Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  7 32860
Reglene for rusmiddelforaene har fått seg en stor overhaling, og finnes her. Les videre for bakgrunnen til oppdateringen, intensjonen med de nye reglene og hva vi håper på å oppnå fremover.

Hovedgrunnen til regeloppdateringen er at vi har sett at de gamle ikke har vært gunstige for forumet. De gamle reglene ble innført i en tid hvor vi så at det var svært mange kvalitetstråder og -innlegg, men også en økende mengde uønsket innhold i form av blant annet uleselige tekster, direkte farlige råd og forsøk på å selge dop på forumet. Dette førte etter hvert til strengere retningslinjer, men intensjonen med disse og hvordan de skulle håndheves ble ikke kommunisert godt nok med moderatorene. I tillegg var de ikke tydelig nok formulert, noe som førte til at brukerne ikke kunne orientere seg i hva som var lov på en enkel måte. Dette har lagt grunnlag for frustrasjon blant brukere som har følt seg urettferdig behandlet, noe som har bidratt til fremmedgjøring fremfor en forståelse av formålet med regelverket.

Siden den gang har vi crew og moderatorer vokst, og ikke minst lært, og derfor er det på tide å ta rusmiddelforaene i en ny retning. Vi ønsker å være et liberalt forum hvor rusmidler kan diskuteres mellom brukerne våre. Samtidig er vi bundet av norsk lov, noe som gjør at vi ikke kan tillate alt. De nye reglene har som utgangspunkt at vi ikke skal strupe diskusjon med mindre norsk lov brytes, eller innholdet ikke hører hjemme på rusmiddelforumet. Vi har derfor forsøkt å formulere reglene slik at det er svært få temaer som er bannlyst i alle sammenhenger. For å ta noen eksempler: Steroider kan diskuteres i direkte sammenheng med rus, priser på rusmidler kan nevnes om de er relevante for en diskusjon, og det er mulig å lenke til ulovlige produkter hvis hensikten er å spørre om brukererfaringer e.l.

Kort oppsummert er vårt ønske at de nye reglene nå er utformet slik at de ikke skal være rigide og urimelige ovenfor alle dere brukere som kommer med gode bidrag til forumet vårt.

Vi holder denne tråden åpen, i tilfelle noen har tilbakemeldinger eller spørsmål på noe som er uklart.
Upolitisk korrekt
Olympic's Avatar
2) Tilgjengelighet og pris
Vi tillater ikke diskusjon om hvor og hvordan man skaffer rusmidler. Dette gjelder blant annet stoffer fra gata, på feriesteder, fra apotek og fra nettsider.
Vis hele sitatet...
Jeg bare lurer litt på denne paragrafen. Tidligere har det vært tråder hvor man blant annet diskuterer muligheten til å erverve og innføre medisinsk cannabis på en lovlig måte ved å bruke EØS-"smutthullet". Vil ikke slike tråder være lovlige lenger? Og hva med tråder hvor det diskuteres coffee shops i for eksempel Amsterdam, det må vel også nektes?
Tror ikke det, Olympic. Reglene er til for at de ikke skal kræsje med norsk lov, og det er fult lovlig å diskutere coffeeshops antar jeg.
2) ... Det er også lov å diskutere habitatene til vekster i naturen, så lenge det går på artenes generelle vekstforhold, og ikke spesifikke steder eller områder.
Vis hele sitatet...
Hva med bilder av typiske områder hvor man kan regne med å finne fleinsopp?
Det er tross alt mulig å kutte ned på en god del unødvendige innlegg som omhandler dette ved å lage en guide.
Sitat av Olympic Vis innlegg
Jeg bare lurer litt på denne paragrafen. Tidligere har det vært tråder hvor man blant annet diskuterer muligheten til å erverve og innføre medisinsk cannabis på en lovlig måte ved å bruke EØS-"smutthullet". Vil ikke slike tråder være lovlige lenger? Og hva med tråder hvor det diskuteres coffee shops i for eksempel Amsterdam, det må vel også nektes?
Vis hele sitatet...
Du tar opp et par ganske gode ytterpunkter der ja, som jeg må innrømme har gått under radaren da vi skrev det punktet. Trådene du sikter til ang. lovlig erverv av medisinsk cannabis på resept vil fortsatt være lov slik vi har tenkt regelverket. Tilsvarende gjelder coffeeshops, vi har hatt flere diskusjoner med det som tema før uten at det har vært problematisk. Jeg skal ta en ny runde og se om regelteksten kan utformes slik at dette kommer bedre frem, for vi har ikke ment å forby dette.

Sitat av Knask Vis innlegg
Hva med bilder av typiske områder hvor man kan regne med å finne fleinsopp?
Det er tross alt mulig å kutte ned på en god del unødvendige innlegg som omhandler dette ved å lage en guide.
Vis hele sitatet...
Bilder av typiske områder skal gå helt fint, og en god guide på temaet vil nok mange sette pris på.
Sist endret av Nichotin; 22. september 2014 kl. 18:12.
Sånn, da har punkt 2 blitt oppdatert slik at det nå går spesifikt på ulovlig anskaffelse av rusmidler. Da burde eksemplene Olympic dro opp helt klart gå innenfor

Takker for innspillene så langt, det gir stor verdi i forhold til å holde regelverket fornuftig og unngå misforståelser.
▼ ... over en uke senere ... ▼
ArbeidsledigProletar
Relevant...ish

§3 (eller whatever) Er litt overflødig juridisk sett? Og sosiale normer innad i forumet sørger jo for at ukritisk glorifisering osv. ikke egentlig er en reell greie?
Vi sletter innhold etter beskrivelsen i punkt tre, og dermed er det på sin plass å informere brukerne om dette. Det er ikke alt i reglene som er utformet utelukkende etter norsk lov. Noe innhold er uønsket fordi vi ønsker at forumet skal opprettholde en viss standard, og ikke fremstå som et sted hvor folk stadig blir oppfordret til å være kriminelle, eller på andre måter risikere liv og helse. I tillegg kan man jo håpe på at reglene ikke bare legitimerer vår moderering overfor brukerne, men også har en viss preventiv effekt.

Og bare for å ha det på det rene. Selv om Baretulla Hussain ble frikjent, så betyr ikke det at oppfordring til straffbare handlinger ikke rammes av straffeloven. Det betyr bare at retten ikke anser ytringene hans, som stort sett består av hyllester til voldsmenn, for å være oppfordringer til vold. På samme måte vil ikke vi slette innlegg hvor folk uttrykker sine usmakelige meninger. Det er ikke slettegrunn i seg selv. Eksempelet er derfor egentlig ikke relevant i denne sammenhengen, men vi setter allikevel pris på innspillet. Alt som belyser og virker oppklarende tas i mot med takk =)