Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vært snill å vurder å slå på annonsevisning, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  1231 418699
Registrer deg for å skrive svar Trådrulett
ontheroad's Avatar
okt. 2011
464  237
Sitat av bamsegutt Vis innlegg
Jobber faktisk for kundeservice :P Hvordan klarer du å få internett rett fra converter? Her sendes jo både tv/internett/telefoni gjennom samme kabelen, så forstår ikke helt hvordan det går. Kjipt at vi i kundeservice ikke lærer mer enn absolutt nødvendig. :/
Vis hele sitatet...
Du er klar over at det står guide for det i første tråden, og som han andre sier er det bare sett vlan 102.

Jeg hadde før en p4 3ghz med 2gb ram kjører pfsens. fikk da 60/30mbit ( ved mye tilkoblinger)

Bytta til en helt ny i5, 4gb ram og får da 60/60 mbit.
mai 2007
17
kjører C2D på 2.4 GHZ......
tror du ikke at du endret innstillinger etter at du byttet PC?
Synes hvertfall det er rart at linja virker sperret på 13mbit... ikke noe mere...(20mbit skrev jeg før...feil)
wtf1337's Avatar
jan. 2011
Fant ut i dag at tv dekoderen faktisk kjører en webserver på port 8081.
ontheroad's Avatar
okt. 2011
464  237
Sitat av wtf1337 Vis innlegg
Fant ut i dag at tv dekoderen faktisk kjører en webserver på port 8081.
Vis hele sitatet...
Du kan faktisk sette opp egen webside på tv decodern, den blir lastet ned via bootp sjekk google så finner du guide hvordan laste ned helle tv box'en fra lyse sin server.
Har desvere ikke tv decoder.

C2D skal være mer enn godt nok, du har self prøve og laste opp/ned rett på gateway box'en?
Fant og ut at lan korte mitt ikke likte og stå til auto, måtte force porten til 100mbit for at den skule bli stabil.
mai 2007
17
Sitat av ontheroad Vis innlegg
Du kan faktisk sette opp egen webside på tv decodern, den blir lastet ned via bootp sjekk google så finner du guide hvordan laste ned helle tv box'en fra lyse sin server.
Har desvere ikke tv decoder.

C2D skal være mer enn godt nok, du har self prøve og laste opp/ned rett på gateway box'en?
Fant og ut at lan korte mitt ikke likte og stå til auto, måtte force porten til 100mbit for at den skule bli stabil.
Vis hele sitatet...
har prøvd å laste rett fra gateway....full pupp...60/60..
Har tvunget 100mbit full duplex på kortet...men som sagt i første post....
Tror dette er instillinger til PC eller nettverkskortet...
mars 2012
2
Har fått altibox i nykåken, i den forgie leiligheten hadde jeg en cpl4? boks i bridge, også min TP-Link WR1043ND som router med openwrt på.. Men i nykåken har jeg fått en zyxel drit som bare tar plass..

Fulgte guide på første siden...
Opprettet vlan 102.
Assigna WAN porten til vlan 102.
Endra MAC-adressen til zyxel sin.
Men får ikke noe IP, over hode ikke, får bare en 10-20kb med pakker..

Hva kan det komme av?

Har lekte meg litt nå..
Koblet laptopen rett i fiber converteren med mac adressen til zyxel routeren og 102 som vlan id...
Fikk nett temmelig raskt..

Fikk det til og funke, kjører iptv og internett igjennom
Glemte og tagge vlan101 og 102 på WAN poten..
▼ over en uke senere ... ▼
des. 2012
1
Har fått ny enebolig som er nybygget, fiberen ligger klar i veggen men det gjorde ikke hjemmesentralen. Noen som vet hvor lang tid det vanligvis tar å få hjemmesentral installert ? Bor (snart) i Sandnes området og leverandøren er da Lyse.
jan. 2005
6
Hei!

Kunne tenkt meg å koble forbi hjemmesentralen jeg også men, ønsker fortsatt å kunne bruke TV. Har arvet en hp procurve 2824 switch. ( http://h10010.www1.hp.com/wwpc/ca/en...735.html?dnr=1 ). Kan denne benyttes? Kanskje det til og med går å koble inn fiberen direkte på denne?

Jeg har ikke så ekstremt mye peiling men, klarer å tilegne meg kunskap ganske fort og skal nok kanskje kunne følge instruksene i første post.

Mediaconverteren er hvit og hjemmesentralen likeså. (med en rød trekantet knapp for å slå av og på wifi).
juni 2012
2
Det plager meg skikkelig at jeg må styre fryktelig mye bare for å få koblet til TO PC-er med kabel på P2812. At det er satt av hele tre porter til TV (som vi ikke har) er helt idiotisk, spesielt at man ikke kan konfigurere dette selv.

