Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  654 261042
Aner ikke hvor denne tråden skulle være, så flytt den om den ikke passer her..

Her er en liten guide for hvordan man brygger et utmerket øl, fullt på linje med det du kjøper i butikken. Koster underkant av 500kr for å brygge ca 20 liter med øl første gangen. Det tar ca 1 måneds tid før det er klart og drikkbart.

Du har kanskje smakt "hurtig-vin" og lignende folk har brygget? Det smaker som regel skvip, men å brygge øl er noe annet, man kan faktisk brygge BRA øl forholdsvis fort og enkelt.

Først trenger du en gjæringsbøtte:
http://vinogbar.no/images/116.jpg
Link.

Denne koster 119kr.

http://vinogbar.no/product_thumb.php?img=images/113.jpg&w=150&h=150
Du trenger så en gjærlås, og da har du egentlig to alternativer. Du kan kjøpe en vanlig gjærlås til 10kr. Dette fungerer fint, ikke noe problem å bruke. Det andre alternativet er en gjærlås med kullfilter til 59kr. I denne har du i aktivt kull, og når du bruker denne skal det visst ikke lukte under bryggingen i det hele tatt! Jeg har ikke prøvd den, men har hørt godt om den. Oppgaven til gjærlåsen er å sørge for at kullsyren som blir skapt når du brygger slepper ut, uten at oksygen kommer inn (for dette kan ødelegge brygget).

Gjærlås vanlig
Gjærlås med kullfilter

http://vinogbar.no/product_thumb.php?img=images/1561.jpg&w=150&h=150

Du trenger en boks med bryggrens. Dette er ganske viktig. Koster 39kr for en boks.

Bryggrens

http://vinogbar.no/product_thumb.php?img=images/2115.jpg&w=150&h=150

Dette er alt utstyret du trenger. Nå trenger du et ølsett, som koster 129kr for en boks. Det er et godt utvalg her: Ølsett, med mange forskjellige. Jeg har laget Coopers English Bitter noen ganger, som har blitt veldig bra.

http://vinogbar.no/product_thumb.php?img=images/1074.jpg&w=150&h=150

Så trenger man maltekstrakt! Jeg har med hell brukt Muntons Beer Kit Enhancer (98kr) med English Bitter-settet. English Bitter skal egentlig brygges med en annen form for malt, og skal bare ha rundt 3.5%. Med den jeg har lenket til får man rundt 4.5% samt en ypperlig god smak. Forskjellig ølsett skal ha forskjellig maltsett, men det koster stort sett 98kr uansett hva man skal ha.

Så vidt jeg veit går det ann å bruke vanlig sukker i steden for maltsett, men dette går da ut over smaken i stor grad. Har hørt at folk har brukt ølsett fra eks. europris og brukt sukker uten at dette har vært noen stor suksess.

Man trenger Coopers Carbonation drops, som egentlig bare er sukkerbiter.

Til flasking må man ha en hevert, og valgfritt, en korkmaskin, Ølkapsler og vanlige 0.33 glassflasker (kan kjøpes for prisen av pant i butikker, og du har sikkert en del av dem sjæl).

Sånn gjær mann:

Det er VELDIG VIKTIG! at man steriliserer og vasker alt utstyr godt før brygging. Dette er ikke vanskelig, og kan være forskjellen på et godt og et dårlig brygg. Man blander enkelt nok bare bryggrens og vann oppe i gjæringsspannet, og vasker alt annet som skal være i kontakt med brygget nedi (som hevert, gjærlås, røresleiv etc.) Når du er ferdig er det viktig å skylle det godt i varmt vann.

Nå koker du 3-5 liter vann, og heller i bøtta. Du blander i ølsettet og maltsettet og rører til det er oppløst i vannet. Så fyller du på med kaldt vann opp til 25 liter. Nå kan du putte i gjæret (det følger med i ølsettet). Rør godt, så setter du på lokket og gjærlås. Gratulerer! Brygget ditt er i gang!

