Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  3 2252
Heisann!

Jeg holder på å lage en sak om dumpsterdiving som en skoleoppgave, og trenger i den forbindelse hjelp å finne linker til loven som kan avkrefte eller bekrefte lovligheten rundt å snoke og ta mat fra butikker sine ikke-låste matcontainere.

Alle tisp mottas med takk
Har du lest denne tråden?

Dumpster-diving
chb
chb's Avatar
Trådstarter
Sitat av Turbolego Vis innlegg
Har du lest denne tråden?

Dumpster-diving
Vis hele sitatet...
Ja, gikk nettopp gjennom hele tråden, men ingen har henvist til kilder når det gjelder lovligheten rundt dette.
Jusprofessor Jo Stigen ved institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo fastslår imidlertid at man har eiendomsrett også til sitt eget søppel.

- Søppelet kan ikke sies å være eierløst. Det tilhører deg og deretter tilhører det renovasjonsvesenet når de kommer og henter det. Teknisk sett er det tyveri, men jeg skulle like å se en dom hvor noen blir dømt for det, sier Stigen.

Han legger til:

- Hensynet bak lovene er å beskytte folks interesser. Eieren av søppelet har en interesse av at ingen utenforstående kommer og snoker i det. Det vil være ubehagelig og vil også kunne misbrukes, for det er mye rart som kan være i søppelet. Derfor tilsier all fornuft at det blir sett på som tyveri.
Vis hele sitatet...
Kilde til kommentaren: «Dette er fattige som gjør hva de kan for å overleve»

Tråd som diskuterer dette: http://forum.frigan.no/discussion/87/hva-sier-loven