Jeg har en P2812 fra Telenor som jeg har "full" tilgang på. Går det eventuelt an å bruke denne i stedet for den fra Altibox? Jeg tipper nei og at det i så fall ikke er plug & play, men føler jeg må spørre. Ellers må jeg vel investere i en gigabit-svitsj.
jan. 2006
134  5
det er forskjellig firmware på Telenor og Altibox sine zyxel bokser. Er usikker på om Telenor sin støtter vlan. Er i hvertfall helt sikker på at det ikke er noe plug and play for å kryssbytte disse boksene.
jan. 2005
6
Har fått igang internet med overnevnte switch, men har store problem med å få igang TV. Noen som kan forklare hvordan jeg skal gjøre det?

Jeg har laget et vlan 101 på port 9, og satt mac adressen til switchen til samme som hjemmesentralen. Internet funker veldig bra men, TV. Nope.

EDIT: Fikk det til... det var noe med taggingen tydeligvis. Skjønner meg ikke helt på dette.

For ørvrig vil jeg også nevne at den generelle og opplevde responstid på nettet har økt. Dette selv om jeg har hatt Zyxel routeren i Bridge mode tidligere og koblet i en HP ProLiant DL385 G5 server som står som router (bland mye annet).

Fruen satt i sofaen med laptopen nylig også og lurte på hva jeg hadde gjort, det gikk jo så kjapt!

Tydeligvis ikke noe særlig utstyr altibox utstyrer sine kunder med dessverre...
juni 2012
2
Sitat av Trrunde Vis innlegg
det er forskjellig firmware på Telenor og Altibox sine zyxel bokser. Er usikker på om Telenor sin støtter vlan. Er i hvertfall helt sikker på at det ikke er noe plug and play for å kryssbytte disse boksene.
Vis hele sitatet...
Okay. Det ante meg.

Jeg har for øvrig kjøpt meg en D-Link DIR-615 på Elkjøp i dag for å leke litt med DD-WRT. Har det skjedd noe der i det siste slik at jeg kanskje kan få brukt denne i stedet?
april 2006
58  5
Da blir det endelig fiber her i strøket også på nyåret, så da må jeg nesten planlegge litt. Har hatt fiber tidligere da jeg bodde på hybel. Jeg er usikker på hva slags type sentralen vi hadde der var. Ingen av de nevnt i førsteposten. ISP var NTE. Dog var den sentralen ikke noe å hoppe i taket for. Tror det var en av de aller første sentralene de leverte i Namsos området.

Kan man bruke hvilken som helst managed switch med SFP port for å koble seg direkte på fiberen?
▼ noen uker senere ... ▼
Jazze's Avatar
aug. 2006
48  1
Jeg har en cpl7 router, men den støtter ikke WPS, jeg vurderer å kjøpe en "wi-fi booster" i NETGEAR WN2500RP. Er det noen som vet om jeg kan sette denne opp med en nettleser?
Noen som har prøvd å "booste" wi-fi nettet sitt med cpl7?
ontheroad's Avatar
okt. 2011
464  237
Sitat av Jazze Vis innlegg
Jeg har en cpl7 router, men den støtter ikke WPS, jeg vurderer å kjøpe en "wi-fi booster" i NETGEAR WN2500RP. Er det noen som vet om jeg kan sette denne opp med en nettleser?
Noen som har prøvd å "booste" wi-fi nettet sitt med cpl7?
Vis hele sitatet...
Du har helt rett, cpl7 har ikke wds , hvis du skal bruke som repeater.
Den støtter flere ssid'er og forsjelige wpa nøkler, men ikke wps.

Her er muligheten som du har i software på cpl7, selv om screen shot er tatt fra en ngt box, så er muligheten det samme.

▼ over en uke senere ... ▼
nov. 2012
8
Noen her inne som vet hva utstyr man får om man bestiller "internet 400" eller "internet 800"? Jeg ser at det er oppgitt etablerings kost for disse hastighetene. Bytter de kun mediaconverter til gigabit om den man har fra før kun er 100Mbps (eller 155 Mbps)? eller får man helt ny type router/sentral?

Er det noen som vet hvor mye båndbredde TV/PVR tjenestene bruker? Man kan jo ta opp to sendinger og se live på den tredje. Kan fort bli 50Mbps bare for tv, og da er det ikke mye igjen til Internet om man har 100Mbps GBIC/mediaconverter.
wtf1337's Avatar
jan. 2011
Sitat av obi_one Vis innlegg
Noen her inne som vet hva utstyr man får om man bestiller "internet 400" eller "internet 800"? Jeg ser at det er oppgitt etablerings kost for disse hastighetene. Bytter de kun mediaconverter til gigabit om den man har fra før kun er 100Mbps (eller 155 Mbps)? eller får man helt ny type router/sentral?

Er det noen som vet hvor mye båndbredde TV/PVR tjenestene bruker? Man kan jo ta opp to sendinger og se live på den tredje. Kan fort bli 50Mbps bare for tv, og da er det ikke mye igjen til Internet om man har 100Mbps GBIC/mediaconverter.
Vis hele sitatet...
Sentralen oppgraderes sefølgelig, tror ikke min cpl3(?) som ble montert først i 2002/3 takler 400mbit(og kin har 100mbit moduler.