Nå skal det stå rundt to uker i romtemperatur. Egentlig holder ca en uke, men står det i to uker kan du være sikker på at det gjærer helt ut, og da er det større sjanse for at det blir bra. Når det har stått lenge nok må du ha noe å tappe det over i. Da kan du enten bruke ølflasker, 0.33 av glass, 1.5 brusflasker eller hva annet du måtte ha for hånden. Alt fungerer, men det er jo mye tøffere å ha det på ordentlige ølflasker, men det er mindre jobb om du tapper det på 1.5l Coca Cola-flasker. Det er VELDIG VIKTIG at du vasker de godt! Du kan foreksempel putte de i oppvaskmaskinen, eller vaske de for hånd og legge de i bryggrens etterpå.

Du bruker heverten for å få de over på flaske. Det er viktig at bøtta har fått stå stille hele tiden, så bånnslammet ikke virvler opp. Pass på at heverten ikke treffer bånnslammet. Nå kommer sukkerbitene (Coopers Carbonation Drops) inn i bildet - du skal ha de i flaskene. Jeg har brukt ca 1 pr. 0.33l med øl. Det er disse som sørger for å starte ettergjæringen så du får kullsyre, og bruker du for mye kan du risikere at flaskene sprenger av for mye trykk. 1 pr 0.33l er veldig safe, går nok an å ta mer uten noen skade.

Nå som du har tappet alt på flasker skal de stå i minst 2 uker før det er klart, men det blir bare bedre og bedre jo lengre det står. Inviter venner og bekjente på godt hjemmelaget øl!

Til slutt vil jeg legge til at å brygge øl og vin er fullstendig lovlig! Billig er det og. Man bruker rundt 500kr første gang for å kjøpe alt utstyret, og etter det, når man skal brygge på nytt, trenger man bare nytt ølsett, malt og Carbonation Drops. Og ja, det er faktisk så enkelt som det høres ut som! Håper jeg får flere til å begynne å brygge sitt eget øl.
Fin guide, KP til deg!
Ang gjærlåsen kan man også gå for en billigere løsning. Da kan man kjøpe den billigste gjærlåsen, kapp av toppen på en 1.5 liters flaske (ca 6-9 cm fra tuten) og press denne på toppen av gjærlåsen, tett bunnen av flasken med bomull og deretter fyll på med aktivt kull.
Husk og fylle på med vann før du setter på flasken
Sist endret av Caracalla; 16. januar 2011 kl. 14:04.
Gig
Naturlig Talentløs
Gig's Avatar
Da blir det bryggestart neste helg

Har du prøvd noen av de andre ølsett? hvilke kan anbefales?

Personlig liker jeg lyst og litt bittert øl, prosenten har ikke så mye å si, dette skal nytes, ikke bælmes innpå for å bli fullest mulig

Kom gjerne med anbefalninger
Ble litt interrisert etter å ha lest denne tråden

Øl Brygging Her er det mye bra å lese på om det er noe man lurer på.
Omtrent hvilken prosent har du fått på ølet ditt?
Sitat av Buddah Luddah Vis innlegg
Omtrent hvilken prosent har du fått på ølet ditt?
Vis hele sitatet...
Har nå ikke målt det på noen måte, men etter hva jeg har hørt så ender man opp med mellom 4.5 - 5%. Jeg blir i alle fall full like fort, hverken raskere eller tregere av mitt eget øl som av butikk-kjøpt øl. Hvis man tilsetter mer sukker/malt får man sterkere øl både i prosent og smak såvidt jeg veit, men dette har jeg aldri forsøkt.
Hehe, jeg er kanskje ikke den som er mest mann som liker mørkt øl.
Så mitt spørsmål er.


