Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  161 19168
Jeg har allerede skreven en sak om dette på lov og rett. Men nå har situasjonen blåst ut i dimensjoner. Jeg skal her prøve å forklare alt sammen. Jeg kommer også til å gjøre det mest mulig nøytralt. Jeg skal ikke skrive noe som ikke er sant, som vinner min sak. Jeg trenger virkelig alle råd jeg kan få!

Denne saken starter i august. Jeg flyttet til Fredrikstad. Dagen jeg kom hadde jeg ett møte med huseiern. Vi gikk gjennom kontrakten til huset blant annet.

Det var særlig 2 krav de stilte til de som skulle flytte inn i dette huset, som de la særlig vekt på. Disse kravene var:

- At man var en seriøs student som ville gjøre det bra på skolen
- At man var renslig, og ryddig.

De nevnte også at de som hadde bodd der året før, var så "rotete" at de måtte starte med ukentlig kontroll for å holde styr på rotet. Da tenkte jeg: "Herregud for noen slasker det måtte ha vært, der må det ha sett helt jævlig ut". Det skal vise seg at jeg mest sannsynlig tok ganske heftig feil der ja.

Nå har det gått ca ett halvt år. Vi som bor i huset, ble innkalt på ett møte. Alle måtte delta. Dette møtet gikk ut på renhold, det kom ikke som noen bombe egentlig. Dama fortalte hvor misfornøyd hun var med vasken den siste tiden. Konsekvensen av det var at hun skulle starte med ukentlige inspeksjoner på mandager, av vår "pliktige" vask som vi har på søndager. Alle har ett fellesrom hver, som går på rundgang.

Igår hadde hun sin første inspeksjon, og vasken var jo såklart ikke bra nok. Måten hun sa det til meg på var ved å henge opp en post-it lapp på døra på rommet mitt. Som lød ordrett:

Inspeksjon 17.01.11, ikke godkjent

Punkt 1: Støvsugeren finner du i kottet.
Punkt 2: Støvtørk for dårlig.
Punkt 3: Ikke tømt asken i peisen.


Senere på dagen fikk jeg også en SMS, som lød:

Jeg kommer innom dere i morgen formiddag for å sjekke at stua er rengjort. Meget skuffende å se at vårt møte ikke blir fulgt opp som avtalt.

Jeg måtte jo bare svare på denne. Jeg svarte:

Vet du hva, dette syns jeg går litt for langt. Jeg støvsuget i går, men det var mørkt ute, det er heller ikke spesiellt mye lys i stua her, så det så rent ut. Idag når jeg kom hjem fra skolen, skinta sola inn i stua, så da at det var litt støv her og der likevell. Jeg har tørket det bort nå, men så ille var det ikke.

Da fikk jeg ett svar temmelig kjapt som satt meg helt ut:

Nå har du brukt opp vår velvilje. Enten skjerper du deg eller flytter ut. Vi har hatt samtale med hun som har flyttet ut av bofellesskapet og sitter inne med opplysninger om deg.

For det første. Å true meg med å bli kasta ut på en enkel SMS syns jeg blir veldig useriøst. Det jeg skrev i meldingen var ikke frekt. Jeg skrev bare hvorfor jeg ikke hadde rengjort så bra.

For det andre. Det siste som står i den meldingen vet jeg ikke åssen jeg skal tolke en gang. "opplysninger på deg". Er det en tom trussel, på å få meg til å lystre? Prøver hun å skremme meg? De opplysningene kan uansett ikke være særlig alvorlig ettersom jeg bor der enda. Å hvis det er noe alvorlig, er merkelig at de ikke har fortalt noe. Dessuten, hva hadde dette med saken å gjøre i utgangspunktet?

Det jeg vet at hun jenta som bodde der før, ikke likte meg særlig godt. Hun var ekstremt sær, og ryddig. Støv på hjernen. Hun var aldri med på komprimisser på noe som helst som kunne gjøre situasjonen bedre. Men når hun hadde besøk av kjæresten, pulte de så høyt inne på rommet at nabohuset kunne høre dem. Hun flyttet heldigvis ut. Det er godt mulig hun har fortalt ett eller annet dritt om meg, jeg vet ikke.

