Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  3 3095
Jeg har en raspberry pi 2 med Raspbian Jessie. Til denne kjøpte jeg en TP-Link TL-WN725N, som ifølge Wikidevi har et RTL8188CUS chipset. Det er imidlertid fullt mulig at jeg har TL-WN725N v2, som ifølge samme side har et RTL8188EUS chipset.

Alt ser ut til å fungere, med unntak av at alle trådløse nett den finner oppgis å ha signalstyrke 0 (-1 i wicd), på tross av at den står svært nærme aksesspunktet. Om jeg forsøker å koble til, feiler den. Jeg er ikke kjempesterk på dette, og har ikke klart å fikse problemet. Her er ymse relevante outputs:

Kode

$ sudo lsusb
Bus 001 Device 006: ID 0bda:8179 Realtek Semiconductor Corp.

Kode

$ sudo lshw
…
        *-usb:3
             description: Wireless interface
             product: 802.11n NIC
             vendor: Realtek
             physical id: 5
             bus info: usb@1:1.5
             logical name: wlan0
             version: 0.00
             serial: 00E04C0001
             capabilities: usb-2.00 ethernet physical wireless
             configuration: broadcast=yes driver=r8188eu maxpower=500mA multicast=yes speed=480Mbit/s wireless=unassociated

Kode

$ ifconfig wlan0
wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx  
          inet6 addr: fe80::xxxx:xxxx:xxxx:xxxx/64 Scope:Link
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

Kode

$ iwlist wlan0 scanning        
wlan0     Scan completed :
          Cell 01 - Address: XX:XX:XX:XX:XX:XX
                    ESSID:"XXXXX"
                    Protocol:IEEE 802.11bgn
                    Mode:Master
                    Frequency:2.447 GHz (Channel 8)
                    Encryption key:on
                    Bit Rates:300 Mb/s
                    Extra:rsn_ie=30140100000fac040100000fac040100000fac020000
                    IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
                        Group Cipher : CCMP
                        Pairwise Ciphers (1) : CCMP
                        Authentication Suites (1) : PSK
                    IE: Unknown: DD880050F204104A0001101044000102103B000103104700104A26823D553EAA3039CA48E363E4ADD11021000D4E4554474541522C20496E632E10230006455836313530102400064558363135301042000D343036323636373941303232421054000800060050F20400011011000645583631353010080002218C103C0001011049000600372A000120
                    Quality:0  Signal level:0  Noise level:0

Kode

$ iwconfig wlan0       
wlan0     unassociated  Nickname:"<WIFI@REALTEK>"
          Mode:Managed  Frequency=2.412 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Sensitivity:0/0  
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
For å rydde unna et par opplagte ting: Jeg har forsøkt å ta ned og opp interfacet med ifconfig down og up, jeg har forsøkt å reboote og firmware-realtek er installert.

Noen som har forslag og tips om hva som kan være problemet og hva jeg kan gjøre med det?
"Watching you"
vidarlo's Avatar
Kva viser lsusb -v?

Og kva viser dmesg når du plugger i chippen?
Hvordan er strømforsyningen din?
Har hatt lignende problem selv, prøvde å streame fra nettet og får kun spilt av noen sekunder før nettet forsvinner helt. På routeren står det at jeg har over 70% signalstyrke.
Problemet forsvant med en gang jeg byttet strømforsyning, jeg hadde en som skulle gi 2.4A og den nye er på 2A så tipper den forrige hadde problemer med å holde korrekt spenning.
"Nawesome"
Provo's Avatar Trådstarter
Sitat av vidarlo Vis innlegg
Kva viser lsusb -v?
Vis hele sitatet...

Kode

Bus 001 Device 006: ID 0bda:8179 Realtek Semiconductor Corp. 
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType         1
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass         0 
  bDeviceProtocol         0 
  bMaxPacketSize0        64
  idVendor           0x0bda Realtek Semiconductor Corp.
  idProduct          0x8179 
  bcdDevice            0.00
  iManufacturer           1 Realtek
  iProduct                2 802.11n NIC
  iSerial                 3 00E04C0001
  bNumConfigurations      1
  Configuration Descriptor:
    bLength                 9
    bDescriptorType         2
    wTotalLength           39
    bNumInterfaces          1
    bConfigurationValue     1
    iConfiguration          0 
    bmAttributes         0xa0
      (Bus Powered)
      Remote Wakeup
    MaxPower              500mA
    Interface Descriptor:
      bLength                 9
      bDescriptorType         4
      bInterfaceNumber        0
      bAlternateSetting       0
      bNumEndpoints           3
      bInterfaceClass       255 Vendor Specific Class
      bInterfaceSubClass    255 Vendor Specific Subclass
      bInterfaceProtocol    255 Vendor Specific Protocol
      iInterface              0 
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x81  EP 1 IN
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0200  1x 512 bytes
        bInterval               0
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x02  EP 2 OUT
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0200  1x 512 bytes
        bInterval               0
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x03  EP 3 OUT
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0200  1x 512 bytes
        bInterval               0
Device Qualifier (for other device speed):
  bLength                10
  bDescriptorType         6
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass         0 
  bDeviceProtocol         0 
  bMaxPacketSize0        64
  bNumConfigurations      1
Device Status:     0x0002
  (Bus Powered)
  Remote Wakeup Enabled
Sitat av vidarlo Vis innlegg
Og kva viser dmesg når du plugger i chippen?
Vis hele sitatet...

Kode

[266205.401931] usb 1-1.5: new high-speed USB device number 7 using dwc_otg
[266205.502741] usb 1-1.5: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=8179
[266205.502788] usb 1-1.5: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[266205.502800] usb 1-1.5: Product: 802.11n NIC
[266205.502811] usb 1-1.5: Manufacturer: Realtek
[266205.502821] usb 1-1.5: SerialNumber: 00E04C0001
[266205.504111] Chip Version Info: CHIP_8188E_Normal_Chip_TSMC_D_CUT_1T1R_RomVer(0)
[266207.502402] MAC Address = xx:xx:xx:xx:xx:xx
[266207.505989] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
Sitat av Cybergasm Vis innlegg
Hvordan er strømforsyningen din?
Vis hele sitatet...
Det er original-laderen til min gamle Samsung Galaxy S5, på 2,0 A. Om det var den som var problemet, hadde jeg forventet å se noe sånn som du beskriver, og ikke at den lister opp nettverkene med signalstyrke 0. Men takk for tips likevel.
Moderer