Er dette mørkt øl? eller ligner det mer på pils? ( heiniken, hansa osv)
Sitat av Swii Vis innlegg
Hehe, jeg er kanskje ikke den som er mest mann som liker mørkt øl.
Så mitt spørsmål er.


Er dette mørkt øl? eller ligner det mer på pils? ( heiniken, hansa osv)
Vis hele sitatet...
Finnes mange forskjellige ølsett. Hvis du ser her så kan du se at de har både lyst øl (mange varianter, som mexikansk, canadisk, europeisk osv), mørkt øl og alt i mellom
Ett anna spørsmål.

Vil dette bli like friskt og kullsyre som man har i en heiniken. Det hjemmebrygga som jeg har smakt, for å være ærlig smaker helt ufyselig, mørkt og grumsete.

Men dette høres ganske morro ut, har lyst å prøve bare for å prøve det en gang
kjedelig streiting
Sitat av Swii Vis innlegg
Ett anna spørsmål.

Vil dette bli like friskt og kullsyre som man har i en heiniken. Det hjemmebrygga som jeg har smakt, for å være ærlig smaker helt ufyselig, mørkt og grumsete.

Men dette høres ganske morro ut, har lyst å prøve bare for å prøve det en gang
Vis hele sitatet...
For å få kullsyre i hjemmebrygga øl har man såvidt jeg vet 2 muligheter. Man kan la dem ettergjære på flasker, evt bruke en kullsyremaskin. Lar du dem ettergjære på flasker vil det bli noe bunnfall og det er derfor viktig at du er forsiktig når du åpner dem og heller dem på glass så du ikke virvler opp dette bunnfallet.
Som nevnt, så finnes det masse forskjellige ølsett. Gjøres det riktig skal det ikke bli flatt.
Sitat av legalize_it Vis innlegg
For å få kullsyre i hjemmebrygga øl har man såvidt jeg vet 2 muligheter. Man kan la dem ettergjære på flasker, evt bruke en kullsyremaskin. Lar du dem ettergjære på flasker vil det bli noe bunnfall og det er derfor viktig at du er forsiktig når du åpner dem og heller dem på glass så du ikke virvler opp dette bunnfallet.
Vis hele sitatet...
man kan jo fint helle med en liten filterkork på

KP til trådstarter, virket veldig interessant i og med en fattig student ikke har råd til å kjøpe flere 6-pakker hver gang han skal drikke litt
Sist endret av Eirik0405; 17. januar 2011 kl. 10:47.
Does not forgive
Buddapower's Avatar
Lurte bare litt på dette med flasker. Du sier: kjøpe ølflasker på butikken, men dette har jeg da ikke noe lyst til (uansett hvor mye jeg steriliserer det) :P Vet du om noe sted man kan kjøpe egnede glass/plastflasker på nettet/butikk?

Sitat av legalize_it Vis innlegg
Lar du dem ettergjære på flasker vil det bli noe bunnfall og det er derfor viktig at du er forsiktig når du åpner dem og heller dem på glass så du ikke virvler opp dette bunnfallet.
Vis hele sitatet...
Ingen metode for å unngå å få dette bunnfallet? Eventuelt la det ettergjære på plastdunker, for så å helle det over i glassflasker når det er helt ferdig?

Helt sist, er det noen som kan linke til noe lovverk angående brygging av alko til eget forbruk? Vil ha noe å flashe til muttern når hun lurer på 20-liters dunken som står på rommet :P
Sitat av Buddapower Vis innlegg
Lurte bare litt på dette med flasker. Du sier: kjøpe ølflasker på butikken, men dette har jeg da ikke noe lyst til (uansett hvor mye jeg steriliserer det) :P Vet du om noe sted man kan kjøpe egnede glass/plastflasker på nettet/butikk?Ingen metode for å unngå å få dette bunnfallet? Eventuelt la det ettergjære på plastdunker, for så å helle det over i glassflasker når det er helt ferdig?

