Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  1881 513981
Sitat av ontheroad Vis innlegg
En ofte feil er at router ikke klarte ikke trafikk'en...........
Vis hele sitatet...
Er dette den eneste løsningen du ser for deg? Jeg skal ikke si at jeg har noe spesielt peiling på dette. Men at Altibox leverer en ruter til bruk av 100/100 for at den ikke skal takle tyngden, er de virkelig så naive? Det må jo isåfall klages på, de kan ikke levere et produkt som ikke gir verdien de oppgir.
Ruteren jeg sa jeg hadde fra før av, den fungerer ikke i det oppsettet du foreslo? Fint at jeg selvfølgelig har en unmanaged svitsj i tillegg...
ontheroad's Avatar
Trådstarter
Sitat av luc Vis innlegg
Er dette den eneste løsningen du ser for deg? Jeg skal ikke si at jeg har noe spesielt peiling på dette. Men at Altibox leverer en ruter til bruk av 100/100 for at den ikke skal takle tyngden, er de virkelig så naive? Det må jo isåfall klages på, de kan ikke levere et produkt som ikke gir verdien de oppgir.
Ruteren jeg sa jeg hadde fra før av, den fungerer ikke i det oppsettet du foreslo? Fint at jeg selvfølgelig har en unmanaged svitsj i tillegg...
Vis hele sitatet...
Desvere er det sånn at selv om du får 100mbit ned og så venter litt og teste 100mbit opp, med 1 tilkobling så funker det jo helt fint, kommer du over 200-300 tilkoblinger så vil du se hastigheten går ned, eller du får timeouts, kunde support hos altibox kan ikke hjelpe deg. (dem ser ikke problemet, funker til websider....)

zyxel box'en er lik den box'en fra telenor.(borsett fra adsl kontakta er tattbort)
▼ ... over en uke senere ... ▼
Sitat av luc Vis innlegg
Hallo,
Jeg har hatt et problem i en stund nå uten at jeg har latt det brydd meg så mye.
For et par måneder siden oppgraderte jeg linjen min ifra Altibox til 100/100 mb/s.
Hadde fra før av svart boks med to antenner, de byttet den ut med Zyxel hjemmesentralen.
Det jeg reagerte raskt på var at jeg ikke fikk linjen som jeg betalte for - 100/100. Får 90 ned og 20-30 opp til Oslo eller Bergen. Går jeg utenlands, mer spesifikt Amsterdam og Frankfurt så får jeg 60-70 ned og 10 opp.

Jeg har pr. idag satt Zyxel'en i Bridge mode og bruker en NetGear WAP54G som router (firmware v 3.05)
For å forklare hvordan det ser ut fra start (modem) til slutt (min pc):
Modem med kort gul kabel (merket modem<- ->ruter på) den går i WAN porten på zyxel. I zyxel'en så er det koblet til 1 telefon, 2 tv og 1 nettverk (cat 5.e). Sistnevnte går til NetGear port: "Internet".
I port 1 går det en kabel (5.e) inn i vegg (huset ble renovert i 08/09, hva slags kabler er det i vegg da?)
Kommer ut i vegg på kontoret, går cat 5.e inn i en Cisco SB 100 Series 8-port Gigabit.
Ifra switch går det to kabler, en til xbox og en til PC med gigabit nettverkskort.

Sidetrack: Ifra NetGear så går det en tilleggskabel i vegg som går til stuen hvor jeg har et simpelt Linksys AP.

Hva er det som må gjøres for at jeg skal få 100/100 av Altibox? Når jeg kjører TPTEST5 så får jeg gjennomslag på typ 31.5 mb som båndbredde.

Note: Ved enkelte downloads får jeg fullt utslag på ned-hastigheten min. Men opplastingen min er horribel, iallefall til mitt formål hvor jeg trenger en god opp-hastighet mot Frankfurt / Amsterdam.

Håper tråden var oversiktlig nok, be meg om informasjon / tester jeg skal gjøre så gjør jeg gjerne det.
Vis hele sitatet...

Første som slår meg her er at WAP54G som du har satt opp som ruter bak bridgen er en IEEE 802.11g basert router... den støtter maksimalt 54mbit hastigheter.... Ergo har du jo effektivt strupet linja di med nesten 50% bare der, vel og merke hvis du bruker wireless.... Deretter kommer x antall connections som går gjennom denne. Om den har kablede connections er vel HW i boksen uansett dimsjonert ihht til at den ikke skal takle mer enn 54bit tilkoblinger.... Personlig ville jeg gått for en mere moderne router med 802.11n støtte.... D-Link DIR655 eller nyere.

Sitat av ontheroad Vis innlegg
En ofte feil er at router ikke klarte ikke trafikk'en, vil kjøpt en switch som her under, og en eks e4200 fra cisco.

Guide hvordan bytte ut zyxel(hjemme sentralen) uten bruke pfsense.