Etter jeg fikk denne meldingen ringte jeg henne. Jeg gadd ikke å ta en slik diskusjon over SMS. Da ville hun helst ikke prate. Så jeg fikk til ett møte. Som blir i morgen, mannen hennes skal også være med. Jeg tviler på at dette møtet blir særlig koslig.

Hun har også vært inne i huset og sett hvordan det ser ut der. Uten å si ifra på forrån. Dette er ikke lov. Man skal si ifra i god tid. Hun har tilogmed vært inne på soverommet mitt, det vet jeg fordi når vi hadde dette møtet, spurte hun meg om jeg hadde funnet nøkkelen til rommet mitt. Den eneste måten hun kan finne ut av det på er å åpne døra til rommet mitt og sjekke døra på innsiden. Det liker jeg så absolutt ikke! Dessuten, det er ikke hennes sak hvor den nøkkelen er så lenge jeg bor der. Det er hennes sak når jeg flytter ut, hvis nøkkelen ikke er der, da. Da kan hun klage og kreve erstattning. Nå er det JEG som bor den. Nøkkelen ligger forresten hjemme hos min mor, trygt i nøkkelskapet.

Vi som bor i huset er forresten fornøyd med hvordan vi har det. Vi har ingenting på hverandre og trives sånn som det er der nå. Det er ingen grunn for at hun skal blande seg. Hennes argumenter for denne inspeksjonen er forresten:

Agrument 1: For å øke våres trivsel. (Vel, vi har det bra som det er.)
Argument 2: Fordi hun mener at det er fare for skade på huset når det er møkkete, og det er forsåvidt sant. Men det blir ikke skade på huset fordi det er litt støv her og der. Jeg betaler fakatisk over 4000kr i månden for å bo der. Jeg betaler ikke 4000kr i månden for å være hennes hus-vedlikeholder.

Det som er så utrolig trist er at de andre er enige i meg. Men de tørr ikke å gjøre noe med det. Og det er trist. Det var ikke noe god stemning på søndag mellom oss pga dette. Det var sånn her: "Ikke bruk kjøkkene/dusjen i kveld, det må være rent til hun kommer å sjekker i morgen."

Jeg må jo også få med det jeg har gjort "galt" hittil:
* Jeg har ødelagt en rist til ovnen. Det at jeg ødela den var ikke det som plagde henne, men at jeg ikke sa ifra om at jeg hadde ødelagt den. (Fordi dette sto i kontrakten.) Når jeg leste det i kontrakten tenkte jeg mer på litt større ting som kjøleskap, en sofa, kanskje TV? osv. Ikke en rist!!
* Når vi flyttet inn lå det laken på sofaen i stua. Jeg fjernet dette å la det i klesskapet mitt. Ettersom tiden gikk glemte jeg at det var fra stua. Så jeg brukte det på senga mi. Og hun måtte jo selvfølgelig etterlysa det akkurat den uka jeg hadde det på senga mi. Så ble hun også sint.
* Nøkkelen til døra mi ligger hjemme hos mamma. Det ble hun sint for på møtet vi hadde nå nettopp.

Så nå freaks!

Hva hadde dere gjort i denne situasjonen?
Hva slags rettigheter har jeg?
Hvordan lover gjelder her?
Jeg kan gå med på kompromisser. Har dere noe forslag til det?
Kan jeg gå til avisa hvis jeg blir kastet ut? For blir jeg det, skal jeg gjøre alt i min makt for å lage ett helvete for henne.
Hvordan bør jeg gå frem i morgen?
Hva burde jeg ikke gjøre/si?
Har dere hørt om noe lignende før?
Burde jeg si at de andre er enige i meg? Selvom de egentlig ikke tørr å stå frem?

Jeg er en person som har problemer med å slikke ræv. Og jeg sier ting akkurat som det er. Denne dama er hårsår av episke dimmensjoner. Det er to utrolig dårlige kombinasjoner. Jeg klarer bare ikke holde meg. :/

Jeg beklager eventuelle skriveleifer. Det er sikkert en del av de her. :P
Du har jo alle argumenter mot hu drittkjerringa. Burn bitch!