Helt sist, er det noen som kan linke til noe lovverk angående brygging av alko til eget forbruk? Vil ha noe å flashe til muttern når hun lurer på 20-liters dunken som står på rommet :P
Vis hele sitatet...
Glassflasker med patentkork kan du kjøpe på vinogbar, ikea osv. På vinogbar har de andre plastflasker også..

Går ann å ettergjære på plastdunker for å så heller over ja. Du vil naturligvis miste litt kullsyre når du gjør dette.. Du kan evt. sette flaskene kaldt før bruk og helle forsiktig over i glass når det skal drikkes. Personlig vender jeg bare litt på flaskene før bruk, så det blander seg i.. Det er ikke noe galt med det og er så vidt jeg har fått med meg vanlig praksis når man drikker øl fra "ordentlige" mikrobryggerier også
Valgfri brukertittel
Nygaard's Avatar
Fin guide Jeg vil dog anbefale å koke alt vann som inngår i prosessen og kjøle ned heller enn å bruke kaldt springvann. I stedet for dropsene som skal puttes i flaska finner jeg det enklere og mer sterilt å koke 150 gram sukker (til 23 liter øl) i minst mulig vann, kjøle det ned og helle det i en ny og renset dunk. Ølet tappes deretter over i dunken, og denne ristes kraftig for å blande ut sukkeret, hvoretter det tappes på flasker. Fargede flasker anbefales, øl forringes visstnok av sollys, så blanke flasker er ikke ideelt.
Sitat av Nygaard Vis innlegg
Fin guide Jeg vil dog anbefale å koke alt vann som inngår i prosessen og kjøle ned heller enn å bruke kaldt springvann. I stedet for dropsene som skal puttes i flaska finner jeg det enklere og mer sterilt å koke 150 gram sukker (til 23 liter øl) i minst mulig vann, kjøle det ned og helle det i en ny og renset dunk. Ølet tappes deretter over i dunken, og denne ristes kraftig for å blande ut sukkeret, hvoretter det tappes på flasker. Fargede flasker anbefales, øl forringes visstnok av sollys, så blanke flasker er ikke ideelt.
Vis hele sitatet...
Greia med dropsene er at de er sterile og egnet for dette (i motsetning til ukokt sukkerlake) og er IMO mye enklere.
Valgfri brukertittel
Nygaard's Avatar
Kom på en ting til. Om du lager undergjæret øl (type pils, lager, bayer etc.) bør gjæringen foregå ved rundt 10 grader, ikke romtemperert som anbefalt på ølsettet. Overgjæret øl har det dog fint rundt 20 grader.

Sitat av kakeflekk Vis innlegg
Greia med dropsene er at de er sterile og egnet for dette (i motsetning til ukokt sukkerlake) og er IMO mye enklere.
Vis hele sitatet...
Sterile inntil du plukker dem opp av posen med hendene. Kokt sukkerlake er ingen heksekunst å få til, og langt billigere. Om du er fornøyd med dropsene skal jeg dog avstå fra å kverulere
Det er ikke nødvendig at det står på et varmt rom altså? På badet f.eks.
Hvordan er det egentlig med disse ølsettene? Enhver idiot kan jo kjøpe en slik pakke og forvente bryggerøl slik de annonseres, men er de egentlig noe tess? Blir det noe ordentlig smak og farge? Eller blir sluttresultatet ei brun mølje som likegjerne kunne vært en kopp kloakk?

Veldig fin guide forresten! Om det er såpass lett å sette et OK øl som ikke er fullt av bunnfall så skal det definitivt kjøpes inn et slikt sett og testes
Does not forgive
Buddapower's Avatar
Da var alt bestillt Prøvde meg på en Coopers Australian Pale Ale og 24 stk Coopers Pet Flasker. Kan komme med tilbakemelding om 1 måned.
Sitat av Molykun Vis innlegg
Hvordan er det egentlig med disse ølsettene? Enhver idiot kan jo kjøpe en slik pakke og forvente bryggerøl slik de annonseres, men er de egentlig noe tess? Blir det noe ordentlig smak og farge? Eller blir sluttresultatet ei brun mølje som likegjerne kunne vært en kopp kloakk?