Det trengs en cisco switch av type: "SLM2008T" (www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=638869) ca 1000kr med frakt.
Switch'en har 8 porter og 10/100/1000 på alle porter, eller annen switch med "Web Managed" (liste finnes her: http://www.komplett.no/k/search.aspx...sco%20Managed& )
og en random router som klarer trafikken, eks zyxel e4200

1. Når du får switche'en, koble den til en pc i port nr 1 (Det MÅ være port nr1!), sett statisk ip til 192.168.1.200 , start http://192.168.1.254 , den spør etter brukernavn: cisco (små bokstaver) og password: cisco
2. Sett så brukernavn og password.
3. På hoved siden velg: "Create VLAN"
4. Trykk "add"
5. VLAN ID: 102 ,vlan name: 102-inet , trykk "apply"
6. Trykk på: "VLAN Management" (meny på venstre side)
7. Trykk på: "Port To VLAN"
8. Sjekk at : Filter: VLAN ID equals to : 1
9. Ta vekk krysset for "Member" på g2,g3,g4,g5,g6,g7,g8 (IKKE G1 siden den er du koblet til)
10.Trykk på: Filter: VLAN ID equals to : 102
11.Kryss av på "member" på g7 og g8.
12.g8 velg "Tagged"
13.g7 velg "Untagged"
14.Trykk "apply"
15.Trykk "save"(øverst ca midt på, ellers blir det IKKE lagret)

Koblings skjerma er som følger:

HET-3012W2A(fiber til cat6) -->(cat6 cabel)-> port 8(i SLM2008T) , port 7(i SLM2008T) ->(cat6 cabel)-> router av ditt egent valg, bare velg dhcp.

Fordelen er at da er zyxel box'en helt borte, og alle problemer den har.

Hvis noen trenger ferdig config fil til switch så send pm.
Vis hele sitatet...
Meget interessant post dette - spesielt siden jeg har en SLM2008 liggende etter at jeg gikk over til en 16-port D-link DGC1216T som kjerneswitch i nettet.

Jeg sliter fremdeles med å få min PFsense til å få IP via DHCP på min løsning. vha Wireshark har jeg analysert meg frem til at DHCP-requests kommer frem på port 1 som er koblet direkte til Zyxel P2812 (bridge mode) - men jeg får aldri noen DHCP svar tilbake. Stusser imidlertid på at pfsense sender ut DHCP Requests med TTL=16 - altså kun 16 hopp's levetid. Siden Zyxel er i bridgemode vil jo DHCP-requesten sendes helt til LYSE's interne DHCP-server (og ikke bare 1 hopp til Zyxel), og dersom det er mer enn 16 hopp mellom LYSE's interne DHCP og min lokasjon så vil pakkene aldri komme frem. Dette kan være en mulig årsak til at jeg aldri får DHCP svar, men vedt ikke helt hvordan jeg skal løse det, og om jeg kan få pfsense til å sende pakkene med høyere TTL-verdi enn 16.... 64 eller 128 ville jo vært mere normalt. (Dlink DIR 655 får IP uten problemer via DHCP, men denne sender jo også forespørslene med TTL=128 - dette er iallefall en plausibel teori jeg vil teste ut som ledd i feilsøking.

Tror ikke din post vedr det å bytte hele Zyxel'en med SLM2008 vil avhjelpe dette problemet, siden Zyxel'en i bridge uansett er transparent og kun fungerer som VLAN splitter/fordeler, men innlegget er uansett svært interessant da Zyxel'en har flere andre kjente problemer, spesielt med høy trafikk. - Eller tror du Zyxel'en kan være årsak til at DHCP aldri kommer frem eller i retur?

Er jo heller ikke noe problem slik jheg forsår dette å sette opp SLM2008'en slik at man får Mediaconverteren inn på port 8, deretter TV-uttak (VLAN 101 untagged) på portene 2-6 og Internett (VLAN 102 untagged) på port 7..... Port 1 beholdes utenfor VLAN for configurasjon (management port)
"Tidsmisbruker"
Slaps's Avatar
Zyxelen har jo bare ethernet porter på 100mbit.

Når en 100/100 linje skal presses gjennom den taler jo alt imot at den er laget for slik trafikk

Det er nok minst 10mbit opp og ned tap bare pga porten. Pluss hardwaren inni er (som sagt)ikke laget for å takle veldig høye hastigheter (som Altibox tilbyr...).


Nei, jeg er glad jeg har en CPL7 i bridge med gigabit SFP

Så slipper jeg kavet med å mekke et switch alternativ selv. Kjekt å vite at det går ann da!
Sitat av Slaps Vis innlegg
Zyxelen har jo bare ethernet porter på 100mbit.

Når en 100/100 linje skal presses gjennom den taler jo alt imot at den er laget for slik trafikk

Det er nok minst 10mbit opp og ned tap bare pga porten. Pluss hardwaren inni er (som sagt)ikke laget for å takle veldig høye hastigheter (som Altibox tilbyr...).


Nei, jeg er glad jeg har en CPL7 i bridge med gigabit SFP

Så slipper jeg kavet med å mekke et switch alternativ selv. Kjekt å vite at det går ann da!
Vis hele sitatet...
Må bare presiere at at zyxel har faktisk 10/100/1000 på WAN port OG LAN port. Det at den ikke klarer mer enn 70-80mbit med 100-200 tilkoblinger(av og til dør den).
Har nettopp fått internett fra altibox og zyxel hjemmesentral. Rekkevidden på denne må være det værste jeg har vært borti så jeg lurer på om noen vet hvordan denne kan forbedres?
"Tidsmisbruker"
Slaps's Avatar
Du kan bytte channel på den mellom 1,6 og 11. Utover det er det lite. Da får du heller kjøpe deg en egen privat en (og sette Zyxelen i bridge).
ontheroad's Avatar
Trådstarter
Det aller "enklest" er bytte kanal som nevent over. Hvis du setter den til 11B/11G og slår av N mode får du ofte bedre range, selve om speed går ned.