Var ikke iptv vlan'et på 15mbit? eller 25mbit?
ontheroad's Avatar
okt. 2011
464  237
cpl3 klarer bare 100mbit, siden interface mellom fiber port og cpu er bare 100mbit.
Men vil tippe du får den nye fiber media converter box'en(hvite) og en zyxel hjemme sentral.
jan. 2006
134  5
Sitat av wtf1337 Vis innlegg
Sentralen oppgraderes sefølgelig, tror ikke min cpl3(?) som ble montert først i 2002/3 takler 400mbit(og kin har 100mbit moduler.

Var ikke iptv vlan'et på 15mbit? eller 25mbit?
Vis hele sitatet...
TV kan ta langt mer enn 15-25Mbit, en enkelt HD kanal alene ligger på et stedet mellom 15-20Mbit.

Det går an å ha 3 eller 4 dekodere som hver kan ta 3 tv-strømmer (2 samtidige opptak og en live kanal) så da går det fort litt båndbredde
¯\(º_o)/¯
Lanjelin's Avatar
juli 2007
Sitat av SorenZEN Vis innlegg
Har fått ny enebolig som er nybygget, fiberen ligger klar i veggen men det gjorde ikke hjemmesentralen. Noen som vet hvor lang tid det vanligvis tar å få hjemmesentral installert ? Bor (snart) i Sandnes området og leverandøren er da Lyse.
Vis hele sitatet...
Lyse bruker Relacom i Stavanger til montørjobber.
Fra jeg hadde lagt inn bestillingen i begynnelsen av desember, til alt var oppe og kjørte, tok det 2 uker.
nov. 2012
8
Sitat av ontheroad Vis innlegg
cpl3 klarer bare 100mbit, siden interface mellom fiber port og cpu er bare 100mbit.
Men vil tippe du får den nye fiber media converter box'en(hvite) og en zyxel hjemme sentral.
Vis hele sitatet...
Har allerede Zyxel og HET mediaconverter (den hvite). Men mediaconverteren kjører kun 100Mbps mot fiberen, om jeg da vil ha 100/100 internet så må de vell bytte til gigabit mediaconverter for at tv/pvr skal få båndbredde.

Er det Zyxel`en som brukes ved 200/200 og 400/400 også?
ontheroad's Avatar
okt. 2011
464  237
HET er 100/1000mbit, så den bare bytter gbic i sentralen så endrer på qos'en i switchen, så får du hastigheten du skal ha.
▼ over en uke senere ... ▼
dabear's Avatar
jan. 2006
2
Hei.Prøver å bytte ut zyxelrouteren med min egen. Har jeg gjort oppsettet rett? Jeg ser ikke ut til å greie å få ip-adresse på wan. Jeg har også endret mac-adresse på WAN-interfacet til det som står påklistret zyxelrouteren fra altibox.



Hva kan jeg ha gjort galt?
▼ noen uker senere ... ▼
feb. 2013
3
Sitat av dabear Vis innlegg
Hei.Prøver å bytte ut zyxelrouteren med min egen. Har jeg gjort oppsettet rett? Jeg ser ikke ut til å greie å få ip-adresse på wan. Jeg har også endret mac-adresse på WAN-interfacet til det som står påklistret zyxelrouteren fra altibox.



Hva kan jeg ha gjort galt?
Vis hele sitatet...
Hei,
Jeg prøve noe lignende nå ved å koble mediaconverteren direkte til en pc med Intel netverkskort. Jeg kunne ikke få VLAN102 til å fungere, selv etter kloning av MAC adresse.
Det var på tide å ta fram det tunge skytset: Wireshark!
Først så jeg satt opp nettverkskortet til å ikke fjerne vlan tagging.

Jeg startet derretter Wireshark og dumpet ut alle pakker. Det viste seg fort at mye av trafikken var på VLAN101, mens det var mindre på 102. Jeg satt derfor opp VLAN101 også, og da kom jeg rett på nett!
Det kan være vært et forsøk å prøve 101, hvis ikke så må du nok analysere trafikken til å finne ut hva som blir sendt over.

Håper dette hjelper.
jan. 2006
134  5
Sitat av ereinion Vis innlegg
Hei,
Jeg prøve noe lignende nå ved å koble mediaconverteren direkte til en pc med Intel netverkskort. Jeg kunne ikke få VLAN102 til å fungere, selv etter kloning av MAC adresse.
Det var på tide å ta fram det tunge skytset: Wireshark!
Først så jeg satt opp nettverkskortet til å ikke fjerne vlan tagging.

Jeg startet derretter Wireshark og dumpet ut alle pakker. Det viste seg fort at mye av trafikken var på VLAN101, mens det var mindre på 102. Jeg satt derfor opp VLAN101 også, og da kom jeg rett på nett!
Det kan være vært et forsøk å prøve 101, hvis ikke så må du nok analysere trafikken til å finne ut hva som blir sendt over.

