Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  63 18790
Dette prosjektet er gjennomført på grunnlag av ren, botanisk interesse, og har ikke som formål å produsere en kontrollert eller reseptbelagt substans. Planten i seg selv er ikke regnet som et preparat, og er derfor verken ulovlig eller underlagt noen form for restriksjoner. Ingen lover har blitt brutt, ingen produkter har blitt framstilt av plantematerialet, og denne teksten er heller ikke ment som en oppfordring til dette.


Alright.. Jeg var i Nederland en tur i sommer og satt meg som mål å ta med en levende salviaplante hjem. Tilfeldigvis møtte jeg på Mila Jansen, oppfinneren bak Polinator og IceOlator systemene, og hun ga meg en stikling av planten sin. Vi kuttet den samme dag som jeg dro til Norge, pakket inn kuttenden i vått papir og la planten i en plasteske. Få timer senere kunne jeg sette den til roting her hjemme.

Klonen ble først skråsnittet under vann. Vel hjemme ble enden dyppet i Clonex og satt i en Rainforest under en tilpasset, gjennomsiktig plastpose med påsatte underkanter av aluminiumsfolie for å opprettholde høy luftfuktighet. Vannet hadde en stabil PH på ca 5.5 – 6.5 med 1.2 ml BioRoots pr 10. liter vann, og en stabil temperatur.

Planten skulle så begynne å danne røtter etter ca 10 dager.


Stiklingen sto fint slik i en ukes tid. Den sto i vinterhagen hvor sola skinner rett inn i flere timer om dagen. Salvia Divinorum liker ikke direkte sollys, så jeg bygget en solskjerm av papp og kledde den i plast for å unngå av den skulle bli bløt av sprut fra hydrosytemet.

På kvelden, dag 6 glemte jeg å sette opp skjermen etter en rutinemessig sjekk. Dagen etter når jeg sto opp var klonen helt slapp og myk pga sola. Skjermen ble umiddelbart satt opp og klonen gjenvant styrke og fasthet innen utløp av dag 7.

Dag 15 viste klonen klare antydninger til flere små, hvite røtter, og dag 18 var de ca ½ cm lange. Først flere uker senere hadde planten såpass god rotvekst at den var klar til å flyttes over i et annet hydrosystem og motta vekstnæring. Jeg var overrasket over hvor lang tid det tok å rote klonen siden jeg har hørt så mye om hvor fort og greit det skal gå, og siden rainforestsystemet er ansett for å være blant de absolutt beste rotingssystemene for planter. Til cannabis fungerer det jo ypperlig, men til Salvia var det altså langt ifra optimalt.

Jeg ga planten først en næring fra Advanced Nutrients som heter Sensi One – powder consentrate. Dette er en alt-i-ett næring, som skulle dekke hele plantens næringsbehov. Jeg ble skuffet da pulveret viste seg å ikke løse seg skikkelig opp i vannet, men ga det allikevel en sjanse. Planten vokste relativt sakte, og det begynte samtidig å bli kaldere i vinterhagen. Jeg ga på dette tidspunktet planten kunstig vekstlys fra en 200W sparepære med høy lumengjengivelse fra Lohuis.

Jeg la også et varmeelement i vannreservoaret for å kompensere for kulden, men klarte da å sette varmen et par hakk for høyt opp. Som alle hydrofanatikere vet så vil for høy temperatur i vannet kunne danne rotråte, noe som selvfølgelig skjedde her. Røttene mistet den fine hvitfargen og ble mer og mer brune. Jeg bestemte meg for å heller sette planten på kjøkkenet, og fjernet varmeelementet. Jeg fjernet også store deler av røttene, og lot bare de hviteste delene bli igjen. Etter en drøy uke var rotveksten sterkere enn noen sinne og så frisk og fin ut.

Jeg byttet også næring og gir planten nå et flytende konsentrat fra General Hydrophonics Europe (GHE) som heter Flora Nova – Grow. Næringsbyttet ga raske resultater, og planten vokste plutselig nesten dobbelt så fort som tidligere. Posen som skulle holde luftfuktigheten oppe ble byttet ut med en stor, gjennomsiktig plastboks som etterhvert ble fjernet helt da planten gradvis vendte seg til lavere luftfuktighet.