Det neste fysisk er bytte ut dem små printer plate antenne inne i box'en med noen sikelig antenner,
da trengs 2 overganger fra Ipex til eks rp-sma det kan kjøpes på http://www.ebay.com/sch/i.html?_saca...s&_stpos&gbr=1
Det er det telenor har gjort på samme router for få bedre range på den.
▼ ... over en måned senere ... ▼
"Why so serious?"
har et problem med at ikke internett vil funke. hverken wifi eller ledning, har prøvd å resette modemet. tv og internett på dekoderen funker. noen som vet hva som kan være feil?

Noen som vet hva som kan være feil?
Først login på hjemme siden til isp din, så login med brukernavn og password du har fått(ikke fått det ring til support).
endre trådløsenetverk's instilinger (bare endre litt på dem så dem lagrer seg på nytt) , vent 5min. ta strømen ut(vent 30sek) stapp strømen inn i gjen, vent så 5min og alt skal funke.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Litt off topic, men var i dag borti sånn altibox alarm system, dem snakker over gsm + wlan.
Klarte og sniffe handshaken(wpa2), men password må være lengre enn 10 tegn.(max 16)
Det er mestsansynlig er det brukt store/små bokstaver/tall siden alarm sentralen ikke har support for spesial tegn virker det som.
(sånn "bruker" manual ligger her http://www.altibox.no/privat/kundese...edninger/alarm )
Andre som har noe info om alarm sentralen full service manual?
Halloen folkens!
Har et spørsmål som så vidt var oppe her på side 1 ang trådløs overføring av tv.
Jeg satte 2 wifi routere på 300mbps i WDS mode uten DHCP mot hverandre hvor den ene i sentralen, og den andre i tv dekoder.

Hele løsningen fungerer utmerket, og jeg får opp et flott stabilt bilde på tv. MEN, jeg får ikke opp tv portalen. Får bare opp meldingen, "TV-Portal ble ikke lastet inn" (Eller noe i den duren). Greier også å kjøre HD kanalene uten forstyrrelser. Hvordan greide jeg det uten portal?? greide å endre til disse ved å først trekke en uber lang CAT6 kabel igjennom alle etasjer i huset slik at portalen kom inn, da endret jeg til HD kanalen, og byttet over til Wifi løsninge. Tv bilde fortsatte etter en rebuffer, og TV portalen forsvant.
Noen som vet om det er noen spesielle innstillinger som må til på wifi enhetene for at portalen skal kunne lastes med inn? Vi vet at trådløst fungere med portalen for de selger jo slike wifi punkter til en stjelende pris av 1200,-

Noen tips??

For de som lurer på hvorfor jeg vil ha det trådløst; Jeg ønsker ikke å bygge inn kabel i veggen da dette er et midlertidig rom og skal bli et barnerom om noen måneder..
Hei,

Har internett fra Lyse gjennom nye zyxel altibox. Grønn firkant viser dagens konfigurasjon (standard). Skal utvide nettwerket som vist på tegningen.


http://dl.dropbox.com/u/13061758/Drawing4.jpg

1. Både AP og switch støtter VLAN som jeg har tenkt å bruke for å sette f. eks gjest-nettverk eller arbeidsnettwerk. Men VLAN må vanligvis trunkes i en router. Er det mulig på zyxel routeren som har kun 1 PC port? eller må jeg sette opp egen router mellom altibox og switch?

2. Har mulighet å trekke kabel til leiligheten, da leieboeren kunne disponere den selv, f.eks sette opp egen trådløs router. Da kunne jeg ha kontroll på hans forbruk gjennom den utgangen på en managed switch som hele nettet hans henger på
Er dette en bra idè? Eller er det bedre å sette to separate SSID på AP og slippe to radiosendere?

3. Hvis leieboeren skal ha egen router, må den være koblet som router eller switch (WAN/LAN) med tanken på at da blir det to routere i samme nettverk.

4. Er det noe som dere ville ha gjort annerledes?
Problemet med kjøre singaler over wlan er at multicast ikke funker så veldig bra( som du selv fant ut, så du må kjører spesial config for at det skal funke.)

Mark_C:
1. Første problem er at som privat kunde kun har tilgang til 1 ip, så du trenger en eller flere router for at det skal funke.
zyxel router enn gang for deg, så spør om du skal kjøre en router, ELLER droppe zyxel og kjøre den i brigth mode
Hvis du kjører den "brigth" så trenger du en router som skiller din trafikk fra han som leier.

