Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  4 3064
Hei.

Kjøpte i dag inn seks nye lysstoffrør som på bildet. Art.nr. 44.251 hos biltema.

http://www.biltema.no/ProductImages/44/small/44-250_s.jpg

Fra før av blinket de når de gamle stod i, og tenkte derfor at det var på tide å få dem byttet. Men når jeg nå har satt i nye pærer, så fungerer ingen av lampene (3. stk lamper x2 pærer)

Ser ikke at det er tennere i de lampene, så går ut i fra at dette er innebygget i lysstoffrøra? Noen som har en ide til hvorfor de nå ikke fungerer? Kommer av og til et lite lysglimt, men ikke noe mer. Lampene er av type Bali G23.
Sist endret av Fuzzybossen; 16. mai 2012 kl. 16:37.
Sjekk at det er likt antall poler på de gamle og de nye pærene. Det finnes 2- og 4-pins pærer.
Konsulenten
Fuzzybossen's Avatar
Trådstarter
Sitat av Bercedes-Menz Vis innlegg
Sjekk at det er likt antall poler på de gamle og de nye pærene. Det finnes 2- og 4-pins pærer.
Vis hele sitatet...
Det er nøyaktig de samme pærene og artnr. som tidligere. Likt antall med pins.
Sist endret av Fuzzybossen; 16. mai 2012 kl. 18:11.
Prøv å slå av sikringen i et par minutter og slå den på igjen. Enkelte lamper krever dette etter pærebytte, men det gjelder bare lamper med elektronisk forkobling. Tviler litt på at du har elektronisk forkobling hvis de sto og blinka med de gamle pærene, de elektroniske pleier å kutte ved defekt lyskilde.

Hvis du er helt sikker på at pærene er like(også helt lik effekt(W) er viktig), ville jeg prøvd å bytta litt rundt på de. Hvis det er konvensjonell forkobling i lampa må begge pærene virke for at lampa skal tenne. Det hender en sjelden gang at nye kompaktlysrør er defekte.
Konsulenten
Fuzzybossen's Avatar
Trådstarter
Prøvde å slå av sikringene en stund uten at det fungerte dessverre. Får heller sjekke koblingene en dag. Men tusen takk for at du prøvde!

Edit: Prøvde og de andre tipsa uten hell.