Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  0 303
Hei! Klarte å resette UEFI/bios innstilligene mine for en stund siden ved et uhell. Hadde tidligere overclocket cpu til 4.3ghz med ukjent voltage. Er ganske sikker på at den var under 1.3v.

Måtte da starte på nytt da jeg ikke hadde noe backup av innstilligene.
Begynte først med å sette multiplier til 4.3ghz og 1.3v vcore volt. Maskinen fryste da etter 15 sekunder i aida64 stress tester.

Poenget er at jeg ikke klarer å bikke 4ghz med 1.3v, noe jeg mener ikke burde være et problem. Kan noen med litt mer erfaring fortelle meg om det er noen innstilliger jeg har glemt å endre på? Er det trygt å gå over 1.3volt? Tenker å beholde cpu-en i 1-2år til.

Oppsett:
Gigabyte GA-Z87X-OC (oppdatert til nyeste bios)
I5 4670k
24GB kingston hyperx 1866mhz (Får ikke slått på xmp profile, men kjører på 1866). 2stk 4GB og 2stk 8GB.
Corair rm 650w PSU
Corsair h50 120mm vannkjøling.

Her er test loggen min.
Stock 3.4 med tutbo til 3.8 ghz 1.110v (ok)
Volt 1.3 (ok)
Turbo av (ok)
Av med c-states (strøm sparing) (ok)
Satt buss clock til 100mhz (ok)
3.6 ghz (ok)
3.8 (ok)
4.0 (feilet)
3.8 (ok)
OC K enabled (ok)
3.9 (ok)
4.0 med 1.3v (feilet) 75c max
4.0 med 1.310v (feilet) 76c max
3.9 1.3v (ok)

http://i.imgur.com/EnAn5tH.jpg


http://i.imgur.com/fdnZovY.jpg

http://i.imgur.com/1aiiHmu.png
Moderer