Håper dette hjelper.
Vis hele sitatet...
vlan 101 er tv-vlanet, er overrasket om du fikk til å bruke din public ipadresse i dette vlanet.
Grunnen for det går mye trafikk på det vlanet i forhold til 102 er pga det går konstant masse multicast trafikk der.
juni 2009
34
Ok, hadde ett par poster for en stund siden ang ustabil upload men har ikke hatt tid til å se så mye mer på det før nå.

Er egentlig mer forvirret nå enn før jeg startet, men kanskje noen her inne kan forklare meg hva som skjer..

Oppsettet mitt er som følger:

HET-3012 -> Cisco SLM2008T -> Asus RT-N66U -> Laptop/NAS/blablabla .. Cat6 hele veien.

Download er dønn stabil på alle hastighetstester og graphen i windows oppgavebehandling, netmeter (egen app) og Asus sin egen live graph er rett som en snor på 60mbit. (nettfart, speedtest.net, tp-test, test.telenor.net, altibox speedometer sier 60mbit)

Upload er derimot veldig merkelig. Alle de fem browserbaserte testene bortsett fra speedtest.net sier 60mbit, men windows, netmeter og routeren viser meg en berg og dalbane-graph og hastighet mellom 20 og 45mbit. FTP upload til forskjellige plasser gir meg samme resultat.

Så.. I dag satte jeg gbit kortet mitt i laptopen til 100mbit full duplex og nå får jeg plutselig mye bedre upload i følge windows, router og netmeter.

Med 100mbit full duplex så sier tp-test, telenor osv at jeg har 80-90mbit i upload.. hva i alle dager?

Noen som aner hva som skjer?
feb. 2013
3
Sitat av Trrunde Vis innlegg
vlan 101 er tv-vlanet, er overrasket om du fikk til å bruke din public ipadresse i dette vlanet.
Grunnen for det går mye trafikk på det vlanet i forhold til 102 er pga det går konstant masse multicast trafikk der.
Vis hele sitatet...
Hei,
Ja jeg er overrasket selv, men på nettet mitt så virket det ut som V101 og V102 var byttet om.
Uheldigvis så lagret jeg ikke WS dumpen, og jeg har ikke tilgang til nettet på flere uker nå, da jeg er i Oslo.

Sitat av Deathglider Vis innlegg
Ok, hadde ett par poster for en stund siden ang ustabil upload men har ikke hatt tid til å se så mye mer på det før nå.

Er egentlig mer forvirret nå enn før jeg startet, men kanskje noen her inne kan forklare meg hva som skjer..

Oppsettet mitt er som følger:

HET-3012 -> Cisco SLM2008T -> Asus RT-N66U -> Laptop/NAS/blablabla .. Cat6 hele veien.

Download er dønn stabil på alle hastighetstester og graphen i windows oppgavebehandling, netmeter (egen app) og Asus sin egen live graph er rett som en snor på 60mbit. (nettfart, speedtest.net, tp-test, test.telenor.net, altibox speedometer sier 60mbit)

Upload er derimot veldig merkelig. Alle de fem browserbaserte testene bortsett fra speedtest.net sier 60mbit, men windows, netmeter og routeren viser meg en berg og dalbane-graph og hastighet mellom 20 og 45mbit. FTP upload til forskjellige plasser gir meg samme resultat.

Så.. I dag satte jeg gbit kortet mitt i laptopen til 100mbit full duplex og nå får jeg plutselig mye bedre upload i følge windows, router og netmeter.

Med 100mbit full duplex så sier tp-test, telenor osv at jeg har 80-90mbit i upload.. hva i alle dager?

Noen som aner hva som skjer?
Vis hele sitatet...
Høres rart ut. Jeg skal sette opp et lignende oppsett nå til påske, så jeg kan melde tilbake hvis jeg får det samme.
Får du samme problem hvis du har koblet til andre maskiner, gjerne med forskjellige typer nettverkskort? I så tilfelle så er det nok en feil ved router og eller switch.
Her kan man forsøke å isolere ved å koble rett switchen, og sette mac adresse på nettverkskortet (Hvis ditt støtter det da..)
Hvis du ikke får problemer da så er det routeren som sliter, hvis du fortsatt har problemer så kan du koble til Media converter direkte, og sette opp vlan og mac.

