Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  99 13561
Fingerleddsoperatør
Heffalompen's Avatar
Dette kan kanskje høres litt merkelig ut for dere som ikke har prøvd spillet, eller vet noe særlig om det, men dere som spiller/har spilt vil jeg tro kan kjenne dere igjen i det.

Jeg har i lengre tid merket at jeg har blitt mer og mer innadvent, fått problemer med depresjon og fått mer "avstand" til verden rundt meg og min gamle vennegjeng. Har vel hatt såpass selvinnsikt og forstått at dette i stor grad kan skyldes overdreven spilling.

Grunnen til at jeg skriver dette i rusmiddelforumet, er at jeg ikke er helt fremmed for bruk av rusmidler, og vil gå så langt som å si at et dataspill som World of Warcraft kan være minst like avhengighetsdannende som dop, og fraværet når man slutter kan sammenlignes med abstinenser. Det er en tomhet, og en hel masse tid som skal fylles, og tanker jeg tidligere kunne trykke meg unna med et museklikk, skal konfronteres og takles.

Jeg har bestemt meg for å begynne med litt lett trening, (formen er ikke helt hva den en gang var) og jeg håper på å komme gjennom dette som en bedre, sterkere person.

Aner ikke helt hvorfor jeg skrev dette innlegget, men jeg er vel kanskje litt desperat. Må bare skrive noe, fylle tid, få tanker over på noe annet. Dette er ikke noe forsøk på å simplifisere de plagene noen som slutter med "hard-drugs" går igjennom.

Psykisk helse er jævlig viktig, jeg prøver å forbedre min, jeg håper dere andre trives med deres.

Ha en fin natt med-freaker!
Har selv det samme problemet, har greid å slutte 2 ganger men så har jeg noen kammerater som spiller, så forteller dem om alt det nye osv osv, så tenker jeg " fader... må jo bare sjekke det ut, skader vel ikke) så er det på`n igjen :P
men sånn jeg sluttet var etter en lang ferie i syden uten pc, så kom jeg hjem og gadd ikke spille, veldig rart, men ville bare bort fra pcn.. men privat server kan funke , spill det mye og du blir drit lei!
Sitat av Heffalompen Vis innlegg
Grunnen til at jeg skriver dette i rusmiddelforumet, er at jeg ikke er helt fremmed for bruk av rusmidler, og vil gå så langt som å si at et dataspill som World of Warcraft kan være minst like avhengighetsdannende som dop, og fraværet når man slutter kan sammenlignes med abstinenser.
Vis hele sitatet...
Lurer på når folk skal gi seg med å si at det bare er WoW som kan være avhengighetsskapende.. ._.

- Alt er like avhengighetskapende for alle, totalt forskjellig på hva slags person du er, og hva slags interesser du har.

Du har et eksempel på hvor sønnen dreper foreldrene sine fordi di tok "Halo" fra han.

Men lykke til, og håper du kommer deg tilbake i vennegjengen hvor du hører hjemme ^^,
World of Warcraft trigger belønningssenteret i stor grad, på grunn av gradvis levling og oppnåelser. Dette er muligens grunnen til at det er så populært blant mennesker som ikke opplever noe å fortelle om i livene sine... Uansett, med konstant frislipp av dopamin på grunn av nye items og liknende, er det kanskje ikke så rart at du får en slags abstinens når du slutter. Håper du greier å holde deg unna, og gjør noe mer konstruktivt fremover
var som deg, alt dreide seg om WOW... etter noen år fikk jeg totalt avsmak for spillet. hadde rett å slett spilt for mye..

Men ja, hadde ikke klart å returnere til WOW nå.. forstår jo i ettertid at det er bare gjøn hele opplegget å lagt opp for at hver å en må spille hele tiden for å holde seg oppdatert. prøv litt battlefield 2 med meg da veitu
Fingerleddsoperatør
Heffalompen's Avatar
Trådstarter
Vel, dataspill (utenom WoW) har aldri vært noe særlig for meg, jeg kan spille i en time eller to, så er jeg lei. Er kun WoW som har hatt denne effekten. Jeg kan game litt for lulz, men det blir aldri det samme. Koser meg med film nå, og tror jeg skal klare meg greit, viljestyrken er der ihvertfall
Sitat av laxzzi Vis innlegg
Lurer på når folk skal gi seg med å si at det bare er WoW som kan være avhengighetsskapende.. ._.

- Alt er like avhengighetskapende for alle, totalt forskjellig på hva slags person du er, og hva slags interesser du har.

Du har et eksempel på hvor sønnen dreper foreldrene sine fordi di tok "Halo" fra han.
Vis hele sitatet...
"Avhengighetsskapende" er ikke det samme som "påvirkende". Forøvrig er det vel bevist flere ganger at enkelte typer mennesker er mer åpne for avhengighet enn andre. Man mener dette skyldes både gener og psyke.
Har selv slutta med WoW (og begynt igjen), og jeg kan bekrefte abstinenser ved slutting. Nå skal det nevnes at jeg egentlig ikke hadde noe annet gående i livet mitt da, noe som gjorde det mye vanskeligere. Jeg slutta for å starte med Age of Conan, men det var svært skuffende, så jeg hoppa tilbake til WoW veldig fort. Sluttet igjen etter det, da i en lengre periode på rundt 7-8 mnd, før jeg begynte igjen nylig for å spille med kompiser.