Det var tid for å ta noen stiklinger, og siden erfaringene mine med Salvia i Rainforest var så som så bestemte jeg meg denne gangen for å prøve den konvensjonelle metoden. Stiklingene ble satt rett i et glass med vann og plassert ved siden av morplanten under grolyset. Clonex ble naturligvis påført, men vannet var fritt for næring og BioRoots. Etter kun få dager så jeg rotvekst, og innen dag 7 var de så godt som ferdig utviklet sett i forhold til størrelsen på klonen.

Neste skritt nå er å sette opp en HPS-lampe for å se hvilke resultater det vil gi.


Jeg valgte å sette denne planten i et hydrosystem fordi jeg tilfeldigvis har noen systemer tilgjengelig, og fordi de er utrolig morsomme å eksperimentere med. I tillegg vil jo planten vokse betydelig fortere i et slikt system enn det vil i jord. Hvis noen av dere har erfaring med å kultivere denne urten så hadde det vært kult å se flere grologger, uansett hvilket gromedium som er benyttet


Ung stikling:

fullsize: https://imma.gr/8217 - https://imma.gr/9444


fullsize: https://imma.gr/8218 - https://imma.gr/8220


Voksen plante:

fullsize: https://imma.gr/8221 - https://imma.gr/8222
Sist endret av mentalmelt; 15. mai 2009 kl. 12:52.
Gratulerer med vellykket prosjekt, og godt jobbet! Lykke til videre og rapporter gjerne med slutt resultater =)
Kjempejobba mentalmelt. Fin beskrivelse av hvordan det skal gjøres. Spennende med dag 6 da, nårn var helt slapp!
Godt at den ikke tok kvelden.
▼ ... noen måneder senere ... ▼
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Da har prosjektet kommet et godt stykke videre =)

HPS viste seg å bli alt for mye for den stakkars planten, men det har nok mye å gjøre med at det var snakk om en 600W lampe. Lufta rundt planten ble veldig tørr og varm, hvorpå den reagerte med å bli slapp og hengete. Jeg byttet raskt, og fortsatte heller med samme lampa som ble brukt tidligere og som har fungert helt strålende til sitt bruk.

Planten ble etter hvert overført til et grotelt hvor den vokste seg til et skikkelig monster. Har dessverre ingen bilder av dette.

Nylig ble det tatt et 30-talls stiklinger av den som naturligvis ble satt til roting. Morplanten står igjen ganske ribba for grener og blader, men har fortsatt tre store stammer som kontinuerlig produserer nye stiklinger.

Planen videre vil gå ut på å fylle Rainforesten med alle sine 81 potter, for så å gro opp en hel hage av salviaplanter til sommeren

Salviakloner samt et par andre plantearter, og morplanten etter at stiklingene ble tatt.

fullsize: https://imma.gr/9184 - https://imma.gr/9183


fullsize: https://imma.gr/9201 - https://imma.gr/9202
Sist endret av mentalmelt; 15. mai 2009 kl. 12:54.
Det høres ut som en skikkelig bra, og gjennomførbar, plan. Fint med slik iver og gjennomføringskraft mentalmelt. Interessant å lese om. Vær forsiktig og litt langsom tålmodig i tilvenningsfasen, det er NÅ det begynner å bli skikkelig lyst ute. Tåler de direkte solskinn?

Har hageplass.
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
De har sitt naturlige habitat i skyggen av masse andre planter, så direkte sollys uten noen form for filtrering er ikke spesielt gunstig. Dette var også årsaken til problemet som oppsto på dag 6.
Multi-dysfunksjonell
somnium's Avatar
litt off-topic kanskje;

gjør du dette av interesse for prosessen, eller effekten av slutt-resultatet? ..eller begge?
jeg ser bare ikke helt for meg deg som salvia-typen, men jeg kan jo ta feil
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Jeg gjør det fordi jeg interessert i biologi og planter, og da spesielt planter som har en særskilt etnobotanisk historie og en nevneverdig interessant psykoaktiv effekt. Jeg har glede av å se dem vokse og å lære meg hva de forskjellige artene liker, spesielt hvis jeg har litt skikkelig utstyr tilgjengelig.

Hehe.. Hva ligger bak det at du ikke ser på meg som salvia-typen? Tenker du da ut i fra de stereotypiske lokebrukerne som du finner på youtube og til tider her på nFF? De er jo ikke akkurat representative for meg føler jeg..