Lykke til, og si ifra hva du finner ut!
feb. 2013
2
Sitat av Slaps Vis innlegg
Du kan bytte channel på den mellom 1,6 og 11. Utover det er det lite. Da får du heller kjøpe deg en egen privat en (og sette Zyxelen i bridge).
Vis hele sitatet...
Jeg har nå fått CPL7 til å sende på kanal 6.
Netgear WNAP320 skal kobles opp mot denne i Bridge.
Netgear har et valg som går fra 1 - 13, der frekvensene er oppgitt.
1/2,412 GHz
2/2,417
3/2,422
4/2,427
5/2,432
6/2,437 osv 42, 47, 52 ...
...
13/2,472

Men det er ikke noe som tyder på at CPL7 sin kanal 6 og Netgear sin kanal 6 er på samme frekvens. "No Internet access"

Noen som vet hvilke frekvenser som brukes av CPL7 på kanal 1, 6 og 11?
juni 2009
34
Sitat av ereinion Vis innlegg
Høres rart ut. Jeg skal sette opp et lignende oppsett nå til påske, så jeg kan melde tilbake hvis jeg får det samme.
Får du samme problem hvis du har koblet til andre maskiner, gjerne med forskjellige typer nettverkskort? I så tilfelle så er det nok en feil ved router og eller switch.
Her kan man forsøke å isolere ved å koble rett switchen, og sette mac adresse på nettverkskortet (Hvis ditt støtter det da..)
Hvis du ikke får problemer da så er det routeren som sliter, hvis du fortsatt har problemer så kan du koble til Media converter direkte, og sette opp vlan og mac.

Lykke til, og si ifra hva du finner ut!
Vis hele sitatet...
Så ikke svaret ditt før nå

Har testet med forskjellige nettverkskort og routere.. får samme resultat med alle kombinasjoner.. har ikke testet med andre switcher enn cisco switchen men tror ikke det spiller noen rolle da jeg får nøyaktig samme resultat med altibox sin hjemmesentral i bridge.. skal ta en ny runde med altibox når jeg får tid.. har dokumentert og testet ganske mye nå så kanskje jeg får ett annet svar enn "restart hjemmesentralen" skal teste med vlan på kort koblet direkte til mediakonverter før jeg tar kontakt med supportgjengen igjen..

Btw, er koblet til NTE her oppe i trøndelag.. Vet ikke hvordan det er rundt om i landet, men her trenger jeg ikke å klone mac for å komme på nett..
feb. 2013
3
Sitat av Deathglider Vis innlegg
Så ikke svaret ditt før nå

Har testet med forskjellige nettverkskort og routere.. får samme resultat med alle kombinasjoner.. har ikke testet med andre switcher enn cisco switchen men tror ikke det spiller noen rolle da jeg får nøyaktig samme resultat med altibox sin hjemmesentral i bridge.. skal ta en ny runde med altibox når jeg får tid.. har dokumentert og testet ganske mye nå så kanskje jeg får ett annet svar enn "restart hjemmesentralen" skal teste med vlan på kort koblet direkte til mediakonverter før jeg tar kontakt med supportgjengen igjen..

Btw, er koblet til NTE her oppe i trøndelag.. Vet ikke hvordan det er rundt om i landet, men her trenger jeg ikke å klone mac for å komme på nett..
Vis hele sitatet...
Det høres ut som du har testet det meste da.

Når det gjelder MAC kloning så er jeg ikke 100% sikker at det var påkrevd, jeg så bare at hvis jeg ikke klonet så ventet jeg ca 20 min uten å få adresse utdelt fra DHCP, mens hvis jeg klonet så fikk jeg dette øyeblikkelig. og når jeg fjernet kloningen så fikk jeg heller ikke tildelt igjen. Jeg antar derfor at kloning var påkrevd.
Men så var jo nettoppsettet mitt ganske rart mpt hvilken vlan som var hva, så hva jeg siker er kanskje ikke relevant for deg.
feb. 2013
2
Har fått vite fra Lyse, som måtte ta henvendelsen videre, at CPL7 sin kanal 6 sender på 2,437GHz, med båndbredde på 20MHz. Netgear'en min vil allikevel ikke opp å gå mot router, gir ingen internett tilgang. Jeg venter nå på tilbakemelding fra service fra det stedet jeg kjøper datating på nett. Ser Deathglider nevner NTE, skal prøve meg frem på det også...
aug. 2009
78  1
atm har jeg en cpl5 med en dd-wrt boks bak, er det noen som vet hvordan jeg kan aktivere 6rd? har funnet litt info på dd sine sider, men option 212 som blir nevnt i tråden er jeg ikke helt med på.
jan. 2006
134  5
når jeg leser her http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/IPv6 så ser det det ikke ut som dd-wrt støtter opsjon 212 via dhcp for å hente ned 6RD instillingene.
Du kan sette dette opp manuellt men da må du først kontakte kundeservice for å skaffe ditt 6RD prefix.

Altibox sin 6RD border relay: 213.167.115.92
sett opp 15 bits prefix lengde.