Beklager dårlig svar, men høres ikke kult ut å leie av de... Interessant

- Finnes ikke noe annet sted å leie da?
"Reinert med beine !"
griped's Avatar
Skatter hun av disse inntektene hennes?
"LSHMSFOAIDMT"
Bmariuz's Avatar
Om du har fast jobb så kunne du vel tatt opp et boliglån og kjøpt deg et hus/leilighet? Blir jo litt dyrere i mnd, men da slipper du å gi bort penger. Da har du ingen forpliktelser, ingen nazi huseier og eget hus/leilighet.
"Svanemerket"
caperno's Avatar
Ta kontakt med leieboerforeningen. De kan nok hjelpe deg på vei. I utgangspunktet så er det ikke så enkelt for en huseier å kaste ut leietaker, og dette høres iallefall helt grunnløst ut. Kastet ut fordi man slurver på vasken? Nei, her har du nok all rett på din side. Men send en skriftlig henvendelse til lbf så snart som mulig.
høres ut som ei skikkelig drittkjerring, få med deg de andre så går det nok bra
"Stuck pixel."
Tryllestav's Avatar
Hvis det er mulig, så ville jeg funnet meg et annet sted og bo.
Jeg er 100% enig med deg. Ikke særlig hyggelig å bo et sted der huseier blir sint for hver minste filleting

Lykke til!
jegermeg's Avatar
Trådstarter
Er det noen som kan hjelpe meg med å skrive ett skikkelig formellt brev til LBF? Jeg er ikke så god på å formulere meg. Jeg er enda dårligere muntlig, så det møtet kan bli interresant.

Sitat av Gamer'n Vis innlegg
Hvis det er mulig, så ville jeg funnet meg et annet sted og bo.
Jeg er 100% enig med deg. Ikke særlig hyggelig å bo et sted der huseier blir sint for hver minste filleting

Lykke til!
Vis hele sitatet...
Hehe, jeg driver å ser etter ett nytt sted å bo nå. Han ene som jeg bor med, som også er dritt lei av denne behandlingen er med. Men hittil har vi bare funnet umøblerte steder. Men har snakket med min mor nå, og forklart situasjonen. Hun har sagt at hun kan fikse møbler til både meg og han andre.

Men på en annen side. Hvis det viser seg at det kan bli vanskelig med å kaste meg ut. Så er en liten jævel inni meg som sier: "Bli så lenge du kan og driv henne vannvidt." :P
Du må få med deg riktige instanser, finn ut dine krav og hvem som kan hjelpe deg. Spør på politihuset om du kan levere inn anmeldelse på ho fordi ho går rett inn på rommet for å sjekke om du har rydda. Har du lov til det, så må du true ho med det.

Hadde ikke hatt noe respekt for et menneske som hadde behandla meg på den måten.

Jeg forstår at det er lett å sitte og skrive det over nett til en ukjent person, men har vært igjennom litt av dette selv. Du må bare vurdere om dette er en kamp som er verdt å ta opp. Ho har ikke balletak på deg! Det er ikke lov å kaste ut folk for hvilken som helst grunn!
jegermeg's Avatar
Trådstarter
Sitat av Taurean Vis innlegg
Du må få med deg riktige instanser, finn ut dine krav og hvem som kan hjelpe deg. Spør på politihuset om du kan levere inn anmeldelse på ho fordi ho går rett inn på rommet for å sjekke om du har rydda. Har du lov til det, så må du true ho med det.

Jeg forstår at det er lett å sitte og skrive det over nett til en ukjent person, men har vært igjennom litt av dette selv. Du må bare vurdere om dette er en kamp som er verdt å ta opp. Ho har ikke balletak på deg! Det er ikke lov å kaste ut folk for hvilken som helst grunn!
Vis hele sitatet...
Nei, jeg håper jeg har noen lover på min side her. Og kanskje noe rettigheter også. For jeg studerer, blir jeg kastet ut kan dette året være helt bortkastet.
Som nevnt tidligere er det nok lbf som er det beste her, men jeg må uansett påpeke en meget viktig ting. Du har etter husleielovens § 9-8 adgang til å protestere på en eventuell oppsigelse. Denne protesten må skje skriftlig og innen en måned, og det faller da på utleier å ta saken videre. Det kan selvsagt hende at huseier ønsker å heve kontrakten, men jeg kan ikke se at middelmådig vasking skal være grunn nok til det.
Jeg kan godt hjelpe deg å formulere ett brev, rett og slett fordi jeg har vært borti dritthuseiere før, og jeg vet hvordan det er. Ta kontakt på pm om du er interessert
Legg litt pornoblader rundt omkring, og heng noen fine plakater av lettkledde mennesker på veggene. Hun sure kontrollerende huseieren vil sikkert hate dette mer enn pesten, men det er jo fullt lovlig å gjøre. Heng gjerne opp litt plakater av bob marley, cannabisblader, sett noen spritflasker og en bong på bordet osv.
Hadde dette vært meg hadde jeg gått inn for å bli hatet av husseier, men å ikke gjøre noe som brøt med noen lover eller regler.
Er hun milf? Uansett, greit å ha en god tone med eieren
Hun har ikke lov til å sette en fot innenfor døra deres en gang. Det skal sinnsykt mye til for å kunne kaste ut noen.
Kontrakten gjelder IKKE over loven.