Jeg er ikke "salvia-typen" i den forstand at jeg sitter her hjemme med bongen, 50x ekstrakten og et videokamera. Men foruten den botaniske biten så er jeg jo definitivt interessert i denne plantens psykoaktive egenskaper også, da gjerne gjennom mer tradisjonelle og kontrollerte inntaksmetoder.
Sist endret av mentalmelt; 3. april 2009 kl. 01:06. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Flott tråd KP!
Ser at du også har en nephentes alata(eller noe :P) kjøttetende plante
Digga bildet ditt på kommoden, mentalmelt.
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Stiklingene roter fint =) Legger ut noen bilder i tilfelle noen andre enn meg finner det interessant eller morsomt.
Disse stiklingene sto ca 10 dager før de begynte å rote, og er nå 3 dager ut i rotingsprosessen.


fullsize: https://imma.gr/9210 - https://imma.gr/9211
Sist endret av mentalmelt; 15. mai 2009 kl. 12:55.
Valgfri brukertittel?
Eplefisk's Avatar
Ja fortsett med grologgen, Jeg har ikke så mye konstruktivt å komme med, det er derfor jeg ikke har skrevet i tråden før, men det er veldig morsomt å lese om hvordan du gror frem denne planten som skal være så vanskelig å få til å trives. Selv om du ikke får så mange svar regner jeg med at det ikke bare er jeg som finner dette interessant.

Fortsett den gode jobben
Hvordan tror du det hadde vært å få salviastiklinger til å vokse opp i skyggen av en tomatplante? Liker disse plantene samme næring, i og med at de tilhører samme familie?
Sist endret av Potrick; 7. april 2009 kl. 01:17. Grunn: Skriveleifs
med fruktkjøtt.
Tias's Avatar
Crew
Har ikke fått med meg denne tråden før, men må si det var svært interessant lesning, mentalmelt. Merker det begynner å klø litt i fingrene når jeg ser hydrobildene dine
Sitat av Potrick Vis innlegg
Hvordan tror du det hadde vært å få salviastiklinger til å vokse opp i skyggen av en tomatplante? Liker disse plantene samme næring, i og med at de tilhører samme familie?
Vis hele sitatet...
Nei dårlig idé. Aldri plasser vekster i nærheten av tomatplanter. De vil få bitterstoffene fra tomaten over seg og smake vondt
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Oppdatering:

Enkelte av stiklingene roter betydelig fortere enn de andre. Kan ikke se noen åpenbar grunn til forskjellen, men alle er uansett på rett vei =)

Det har også blitt tatt en del nye stiklinger, og antallet er nå oppe i rundt 60. Morplanten har blitt kuttet betydelig ned, og ser ganske stusselig ut. Toppen av hver av de tre "stammene" har også blitt kuttet av for å oppmuntre en mer buskete vekst, og en gunstigere spredning av energi i planten. Hun vil forhåpentligvis regenerere seg raskt, og være klar med nye kloner i løpet av et par uker.

Nykuttede og delvis rotede stiklinger i glass:

fullsize: https://imma.gr/9312 - https://imma.gr/9313]


fullsize: https://imma.gr/9316 - https://imma.gr/9314 - https://imma.gr/9315

Stiklingene med foreløpig best utviklet rotsystem:

fullsize: https://imma.gr/9317 - https://imma.gr/9318

Morplanten etter siste kutting, og plantens rotsystem:

fullsize: https://imma.gr/9319 - https://imma.gr/9320
Sist endret av mentalmelt; 15. mai 2009 kl. 12:58.
blir veldig fasinert av prosjektet ditt, har tenkt lenge på å dyrke meg 2-3 salvia planter for å dekorere leilgheten med en interresang plante. haddde oxo vært intersant å teste ut litt mer tradisjonelle måter ved brul av planten. kjempe artig lese stoff her.
Dette gir meg nesten lyst til å begynne å experimentere innenfor planter ( å gro dem altså )
Hadde jeg enda vært velsignet med grønne fingre..
Interesant lesning! Fortsett gjerne med oppdateringene
Fine bilder, mentalmelt! Det er en fryd å se prosjektet utvikle seg vidre