6rd

Comcast (and other providers) are using IPV6 over 6rd. See: Comcast 6RD Configuration Instructions for IPv6

Here is an example dd-wrt config for use with the 2.4 pre-sp2 with a k2.6 build (14584M NEWD-2 K2.6 Eko)

You can disable radvd from the management tab since this script creates the conf file and starts radvd. Place the following in your startup commands section:

insmod /lib/modules/`uname -r`/kernel/net/ipv6/sit.ko
sleep 5
HOST6RD=$(nslookup 6rd.comcast.net |grep "Address"|awk '{ print $3 }'|grep -v 192.168.1.1 -m1)
WANIP="$(ifconfig vlan2 | sed -n '/inet /{s/.*addr://;s/ .*;p}')"
if [ -n "$WANIP" ]
then
V6PREFIX=$(printf ' 2001:55c:%02x%02x:%02x%02x' $(echo $WANIP | tr . ' '))
ip tunnel add tun6rd mode sit ttl 255 remote any local $WANIP
ip link set tun6rd mtu 1280
ip link set tun6rd up
ip addr add $V6PREFIX:0::1/32 dev tun6rd
ip addr add $V6PREFIX:1::1/64 dev br0
ip -6 route add 2000::/3 via ::$HOST6RD dev tun6rd
kill -HUP $(cat /var/run/radvd.pid)
fi
echo "interface br0 { \
MinRtrAdvInterval 3; MaxRtrAdvInterval 10; AdvLinkMTU 1280; AdvSendAdvert on; \
prefix $V6PREFIX::/64 { AdvOnLink on; AdvAutonomous on; AdvValidLifetime 86400; \
AdvPreferredLifetime 86400; }; };" \
> /tmp/radvd.conf
radvd -C /tmp/radvd.conf start
Vis hele sitatet...
Edit: og som nevnt i facebook tråden må hjemmesentralen være bridget.
aug. 2009
78  1
Sitat av Trrunde Vis innlegg
når jeg leser her http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/IPv6 så ser det det ikke ut som dd-wrt støtter opsjon 212 via dhcp for å hente ned 6RD instillingene.
Du kan sette dette opp manuellt men da må du først kontakte kundeservice for å skaffe ditt 6RD prefix.

Altibox sin 6RD border relay: 213.167.115.92
sett opp 15 bits prefix lengde.
Vis hele sitatet...
Tror jeg noober litt ut her om morgenen, Jeg er ikke helt med på den 15bits prefix lengden. Prøvd litt forskjellig. men ser ikke ut til å få det til.

Sitat av Trrunde Vis innlegg
Edit: og som nevnt i facebook tråden må hjemmesentralen være bridget.
Vis hele sitatet...
Det er den ofc.
jan. 2006
134  5
Nå har ikke jeg noen dd-wrt boks å teste på, men vil tro configen skal bli noe ca slik:

insmod /lib/modules/`uname -r`/kernel/net/ipv6/sit.ko
sleep 5
HOST6RD=213.167.115.92
WANIP="$(ifconfig vlan2 | sed -n '/inet /{s/.*addr://;s/ .*;p}')"
V6PREFIX=IPV6prefix ifra kundesenteret
ip tunnel add tun6rd mode sit ttl 255 remote any local $WANIP
ip link set tun6rd mtu 1280
ip link set tun6rd up
ip addr add $V6PREFIX:0::1/32 dev tun6rd
ip addr add $V6PREFIX:1::1/62 dev br0
ip -6 route add 2000::/3 via ::$HOST6RD dev tun6rd
kill -HUP $(cat /var/run/radvd.pid)

echo "interface br0 { \
MinRtrAdvInterval 3; MaxRtrAdvInterval 10; AdvLinkMTU 1280; AdvSendAdvert on; \
prefix $V6PREFIX::/62 { AdvOnLink on; AdvAutonomous on; AdvValidLifetime 86400; \
AdvPreferredLifetime 86400; }; };" \
> /tmp/radvd.conf
radvd -C /tmp/radvd.conf start
Vis hele sitatet...
Nå har ikke jeg noen dd-wrt boks å teste på, men vil tro configen skal bli noe ca slik:

insmod /lib/modules/`uname -r`/kernel/net/ipv6/sit.ko
sleep 5
HOST6RD=213.167.115.92
WANIP="$(ifconfig vlan2 | sed -n '/inet /{s/.*addr://;s/ .*;p}')"
V6PREFIX=IPV6prefix ifra kundesenteret
ip tunnel add tun6rd mode sit ttl 255 remote any local $WANIP
ip link set tun6rd mtu 1280
ip link set tun6rd up
ip addr add $V6PREFIX:0::1/32 dev tun6rd
ip addr add $V6PREFIX:1::1/62 dev br0
ip -6 route add 2000::/3 via ::$HOST6RD dev tun6rd
kill -HUP $(cat /var/run/radvd.pid)

echo "interface br0 { \
MinRtrAdvInterval 3; MaxRtrAdvInterval 10; AdvLinkMTU 1280; AdvSendAdvert on; \
prefix $V6PREFIX::/62 { AdvOnLink on; AdvAutonomous on; AdvValidLifetime 86400; \
AdvPreferredLifetime 86400; }; };" \
> /tmp/radvd.conf
radvd -C /tmp/radvd.conf start
Vis hele sitatet...
▼ over en uke senere ... ▼
mars 2013
1
Lurte på om det er mulig å konfigurere hjemmesentralen slik at jeg kan koble i flere enn en pc til internett via kabel, uten å bruke switch/ruter. Altså om det går ann å konfigurere hjemmesentralen slik at man kan få internett gjennom en/ flere av tv utgangene? (Om det så er en uoffisiell måte å gjøre det på....) jeg har hjemmesentral cpl4.