Veldig fin guide forresten! Om det er såpass lett å sette et OK øl som ikke er fullt av bunnfall så skal det definitivt kjøpes inn et slikt sett og testes
Vis hele sitatet...
Det jeg har brygget har blitt veldig godt. Noe bunnfall i flaskene blir det jo alltid, men mye blir det ikke, jeg har aldri tenkt noe over det. Om man er veldig redd for bunnfall går det jo alltids ann å helle ølen forsiktig over på glass før nyting.
Does not forgive
Buddapower's Avatar
Har bare noen spørsmål. Du skriver 3-5 liter kokt vann og opp til 25 liter kaldt vann. Er det ikke viktig med riktig mengde vann for best smak?
Når man skal ta oppi ølsettet, skal man ta oppi alt?
Does not forgive
Buddapower's Avatar
Fikk alt i dag, og nå står det å brygger! Bare en ting jeg lurte litt på. Bestilte dette kullfilteret. For meg virket som det slapp både inn og ut luft (blåste i det). Stemmer det?
Sitat av Buddapower Vis innlegg
Fikk alt i dag, og nå står det å brygger! Bare en ting jeg lurte litt på. Bestilte dette kullfilteret. For meg virket som det slapp både inn og ut luft (blåste i det). Stemmer det?
Vis hele sitatet...
Ser at det ikke skal være vann i den der, så aner helt ærlig talt ikke helt hvordan den fungerer. Kanskje kullet som er i den er nok for å beskytte brygget mot ulumskheter?
Sitat av Buddapower Vis innlegg
Fikk alt i dag, og nå står det å brygger! Bare en ting jeg lurte litt på. Bestilte dette kullfilteret. For meg virket som det slapp både inn og ut luft (blåste i det). Stemmer det?
Vis hele sitatet...
Bestilte denne jeg også, men fikk den ikke med i pakken. Sendte mail og klaga på lørdag, og har enda ikke fått svar.

Bestilte du med toppmuffe til filteret?
http://vinogbar.no/product_info.php?...roducts_id=213

Ser det er en som har skrevet her at det ikke fulgte med
http://vinogbar.no/product_reviews_i...&reviews_id=93
Does not forgive
Buddapower's Avatar
Jeg fikk kun det man ser på bilde. Sendte mail til supporten til vinogbar, og de sa at man ikke skulle ha vann i dette. Det var visst kullet i seg selv som ga nok motstand. De sa forøvrig også at jeg måtte bytte ut kullet (siden jeg hadde helt vann i det [fikk det som svar på brygging.net]), siden det var for stor motstand i vått kull.

EDIT: Fikk jo selvfølgelig med kull også
Sist endret av Buddapower; 27. januar 2011 kl. 08:47.
Yes, da var man i gang

http://img715.imageshack.us/img715/2550/16799518396821968711385.jpg
Har fått noen spørsmål på PM, så tar meg den frihet i å svare her..

Sitat av aidem
Jeg har kjøpt ølsettet du linket til på tråden du startet om øl brygging. KP til deg forresten En ting jeg lurer på! Jeg kjøpte den billige gjærlåsen, uten kullfilter. Men skal jeg plassere denne i det hullet som er på lokket til 30l spannet? Den passer ikke i hullet. Håper på svar snarest!