Vil påstå at hvis man har en jobb, eller skole, eller noe du bryr deg om, hva det nå enn måtte være, vil man ikke slite med abstinenser i lang tid, kanskje ikke i det hele tatt. Det å finne et bedre alternativ for å drepe tid er avgjørende.

Et par gode tips

-Slett WoW og alt som kan minne om det
-Kutt drastisk ned på tiden foran PCen (arbeid, kommunikasjon)
-Hvis du har en kompis som liker å skryte over sine nye epics, be han gi faen.
-Spill et nytt spill, som ikke er like avhengighetsskapende, like underholdende, og like tidskrevende. Selv begynte jeg med cs igjen en stund etter jeg slutta med WoW, og det tok ikke opp i nærheten like mye tid, kanskje mest fordi det er så sykt frustrerende når man dør i cs kontra WoW
-Bygg opp hat mot WoW, tenk over hvor tragisk det faktisk er. Selvom du ikke synes det, overbevis deg selv om det. manipuler deg selv!

Til alle WoW-spillere:

Hold dere unna raideguilder! Det er ikke sunt, uansett hvordan du vrir eller vender på det!
http://www.wikihow.com/Break-a-World...raft-Addiction

Du har allerede klart steg 1!
Admit you have a problem. This may be hard, but accepting that Warcraft has taken over your life is the initial step into overcoming your addiction.
Vis hele sitatet...
På ungdomsskolen var jeg skikkelig avhengi. Spilte til langt på natt, selv i hverdagen med skole. WoW gikk utover skolen, gikk utover fritid fordi "man satt jo og spilte med irlvenner". Før satt jeg og spilte på console hele tiden med venner. vi var hele tiden hos hverandre og spilte på konsolen. Det var tider det. Da man spilte hos venner og hadde en fin tid. Nå går det bare i wow, og man når vennene sine over nett så man kan jo likså godt sitte hjemme og spille. Jeg orker ikke og whine så mye om hvor wow har ødelagt litt av fortida, men har aldri hatt et slik problem før med spill. Btw, spiller wow enda, og har spilt det siden 2006.
Fingerleddsoperatør
Heffalompen's Avatar
Trådstarter
Steg 1 var greit nok det egentlig. Når man sitter for 15. timen på rad og leter etter eplox og achievements, stabelen med oppvask rundt dataen fortsetter å vokse, armhulene lukter som om noe krøyp opp der og daua, nei fy faen.. Nok er nok!
HEFFALOMPEN!
Hugsar du meg, Hunteren Efreet her. me spelte ganske mykje i Vanilla

Nefarian <3 Når kelso blei kasta ut og Dawk blei porta til AV?
fantastisk tid!

men frå spøk til revolver.

Kom deg ut av helvettet, slutta for lenge siden (litt tilbakefall rundt feriene med venner). Det er bare eit spel!
Mener jeg har sett Heffalompen et sted. Sikkert mange som kalte seg det, men jeg spilte hvertfall på talnivarr i vanilla wow.
Nå spiller jeg ikke lenger. Er vel en stund siden jeg egentlig slutta. Spilte ikke i burning crusade. Levlet opp til 70, så var det kroken på døra.

Jeg har også vært "hekta" på wow i mine yngre dager. Jeg lengter tilbake til det stadig vekk. Hender jeg også prøver det litt, men jeg klarer det rett og slett ikke. Gamle gode classic var det som hadde betydning for min del. Avhengig? Nei, jeg vil ikke si det. Da hadde jeg jo spilt.

Men jeg kan ikke benekte at det var helt utrolig når jeg startet å spille det. Hadde aldri følt noe slikt i hele mitt liv. Det var som en ny verden åpnet seg for meg. Ganske sykt! Men, wow er nok verdens beste spill - var.
Nå har det blitt ødelagt. Det ble ødelagt for lenge siden. Fra den patchen som kom rett før burning crusade da man kunne kjøpe seg grandmarshal items osv for honor points. Nei, da ble det FUCKED.

Husker det gamle honorsystemet i wow da det var ranks som: grand marshal, high warlord, knight lieutenant osv. Fytti helvette, det var tider det. Begynner nesten å grine vett.