Offisielt står det jo at man kun kan koble opp 1 kabel fra sentralen til pc, og at man må ha switch/ruter til å få flere, men det må da være mulig å få koblet en pc direkte til tvutgangen enten med spesiell software som tolker tvsignalene eller at man får sentralen til å sende pc signaler gjennom tv utgangen? Eller er jeg helt på jordet?
jan. 2006
134  5
Sitat av Da9el Vis innlegg
Lurte på om det er mulig å konfigurere hjemmesentralen slik at jeg kan koble i flere enn en pc til internett via kabel, uten å bruke switch/ruter. Altså om det går ann å konfigurere hjemmesentralen slik at man kan få internett gjennom en/ flere av tv utgangene? (Om det så er en uoffisiell måte å gjøre det på....) jeg har hjemmesentral cpl4.

Offisielt står det jo at man kun kan koble opp 1 kabel fra sentralen til pc, og at man må ha switch/ruter til å få flere, men det må da være mulig å få koblet en pc direkte til tvutgangen enten med spesiell software som tolker tvsignalene eller at man får sentralen til å sende pc signaler gjennom tv utgangen? Eller er jeg helt på jordet?
Vis hele sitatet...
For å klare det må du skifte vlan id på de resterende portene på hjemmesentralen. Det er ikke mulig med mindre du får til å logge deg på hjemmesentralen.
Configen vil også bli overstyrt fra Altibox sentralt siden hjemmesentralen laster ned config via en tftp server med jevne mellomrom.
mai 2007
17
Er det noen som kan gi litt innspill på letteste måten for meg å dele TV og internett vha min egen router?
Ser for meg 1 kabel for TV og 1 kabel internett som settes inn i router med dd-wrt.
Har en identisk router i andre enden, men lurer på hvordan jeg skal kombinere dette, og splitte det opp etterpå
Nå er det jo sånn at dd-wrt på Netgear WNR3500L ikke støtter vlan 100, 101, og 102.

Sliter med å få dette vlan-greiene inn i huet....

Har egentlig Windows basert router (WinRoute), som med tid og lærekurve (vlan) skal overta alle funksjonenefra HS, men siden jeg sliter litt ennå, eliminerer jeg det leddet og kjører rett fra HS.


Ser for meg at Vlan for TV må untagges og tagges med et lavere vlan som er støttet.
Så må vel dette splittes opp igjen i router som tar imot trådløst.(port4=TV, port1,2,3= internett)

Tegninger og barneforklaringer mottas med stor takk...

Sitat av GizMoRonimo Vis innlegg
Er det noen som kan gi litt innspill på letteste måten for meg å dele TV og internett vha min egen router?
Ser for meg 1 kabel for TV og 1 kabel internett som settes inn i router med dd-wrt.
Har en identisk router i andre enden, men lurer på hvordan jeg skal kombinere dette, og splitte det opp etterpå
Nå er det jo sånn at dd-wrt på Netgear WNR3500L ikke støtter vlan 100, 101, og 102.

Sliter med å få dette vlan-greiene inn i huet....

Har egentlig Windows basert router (WinRoute), som med tid og lærekurve (vlan) skal overta alle funksjonenefra HS, men siden jeg sliter litt ennå, eliminerer jeg det leddet og kjører rett fra HS.


Ser for meg at Vlan for TV må untagges og tagges med et lavere vlan som er støttet.
Så må vel dette splittes opp igjen i router som tar imot trådløst.(port4=TV, port1,2,3= internett)

Tegninger og barneforklaringer mottas med stor takk...
Vis hele sitatet...
Kom nettopp på at jeg har en Dlink DGS-1224t web manager...
Er den noen som kan beskrive oppsett for det jeg tidligere nevnte?
okt. 2012
5
Sitat av Trrunde Vis innlegg
Du kan sette dette opp manuellt men da må du først kontakte kundeservice for å skaffe ditt 6RD prefix.
Vis hele sitatet...
Tok kontakt med kundeservice og de kunne ikke hjelpe meg med noe 6RD prefix. Er vi sikkert på at Ipv6 er på plass hos alle leverandører for altibox?
Tidsmisbruker
Slaps's Avatar
juni 2012
320  23
Sitat av yrizan Vis innlegg
Tok kontakt med kundeservice og de kunne ikke hjelpe meg med noe 6RD prefix. Er vi sikkert på at Ipv6 er på plass hos alle leverandører for altibox?
Vis hele sitatet...
Ja rimelig sikker
jan. 2006
134  5
Sitat av yrizan Vis innlegg
Tok kontakt med kundeservice og de kunne ikke hjelpe meg med noe 6RD prefix. Er vi sikkert på at Ipv6 er på plass hos alle leverandører for altibox?
Vis hele sitatet...
ja er helt sikker, ks kan finne dette i samme system som din ipv4 adresse er registrert, samt dekodere o.l.
Da er det bare personen du snakket med som ikke visste hva h*n så etter.

om du snakker med dem igjen så skal de se etter en slik linje:

ISP 6RD-prefiks: 2a01:79d ****** ::/62
Tidsmisbruker
Slaps's Avatar
juni 2012
320  23
Min router klarer å finne 6RD prefiksen med DHCP/ automatisk. Hva med å prøve det istedenfor?
War room
0xFF's Avatar
april 2011
Hei, jeg har ikkje lest hele tråden, men ser det er en del folk som bruker tredje parts routere, i steden for de som leveres av altibox. Og nå har det seg sånn at om litt over en måneds tid skal jeg flytte i ny leilighet der jeg kan få fiber.

