Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  5 2368
I det siste har jeg blitt fasinert av diverse tripprapporter og fakta om psykedeliske stoffer og har lest en god del. Har selv ikke fått noen form for psykedelisk rus, men den tiden vil vel komme Hvorfor jeg ikke har prøvd det ennå er fordi jeg føler jeg er litt for ung(16år) og mangelen på kontakter som kan skaffe. Vet at jeg kan bestille salvia på nettet eller plukke sopp, men har bare ikke fått ut fingeren!

Det som jeg finner så interessant er det å forvrenge hele virkelighets oppfatning og oppleve noe helt out of the ordinary. Jeg liker også veldig godt psykedelisk musikk og kunst.

Men så kommer vi til saken:
Hva er det folk mener med at de har lært noe etter en tripp?
Andre sier også at de har fått kunnskap om seg selv, verden, virkelighets oppfatning o.s.v.

Er det at når man opplever disse syke eller fantastiske tingene at du forandrer synet på virkeligheten? Utvider horisonten?
Hva kan man lære?
Hva slags informasjon får du for eksempel av disse skapningene/tingene du møter på dmt eller salvia?
Mange sier at du ikke blir den samme, hvorfor? Gir disse opplevelsene så stort inntrykk?

Og til slutt: Jeg ser at mange mener at verden hadde vært ett bedre sted vis verdensledere/vanlige folk hadde inntatt psykedeliske stoffer. Hva hadde det forandret samfunnet og politikken?

Jeg forstår at det er vanskelig å forklare dette til en som ikke har prøvd det, men skal prøve å forstå så godt jeg kan.

Ps: suger i norsk!
Kort sagt lot trippen meg se min egen tenking og mine fastlåste mønstre og baner. Jeg "snappet" ut av meg selv og betraktet energien i verden som strømmer gjennom meg

Og jeg dforstod at det finnes ingen "andre
Sist endret av utidetfri; 20. januar 2009 kl. 02:02.
the lone deranger
mentalmelt's Avatar
DonorAdministrator
Det er skrevet mye som er relevant i forhold til dette på forumet fra før av. Finner i farten kun mine egne tekster fordi det er de jeg forståelig nok husker best, men du finner garantert mer hvis du søker =)

http://freakforum.nu/forum/showthread.php?p=1287381
(hele denne tråden er egentlig relevant)


http://freakforum.nu/forum/showthread.php?p=1246623
http://freakforum.nu/forum/showthread.php?p=1009830


Som mer konkrete eksempler kan jeg jo legge til at mange opplever å plutselig bli veldig bevisst på ting i livet sitt som ikke fungerer så bra, men som man fram til da mer eller mindre ubevisst har fortrengt. Det kan være en dårlig vane du har, som å være urimelig gretten overfor familien din for eks, eller noe så trivielt som det å røyke sigaretter.

Mange opplever også en bredere innsikt i det faktum at alt i universet et knyttet sammen, og at alt du gjør på et eller annet vis, enten det er fysisk eller psykisk, får konsekvenser for deg selv før eller siden. Denne innsikten fører ofte til et mer kjærlighetsfullt perspektiv på verden, og en større evne til å føle empati overfor alt som lever.

Noen opplevelser er jo også i hovedsak utrolige reiser, hvor begreper som tid og rom får totalt nye betydninger. Bare det å ha opplevd en så radikal annen virkelighet gjør at du antageligvis for all fremtid vil være mer åpen for å se og vurdere nye og fremmede perspektiver som blir presentert for deg.

Men dette er ting som det ikke går ann å fatte omfanget av før man faktisk har opplevd det, og jeg skjønner godt at de uerfarne er skeptiske til verdien av slike opplevelser. Så har man jo også naturligvis baksidene som kan oppstå hvis disse verktøyene brukes uforsvarlig..
Sist endret av mentalmelt; 2. august 2009 kl. 16:36. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
And above all, man har det som regel noe inn i helvette gøy på mange av disse opplevelsene! Og det skal man heller ikke glemme synes jeg. Selvom man ikke alltid oppnår noen innsikter eller noe høyere forståelse for noe som helst under en tur så føler ihvertfall jeg meg ganske chill en stund etter trippen. Er så snålt dette her, fantastisk, moro, spennende, og veldig spirituelt og lærerikt at du føler deg ofte litt fersk når du igjen returnerer til din hverdagslige virkelighet.

Mentalmelt har vel sagt det som er å si, men jeg kan også legge til at forutenom opplevelsene så er det mange psykonauter som blir trukket mot Hinduisme, Buddhisme og annen østlig filosofi. Dette her kan man såklart sette seg inn i uansett, men det er som regel ikke før man har gjort seg en skikkelig erfaring med en radikal bevissthetsendring at man åpner seg opp for slikt og mye annet. Man sklir inn i mange andre tankespor, utvider måten man tenker på, og ikke minst hva man tenker på. Helt siden jeg oppdaget disse stoffene, føler jeg at jeg har vokst på mange områder og lært mye =)
Sist endret av Sky; 20. januar 2009 kl. 07:08.
▼ ... noen uker senere ... ▼
En ting jeg lurer på er, om man etter en tripp føler at man vet at den, og den personen, artisten, kunstneren etc. har inntatt det samme stoffet. Jeg føler det ihvertfall slik etter at jeg først røykte brunt.
the lone deranger
mentalmelt's Avatar
DonorAdministrator
Hva DMT og Salvia angår så er det to typer opplevelser som ofte er veldig enkle å gjenkjenne, spesielt i visuelle kunstverk. Utover det kan man jo ofte lett forstå at en kunstner har vært borti psykedelika i en eller annen form, men å fastslå nøyaktig hvilket stoff kan jo være litt vanskeligere..

Eksempler er Alex Grey, som definitivt er sterkt inspirert av DMT, og Luke Brown som definitivt er inspirert av Salvia, men selvsagt også mye annet.
Sist endret av mentalmelt; 4. februar 2009 kl. 21:50. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.