Det er i alle fall tragisk at noen skal bli så avhengig at det går utover det sosiale. Det skal være sikkert!
Men minnene det har gitt meg, det skal ingen få ta ifra meg

Hoj
Sitat av Nichotin Vis innlegg
World of Warcraft trigger belønningssenteret i stor grad, på grunn av gradvis levling og oppnåelser. Dette er muligens grunnen til at det er så populært blant mennesker som ikke opplever noe å fortelle om i livene sine... Uansett, med konstant frislipp av dopamin på grunn av nye items og liknende, er det kanskje ikke så rart at du får en slags abstinens når du slutter. Håper du greier å holde deg unna, og gjør noe mer konstruktivt fremover
Vis hele sitatet...
Yep. Dopamin slippes ut og du føler deg vel, selvfølgelig vil du fortsette å føle deg vel. Er du hekta godt nok blir du faktisk deprimert når du ikke lenger får denne tilførselen (med mindre du finner andre måter å få det på). Det høres helt smekt ut kanskje, men kroppen din vil ikke ha sjokoladen, sexen eller de 3 timene med WoW, den vil ha dopaminet som frigjøres når du gjør/spiser disse tingene.
Sluttet selv med wow for et par måneder siden, ikke bevisst, men begynte å spille cod:mw2, og da gadd jeg ikke betale for wow når jeg hadde kjøpt et nytt spill. Problemet er bare at jeg for øyeblikket spiller omtrent like mye cod som jeg spilte wow. Men er noen fordeler med det, er ikke like tidsbegrensende (kan gå utav spillet når som helst, og trenger ikke sitte oppe og raide hver kveld) og etter en stund går jeg sikkert lei det, pga at det er så ensformig. Så da får jeg finne meg ett nytt spill å geeke :P
Jeg har forsøkt å slutte med WoW mange ganger. Men det var først når jeg innså at jeg kunne nesten ALT om spillet (5 år tilsvarer en mastergrad på et universitet) at jeg klarte å slutte cold turkey. Jeg slettet alle characters (8 stk level 80) og sendte Blizzard et brev med legitimasjon o.l. og fikk de til å permanent eliminere hele min account. Med andre ord - jeg har ingen mulighet til å få igjen mine chars.

I tillegg sørget jeg for å sysselsette meg på en annen måte for å fylle tomrommet av tid, og spiller nå mer gitar og piano enn før. Jeg har også startet med studier igjen, og skal i gang med min utdanning nummer to.

Mitt tips er å skrive ned hva det er som får deg til å spille på et papir.. Du vil nok bli overrasket, men det ender som regel opp som dette:

1. Venner spiller, og de er "avhengig" av deg.
2. Du betaler for spillet og vil ha mest mulig igjen av subscription pengene.
3. Du "må" spille mye og ofte for å henge med gearmessig.
4. Du kan ikke slutte fordi du føler at du har investert for mye tid i en char.

osv osv osv.

Sannheten er at det alltid vil være noen til å erstatte deg i WoW. Vennene dine (online) er ikke ekte venner, og det er mye sunnere å komme seg ut av huset. Se på subscription pengene som en kinobillett. Du betaler for et par timers underholdning, og etter det er det ikke så viktig. Gear blir uviktig hver expansion uansett, så det er meningsløst å farme. Det med tid er en ond sirkel. Du spiller fordi du har spilt lenge, og du klarer ikke å slutte av samme grunn.

Bare se det store bildet. Jeg ble skremt av å kunne hatt en mastergrad og det at jeg hadde over 1 år av livet mitt i faktiske timer in-game.

Jeg er sikker på at andre kjenner seg igjen i dette.
Vil tro at å begynne å spille ett instrument er en av tingene som kan gjøre det lett å slutte, og hjelpe med å forbruke tid på. Vil da anbefale å også ta timer med dette, internettundervisning er en fing ting, men gjør at det er lett å bare drite i det. Har du en time i uka du har betalt for, så går du på denne. Internet kan heller brukes som ett suplement.

Har selv begynt så smått å spille gitar, pga har innsett at jeg har altfor mye fritid, som går med til å se på random serier, filmer og gaming. Hadde jeg brukt halvparten av denne tiden på å øve på et instrument, kunne jeg blitt skikkelig god.
Fingerleddsoperatør
Heffalompen's Avatar
Trådstarter
Sitat av Arcanix Vis innlegg
Jeg har forsøkt å slutte med WoW mange ganger. Men det var først når jeg innså at jeg kunne nesten ALT om spillet (5 år tilsvarer en mastergrad på et universitet) at jeg klarte å slutte cold turkey. Jeg slettet alle characters (8 stk level 80) og sendte Blizzard et brev med legitimasjon o.l. og fikk de til å permanent eliminere hele min account. Med andre ord - jeg har ingen mulighet til å få igjen mine chars.
Vis hele sitatet...
Det er kanskje dette som irriterer meg mest. All tiden jeg har brukt, har godt over 300 days played, jeg kunne hatt en utdannelse, jeg kunne bygd en bil, jeg kunne faen meg fingermalt et B-52...

Sitat av nicsterrr Vis innlegg
Hvorfor spille wow i det hele tatt, det virker sykt lame og det må bare suge hardt. COD som eier. for de som spiller wow, kan det ikke bare være et spill, men en livsstil.
Vis hele sitatet...
Det her er klassisk idiotisk kommentar. "Hvorfor spille COD det virker sykt lame" Kan det tenkes at det finnes mennesker her på jorda som ikke har helt de samme interessene som deg? At andre lar seg fascinere av ting du syns er "sykt lame"?
Les denne artikelen:
http://www.tu.no/nyheter/naturvitens...ticle25455.ece

''PC-spill verre enn kokain''
Du blir tre ganger mer dopa av å spille voldsspill enn å ta en stripe kokain. Det har danske forskere kommet fram til.