Jeg har en "selvbygd" router, av et billig hovedkort, ram, cpu, hdd, 2 stk Gbit ethernet kort, som kjører linux, med tjenester som dhcpd, pppoe..o.l. Kan jeg sette i et expansjonskort til fiber, og droppe hele mediakonverteren som fiberleverandøren kobler fiberen til?

Og et litt mer offtopic spørsmål: Hvilken altibox leverandør er best i Oslo-området?
Tidsmisbruker
Slaps's Avatar
juni 2012
320  23
Jeg har en "selvbygd" router, av et billig hovedkort, ram, cpu, hdd, 2 stk Gbit ethernet kort, som kjører linux, med tjenester som dhcpd, pppoe..o.l. Kan jeg sette i et expansjonskort til fiber, og droppe hele mediakonverteren som fiberleverandøren kobler fiberen til?
Vis hele sitatet...
Ja det skal gå helt fint husk å tagge vlanene korrekt da, som du også må gjøre om du hadde hadde mediaconverter
okt. 2012
5
Sitat av Slaps Vis innlegg
Min router klarer å finne 6RD prefiksen med DHCP/ automatisk. Hva med å prøve det istedenfor?
Vis hele sitatet...
Har prøvd med pfsense 2.1. Ser ut som når jeg aktivere via ipv6 dhcp, så klarer den bare hente fra dhcp v6 servere og ikke dhcp v4 som brukes med option 212 i altibox nettet?

Eller finnes det er triks i pfsense for å få dette på plass?
jan. 2006
134  5
Sitat av yrizan Vis innlegg
Har prøvd med pfsense 2.1. Ser ut som når jeg aktivere via ipv6 dhcp, så klarer den bare hente fra dhcp v6 servere og ikke dhcp v4 som brukes med option 212 i altibox nettet?

Eller finnes det er triks i pfsense for å få dette på plass?
Vis hele sitatet...
Sett opp ipv6 configuration type: 6rd tunnel,
6RD border relay: 213.167.115.92
6RD prefix lenght: 15bit
6RD prefix: ditt ipv6 prefix, begynner nok på 2a01:79d:xxxx::/62

For klienter som støtter det så ville opsjon 212 ha fikset alle disse instillingene automatisk.
sep. 2008
Har ein kvit tilgin 101 (med tre uttak for tv, og ein for internet og valgfri trådløst om eg betalar meir), og ein jensen scandinavia 1000g (lat oss kalle den for JS) som router.

Oppsettet eg har nå er:
1. tilgin (her åpnet eg porter)
2. JS (i aksesspunkt)

Det eg lurte på er om eg burde skifte oppsett, kva med å ha tilgin i bridge og køyre JS som vanleg router, eventuelt andre forslag?
Er litt dum på dette området og tenkte derfor å spørre her. Takker for alle svar!

PS. Eg har fått statisk ip med altibox ettersom eg driver å "hoster" forskjellig.
sep. 2008
NYTT:
Eg klarer nå ikkje å åpne portar frå nettsida deira lengre..
Det ser ut som at innstillingane blir lagret i ein session, og når eg loggar ut.. då er alt vekke :/

Andre med samme problem?
mars 2013
1
Sitat av Fyllingz Vis innlegg
NYTT:
Eg klarer nå ikkje å åpne portar frå nettsida deira lengre..
Det ser ut som at innstillingane blir lagret i ein session, og når eg loggar ut.. då er alt vekke :/

Andre med samme problem?
Vis hele sitatet...
Ja, har samme problem...
▼ over en uke senere ... ▼
april 2008
8  1
Jeg opplever akkurat det samme som dere, Fyllingz og Lomnex. Innstillingene jeg legger inn på minside slettes etter hver session jeg er inne.
Snakket med support som mente at det ikke lot seg gjøre å fikse. Ganske utrolig... Mistenker at han jeg pratet med hadde en dårlig dag, han hørtes rimelig sliten ut.

Skal portforwarde på en CPL5. Noen som vet om upnp er enabled som default på den? I tilfelle finnes det jo verktøy for å fikse det.

Alternativt, lar det seg gjøre å portfordwarde manuelt ved å gå på vlan 101? I tilfelle, finnes det noen guide?
Registrer deg for å skrive svar
Moderer