Mvh aidem
Vis hele sitatet...
Ja, den skal i hullet på lokket. Det skal følge med en liten gummiplugg du har den gjennom så det blir tett. Som i bildet over
Sitat av kakeflekk Vis innleggJa, den skal i hullet på lokket. Det skal følge med en liten gummiplugg du har den gjennom så det blir tett. Som i bildet over
Vis hele sitatet...
Hei! Ja, jeg som postet bilde Fant gummipluggen! Hva syntes du om fargen? Ser dette bra ut? :P Brukte http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=17
Hvis jeg ikke husker helt feil, er kullet for å fjerne/minimere gjærlukten. Det fungerer på samme måte som en gjærlås med vann, bare dyrere og (jeg vil tro) mer effektivt. Du må selvfølgelig huske å bytte ut det aktive kullet en gang innimellom. Bare pass på at du tetter bunnen av det, i tilfelle orginalfilteret ikke er tett nok, så slipper du kull i ølen.

Sitat av Buddapower Vis innlegg
Fikk alt i dag, og nå står det å brygger! Bare en ting jeg lurte litt på. Bestilte dette kullfilteret. For meg virket som det slapp både inn og ut luft (blåste i det). Stemmer det?
Vis hele sitatet...
Sist endret av kyllingfisk; 31. januar 2011 kl. 02:34.
Sitat av mr.kuchinawa Vis innlegg
Hvis jeg ikke husker helt feil, er kullet for å fjerne/minimere gjærlukten. Det fungerer på samme måte som en gjærlås med vann, bare dyrere og (jeg vil tro) mer effektivt. Du må selvfølgelig huske å bytte ut det aktive kullet en gang innimellom. Bare pass på at du tetter bunnen av det, i tilfelle orginalfilteret ikke er tett nok, så slipper du kull i ølen.
Vis hele sitatet...
Kullfilteret gjør ingenting for å forbedre prosessen eller sluttreultatet, ølet. Det er kun ment for å hindre Evt sjenerende lukt.
Does not forgive
Buddapower's Avatar
Sitat av tore- Vis innlegg
Kullfilteret gjør ingenting for å forbedre prosessen eller sluttreultatet, ølet. Det er kun ment for å hindre Evt sjenerende lukt.
Vis hele sitatet...
Supporten til vinogbar sa:
vann skal man kun ha i vanlig gjærlåser, i denne holder mengen kull co2'n på plass slik at det ikke kommer oksygen tilbake, eneste ulempen er at man ikke får noen "plopping".
Vis hele sitatet...
Guide: Hvordan få KP!
Sitat av Buddapower Vis innlegg
Supporten til vinogbar sa:
Vis hele sitatet...
Godt mulig, men det endrer ikke min statement.
Dette var veldig interessant! Fikk lyst til å begynne å brygge sjæl Jeg er veldig glad i lyst øl som ikke er så veldig bittert. Hva er det som passer meg da? http://vinogbar.no/index.php?cPath=198_199_200
Ibux:
http://vinogbar.no/product_info.php?...roducts_id=476
http://vinogbar.no/product_info.php?...products_id=17

Hvis man vil ha med fylde og sødme i ølet, bør dere vurdere å benytte to ølsett og øke vannmengden til 25-30 liter. Det er lite humle i disse ølsettene, så det er ikke mye smak. Men igjen i forhold til Turborg, er de ganske OK.
Sitat av tore- Vis innlegg
Ibux:
http://vinogbar.no/product_info.php?...roducts_id=476
http://vinogbar.no/product_info.php?...products_id=17

Hvis man vil ha med fylde og sødme i ølet, bør dere vurdere å benytte to ølsett og øke vannmengden til 25-30 liter. Det er lite humle i disse ølsettene, så det er ikke mye smak. Men igjen i forhold til Turborg, er de ganske OK.
Vis hele sitatet...
Takk! Hvilket maltekstrakt passer til Coopers Mexican Cerveza?
Sitat av Ibux Vis innlegg
Takk! Hvilket maltekstrakt passer til Coopers Mexican Cerveza?
Vis hele sitatet...
Det ølsettet har alt du trenger. Du kan evt legge i ekstra sukker for mer alkohol. Settet inneholder maltekstrakt, humle og gjær. Gjær kommer i pose. Add water.
Konge guide, Dette er en KP maskin!