Beste løsning er da kjøre pc router(pfsens/m0nowall/osv.., da kan du sette flere soner, og velge om du skal ha trafikk eller ikke mellom , og hastighet forsjlige ting skal ha(qos).
Eller bare kjøpe ferdig box som den her : http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=456039 den koster litt men har 2 lan zoner( har og 2 wan hvis trengs)

2. Beste er kable , så han verfall har en "safe" kontakt som funker helle tiden, da slipper du masse noob tlf om at ting ikke funker. kjøre 2 baser er ikke noe problem bare du setter dem på forsjelige kanaler.

3. Hvis du lager egen "sone"(subnet) og router det rett ut på inet så trenger han ikke egen router(men hvis han vil så vil det funke helt fint)

4. se svar 1,2,3
Jeg har denne switchen fra dlink http://www.dlink.co.in/products/?pid=136
Er det mulig å koble fiberkabelen direkte i den istedenfor å gå via fiberconverter?

Bruker switchen rett i fiberconverter med cat6 idag for å kunne tildele vlan102 videre utenom zyxcel boks altibox
Sitat av yrizan Vis innlegg
Jeg har denne switchen fra dlink http://www.dlink.co.in/products/?pid=136
Er det mulig å koble fiberkabelen direkte i den istedenfor å gå via fiberconverter?

Bruker switchen rett i fiberconverter med cat6 idag for å kunne tildele vlan102 videre utenom zyxcel boks altibox
Vis hele sitatet...
Jepp, det skal funke helt fint.
*husk slå på "jumbo frames"
*porten som går mot fiber box'en sett vlan 102 tagg.
*port som går mot din router/firewall, sett vlan 102 untagg.
*vent ca 3-5min etter du har satt det før du får dhcp, første gangen.
*kjøp rett SFP , husk forsjell på 100mbit og 1000gbi.
Hei!

For å forbedre rekkevidden til et trådløst nett, har jeg selv hatt god nytte av dette gratis tipset: http://www.freeantennas.com/projects/template/.

Hei!

En del begreper i denne tråden går litt over hodet på meg. Men som ny eier av en altibox og utleier av 4 hybler, har jeg behov for noen tips.

Tanken er selvfølgelig å slippe med kun 1 abonnement for hele huset og heller øke hastigheten på dette, siden det er mye billigere enn å ha 2 abonnement.

Jeg ønsker meg i prinsippet et oppsett hvor jeg kan fordele en andel av hastigheten for både tv og internett mellom oss og hybeldelen. Og helst slik at det går maks 2 cat6-ledninger til hybeldelen, 1 for tv og 1 for internett, og så har en svitsj (eller ruter, vet ikke helt forskjellen, må jeg bare innrømme) for hver av disse (eller en som takler alt). Jeg har kabler fra hybelsentralen til alle rommene (2, en for tv og en for internett), men vil selvsagt ha en wifi for dem også.

I vårt eget hus er det rom i flere etasjer hvor det kan være aktuelt å ha tv, men det er ikke noe problem å begrense det til f.eks. maks 2 samtidige sendinger. Har lurt på å ha hdmi over cat6 fra kjelleren til alle tv-ene og så ha 2 tv-bokser i kjelleren. Det finnes infrarødsignal-overføringsdingser slik at fjernbetjeningen kan funke fra andre rom. Og jeg antar det finnes hdmi-"svitsjer" også. Er det noen ulemper med en slik tanke? Det koster jo flesk å skulle ha en tv-boks til hver tv...

Tips til oppsett mottaes med takk! Og da tenker jeg hardware, hvordan jeg så skal sette det opp softwaremessig kommer senere :-)

Noen konkrete spørsmål:

- kan jeg i det hele tatt svitsje/route signalet fra 1 tv-utgang på zyxel-en fra altibox til flere tv-bokser?
- hvor mange tv-bokser kan man koble på? Avhenger det av hastigheten man har eller hjelper ikke høyere hastighet?

Takk for hjelpen!

Og der fant jeg plutselig Altibox-appen, slik at jeg har en gratis løsning på hvordan jeg evt kan fjernstyre flere tv-bokser fra hvor som helst! Men det var i grunnen det minste problemet i oppsettet, håper fortsatt noen kan tipse meg om hvordan jeg skal sette opp ting, hybelboerne vil gjerne ha internettet oppe snart!
http://www.freeantennas.com/projects/template/ <- funker IKKE, da zyxel box'en KUN har interne antenner. (ja du kan kjøpe overgang så dem kommer på utsiden fra eks ebay

Når det gjelder tv må du ha en "decoder" aka ip decoder til vær av tv'ene.
Eneste måte og ungår det på er en bruke decoder, andre som skal se bruker media senter med : http://chill.altibox.no/

best er bare:
Hvis du kjøper tv+tlf+inet så får du 60/60mbit(1038kr mnd), koster 59kr mnd for exstra decoder.
Jeg har en CPL7 som jeg ikke bruker, er denne verdt noe?
Vil jeg få solgt den om jeg legger den ut på finn?
"ny pris" cpl7 for den er ca 1100-1500kr(spørs om du regner med uten moms/frakt) fra fabrikken.
Ser andre typer går fra 300-500kr på finn.no
Kansje prøve meg på 700,- pluss frakt da. Fikk kun brukt den en måned før huseier skulle selge huset:-/
Hei,

Jeg har også fått kastet ut hjemmesentralen og erstattet denne med min egen managed cisco switch.. kjører for tiden en asus rt-n66u som router etter switchen.

