løsning (benyttet oss av 2 telt) ett par netter for å få litt "armslag"
Det er ikke helt min type tur, trives best på fjell egentlig. Men med små barn er det rett og slett veldig praktisk med en campingplass. Det området vi var på lå nærme stranden og var adskilt fra resten av campingplassen sånn sett, noen andre telt var det selvfølgelig, men alt i alt en ganske grei plass. Ungene stortrivdes der og da var jo hovedformålet med hele turen oppfylt Da gjorde det ikke så mye at jeg ofret de gode oppblåsbare liggeunderlagene mine og lå selv på ett Mammut bamse extreme "skumunderlag" og følte meg mørbanket i hele kroppen (både i løpet av natten og når jeg våknet). Men dette veies opp når en ser hvordan barneøynene lyses opp med både spenning og glede. En bruker det en har så får en forbedre det underveis Neste gang er det gode liggeunderlag til hele hurven.

En nyttig sak som jeg fikk skaffet meg på denne turen var en powerbank. Med tilgang til strøm er det kjekt å få ladet telefonene. Men å sette verdi av over 10 000 kr i ett strømuttak uten tilsyn var det mye bedre å sette en powerbank til verdi av 300 kr der for å lette skepsisen til tyveri. Fikk tak i en powerbank med 2 stk usb porter i og med at vi hadde 2 telefoner å lade opp. Noe annet som jeg fikk fatt i under turen som var nyttig var ett par smartstore bokser, Smartstore classic 15 & 16. Genialt å ha i og med at Wiglo'en ikke har bunnduk ved inngangene og gjør oppbevaringen mye enklere.Frokost på stranden. Gikk ned dit hver morgen for å nyte utsikten og kaffekoppen Svanene var fast inventar regner jeg, så de i alle fall hver gang jeg var nede ved strandenKlatre treet som ungene kalte det. De brukte mye av tiden i det. Utrolig spesielt og flott tre.Når det er så enkelt å ordne røra så er det ingen hinder å lage barnas favoritt. Liten stekepanne og mye gassforbruk.
Far satt nå i ett par timer å stekte de (evighetsprosjekt) men det var nå bare kosen med det.
Igjen utrolig å se hvor mye glede ungene viser. Dette var veldig stas.
Når solen er i ferd med å gå ned for telling er det ikke lange tiden før ungene er i ferd med å gjøre akkurat det samme.Vi brukte en stund på å komme oss til denne campingplassen (880 km en vei) og at det ble belønnet med både fin vær og plass passet oss perfekt. Vi hadde egentlig bestilt hytte ett helt annet sted men der var det bare dritvær. Avbestilte hytten, så på værvarslet, meldt sommer og sol i Kristiansand (Dyreparken i tankene), pakket bilen og dro avgårde Kåre. Eneste vi visste var at vi skulle til dyreparken, resten var det bare å ta på sparket
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Spaserte en tur til butikken. Når en møter slike syn er det helt klart verdt ett lite bilde

▼ ... over et år senere ... ▼
Trådstarter
Første skikkelige utenlandsturen jeg egentlig har hatt, og storkoste meg
Det kan være mye pga at vi fikk pleie kjærligheten og ha litt kvalitets tid sammen. Kanskje vi hadde fått en fortreffelig tur uansett hvor reisemålet gikk, i og med at vi ikke hadde vært alene uten barn på 10 år. Skal like vel forsøke å være litt objektiv her, og kjører med dette igang. Turen denne gangen gikk til:

Latvia, nærmere sagt, Riga.

Mange forbinder vel denne byen med prostitusjon, som jeg inkludert også forbandt den med, men det så vi ikke snurten av. Det nærmeste vi kom var da vi oppsøkte ett "kondomeri" som så veldig lugubert ut. Hadde på forhånd blitt fortalt at byen var ganske så grå og trist. Jeg derimot har ett helt annet syn, ja, den er kanskje ikke så fargerik, men det kommer vel litt an på turens formål og hva en gjør ut av det selv (hadde jeg bare vært like flink til å tenke slik i det daglige). Her synes jeg det var mye å se på, å ta seg til. Kanskje fordi det er så annerledes?

Turen var det min kjære som bestilte. Hun var også veldig spent på om hun fikk med meg noe særlig ut av hotellrommet, (sliter med angst og noe), så som dere sikkert forstår er det ikke like lett å få meg med ut bestandig Det viste seg heller motsatt, var nesten så ivrig på at jeg skulle være minst mulig inn på det rommet at hun begynte å undre på om jeg ikke ville være alene med henne... Da kan en jo ikke gjøre annet enn å legge inn litt mer tid der Men som hun sa: Det virker ut som du fikk en "boost" av denne turen. Og, ja, jeg fikk det. Hun sa hun valgte Riga for der tenkte hun det var mye å se (som jeg setter pris på), spot on der altså.

Jeg hadde aldri bestilt turen for å si det ærlig, og hadde aldri dratt på en slik tur alene. Jeg er livredd for å prate engelsk, når engelsken er såpass dårlig og angsten der til stedet kunne dette blitt en tur jeg fort kunne hatet. Elskverdig som min kjære er så tok stort sett hun av seg engelskbiten, noe som gjorde turen helt fantastisk for mitt vedkommende. Hadde ett par strofer i ny og ne selv (uten å skryte av det, hørtes sikkert helt latterlig ut), det ble kun ett par skikkelig ubehagelige situasjoner, men de druknet etter hvert blant alt det gode.

Blir sikkert nødt til å dele dette opp i flere innlegg da det er en del bilder. Dessverre, igjen, så hadde jeg kun mobilkamera og skulle ønske jeg hadde noe bedre med...