Mamma og pappa leide ut litt av huset til en fyr for flere år siden som slutta å betale leie fordi han skulle i fengsel noen måneder. Ikke en gang da var det lov for dem å kaste han ut eller i det hele tatt sette en fot i leieligheten.
Heh, hun skulle ikke ha eid huset jeg bodde i 1 år som student sammen med 2 klassekamerater. Det så regelmessig ut som et reint helvette, å det på visning for andre studenter som skulle overta etter oss. Dog under russe tiden når huset ble brukt til div fester osv, å da kom huseier tilfeldigvis med studenter som kanskje skulle flytte inn etter oss mens det lå klær, tomflasker, ølbokser +++ over hele gulvet XD

Men som sagt før: Skal litt til for at hun får kasta deg ut uten spesiell grunn. Å LBF kan være en god ide
Sitat av Phenobix Vis innlegg
Hun har ikke lov til å sette en fot innenfor døra deres en gang. Det skal sinnsykt mye til for å kunne kaste ut noen.
Kontrakten gjelder IKKE over loven.

Mamma og pappa leide ut litt av huset til en fyr for flere år siden som slutta å betale leie fordi han skulle i fengsel noen måneder. Ikke en gang da var det lov for dem å kaste han ut eller i det hele tatt sette en fot i leieligheten.
Vis hele sitatet...
Var dette før 1999? Jeg kjenner ikke til den tidligere loven, men den nåværende loven åpner for at huseier skal ha tilgang for å utføre nødvendig tilsyn og vedlikehold. Manglende betaling av leie vil også kunne medføre grunnlag for utkastelse, men selvsagt, hvis leier motsetter seg dette er det en lang prosess.
Sitat av Blåskimmelost Vis innlegg
Var dette før 1999? Jeg kjenner ikke til den tidligere loven, men den nåværende loven åpner for at huseier skal ha tilgang for å utføre nødvendig tilsyn og vedlikehold. Manglende betaling av leie vil også kunne medføre grunnlag for utkastelse, men selvsagt, hvis leier motsetter seg dette er det en lang prosess.
Vis hele sitatet...
Dette gjelder ved brann, vannlekasje og andre alvorlige tilfeller hvor det er direkte risiko for skader på utleieboligen.
"Mr.Kaizer"
olaPola's Avatar
Ikke f om jeg hadde funnet meg i en så streng/bitchy huseier. Tagg en diger kukk på en vegg og finn et sted der du har mer tøyelige regler på dagen.
Hei TS kan du oppdatere oss om hvordan det går på møtet ditt i morgen? Hadde vært intressant å lese hva som skjedde på ditt kommende møte

Lykke til
Sitat av Pandabjørn Vis innlegg
Dette gjelder ved brann, vannlekasje og andre alvorlige tilfeller hvor det er direkte risiko for skader på utleieboligen.
Vis hele sitatet...
Det du nevner her er bare grunnlag for at varslingsplikten faller bort, leietaker plikter uansett å gi utleier adgang for å gjennomføre nødvendig tilsyn og vedlikehold.
Sitat av Blåskimmelost Vis innlegg
Var dette før 1999? Jeg kjenner ikke til den tidligere loven, men den nåværende loven åpner for at huseier skal ha tilgang for å utføre nødvendig tilsyn og vedlikehold. Manglende betaling av leie vil også kunne medføre grunnlag for utkastelse, men selvsagt, hvis leier motsetter seg dette er det en lang prosess.
Vis hele sitatet...
Det var 15 år siden ca.
Sitat av Blåskimmelost Vis innlegg
Det du nevner her er bare grunnlag for at varslingsplikten faller bort, leietaker plikter uansett å gi utleier adgang for å gjennomføre nødvendig tilsyn og vedlikehold.
Vis hele sitatet...
Om du leser tråden så ser du at her har det ikke vært noe varsling. Hun låser seg inn i leiligheten mens folk ikke er hjemme. Hun fremsetter også direkte krav om å komme på ukentlige sjekker for å sjekke renhold. Dette finns det ingen lov i verden som gir henne tillatelse til. Du må gjerne grave fram en om du vil
Jeg er leier og utleier. Som utleier, kan jeg ikke gå inn til de som leier hos meg. Jeg må alltid avtale når jeg kan komme på besøk.