Har ikke hatt altibox i mange dager, men er det bare jeg eller er upload veldig ustabil? Altibox speedtest og tp-test gir meg full speed men grafen på upload er på langt nær så rett som download.. opp og ned som en yo-yo + jeg må opp i 8-10 tråder/segment for å få någenlunde normal fart hvis jeg f.eks henter noe fra serveren hjemme til linja på jobb.. peeringa på jobb og hjemme med altibox er ca straka vegen til nix så skulle ikke tro det var ett stort problem.. har testet speed fra altibox -> canal digital også.. omtrent samma "choppy" upload.. noen som har noe tips? Kanskje noe jeg bare må leve med?
Sitat av TylerDurden Vis innlegg
Kansje prøve meg på 700,- pluss frakt da. Fikk kun brukt den en måned før huseier skulle selge huset:-/
Vis hele sitatet...
Du har vel ikke noen bilde av innsiden av box'en?
▼ ... noen uker senere ... ▼
Sitat av Deathglider Vis innlegg
Hei,

Jeg har også fått kastet ut hjemmesentralen og erstattet denne med min egen managed cisco switch.. kjører for tiden en asus rt-n66u som router etter switchen.

Har ikke hatt altibox i mange dager, men er det bare jeg eller er upload veldig ustabil? Altibox speedtest og tp-test gir meg full speed men grafen på upload er på langt nær så rett som download.. opp og ned som en yo-yo + jeg må opp i 8-10 tråder/segment for å få någenlunde normal fart hvis jeg f.eks henter noe fra serveren hjemme til linja på jobb.. peeringa på jobb og hjemme med altibox er ca straka vegen til nix så skulle ikke tro det var ett stort problem.. har testet speed fra altibox -> canal digital også.. omtrent samma "choppy" upload.. noen som har noe tips? Kanskje noe jeg bare må leve med?
Vis hele sitatet...
Opplever akkurat det samme, og har opplevd det siden jeg fikk linjen. Har byttet hjemmesentral og har nå satt den i bridge mode. Bruker en Asus RT-N56u som router, og denne fungerte utmerket der jeg bodde før. Hadde altibox der også, og bridge mode på en gammel svart Telsey hjemmesentral.

Uploadspeed er ekstremt ustabil. Mistenker at det kan være media converter som kan gjøre dette. Noen som har noen tips, eller har opplevd lignende.

Har også en (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=607016)
Netgear 24 x Gigabit Smart Managed koblet til, kan denne gjøre noe med det jeg opplever?
Sitat av creepybastard Vis innlegg
Opplever akkurat det samme, og har opplevd det siden jeg fikk linjen. Har byttet hjemmesentral og har nå satt den i bridge mode. Bruker en Asus RT-N56u som router, og denne fungerte utmerket der jeg bodde før. Hadde altibox der også, og bridge mode på en gammel svart Telsey hjemmesentral.

Uploadspeed er ekstremt ustabil. Mistenker at det kan være media converter som kan gjøre dette. Noen som har noen tips, eller har opplevd lignende.

Har også en (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=607016)
Netgear 24 x Gigabit Smart Managed koblet til, kan denne gjøre noe med det jeg opplever?
Vis hele sitatet...
Har du funnet en løsning? Kommet frem til at det må enten være media converteren eller utstyret i andre enden/måten de begrenser hastigheten på. Holder på å skrive en mail til min lokale leverandør as we speak, men forventer ikke stort annet enn "har du prøvd å starte på nytt?" i retur.

Noen andre som har tips? Evt. en media converter som ikke koster all verden som jeg kan teste for å utelukke den? Har forståelse for at peering og last forskjellige tider på døgnet påvirker men makser download nesten konstant mot de fleste steder. Har testet upload mot 2 100mbit linjer på jobb, 1gbit koblet mot nix og 1gbit i nederland, fryktelig ustabilt samma hvilken protokoll jeg bruker.
Hei, jeg har nå fått fibernett fra NTE, og rutern er en Zyxel fra Altibox. Ikke bare kan man ikke koble seg til ruteren via default gateway, men den har bare 1 ethernet-port! Derfor har jeg nå satt opp en DLink DIR-655 (mener det var 655. 6xx hvertfall, hvit og 3 antenner). Den er konfigurert som en AP, og den funker, men nå klarer jeg ikke å komme på config-sidene til den! Noen som kan hjelpe meg?

Kanskje dette kan hjelpe:
Original IP: 192.168.0.1
IP jeg satte i route settings på den: 192.168.10.50
IP satt som default gateway: 192.168.10.1 (IPen til Zyxel-routern)
DHCP-range på Zyxel: 192.168.10.100-199

Da jeg satte .50 på AP'en, kom jeg ikke på at det er utenfor DHCP-rangen til Zyxeln, men den funker uansett. Problemet mitt er å finne den nye IP'en til DLink AP'en min! Windows' nettverkskart sier den gamle IP'en, men den funker ikke. På Zyxel klarte jeg ikke å finne IP'en til tilkoblede enheter heller, via nettsidene til altibox.