Skal testes, helt klart Må bare finne på en god unnskyldning for å få en 30l dunke i posten, og også et fint sted å ha den. Hva med klesskapet?
Does not forgive
Buddapower's Avatar
Sitat av tore- Vis innlegg
Godt mulig, men det endrer ikke min statement.
Vis hele sitatet...
Kullfilteret må jo ha noe å si for resultatet på ølet, siden det er det som hindrer at oksygen kommer inn i spannet, og kan eventuelt infisere brygget?

ONtopic:

Har nå gått 6 dager siden jeg satt det første brygget: Australian Pale Ale
Åpnet lokket nå nettopp. Det luktet øl, men når man luktet nærmere, så luktet det veldig sterkt, med en hint av gjærlukt. Er dette tappeklart?
Sitat av Buddapower Vis innlegg
Kullfilteret må jo ha noe å si for resultatet på ølet, siden det er det som hindrer at oksygen kommer inn i spannet, og kan eventuelt infisere brygget?

ONtopic:

Har nå gått 6 dager siden jeg satt det første brygget: Australian Pale Ale
Åpnet lokket nå nettopp. Det luktet øl, men når man luktet nærmere, så luktet det veldig sterkt, med en hint av gjærlukt. Er dette tappeklart?
Vis hele sitatet...

Hva TROR du en vannlås primære oppgave er? Luft ut, ikke inn. Kullfilter gjør INGENTING med sluttresultatet.

Jeg ville latt den stå 7-10 dg, ikke mindre. En uferdiggjæret vil smake søtt og dårlig. Å la den litt for lenge enn for kort er bedre. Men for lenge (+4 uker) vil føre til at gjærsedimentene synker til bunnfallet, dermed blir det vanskelig for ettergjæring på flaske til å fungere optimalt. Da må du evt tilføre friskt gjære.

Ugg, fikk ikke redigert innlegget før 5 min var gått:


Det er forøvrig også grunnen til hvordan man ikke skal filtrere ølen etter tilsetting av gjær, du ønsker gjærsedimenter over på flaskeølet ditt sånn at kullsyre kan dannes.

Kakelekk: Til info så er mesteparten av sukkerstoffet å finne i malten. Man bør ikke bruke vanlig sukker med mindre man liker dårlig pils. Med dårlig med jeg utradisjonel og søtlig smak, uavhengig av hvor lenge du lar den gjære.

Det er forøvrig mange feil i guiden din. Du burde også vektlagt viktigheten av desinfisering, og hvorfor dette bør gjøres i tillegg til vanlig vasking av utstyr/flasker.
Sitat av tore- Vis innlegg
Det ølsettet har alt du trenger. Du kan evt legge i ekstra sukker for mer alkohol. Settet inneholder maltekstrakt, humle og gjær. Gjær kommer i pose. Add water.
Vis hele sitatet...
Ok, så jeg trenger ikke Coopers Brew Enhancer 2?
Sitat av tore- Vis innlegg
Kakelekk: Til info så er mesteparten av sukkerstoffet å finne i malten. Man bør ikke bruke vanlig sukker med mindre man liker dårlig pils. Med dårlig med jeg utradisjonel og søtlig smak, uavhengig av hvor lenge du lar den gjære.

Det er forøvrig mange feil i guiden din. Du burde også vektlagt viktigheten av desinfisering, og hvorfor dette bør gjøres i tillegg til vanlig vasking av utstyr/flasker.
Vis hele sitatet...
Hva er det du mener er feil? Jeg har nå skrevet at vasking og sterilisering (burde kanskje brukt ordet desinfisere heller) er meget viktig. Har også skrevet og anbefalt folk å bruke maltekstrakter fremfor sukker.