Snakket med han jeg leier av, han sier det samme. Han kan ikke gå inn i leiligheten jeg leier uten min tillatelse.

OT: Ja jeg eier en leilighet, men bur i en annen by pga studier. Så slipper dere å spørr.
Sitat av Pandabjørn Vis innlegg
Om du leser tråden så ser du at her har det ikke vært noe varsling. Hun låser seg inn i leiligheten mens folk ikke er hjemme. Hun fremsetter også direkte krav om å komme på ukentlige sjekker for å sjekke renhold. Dette finns det ingen lov i verden som gir henne tillatelse til. Du må gjerne grave fram en om du vil
Vis hele sitatet...
Nå tror jeg vi snakker om to forskjellige saker her. Jeg skrev dette som et svar til Phenobix og det han sa om at de ikke hadde noen mulighet til å gå inn i huset, jeg er selvsagt enig i at det i trådstarters tilfelle ikke er anledning til å dukke opp på uanmeldte inspeksjoner. Jeg er også enig i at en inspeksjon av den art huseier i trådstarters tilfelle ønsker er helt bak mål. Jevnlig tilsyn er det derimot ingenting som står i veien for, men ukentlig virker å være for ofte, og det er heller intet som tyder på at et krav om at det skal være 100% skinnende rent hele tiden er gyldig.
Sitat av Blåskimmelost Vis innlegg
Nå tror jeg vi snakker om to forskjellige saker her. Jeg skrev dette som et svar til Phenobix og det han sa om at de ikke hadde noen mulighet til å gå inn i huset, jeg er selvsagt enig i at det i trådstarters tilfelle ikke er anledning til å dukke opp på uanmeldte inspeksjoner. Jeg er også enig i at en inspeksjon av den art huseier i trådstarters tilfelle ønsker er helt bak mål. Jevnlig tilsyn er det derimot ingenting som står i veien for, men ukentlig virker å være for ofte, og det er heller intet som tyder på at et krav om at det skal være 100% skinnende rent hele tiden er gyldig.
Vis hele sitatet...
Da er vi egentlig enige da =)
Men husk å opptre "anstendig" og ikke finn på noe dumt ovenfor utleieren.

Dog send et godt formulert brev til LBF. Og husk å send/gi utleieren en kopi av brevet.

Da roer hun seg nok ned en stund.
Jeg hadde sagt klart ifra på en ordentlig måte om at hun ville bli anmeldt til politiet neste gang hun satte foten innenfør døren, det er faktisk straffbart. Ser jo at dette er ett problem som gjentar seg da du hadde en annen tråd om dette også, ring leieboerforeningen imorgen når de åpner så vil du få informasjon om hvordan du går fram videre. Uansett om du vil fortsette å bo der eller ikke.
"kjedelig streiting"
Be hu om lage mat til deg å vaske klærne dine, skal hu leke morra di så får hu gjøre noen av drittjobbene og.
"Sofistikert ung mann"
Spankyboii's Avatar
Sitat av the captain Vis innlegg
Legg litt pornoblader rundt omkring, og heng noen fine plakater av lettkledde mennesker på veggene. Hun sure kontrollerende huseieren vil sikkert hate dette mer enn pesten, men det er jo fullt lovlig å gjøre. Heng gjerne opp litt plakater av bob marley, cannabisblader, sett noen spritflasker og en bong på bordet osv.
Hadde dette vært meg hadde jeg gått inn for å bli hatet av husseier, men å ikke gjøre noe som brøt med noen lover eller regler.
Vis hele sitatet...
Det inntrykket jeg har fått av huseier hittil tilsier meg at dette ikke vil forbedre forholdene en meter. Det vil ikke funke litt engang.
Vis du kan burde du flyttet til en annen plass med noen som ikke er så nazi.