TL;DR Hjelp meg å finne IP'en til Access Pointen, please.
Sitat av L33tenGutt Vis innlegg
Hei, jeg har nå fått fibernett fra NTE, og rutern er en Zyxel fra Altibox. Ikke bare kan man ikke koble seg til ruteren via default gateway, men den har bare 1 ethernet-port! Derfor har jeg nå satt opp en DLink DIR-655 (mener det var 655. 6xx hvertfall, hvit og 3 antenner). Den er konfigurert som en AP, og den funker, men nå klarer jeg ikke å komme på config-sidene til den! Noen som kan hjelpe meg?

Kanskje dette kan hjelpe:
Original IP: 192.168.0.1
IP jeg satte i route settings på den: 192.168.10.50
IP satt som default gateway: 192.168.10.1 (IPen til Zyxel-routern)
DHCP-range på Zyxel: 192.168.10.100-199

Da jeg satte .50 på AP'en, kom jeg ikke på at det er utenfor DHCP-rangen til Zyxeln, men den funker uansett. Problemet mitt er å finne den nye IP'en til DLink AP'en min! Windows' nettverkskart sier den gamle IP'en, men den funker ikke. På Zyxel klarte jeg ikke å finne IP'en til tilkoblede enheter heller, via nettsidene til altibox.

TL;DR Hjelp meg å finne IP'en til Access Pointen, please.
Vis hele sitatet...

Først av alt det er ikke noe "lett" måte og komme seg inn på zyxel'en.
Hvis du skal endre på noe må det gjøres via loge inn på altibox'e hjemme side. så endre alt der.
sist jeg sjekka så er det meste sperret fra lan siden så du får ikke lett tilgang til zyxelen selv om du har password.

Når du setter opp d-linken og du slår av dhcp, husk og skrive inn gatewaye på lan isteden for 0.0.0.0 som er default.
Sitat av ontheroad Vis innlegg
Når du setter opp d-linken og du slår av dhcp, husk og skrive inn gatewaye på lan isteden for 0.0.0.0 som er default.
Vis hele sitatet...
Ja, Zyxeln sin IP er satt som gateway. Men jeg kommer ikke inn på Dlinken lengre, det er det som er problemet mitt! Finner ikke login-siden til Dlinken, etter den skiftet IP. Er det en måte å finne den IPen?
bruker du wan kontakten på dlinken din? I såfall vil jeg tippe du har dobbel nat der du prøver deg med 192.168.10.x på begge sider på dlink boksen. (Både på wan interface og lan interface) det vil fungere dårlig
Litt of-topic, men på et lokalt lan så ble det bruk noe slikt:
http://www.datapartys.no/Warpzone25/crewbilderwz25/i-qHms8zj/0/X3/20121005_190400-X3.jpg
Fikk installert Altibox/Lyse denne uka.
Mediaconverter`en heter HET-3012SPF-DR og ble instalert med multimode (to fiber) 100mbps SPF. Samme Zyxel hjemmesentral.
Går utifta at de må buytte SPF modull om jeg vill øke internet hastigheten min nermere 100 mbps.
Allied telesis.(normalt er model nr på dem RG-6xx eller RG-3xx er brukt på alle bedrift's kunder, hvis dem har ip tlf er det lagt til en telesey box.
Den box'en har consolport comport (IKKE ttl) det mini din8 pinn(porten ved siden av power pluggen). pinout finner du på nette.

Den cisco box'en har normalt rj45 til comport, den lyse blå kablen. skal du inn på den boot box'en i recovery mode. så copyer config fila til random name. slett config fila, så reboot, login med cisco cisco, så bruk tftp til og kopier ut config fila. så legg tilbake config fila som du henta ut. åpne config fila i notepad les ut kryptert password. gå på inet finn cisco password revocery tool til hash'en du har funnet.



Sitat av obi_one Vis innlegg
Fikk installert Altibox/Lyse denne uka.
Mediaconverter`en heter HET-3012SPF-DR og ble instalert med multimode (to fiber) 100mbps SPF. Samme Zyxel hjemmesentral.
Går utifta at de må buytte SPF modull om jeg vill øke internet hastigheten min nermere 100 mbps.
Vis hele sitatet...
Det er helt rett. 100mbit sfp er mye billigre.
Sitat av wtf1337 Vis innlegg
Litt of-topic, men på et lokalt lan så ble det bruk noe slikt:
http://www.datapartys.no/Warpzone25/crewbilderwz25/i-qHms8zj/0/X3/20121005_190400-X3.jpg
Vis hele sitatet...