Tror nok dette stemmer ganske bra. Dette gjelder såklart PC-spill. Men WoW ligger nok veldig høyt oppe på lista!
Sitat av Cartman Jr Vis innlegg
Les denne artikelen:
http://www.tu.no/nyheter/naturvitens...ticle25455.ece

''PC-spill verre enn kokain''
Du blir tre ganger mer dopa av å spille voldsspill enn å ta en stripe kokain. Det har danske forskere kommet fram til.

Tror nok dette stemmer ganske bra. Dette gjelder såklart PC-spill. Men WoW ligger nok veldig høyt oppe på lista!
Vis hele sitatet...
Og igjen, PC-spill er ikke skadelig for kroppen, med mindre du GJØR det skadelig for kroppen
Har holdt på med wow siden 2006 og ja, jeg spiller det enda. WoW har, som noen har sagt her, blitt verre og verre.. Wrath of the Lich KIng har føkka opp wow totalt. Men selvsagt, jeg holder ut, i håp om at noe bra skal skje. Men bare husk at det er ikke noe galt i å spille spill, så lenge det går en grense.. WoW kan bli ekstremt morsomt, men også ekstremt kjedelig i visse tider.

Er ikke Cataclysm bra, så åpner jeg Hardisken, og sletter alt.. Enkelt og greit.Sykt å tenke på at noen faktisk er villige til å drepe for å spille spill.


An Ohio teenager stands accused of killing his mother and injuring his father because he was not allowed to play Halo 3. The trial, on charges of murder and attempted murder, opened this week in the town of Elyria, Ohio.
Vis hele sitatet...

Mer her

og her
Sitat av nicsterrr Vis innlegg
Hvorfor spille wow i det hele tatt, det virker sykt lame og det må bare suge hardt. COD som eier. for de som spiller wow, kan det ikke bare være et spill, men en livsstil.
Vis hele sitatet...
Folk er så flink å trekke den konklusjonen så kjapt, at så lenge man bruker dagene siden på et annet spill enn WoW, er det helt greit. CoD er jo basert på leveling, nye våpen og achievements det og?

Enten troller du, ellers burde du ha tenkt over innlegget ditt to ganger, om det faktisk bidrar til tråden på noen som helst måte? Slike kommentarer hører hjemme på catchgamer, ikke nFF.
Sitat av laxzzi Vis innlegg
Og igjen, PC-spill er ikke skadelig for kroppen, med mindre du GJØR det skadelig for kroppen
Vis hele sitatet...
Jeg vil si og sitte på mørkt rom i 12 timer vær dag med fast fod mat og 3 L cola, vil gjøre noe veldig ubehagelig med kroppen over ti

Har prøvd og tatt den diskusjon med mange som spiller wow. Er som og få en knarker til og ikke sette et skudd vær dag. ( Litt på kanten )
litt off-topic: Problemet mitt er ikke å slutte, men å gjøre noe annet. Mine venner bor langt unna meg, og har helt andre interesser. Og det er ikke noe annet å gjøre.. Er ikke fæn av sport, ikke noe musikk som interesserer meg(som jeg har prøvd). Men det finnes jo mere i verden enn bare det, det er bare at jeg ikke vet om noe annet. Forslag?

on-topic:

Har foreløpig ikke kommet meg til fast food og cola.. Men jeg sitter gjerne 12 timer foran pcen. Kan hende jeg spiser og drikker foran pcen også, men det er ikke store greiene.
Sitat av Cartman Jr Vis innlegg
Jeg vil si og sitte på mørkt rom i 12 timer vær dag med fast fod mat og 3 L cola, vil gjøre noe veldig ubehagelig med kroppen over ti

Har prøvd og tatt den diskusjon med mange som spiller wow. Er som og få en knarker til og ikke sette et skudd vær dag. ( Litt på kanten )
Vis hele sitatet...
Som jeg sa, det er ikke farlig, med mindre DU gjør det farlig
Sitat av laxzzi Vis innlegg
Som jeg sa, det er ikke farlig, med mindre DU gjør det farlig
Vis hele sitatet...
Tja, kan du nevne 5 positive ting med og sitte og spille wow?
Sitat av Cartman Jr Vis innlegg
Tja, kan du nevne 5 positive ting med og sitte og spille wow?
Vis hele sitatet...
1. Underholdende
2. Sosial (nettverksbasert, men selvfølgelig ikke i den virkelig verden)
3. Spennende
4. Lærerikt (Når det gjelder taktikk, samtidig som strategi-spill passer bedre inn i den delen)
Fler kommer jeg forsåvidt ikke på :P

Og jeg er en WoWspiller selv, men siden det er både moro og underholdende for min del, blåser jeg i om jeg må ta en ekstra treningsrunde i uka.
Det med å sosialisere seg trenger jeg ikke kikke på, da jeg bare spiller når jeg har tid, ikke når jeg har mulighet til å være ute med andre å finne på ting

Blir vel 1, maks 2 timer per dag på meg
Og du kan fortsatt oppnå store ting, så lenge du holder deg unna "raiding-guilds" uten å bruke en stor del av hverdagen din på det ^^,

Edit: Kunne sikkert kommet på fler positive ting, men jeg kommer ikke på mer i farta
Sist endret av MrCryptical; 24. februar 2010 kl. 18:16.
Sitat av Cartman Jr Vis innlegg
Tja, kan du nevne 5 positive ting med og sitte og spille wow?
Vis hele sitatet...