Vis du ikke vil flytte så bør du jo følge rådene de andre har gitt. Evt. ta en prat med hun (ikke at jeg har stor tro på dette, men verd et forsøk, selv om det kan gjøre ting verre)
Tips:

Dere lager en stor plakat på veggen som dere skriver:
Vi i leilighet XA er fornøyde med renholdet som har vært denne uken, og er alle tilfreds med arbeidsfordeling og utføring" (noe i den gaten).

Så signerer dere den hver uke med dato helt til hun gir seg i å blande seg inn. Da sitter hun bare igjen med slitasje-argumentet, hvor du henviser til depositumet. Husk også å fortelle henne at du ønsker at alle inspeksjoner skal være avtalte med dag og tidspunkt, med andre ord forby henne i slike "innbrudd".
Jeg syns absolutt ikke de skal være redde for at saken skal bli verre. Sålenge de oppholder seg på riktig side av loven så har det lite eller ingenting å si hvor lite huseier liker dette. Da mener jeg ikke at de skal provosere huseier med vilje, men stå på sine krav. Man skal ikke la andres idioti bestemme hvordan man skal oppføre seg.

Det vil heller ikke kunne bli særlig mye verre enn det er per dags dato, da huseier allerede har tatt for seg en rekke rettigheter som hun ikke har krav på. Det kan med andre ord bare bli bedre fra slik det er nå.

Det som er viktig er å opplyse huseier hvilke lover og rettigheter som finns, dette gjøres først med henvendelse til huseier. Nekter de å ta husleieloven til etterrettning, bør og skal man gå videre dette for å sette en stopper for dette. Så lenge man har husleieloven på sin side, så vil ting bli satt en stopper på uansett på ett eller annet tidspunkt. Dette er ikke en sak trådstarter kan tape, det er en vinn vinn situasjon og jeg oppfordrer deg til å ta i bruk de rettighetene du har krav på.

Som nevnt i den tidligere tråden din så kan du etterhvert faktisk bytte låsen på døra om ikke hun slutter å låse seg inn mens dere ikke er hjemme. Dette kan dere trekke fra på husleia, hun kan gjerne også her bare nekte så mye hun vil, men det kommer hun ikke langt med. Du har husleieloven på din side og du har INGENTING å frykte. Ikke tenk på at huseier blir sur, det er ikke ditt problem.
Gå til nærmeste fengsel og be en av de innsatte som snart skal ut om de vil tjene litt penger (eller bare øl) så skal du se at problemet blir løst.

Hadde selv blitt glad for det =P
Sett deg inn i husleie-loven, og vift med den dersom hun prøver seg på noe. Det er faktisk ganske interessant lesestoff også
"ÖGON I NACKEN!"
Halalgeir's Avatar
Åkei
Hvis du har tenkt å være vanskelig med dette, noe jeg syns du skal, gjør følgende:

Vask leiligheten godt en gang og ta BILDER AV ALT! Hvis det er slitasje og ødelagte ting hun er redd for kommer hun garantert til å kreve penger av dere når dere i fremtiden kommer til å flytte ut. Da er det fint å ha dokumentasjon på hvordan ting var da dere flyttet ut. Særlig hvis hun ønsker å være vanskelig. Noter ned alt det som er ødelagt allerede slik at hun ikke kan kreve dere for reperasjon av dette.
Hold alt av møter utefor leiligheten. Hun har ingenting inne hos dere å gjøre. Vær saklig og voksen i all komunikasjon med henne. Barnslige forsøk på å ta igjen kommer garantert bare til å slå tilbake på dere selv.
Take it or leave it =)

--------------------------------------------------------------------------

Kjære huseier.

Jeg velger nå å sende dere nok en mail angående tvisten om renhold som har oppstått. Jeg henviser fremdeles til tidligere samtaler og mail hvor vi har forsøkt å ordne dette på en ryddig måte. Det virker på oss utifra de svar vi har fått, at dere ikke er interessert i å finne en felles løsning på det hele. Derfor har vi leieboere nå lest gjennom husleieloven, og vi står fortsatt på at det er vi leietakere som har loven på vår side i denne saken. Dere må gjerne være uenig, men vi håper at dere vil respektere det regelverket som er satt ifølge husleieloven.

Vi vil derfor nå referere til to punkter fra husleieloven.