Sitat av Irishman Vis innlegg
Hadde jeg enda vært velsignet med grønne fingre..
Vis hele sitatet...
Grønne fingre kan læres! Begynn med noe enkelt, som f. eks.
litt Karse i vinduskarmen nå i Påsken. Deretter er det bare å
avansere. The sky is the limit
Sitat av felix_poker Vis innlegg
Fine bilder, mentalmelt! Det er en fryd å se prosjektet utvikle seg vidre


Grønne fingre kan læres! Begynn med noe enkelt, som f. eks.
litt Karse i vinduskarmen nå i Påsken. Deretter er det bare å
avansere. The sky is the limit
Vis hele sitatet...
Hmm, kanskje jeg skal prøve meg frem litt, har ikke stort annet å gjøre om dagen så hvorfor ikke

Men planter som denne salvia'en må da være vanskelig å gro frem.
Ser ut til at Mentalmelt har en hel del forskjellig utstyr involvert i akuratt denne prossesen, er det mange planter som krever lignende forhold?
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Den krever ikke alt dette utstyret. Jeg bruker det bare for å optimalisere veksten, og ikke minst fordi det er gøy. Du kan fint gro denne planten i en jordpotte i vinduskarmen din, forskjellen er bare at den da vil vokse betydelig saktere enn hvis du investerer i litt utstyr.
Sist endret av mentalmelt; 12. april 2009 kl. 21:21.
Aha.. Er dette en fellesnevner innenfor feltet? at det meste ikke ''trenger'' dette utstyret men det er for å få fart på veksten? alt fra salvia til tomatplanter, cannabis å løvetann?
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Det er jo ingen planter som har sitt naturlige habitat i et pumpebasert hydrosystem =)
Haha xD Det der er logisk nok!
Men blir ikkenoe av dette utstyret i visse tilfeller i det minste brukt for å replikere plantens naturlige habitat?
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Hydrosystemer er utviklet for å gi røttene mest mulig oksygen og fritt rom til å vokse. Disse forholdene er for de aller fleste planter mer optimale enn forholdene i naturen, ihvertfall hva ren veksthastighet angår. Men hydrosystemer forutsetter også at man passer enda bedre på plantene, siden de mye raskere vil reagere på ugunstige forhold her enn de vil i jord eller i et annet fast gromedium.

Lys er noe alle planter trenger, men i svært varierende grad. Enkelte arter kan klare seg fint på stuebordet, mens andre trenger veldig energirikt lys for å kunne opprettholde sin naturlige form. Cannabis trenger for eksempel mye lys hvis man skal kunne forvente å få gode resultater, mens salvia ligger et sted midt i mellom. Den kan fint klare seg i skyggen av andre planter, i en vinduskarm eller under middels kraftig, kunstig vekstlys.

Groteltet er bygget for å opprettholde høy luftfuktighet hvis det skulle være nødvendig, og for enkelt å kunne regulere temperatur og ventilasjon. I tillegg reflekterer innsiden av veggene lys på en ganske effektiv måte, noe som også bidrar til økt veksthastighet.
Sist endret av mentalmelt; 12. april 2009 kl. 22:35.
Takk for ett veldig informativt svar! Kp for den.
Jeg hadde egentlig trodd dette var mer innviklet enn som så men det er da bare bra jeg tok feil

er jo helt sikkert varierende vanskelighetsgrad når det gjelder å få visse planter til å trives, Men jeg hadde sett for meg en veldig steep lurning curve på dette her.

Så var det bare å få tak i noen potter og frø for så å begynne å rote i jorda
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Frø kan kanskje bli vanskelig å oppdrive da Salvia Divinorum svært sjelden produserer frø, og de gjerne heller ikke er så lette å få til å spire. Denne planten sprer seg gjerne gjennom kloninger, både i naturen og blant oss mennesker. Skulle du allikevel få tak i frø så ville det ha vært interessant å få se resultatene dine =)

Det viktigste å huske på med denne planten er å opprettholde høy luftfuktighet, og å unngå direkte sollys. Planten kan gradvis og over tid tilpasses en lavere luftfuktighet slik som jeg har gjort med min, men særlig i begynnelsen må den altså behandles som den jungelplanten den er.