Jeg kan prøve å si noen i farta:


Du lærer engelsk.
Du lærer å tenke strategisk. (er dette bra?)
Du lærer å samarbeide.
Du blir flinkere i engelsk muntlig. (TS2 og Vent)
Så lærer du deg å reagere kjappere. (Det vil si å klikke/trykke på det angrepet du bør trykke på når du er i kamp)

Dette her syntes jeg er positivt, som jeg også har faktisk opplevd etter egne erfaringer.


Men det er haugevis med negative ting og.. MEN JEG GA DEG fem

Det er også, som en sa, Spennende og underholdene :]
Sist endret av Erlnd; 24. februar 2010 kl. 18:18.
Sitat av erlnd2210 Vis innlegg
Jeg kan prøve å si noen i farta:


Du lærer engelsk.
Du lærer å tenke strategisk. (er dette bra?)
Du lærer å samarbeide.
Du blir flinkere i engelsk muntlig. (TS2 og Vent)
Så lærer du deg å reagere kjappere. (Det vil si å klikke/trykke på det angrepet du bør trykke på når du er i kamp)

Dette her syntes jeg er positivt, som jeg også har faktisk opplevd etter egne erfaringer.


Men det er haugevis med negative ting og.. MEN JEG GA DEG fem
Vis hele sitatet...
Glemte å nevne den delen med engelsk og samarbeid også ^^,
Vel, nå kan man si at det er VELDIG mange sider av saken med selve WoW(spillet) og denne såkallte "avhengigheten" rundt det.

Jeg selv har spillt WoW i 5 år og spiller fortsatt, og har opplevd mye rart gjennom den tiden.
Jeg har hatt noen av de åra en periode der jeg satt meg VELDIG innpå spillet, og resten har jeg vært en "semi-hardcore" gamer av WoW.

Jeg kan selv bekrefte at jeg har fått såkallte "dopaminer" av å få en epic loot som jeg feks trengte veldig mye for å gjøre min figur "komplett". Og det er vel det som gjør at jeg må spille spillet (aka gjør spillet avhengighets skapende for visse folk), ihåp om å få visste "Items" som kan gjøre figuren din komplett.

Men når det kommer ann på avhengighets faktoren, så kan jeg sitte å game WoW nådeløst mye når mine venner er aktive, og da gjør vi ting evt sammen i spillet og av og til arrangerer "Lan" for the lolz :P

Men når venna mine ikke spiller, så har ikke jeg en dritt i spillet å gjøre, da går vi heller over til COD (noe jeg mener ikke er bedre, siden man spiller like mye COD eller et annet spill som man ville gjort med COD).

Flere ganger har jeg gjort en stor feil og joinet et raid guild, som da krever at du som person møter opp og spiller og ikke failer på noen punkter. Dette gjorde at jeg dreit i venner noen ganger, TIL OG MED real life hendelser som feks å ditche tilbud som "hey, blir du med på kino? blir du med i skibakken? blir du med på fest?" etc. Og da har det hendt at jeg bruker en skitten unnskyldning som "naaah må gjøre lekser/øve til prøve" osv osv.

Men, utenom det, vil jeg ikke erklære meg selv om "avhengig", ettersom jeg faktisk prøver å gjøre det jeg skal på skolen (selv om det kanskje kan høres litt rart ut etter hva jeg har skrevet i dette inlegget).

Jeg har også et annet dilemma, som gjør meg (og sikkert mange andre) irritert, det er for eksempel når foreldra mine(feks) begynner å skylde på at WoW er alt ondskapen i meg og det er derfor jeg er sur osv. Det kan godt hende at jeg blir litt sur om de maser på at jeg må vaske huset mens jeg gjør noe i WoW som jeg absolutt ikke kan "pause". Men, når jeg er sur fordi feks det skjedde noe på skolen/er rett og slett sliten, så blir jeg SELVFØLGELIG jævlig irritert at de skylder på WoW fordi jeg er sur osv. Men det værste er at jeg ikke kan si noe imot dem, og banne osv, det gjør hele saken værre for meg.

dette var kanskje litt offtopic og MULIGENS litt rotete/tørt forklart over min situasjon, men, tilbake til main topic:

1. Skaff deg en idrett å gjøre på fritiden, jeg slutta på karate selv(fordi jeg gikk lei etter 8 år) men har merket at mye av tiden går over til gaming. Men jeg selv har skaffet et fullt Band, så det blir arrangert øvinger etc.
2. Kom deg ut! Gå på flere fester feks, gå på kino, finn på noe med venner
3. Spis sunt! Det gir deg mer energi, og gjør deg muligens mer rastløs = gjør at du vil finne på flere ting/gjøre noe mer
4. Kanskje bevege seg til et annet spill, men som sagt, hjelper lite om du bruker like mye tid på det nye spillet som du gjorde med WoW.
5. Prøv å få dame om mulig, om du er heldig i dette tilfellet, får du ei kjerring som kanskje maser på å gjøre ting, aka at du blir revet bort fra maskinen :P
Skaff deg et prosjekt med noe. Det å sette seg en mål og jobbe mot et mål er alltid gøy, spesielt når man når målet. Dette er mye av det som drivr PvE wow-spillere i spillet, men du kan fint ta dne følelsen med til helt andre ting. F.eks. kunne er det en del som begynner å trene og setter seg mål med å f.eks. kunne ta så og så mye i benkpress og jobber mot dette. Dette vil og gi en stor mestringsfølelse når du får det til som er veldig god og givende
Det er bare tullball at du trener opp reaksjoner å strategi teknikker når du spiller wow. Dette ligger allerede programert i insinktet ditt, å reaksjonstiden du får i WoW tar du neppe med deg videre - men bygger opp på nytt når du starter med en ny ting.
Du blikke god WoW fordi du hadde ferdigutviklet reaksjon siden du spilte CS i 5 år før.
Du blir ikke en bedre sjåfør på veien med kortere reaksjonstid fordi du spiller/har spilt WOW eller lignende. Det tror jeg ikke noe på.


Strategi er en fin ting men det finnes ikke i WoW. i arena? vel - en strategi funker en måned, før Blizzard forandrer noen % her og der å alt er plutselig snudd på hodet. Men det er vel kanskje en strategi til syvende og sist? Ikke særlig dypt isåfall

Lære samarbeid i WoW? vel, noen mennesker er samarbeidsvillige å andre er mere ego (ronaldo er ett svært godt eksempel) Dette er neppe noe du utvikler i WoW mer enn du gjør i f.eks CS som er ett mye mer teamrelatert spill. Jeg tror ingen av spillene utgjør noen stor forskjell på hvor godt du samarbeider med andre mennesker, akkurat.

Det er lett å bli blind av WoW. Man vil kanskje beskytte det når man spiller det, å selvfølgelig gjør man selv hva man vil. Men skal man slutte med wow må man se på dataspillet med ett perspektiv å innrømme at du har blitt "lurt" inn i en slags felle.

Man lærer MANGE engelsk uttrykk når man spiller WoW. her er det folk fra hele verden å jeg må si at jeg uten tvil lærte kjempe masse engelske ord å uttrykk når jeg spilte wow, slag.

Vil du slutte må du sosialisere deg selv. Enten det eller være steinhard, som man må i enhver avvenningsprosess. Kanskje begynne å tenke nytt? Opp til deg
Sist endret av jassågitt; 25. februar 2010 kl. 04:22.
Sitat av nicsterrr Vis innlegg
Hvorfor spille wow i det hele tatt, det virker sykt lame og det må bare suge hardt. COD som eier. for de som spiller wow, kan det ikke bare være et spill, men en livsstil.
Vis hele sitatet...
For min del snes jeg at COD er like lamt som WoW. Og nei, jeg liker ikke WoW heller.
Sitat av MCIRON Vis innlegg


Flere ganger har jeg gjort en stor feil og joinet et raid guild, som da krever at du som person møter opp og spiller og ikke failer på noen punkter. Dette gjorde at jeg dreit i venner noen ganger, TIL OG MED real life hendelser som feks å ditche tilbud som "hey, blir du med på kino? blir du med i skibakken? blir du med på fest?" etc. Og da har det hendt at jeg bruker en skitten unnskyldning som "naaah må gjøre lekser/øve til prøve" osv osv.
Vis hele sitatet...
Den 'skammen' der tror jeg sier at du nok var avhengig selv om du ikke så på deg selv sånn. Skammen i at du måtte finne på en unnskyldning fordi (jeg antar) du syntes det var for flaut å si at du skulle sitte og spille WoW. Hørt den i mange former som 'neida, jeg har bare drikki litt denne uka, litt vin med søstra mi' (les: jeg drakk 6 av 7 dager og den vinen, den drakk jeg alene!) eller 'jeg bare festrøyker jeg' (les: og når jeg er litt deppa, eller stressa, eller bare må ha en røyk). Det å finne på unnskyldninger ovenfor seg selv eller andre er generelt et dårlig tegn...
Jeg har selv vært avhengig av WoW, hadde KUN EN venn som jeg var med noen ganger i løpet av 4-5 måneder (den perioden jeg var avhengig) før foreldrene mine begrenset meg.. Jeg ble da forbanna over at di gjorde det, fordi jeg ville spille og hadde ikke noe annet å gjøre om vennen min var opptatt.

Etterhvert ble jeg lei av WoW, siden jeg ikke fikk spilt det så ofte eller når jeg ville, så vennen min dro meg ut blandt hennes venner osv, og jeg etablerte meg i vennegjenger osv.
Dette var høsten 2008, men nå så spiller jeg kun når jeg har tid, eller tar meg tid noenganger på kveldene.

Hvis det er ting du vet om du KUNNE gjort, men ikke frister så veldig fordi du vil spille.. DRIT i WoW et par ganger, og du har ikke lyst til annet enn ut..