Kapittel 1:

§ 1-2. Ufravikelighet.

Det kan ikke avtales eller gjøres gjeldende vilkår som er mindre gunstige for leieren enn det som følger av bestemmelsene i loven her.

Her vil vi gjerne påpeke punktet i vår husleiekontrakt, hvor dere har utarbeidet ett punkt hvor dere gir dere selv rettigheter til å komme på inspeksjons uanmeldt. Dette er ett punkt som vi ikke reagerte særlig på ved inngåelse av kontrakten. Men nå i ettertid føler vi at dette punktet har blitt en stor belastning for oss, og vi velger derfor å ta for oss våre rettigheter som står ganske klart svart på hvitt over her. Vi har prøvd å komme til en enighet, men da dere nekter å inngå noen som helst form for kompromiss ser vi ingen andre muligheter av å benytte oss av de rettigheter som er gitt oss i husleieloven.

Vi vil derfor advare dere om å fortsette å låse dere inn i leiligheten mens vi ikke er hjemme, vi vil heller ikke lenger godta en ukentlig sjekk av renhold hjemme hos oss. Om dere har lyst å komme på inspeksjon ber vi dere være vennlig å følge de framgangsmåter som er satt i følge husleieloven. Blir ikke dette fulgt ser vi oss nødt til å ta denne saken videre til husleieforeningen for å få bukt med våre problemer.

Kapittel 5:

§ 5-6. Utleierens adgang til husrommet.

Leieren plikter i nødvendig utstrekning å gi utleieren eller utleierens representant adgang til husrommet for tilsyn.

Leieren plikter å gi utleieren eller andre adgang til husrommet i den utstrekning det trengs for å gjennomføre pliktig vedlikehold, lovlige forandringer eller andre arbeider som må utføres for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig. Medfører arbeidene ulempe for leieren, kan leieren kreve avslag i leien etter § 2-11 annet ledd forutsatt at ulempen ikke er ubetydelig. Bestemmelsen i forrige punktum gjelder ikke dersom mangelen beror på forhold på leierens side.

Leieren skal ha melding i rimelig tid før det foretas tilsyn eller vedlikeholdsarbeider. Før arbeider som nevnt i § 5-4 påbegynnes, skal leieren ha melding med frist som nevnt i § 9-6 første ledd. Bestemmelsene i første punktum gjelder ikke hvis det er nødvendig med tiltak for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig, og det ikke er mulig å varsle leieren.

Her er nok ett utdrag fra husleieloven, hvor det igjen står nøye beskrevet hvilke retningslinjer dere har å forholde dere til ved eventuelle inspeksjoner av leiligheten. Dere må nok en gang komme på tilsyn, men ikke for vanlig allminnelig husrot, dette vil vi motsette oss. Har dere derimot andre grunnlag for å komme å sjekke leiligheten ber vi dere igjen gi oss beskjed på god tid i forhånd slik at dette er avklart på forhånd. Det vil ikke bli aktuelt med ukentlige tilsyn, dette kommer vil også til å motsette oss.

Er dere uenig med vår tolkning av husleieloven ber vi dere ta kontakt med husleieforening for svar om hva slags rettigheter dere har og ikke har.

Med en fortsatt vennlig hilsen.

xxxxxxxx

Ser at det er ett par små skrivefeil her og der, så anbefaler deg å lese igjennom før du eventuelt sender.
"Standard medlem"
Bombasa's Avatar
Pandabjørn saves the day!

Nice job.
Jeg ville ha sendt mailen til Pandabjørn jeg..

Hadde selv en huseier som tok seg inn i våres hybler for å se om vi hadde skadet noe eller om det var vasket osv...
Jeg gikk til lensmannen jeg, forklarte han situasjonen vår og han tok en telefon og deretter så vi ikke noe mer til henne før skoleåret var over
Og som en nevnte tidligere, sjekk om de faktisk skatter av leieinntektene. Veldig mange gjør ikke dette, og det er skatteetaten VELDIG interessert i å få greie på. Eneste utleie som er skattefritt er leilighet i samme hus som man bor selv, og den må være under 50% av boligarealet.
Ikke finn deg i det, men snakk rolig å modent på møtet. Forklar deg saklig og ikke kom med usaklige kommentarer da dette ikke vil hjelpe deg. Å irriterre henne kan du gjøre på andre måter en rett i fleisen på henne. Så lenge du har loven på din side kan du gjøre mye faenskap, bare hold deg saklig under diskusjoner / møter om eventuell utkastelse.
"Teller Penger"
Sitat av Blåskimmelost Vis innlegg
Det du nevner her er bare grunnlag for at varslingsplikten faller bort, leietaker plikter uansett å gi utleier adgang for å gjennomføre nødvendig tilsyn og vedlikehold.
Vis hele sitatet...
nødvendig tilsyn en sjelden gang ja! pr uke er det bare å nekte,
og vedlikhold går under arbeid som huseier skal gjøre i leiligheten!