Unntaket fra dette er hvis morplanten allerede er avklimatisert. Da vil alle avleggerne ha de samme egenskapene som sitt opphav, slik som man kan se på bildene over hvor klonene ikke har behov for samme grad av luftfuktighet som moren deres en gang hadde.
Sist endret av mentalmelt; 13. april 2009 kl. 03:30.
Jeg skal se hva jeg får til!
Så frø er sjelden vare altså? vell vi får se hva vi får til, de har mye rart på nettbutikker men det kan jo for alt jeg vet vise seg å være orkidè frø.

hva gjør du for å opprettholde denne luftfuktigheten? er vell noe små maskiner og få kjøpt går jeg ut ifra.

Om jeg kommer så langt at jeg får tak i frø eller eventuelt en stikling skal jeg helt klart legge ut noen bilder for ikke å nevne hyle etter råd hver gang ting går gærent
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
hva gjør du for å opprettholde denne luftfuktigheten?
Vis hele sitatet...
Les det første innlegget her, så finner du nok ut av det
Ah, Beklager det der. Lenge siden jeg leste orginal innlegget

Hvor lang tid tror du det vil ta en plante og vokse fram under mindre modifiserte forhold? Riktig luftfuktighet og unngå sollys selvsagt men bortsett fra det i en helt vanlig potte med jord?
Du vet, den vanlige husmor ordningen
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Utviklingen til en slik organisme er jo en gradvis prosess, så jeg kan ikke gi deg noen eksakt tid på når den er "ferdig".
Du kan omtrent gro disse plantene så store som du selv ønsker.

Alt fra en liten kvast:
http://www.mazatecgarden.com/images/salvia4pot.jpg

Til en enorm busk på størrelsen med et tre:
http://members.cox.net/thegarden/picturefiles/68.jpg
http://farm2.static.flickr.com/1082/708891435_00b2c4746b.jpg
Sist endret av mentalmelt; 13. april 2009 kl. 04:26.
Ah, er det sånn å forstå, Hadde regnet med at det var med disse som med det jeg ser av blomster, altså at det har en størrelse som det i de fleste tilfeller ikke vokser over, men ser at jeg undervurderte salvian litt.

Tørr jeg spørre hva du skal gjøre med alle disse plantene? Fortsette å gro frem fler? er dette noe du selv tar i bruk? Du virker ikke akuratt som typen som gror frem disse for å selge dem
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Salg er overhodet ikke av interesse nei. Jeg gjør det som allerede nevnt hovedsakelig for morro skyld, og fordi jeg generelt sett er interessert i enteogener og etnobotanikk. Jeg har ingen plan for hva jeg skal gjøre med alle plantene, kanskje jeg gir dem bort til noen jeg kjenner eller planter dem i en park, who knows =)
Sitat av mentalmelt Vis innlegg
Jeg valgte å sette denne planten i et hydrosystem fordi jeg tilfeldigvis har noen systemer tilgjengelig, og fordi de er utrolig morsomme å eksperimentere med. I tillegg vil jo planten vokse betydelig fortere i et slikt system enn det vil i jord. Hvis noen av dere har erfaring med å kultivere denne urten så hadde det vært kult å se flere grologger, uansett hvilket gromedium som er benyttet
Vis hele sitatet...
Jeg kommer til å prøve meg på et lignende prosjekt snart - men uten noe særlig fancy utstyr, og med litt mer tradisjonelle teknikker. Viss det er av interesse, så kan jeg sikkert lage en (ny?) tråd slik som denne, med logg og bilder =)
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Yea man, kult =) Opprett gjerne et nytt emne for loggen din.
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Da har vi kommet litt videre igjen =)

Planen var som sagt å gro opp de nye stiklingene i Rainforesten, og sette dem i teltet under grolyset der hvor den vanlige hydrobøtta med morplanten har stått fram til nå.

Morplanten ble først heist forsiktig opp av systemet sitt, og tatt med inn på badet. Der ble den lille plastikkpotta klippet av, og røttene ble vasket og stusset litt. Hun ble deretter omplassert til en stor jordpotte, hvor hun skal få stå og bli gammel. Potta har lecakuler i bunnen for å drenere overflødig vann, samt et lag på toppen for å holde jordglade innsekter unna.

Næringsoppløsningen i Rainforesten ble satt til ca 1500 ppm, og består fortsatt av Flora Nora – Grow fra GHE. PHen ble satt til ca 6, og reguleres med standard PH reguleringsvæske, også fra GHE.