Jeg begynte å dra ut å drekke blandt venner (kanskje ikke så sunt det heller), men etter det har jeg hatt lyst til det istedenfor å spille WoW, pga det var så forbanna mye latter og moro blandt mennesker som faktisk gjør noe bra for deg i livet ditt
Sitat av laxzzi Vis innlegg
1. Underholdende
2. Sosial (nettverksbasert, men selvfølgelig ikke i den virkelig verden)
3. Spennende
4. Lærerikt (Når det gjelder taktikk, samtidig som strategi-spill passer bedre inn i den delen)
Fler kommer jeg forsåvidt ikke på :P
Vis hele sitatet...
"Underholdene" og "spennende" går under samme kategori. Det er vel forsåvidt det som er dumt med spillet, at det er underholdene slik at du unngår sosialt nærver for å spille, så da kan vi vel kvitte oss med nummer 2 i samme slengen.
Det at World of Warcraft(og spill generelt) er lærerikt er totalt crap. Har aldri møtt noen som har sagt at de har lært noe av å spille. Kanskje du kan fortelle?
Da er nok desverre alle punktene dine "ugyldige".
Sist endret av Skogslarve; 25. februar 2010 kl. 22:53.
Sitat av Skogslarve Vis innlegg
"Underholdene" og "spennende" går under samme kategori. Det er vel forsåvidt det som er dumt med spillet, at det er underholdene slik at du unngår sosialt nærver for å spille, så da kan vi vel kvitte oss med nummer 2 i samme slengen.
Det at World of Warcraft(og spill generelt) er lærerikt er totalt crap. Har aldri møtt noen som har sagt at de har lært noe av å spille. Kanskje du kan fortelle?
Da er nok desverre alle punktene dine "ugyldige".
Vis hele sitatet...
underholdene og spennende er da positivt.

Underholdene: Morsomt / interessant

Spennende: Du blir nyskjerrig, og har lyst til å utforske mer.

Det er lærerikt når det gjelder strategi. En som sa at strategi allerede er et innstinkt, det stemmer nok, men her mener jeg da at WoW lærer deg å utnytte dette innstinktet

Sosialt kan vi stryke, ja :P
Sitat av laxzzi Vis innlegg
underholdene og spennende er da positivt.

Underholdene: Morsomt / interessant

Spennende: Du blir nyskjerrig, og har lyst til å utforske mer.

Det er lærerikt når det gjelder strategi. En som sa at strategi allerede er et innstinkt, det stemmer nok, men her mener jeg da at WoW lærer deg å utnytte dette innstinktet

Sosialt kan vi stryke, ja :P
Vis hele sitatet...
Som jeg sier, det at det er underholdene er det som er dumt med spillet. Det er nettopp det som gjør at du sitter mer på PCen enn å sitte ute på huska på lekeplassen for å si det sånn. Må jeg egentlig gjenta meg?
Når du sier man lærer strategi. Kan du egentlig bruke noe av denne "strategien" IRL? Nok et ubrukelig fanboy-argument.
Sitat av Skogslarve Vis innlegg
Som jeg sier, det at det er underholdene er det som er dumt med spillet. Det er nettopp det som gjør at du sitter mer på PCen enn å sitte ute på huska på lekeplassen for å si det sånn. Må jeg egentlig gjenta meg?
Når du sier man lærer strategi. Kan du egentlig bruke noe av denne "strategien" IRL? Nok et ubrukelig fanboy-argument.
Vis hele sitatet...
Ikke noe spesielt fanboy argument nei, kunne slengt ut en hel DRØSS med negative ting om WoW
- Jeg blir rett og slett forbanna når jeg blir kalt fanboy, for jeg er ikke fanboy av noenting.

Jeg er åpen fra negative og positive sider i alle spill/OS/programmer Etc.

Strategisk tankegang er forbaska viktig for alle som har havnet "høyt" i våre systemer i Norge, der ligger ALT under strategi
Sitat av laxzzi Vis innlegg
Strategisk tankegang er forbaska viktig for alle som har havnet "høyt" i våre systemer i Norge, der ligger ALT under strategi
Vis hele sitatet...
Og du tror all denne strategien kommer fra å spille WoW? Det du prater om nå er nok en litt annen strategi enn det som ligger i noe simpelt som dataspill.
Sitat av Skogslarve Vis innlegg
Og du tror all denne strategien kommer fra å spille WoW? Det du prater om nå er nok en litt annen strategi enn det som ligger i noe simpelt som dataspill.
Vis hele sitatet...
Trenger vist gjenta meg jeg også

"Strategi er et innstinkt"
"Spill, som for eks. WoW, lærer deg å utnytte dette innstinktet"