Hus eier har her ikke noe grunnlag for utkastelse!

Meld deg inn i leieboerforeningen, og send dette til dem!
"The One and Only!"
Bare å ignorere kjerringen.

Hun har ingen rett til å kreve noe som helst, så lenge leiligheten ser normal ut (hvem har da ikke litt støv i stuen?)

Og før hun i det heletatt skal kunne vurdere å kaste deg ut, så SKAL du ha en skriftlig advarsel som er underskrevet.
og regelbruddet skal være av den grad som gjerne tolkes som alvorlig i henhold til kontrakten.


Enkelt og grett =)
jegermeg's Avatar
Trådstarter
En liten oppdatering.

Jeg har nå snakket med politiet her i Fredrikstad, var en tur på politistasjonen tidligere idag. Hvor jeg forhørte meg om hvilken lover som gjelder hva. Politikonstabelen ble helt satt ut av hvordan vi bli behandlet. Jeg mener selv at jeg forklarte situasjonen veldig objektivt. Jeg sa ingenting som ikke var sant som kunne vinne min sak. Det vil jeg uansett tape på senere.

Uansett. Politidama tilbydde seg å ringe henne å fortelle henne at slik kan hun ikke holde på. Og at det strider mot utleieloven. Hun sa faktisk dette ordrett: "Om du ikke har vasket stua godt nok, skal hun bare drite i."

Men ja, jeg sa til politidama at jeg ville snakke med huseieren først.

Nå har jeg sendt henne en sms hvor det står at jeg sender henne en mail iløpet av kvelden / morgen dagen. Så kan vi ta det derifra, evt ta ett møte.
"Standard medlem"
Bombasa's Avatar
Jegermeg, fortsett å hold oss oppdatert.

Vil høre hvordan denne saken ender ..
Hold politiet langt unna dette her. Jeg lover deg - du byr på en større tvist enn dette allerede er.
Sitat av Matthiesen Vis innlegg
Hold politiet langt unna dette her. Jeg lover deg - du byr på en større tvist enn dette allerede er.
Vis hele sitatet...
Hvordan kan du mene det. Han har loven på sin side.
Selv om utleier prøver gjør mer radikale ting, så vil det snart gå under andre lovbrudd, som kan straffefølges.

Hva går det av folk som sier at man bare skal la ting gå sin gang og ikke gjøre noe. Heller prøve å ordne opp med leietaker og gjøre som man blir bedt om.
Tøffelhelter!!
Hvorfor det? Kanskje greit å begrunne hvorfor man skal holde politiet unna når man har loven på sin side?
Synn at hu skjerringa er en bitch fordi du har en veldig god sak her !

Hørte du sa at du ikke var så god muntlig så kanskje det hadde vært en ide og gi henne et formelt brev bare så hun veit hva du tenker uten at hun trur du er forbanna(forde om du er det xD).

Lykke til !
Sitat av Matthiesen Vis innlegg
Hold politiet langt unna dette her. Jeg lover deg - du byr på en større tvist enn dette allerede er.
Vis hele sitatet...
Dagends dårligste råd. Han har jo loven på sin side 100%. Det er ikke mye huseier får gjort fra eller til når hun bryter loven.
Sitat av Matthiesen Vis innlegg
Hold politiet langt unna dette her. Jeg lover deg - du byr på en større tvist enn dette allerede er.
Vis hele sitatet...
Ja la oss heller gå rundt og finne oss i alt. Det rådet ditt kunne du ha spart deg for. Han har loven på sin side, og er plaget med at utleier holder på som utleier gjør. Det smarteste han kan gjøre da, er å snakke voksent og fornuftig med utleier, og hvis det ikke går. Ta kontakt med Politiet.
Moderer