De best rotede stiklingene fikk så hver sin lille potte fylt med leca, og ble plassert i systemet. Vi satt også noen kloner av Coleus Blumei der for å holde dem med selskap. Mesteparten av stiklingene står fortsatt til roting, og vil bli plassert sammen med de andre etter hvert som de blir klare.


Morplanten i overgangsfasen:

fullsize: https://imma.gr/9435 - https://imma.gr/9436


Omplassert til jordpotte:

fullsize: https://imma.gr/9438 - https://imma.gr/9439


Rainforest-systemet klart til bruk, og gjenværende stiklinger til roting:

fullsize: https://imma.gr/9440 - https://imma.gr/9443


fullsize: https://imma.gr/9441 - https://imma.gr/9442
Sist endret av mentalmelt; 15. mai 2009 kl. 13:01.
Hva slags plante er stiklingene med rosa på bladene fra?
Sitat av Weeping Willow Vis innlegg
Hva slags plante er stiklingene med rosa på bladene fra?
Vis hele sitatet...
Det er Coleus Blumei (praktspragle).

Les mer her: http://www.freakforum.nu/forum/showthread.php?t=91311
Never mind. Fant denne: http://www.freakforum.nu/forum/showthread.php?t=91311

Edit: Søren, Elemental greide å poste i løpet av de 30 sek jeg brukte på å skrive posten min...
Sist endret av Weeping Willow; 19. april 2009 kl. 14:14.
Glemte jeg å poste eller ble den sletta?



Mobil-bilde, den står hjemme og passes på av modern. Mener ikke å kapre, men tenkte den passa litt her.
Mentalmelt: Hva heter han litt tykke mannen på bildene? Han så drit chill ut
Fin plante bobbo!
Takk takk. Mor ble litt skeptisk når jeg fortalte hva det var, men hun skal knipse av en stikling og starte på en ny en.
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Sitat av bobbo Vis innlegg
Glemte jeg å poste eller ble den sletta?



Mobil-bilde, den står hjemme og passes på av modern. Mener ikke å kapre, men tenkte den passa litt her.
Vis hele sitatet...
Fin =)

Hvor gammel er den?
Intressant, ville likt å grodd slik selv, men jeg vet ikke hvordan jeg skal skaffe en sånn plante.
Den norske siden med levende salvia divinorum ser ut til å vere stengt, og jeg har hørt at frø er uhyre sjeldent.

Er det noen måte for meg å få tak i levende eller frø uten å reise til utlande for så å bringe den hjem?
Sitat av mentalmelt Vis innlegg
Fin =)

Hvor gammel er den?
Vis hele sitatet...
Husker ikke, men tror den er ca. et halvt år nå.
Sitat av low-boy Vis innlegg
Er det noen måte for meg å få tak i levende eller frø uten å reise til utlande for så å bringe den hjem?
Vis hele sitatet...
Du kan enten bestille en fra utlandet (den kan bli stoppet i tollen og returnert til avsender, eller den kan gli gjennom)
eller du må få kontakt med noen innenlands som har en plante og er villige til å forære deg en stikling.
mentalmelt's Avatar
Trådstarter DonorAdministrator
Da har mesteparten av stiklingene fått plass i Rainforesten, og alt ser ut til å fungere som det skal. Morsomt å tenke på at alle disse plantene har vokst ut av den ene lille stiklingen som jeg hentet i Nederland fjor sommer =)


Det har skjedd en endring i koden på forumet som gjør at bildene ikke lenger vises i fullsize når man klikker på dem.
Forhåpentligvis blir dette fikset etterhvert.



fullsize: https://imma.gr/9639 - https://imma.gr/9635


fullsize: https://imma.gr/9631 - https://imma.gr/9632 - https://imma.gr/9633 - https://imma.gr/9634


fullsize: https://imma.gr/9629 - https://imma.gr/9630


fullsize: https://imma.gr/9636 - https://imma.gr/9637
Sist endret av mentalmelt; 15. mai 2009 kl. 13:03.
Nydlige planter, Mentalment.
▼ ... mange måneder senere ... ▼
Hadde helt glemt denne tråden, men har nå kost meg med den igjen. Kjempegodt jobbet, og det gleder meg at det er noen som interesserer seg for andre aspekter ved slike planter enn selve rusen disse gir.

Hvordan går det med disse plantene nå? Hva har du gjort med dem?