Lukter mer fanboy av deg enn meg, som ikke klarer se noe positivt i WoW
Får en stund siden gamet jeg runescape, spilte 7-9 timer om dagen.
Da jeg sluttet(gidde acconten og allt til fetteren min) så fikk jeg jo utrolig mye ekstra tid som jeg ellers hadde brukt på å game. Mestret div. sporter og har lært virkelig mye, fordi det fikk meg til å sette pris på allt den fritiden jeg hadde. Så egentlig synes det var bra:P
Dette er vel egentlig en jeg syns det er best og du syns det er best diskusjon.
Klart noen bir avhengig av wow, det blir folk av andre spill og, ingen kan nekte for det.
Noen flere er det jo som blir avhengig av wow enn andre spill ja, men jeg tror egentlig
at hadde de ikke blitt avhengig av wow, ville de blitt det av cod, ville de ikke blitt det av cod,
ville de blitt det av noe annet. Det er bare min mening da, så det har jeg ingen kilder på.
Måken's Aspirant
Fleff's Avatar
Donor
Finnes noen folk som ikke er avhengige av noe idet hele tatt, og det er en helt fantastisk følelse
Sist endret av Fleff; 25. februar 2010 kl. 23:36.
Sitat av laxzzi Vis innlegg
"Strategi er et innstinkt"
"Spill, som for eks. WoW, lærer deg å utnytte dette innstinktet"
Vis hele sitatet...
Du må nesten utdype deg
Mener å ha lest om folk som blir ansatt osv fordi de kan strategi som blandt annet læres i WoW (søk på aftenposten). Ikke for å være kverrulant, man jeg tror nok at noen som eks. er guildmaster lærer seg ymse. Selv om 'må ha 3 paladin der og 2 warrior der da og da' ikke nødvendigvis lar seg oversette til en virkelig situasjon, så tviler jeg ikke på at det kan bygge opp evner for områder der den slags oversikt (altså vite hva med hvem hvor) er viktig. Nå er jeg ikke en stor WoW-fan da jeg har sett hvordan det kan ødelegge folks liv (rett og slett), men ser ikke noe galt i å kunne spille nu og da eller at folk kan ta lærdom av det.
Sitat av Heffalompen Vis innlegg
Dette kan kanskje høres litt merkelig ut for dere som ikke har prøvd spillet, eller vet noe særlig om det, men dere som spiller/har spilt vil jeg tro kan kjenne dere igjen i det.

Jeg har i lengre tid merket at jeg har blitt mer og mer innadvent, fått problemer med depresjon og fått mer "avstand" til verden rundt meg og min gamle vennegjeng. Har vel hatt såpass selvinnsikt og forstått at dette i stor grad kan skyldes overdreven spilling.

Grunnen til at jeg skriver dette i rusmiddelforumet, er at jeg ikke er helt fremmed for bruk av rusmidler, og vil gå så langt som å si at et dataspill som World of Warcraft kan være minst like avhengighetsdannende som dop, og fraværet når man slutter kan sammenlignes med abstinenser. Det er en tomhet, og en hel masse tid som skal fylles, og tanker jeg tidligere kunne trykke meg unna med et museklikk, skal konfronteres og takles.

Jeg har bestemt meg for å begynne med litt lett trening, (formen er ikke helt hva den en gang var) og jeg håper på å komme gjennom dette som en bedre, sterkere person.

Aner ikke helt hvorfor jeg skrev dette innlegget, men jeg er vel kanskje litt desperat. Må bare skrive noe, fylle tid, få tanker over på noe annet. Dette er ikke noe forsøk på å simplifisere de plagene noen som slutter med "hard-drugs" går igjennom.

Psykisk helse er jævlig viktig, jeg prøver å forbedre min, jeg håper dere andre trives med deres.

Ha en fin natt med-freaker!
Vis hele sitatet...
Personlig så synes jeg ikke det var vanskelig å slutte, Det jeg gjorde var rett å slett å ha en " jeg gir meg nu faen " innstilling til spillet.
Jeg tenkte bare sånn at, jeg har ikke nå must får å spille WoW... Har vell andre ting å gjøre enn og sitte å game WoW hele dagen :P
Det har nu gått grett til nå.. er inne av og til bare for å hjelpe en kompis, men har absolutt ikke noe " must " for og spille bare for og spille.
Sio
Preussisk Noakitt
Sio's Avatar
http://www.wowbash.com/images/1260655175.jpg
[LEFT]Må innrømme at i noen tilfeller kan WoW bli veldig "viktig" i forhold til hvor viktig det egentlig er. At det appellerer til et "belønningsenter" er noe jeg har absolutt tro på. Så spørs det bare hvor mye kontroll du har selv . . .[/LEFT]
Sist endret av Sio; 26. februar 2010 kl. 08:50.
Jeg har langt fra alltid vært noen WoW-fan, men det er enkelte her som ser ut til å se på det som like "sunt" som heroin, og det blir ærlig talt bare idiotisk. Klarer man ikke styre seg får man la være å spille dataspill.
Sitat av robhol Vis innlegg
Jeg har langt fra alltid vært noen WoW-fan, men det er enkelte her som ser ut til å se på det som like "sunt" som heroin, og det blir ærlig talt bare idiotisk. Klarer man ikke styre seg får man la være å spille dataspill.
Vis hele sitatet...
Om du sikter til meg, sier jeg ikke at det er sunt å spille WoW, derimot helt motsatt.

Det HAR sine positive sider, men har langt fler negative sider, men å be meg nevne disse er det ingen som har spurt om