Ibux: Jo, du trenger en eller annen form for maltekstrakt. De har jo mye forskjellig, og jeg aner ikke hva som er best egnet til de forskjellige typene, men de på vin og bar pleier å være behjelpelige hvis du spør.
Sitat av Ibux Vis innlegg
Ok, så jeg trenger ikke Coopers Brew Enhancer 2?
Vis hele sitatet...
I utgangspunktet nei, men det kommer helt ann på hvilken øl du vil lage. 1 KG med ekstra tilsetning tror jeg blir for mye. Jeg har selv lagd en batch med 500gr Brew Enhancer, og det er nok. Ellers får du en pils med høy %, og det tror jeg ikke passer til denne.
Does not forgive
Buddapower's Avatar
tore-:
Ser at du har litt peiling på ølbrygging. Satt et ekstraktbrygg i dag, og hadde litt problemer.

I oppskrift stod det at OG skulle være 56, men når jeg målte var den bare 30 :S Dreit meg ut litt: Målte etter at jeg hadde puttet oppi gjæren. Tror du dette kan ha påvirket meteret så kraftig?
Sitat av Buddapower Vis innlegg
tore-:
Ser at du har litt peiling på ølbrygging. Satt et ekstraktbrygg i dag, og hadde litt problemer.

I oppskrift stod det at OG skulle være 56, men når jeg målte var den bare 30 :S Dreit meg ut litt: Målte etter at jeg hadde puttet oppi gjæren. Tror du dette kan ha påvirket meteret så kraftig?
Vis hele sitatet...
Å måle etter du tar i gjæren har ikke så mye å si.

En OG på 30 betyr at du vil få en pils/øl med lav %. Det er ikke noe gale i det, så lenge smaken er god.

Når brygget er ferdig tar du en måling til, FG, da blir % utregningen slik:

OG - FG = X
X / 7,56 = ~%

Eks: 30 - 10 = 20
20 / 7.56 = ~2.6%

Hvor din FG havner vil jo tiden vise.
Sitat av tore- Vis innlegg
I utgangspunktet nei, men det kommer helt ann på hvilken øl du vil lage. 1 KG med ekstra tilsetning tror jeg blir for mye. Jeg har selv lagd en batch med 500gr Brew Enhancer, og det er nok. Ellers får du en pils med høy %, og det tror jeg ikke passer til denne.
Vis hele sitatet...
Ok. La oss si at jeg tar hele boksen med Coopers Mexican Cerveza og 500g med Coopers Brew Enhancer 2 eller 1, hvor høy % vil jeg få da? Eller hva tror du er ideelt for Mexican Cerveza? Og hvor mye vann burde jeg bruke? Hvis det er mulig å gi et svar på det da selvfølgelig :P Beklager min uvitenhet!
Sitat av Ibux Vis innlegg
Ok. La oss si at jeg tar hele boksen med Coopers Mexican Cerveza og 500g med Coopers Brew Enhancer 2 eller 1, hvor høy % vil jeg få da? Eller hva tror du er ideelt for Mexican Cerveza? Og hvor mye vann burde jeg bruke? Hvis det er mulig å gi et svar på det da selvfølgelig :P Beklager min uvitenhet!
Vis hele sitatet...
Kjøp begge, og se hva som står på pakningen til ølsettet. Ikke bruk for mye sukker bare for at du vil ha mer %.

Hvor høy % du får er avhengig av menge sukker og vann. Jeg vil ikke anbefalle å ta mer vann enn hva som står på et ølsett, heller 1-2 liter mindre. Da er du sikker på at ølet får en god smak.

Så nei, jeg kan ikke si hvilken % du får It depends... Men tipper rundt 5.6%
Noen som har peiling på om de metallkorkene de selger på europris passer på vanlige Arendals pilsner flaske 0,33L?
Glemte å spør om dette og. Hvilken temperatur i rommet bør det være? Har hørt at det skal ligge på ca. 20 grader, er det riktig?