warpzone ble levert som en bedriftsleveranse, kjører ikke samme type hjemmesentral som privatpersoner får.
Sitat av Trrunde Vis innlegg
warpzone ble levert som en bedriftsleveranse, kjører ikke samme type hjemmesentral som privatpersoner får.
Vis hele sitatet...
Sefølgelig, tenkte det var informatift med bildet.
Sitat av Trrunde Vis innlegg
bruker du wan kontakten på dlinken din? I såfall vil jeg tippe du har dobbel nat der du prøver deg med 192.168.10.x på begge sider på dlink boksen. (Både på wan interface og lan interface) det vil fungere dårlig
Vis hele sitatet...
Nei, det går en ethernetkabel fra Zyxel til ethernet-port 1 på Dlinken. WAN-porten står tom. Det er som om Dlinken rett og slett har blitt usynlig og forsvunnet
Sitat av L33tenGutt Vis innlegg
Nei, det går en ethernetkabel fra Zyxel til ethernet-port 1 på Dlinken. WAN-porten står tom. Det er som om Dlinken rett og slett har blitt usynlig og forsvunnet
Vis hele sitatet...
Jeg prøvde og skrive det før, men du skjønte det nok ikke.
GRUNNEN til at den ikke blir synelig er du ikke har skrevet inn gateway på dlinken.
på LAN siden. men du skal nå den ved og gå på http://192.168.10.50 (hvis du har satt opp netmask til 255.255.255.0 og ip på dlink på lan siden til 192.168.10.50.
Sitat av ontheroad Vis innlegg
Jeg prøvde og skrive det før, men du skjønte det nok ikke.
GRUNNEN til at den ikke blir synelig er du ikke har skrevet inn gateway på dlinken.
på LAN siden. men du skal nå den ved og gå på http://192.168.10.50 (hvis du har satt opp netmask til 255.255.255.0 og ip på dlink på lan siden til 192.168.10.50.
Vis hele sitatet...
tihi, jeg fant feilen :P Min maskin stod på ip 192.168.10.x fra DHCP-serveren til Zyxel-routern, mens D-Linken fortsatt var på 192.168.0.1. Problemet var at jeg ikke klarte å kontakte den fordi jeg var i .10.x, og ikke .0.x, om det gir mening Måtte manuelt sette IPen på maskina til 192.168.0.x, og da fikk jeg kontakt med D-Linken
Sitat av Deathglider Vis innlegg
Har du funnet en løsning? Kommet frem til at det må enten være media converteren eller utstyret i andre enden/måten de begrenser hastigheten på. Holder på å skrive en mail til min lokale leverandør as we speak, men forventer ikke stort annet enn "har du prøvd å starte på nytt?" i retur.

Noen andre som har tips? Evt. en media converter som ikke koster all verden som jeg kan teste for å utelukke den? Har forståelse for at peering og last forskjellige tider på døgnet påvirker men makser download nesten konstant mot de fleste steder. Har testet upload mot 2 100mbit linjer på jobb, 1gbit koblet mot nix og 1gbit i nederland, fryktelig ustabilt samma hvilken protokoll jeg bruker.
Vis hele sitatet...
Har testet på samme måte som deg, mer eller mindre. Og med samme resultat. Ringte BKK i dag, forklarte problemet, og jeg ble veldig overasket da de sa at vi sender en montør som kan se på det. Trengte ikke noen rapport gjennom tptest eller noe. Så nå venter jeg på at montør skal ta kontakt for å avtale tid. Håper at det løser seg nå.
Sitat av creepybastard Vis innlegg
Har testet på samme måte som deg, mer eller mindre. Og med samme resultat. Ringte BKK i dag, forklarte problemet, og jeg ble veldig overasket da de sa at vi sender en montør som kan se på det. Trengte ikke noen rapport gjennom tptest eller noe. Så nå venter jeg på at montør skal ta kontakt for å avtale tid. Håper at det løser seg nå.
Vis hele sitatet...
Venter spent på rapport! Har ikke hatt tid til å teste mye siden sist, men får besøk i helgen av en som har med seg en tilsvarende mediaconverter, type svindyr, så får vi teste litt
Sitat av Deathglider Vis innlegg
Venter spent på rapport! Har ikke hatt tid til å teste mye siden sist, men får besøk i helgen av en som har med seg en tilsvarende mediaconverter, type svindyr, så får vi teste litt
Vis hele sitatet...
Får håpe du får det til. Er litt redd for en ting. Og det er at montør hos meg måtte melde inn mac adresse på både media converter og hjemmesentral da han la opp min link. Så aktiverte de produktet hos lyse. Men kan godt være jeg husker feil. Håper at du får lokalisert feilen..
"Title of titles"
bamsegutt's Avatar
Sitat av TylerDurden Vis innlegg
Jeg har en CPL7 som jeg ikke bruker, er denne verdt noe?
Vil jeg få solgt den om jeg legger den ut på finn?
Vis hele sitatet...
Som du har fått utlevert av Altibox? Gebyr på 2500kr + montøroppdrag om kunde har kastet/mistet HS og koblet den ned... Ser flere har "kastet" hjemmesentralene sine, det kan bli en dyr affere.
Har tenkt å åpne noen porter, men er litt usikker hva jeg skal skrive på "Intern ip". Hvor finner jeg min interne ip? Og er det mulig å åpne alle porter samtidig slik at jeg slipper å måtte styre med dette i fremtiden om jeg ønsker å åpne noen porter til?
Sitat av GiN Vis innlegg
Har tenkt å åpne noen porter, men er litt usikker hva jeg skal skrive på "Intern ip". Hvor finner jeg min interne ip? Og er det mulig å åpne alle porter samtidig slik at jeg slipper å måtte styre med dette i fremtiden om jeg ønsker å åpne noen porter til?
Vis hele sitatet...
Du finner din interne ip ved å trykke start -> kjørt -> cmd -> ipconfig
begynner vanligvis på 192.168.10.x
eventuellt 192.168.1.x dersom du har Altibox fra Tafjord mimer.



dersom du vil åpne alle portene så bruker du DMZ
▼ ... over en uke senere ... ▼
Sitat av Trrunde Vis innlegg
Du finner din interne ip ved å trykke start -> kjørt -> cmd -> ipconfig
begynner vanligvis på 192.168.10.x
eventuellt 192.168.1.x dersom du har Altibox fra Tafjord mimer.



dersom du vil åpne alle portene så bruker du DMZ
Vis hele sitatet...
Og da er intern ip "IPv4-adresse" eller standard gateaway?
Takker for info om vlan tags, hjemmesentral er successfully fjernet fra nettverket.