Prisen hadde også litt å si på turen. Vi fikk 5 netter på 4 stjerners hotell i gamlebyen samt fly tur/retur for ca 5500kr. Det 4 stjerners hotellet ble vi ganske skuffet over, men det la ingen demper på selve turen for vår del. Flekkete teppe, elendig seng, preg av ikke så nøye renhold, sopp og møkk i dusjen... Old City Boutique Hotell. Hvis en skal dra dit ville jeg heller anbefalt å sett etter ett annet hotell. Var inne på tanken å ta bilde av dusjen å, men det gikk fra meg. Det eneste positive med hotellet var at det var sentralt, men det er det jo andre hoteller som er også.


Dette en skulle sette beina i (rett ved sengen) når en våknet. Ikke særlig innbydende? Vegg til vegg teppe på ett hotellrom er i mine øyne ingen sjakktrekk.
Veldig synd egentlig, for det kunne vært veldig fint. Det hadde ikke krevd det store vedlikeholdet for å få det i orden. For potensiale for hotellet ser jeg. Her ett bilde fra korridoren, slik var også ene veggen inne på rommet. Det var egentlig ganske stilig. Ble nesten litt dårlig når det er så lite som må utbedres, men det står der og forfaller istedet. Men det er nå ikke jeg som vil ha gjester...
Rett ved siden av hotellet lå ett kjøpesenter, (Galerija Centrs), hvor det lå ett spisested vi benyttet oss mye av, Gan Bei. . Liker en kinesisk mat så er dette stedet virkelig å anbefale. Det er flere Gan Bei'er i Riga, vi var også innom disse, men ingen kunne måle seg med det som lå nærmest og det passet oss ganske fint Her smakte maten bare helt fantastisk, god service var det også.

Det var ikke bare maten som var utsøkt, strawberry mojito var også noe de kunne.


Costa Coffe og Moonshine er også steder hvor jeg vil anbefale hvis en setter pris på den slags. Skyline bar er å anbefale den som setter pris på slikt utested, men det var ikke helt min stil. Ble ved å nyte en pils til utsikten så ble det heisen ned igjen. 5 Euro i inngangspenger, bare så en er klar over det, men det er jo ikke all verden. Moonshine var så spesielt at jeg kommer med en egen post, med en del bilder. Ett sted som jeg ikke vil anbefale, hvor de står og huker inn folk fra gaten (sier jo egentlig sitt), er den kaffe baren i Valnu iela 27 (tror jeg det var). Hun skrøt sånn på utsiden at de kunne lage nesten hva som helst. Vi forsøkte, allerede når vi satt oss ned i stolene så fikk vi en dårlig opplevelse. Stolene var alt for lave og fikk bordet i brysthøyde. Ingen god spisestilling. Maten var heller ikke så god og drinker kunne de ei heller lage. Nei, ville styrt unna.. Kanskje god kaffe da? Nei, kjøp den heller over gaten.. Uff

Vi var også en tur innom Origo senteret. Der synes vi ikke var noe særlig spennende men kan jo være det for andre. Men like i nærheten av senteret ligger det en stor mathall. Gamle hangarer fra krigen. Selv om vi ikke fant noe spennende å handle eller spise så er det absolutt å anbefale å ta turen dit for å titte.


Frihetsmonumentet, godt bevoktet sådan, så dette må bety mye, og koste for den del. Hver gang vi passerte stod det enten 3 soldater (som vist på bildet) eller 2 væpnet politibetjenter. Tror det er voktet døgnet rundt, men kan være jeg tar feil her.
Love Lock Bridge, (synd at vi kom midt i vedlikeholds perioden), etter hva jeg har forstått så er det mange ny giftet par som henger opp en lås med inngraverte initialer. Deretter kaster de nøkkelen i vannet. Så er spørsmålet; er ekteskapet låst like lenge som låsen?

Ett par låser henger da her
Synes dette så stilig ut, bare synd jeg ikke fikk tatt en tur innom. Ser koselig ut for den som har lyst til å kose seg med litt vin. Velger en turen dit så får en Frihetsmonumentet og Love Lock Bridge med det samme. Det ligger bare ett steinkast unna hverandre.

Ikke 100% sikker men tror dette er Latvias fylker etter hva jeg har lest meg litt frem til


Riga, post 2

Moonshine

Denne plassen var helt utrolig. Her trivdes jeg skikkelig godt. Ble vel litt satt ut her, i positiv forstand. Allerede utenfor ble jeg helt oppslukt. I det vi beveget oss mot døren så stod vakten klar og åpnet den for oss. Men bare se hvordan det ser ut på utsiden, hvem vil ikke inn her?

Og når en først har kommet innenfor, bare se og nyt
Bak vinduene dere ser her befinner kjøkkenet seg. Dere kan se døren på høyre side.
Når kvelden er over står det slike utenfor en kan benytte seg av
Jeg er ingen person som liker gammel musikk i utgangspunktet, men det stedet her var virkelig en opplevelse. Det la absolutt ingen demper at en opplevde god service allerede fra ytterdøren. Flere flinke band som spilte der samtidig. Mat skal de visst nok også servere men den smakte vi ikke på, så kan ikke uttale meg noe der. Drikken var da i alle fall knall

Rett og slett en opplevelse jeg ikke ville vært foruten.
Sist endret av Jens1; 1 uke siden kl. 12:34. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Trådstarter
Riga, post 3

Kirker finnes det mange av, valgte å ta bilde av noen.

Her er ett bilde jeg angrer på at jeg ikke hadde med annet kamera.

Nativity Cathedral
Riga Dome Cathedral
Our Lady of Sorrows Church

Nei, har egentlig noen flere bilder også, men en gang må det være nok. Her gir jeg meg. Tusen takk min kjære for en helt fantastisk tur og opplevelse du ga meg. Håper vi kan gjenta dette om ikke så alt for lenge