Kjører en Asus RT-N16 med custom firmware tomato-K26-1.28.7500.4MIPSR2Toastman-RT-VLAN-VPN rett i fiberboksen, la bare til 102 som WAN VID og der var det nett. Har ikke TV fra altibox men antar det ville vært så lett som å sette opp ett nytt VLAN med VID 101 og bruke en spesifik fysisk port til det.


For andre som ønsker å kjøre samme oppsett kan man finne info under:
Generell modding av RT-N16: http://tomatousb.org/tut:installing-on-asus-rt-n16
Toastman Tomato m/VLAN: http://toastmanfirmware.yolasite.com/
Direkte link til firmware: http://ge.tt/53cXWzS/v/0?c
Hei.
Har en PC som egen router koblet på fiberkonverteren. Har 60 / 60 mbit
Ha kjørt flere linjetester, og får alltid 62mbit på nedlast, men bare ca. 13 på opplast.
Har prøvd direkte med kabel på HS også, og der er det full pupp begge veier.
Hva slags innstillinger kan det være snakk om å endre på?, siden det ser ut som den blir stoppet på rundt 13 mbit
Dette er da en XP maskin med WinRoute....
"Title of titles"
bamsegutt's Avatar
Sitat av GizMoRonimo Vis innlegg
Hei.
Har en PC som egen router koblet på fiberkonverteren. Har 60 / 60 mbit
Ha kjørt flere linjetester, og får alltid 62mbit på nedlast, men bare ca. 13 på opplast.
Har prøvd direkte med kabel på HS også, og der er det full pupp begge veier.
Hva slags innstillinger kan det være snakk om å endre på?, siden det ser ut som den blir stoppet på rundt 13 mbit
Dette er da en XP maskin med WinRoute....
Vis hele sitatet...
Du har en router koblet på HS? Isåfall ringer du din leverandør for å skru på bridge mode, burde hjelpe
Sitat av bamsegutt Vis innlegg
Du har en router koblet på HS? Isåfall ringer du din leverandør for å skru på bridge mode, burde hjelpe
Vis hele sitatet...
Nei....har en router koblet på konverter....HS ligger i en krok og støver...
Men testet med HS istedenfor PCrouter og da fikk jeg 60/60.
Med PCrouter fikk jeg 60/20....
Nettverkskortet er et dual PRO1000/MT
Har sett litt på innstillinger (Jumbo frames og sånn)
Lurer på om send/recieve buffere kan gjøre susen...får vel leke i kveld...
Og jeg vet jo at det ikke er no vits i å ringe kundeservice...
"Title of titles"
bamsegutt's Avatar
Sitat av GizMoRonimo Vis innlegg
Nei....har en router koblet på konverter....HS ligger i en krok og støver...
Men testet med HS istedenfor PCrouter og da fikk jeg 60/60.
Med PCrouter fikk jeg 60/20....
Nettverkskortet er et dual PRO1000/MT
Har sett litt på innstillinger (Jumbo frames og sånn)
Lurer på om send/recieve buffere kan gjøre susen...får vel leke i kveld...
Og jeg vet jo at det ikke er no vits i å ringe kundeservice...
Vis hele sitatet...
Jobber faktisk for kundeservice :P Hvordan klarer du å få internett rett fra converter? Her sendes jo både tv/internett/telefoni gjennom samme kabelen, så forstår ikke helt hvordan det går. Kjipt at vi i kundeservice ikke lærer mer enn absolutt nødvendig. :/
Sitat av bamsegutt Vis innlegg
Jobber faktisk for kundeservice :P Hvordan klarer du å få internett rett fra converter? Her sendes jo både tv/internett/telefoni gjennom samme kabelen, så forstår ikke helt hvordan det går. Kjipt at vi i kundeservice ikke lærer mer enn absolutt nødvendig. :/
Vis hele sitatet...
Ja...jeg synes det er dumt dere ikke lærer mere....
Sett vLAN 102 på kortet...dhcp klient...sett inn kabel i konverter...HEY PRESTO!
Forutenom mitt lille problem med tap av opplastningshastighet...
Jeg har heller ikke telefon eller TV fra AiB, så det er ikke noe problem..
Men jeg har en L2 managed switch med tilhørende GBIC som jeg skal teste uten konverter i kveld....Kanskje jeg da får riktig fart...
Og med en switch skal man vel kunne sette opp de andre vLANene man trenger for tlf og TV....
Bra du er interessert, Bamsegutt....sånt blir det god hjelp i....
Moderer