Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  6 827
Husker åttitallet
MeTheWall's Avatar
Crew
Jeg har en Huawei mate 10 pro som etter siste oppdatering sliter med wifi.
Etter at jeg har slått av og på wifi i løpet av dagen eller vært utenfor rekkevidden til hjemmenettverket mitt en liten stund, må jeg ofte restarte telefonen for at jeg skal få koblet til wifi.
Når det fungerer, fungerer det stort sett smertefritt og jeg får full hastighet på speedtest, men stadig vekk sliter jeg med at jeg ikke kommer på nett, selv om telefonen viser at jeg er tilkoblet wifi.
Jeg forsøker da å skru av og på wifi, bare for å ende opp med at telefonen ikke klarer å koble til wifi og jeg restarter telefonen.

Etter restart går telefonen rett på wifi uten problemer, men tar sjelden så mange timer før problemet er tilbake.
Jeg opplever også at telefonen starter på nytt selv relativt ofte, noen ganger flere ganger om dagen.
Sistnevnte problem har kommet og gått med oppdateringer, men problemet med wifi har oppstått ganske nylig.

Noen andre som har samme problem, eller enda bedre funnet en løsning på problemet?

Alternativt om noen kan anbefale en telefon med ca samme specs.
Det viktigste for meg er godt kamera og batteri, har sett litt på ASUS ZENFONE 5Z 256GB, noen som har denne?
Jeg ser du nevner hjemmenettverk ditt, oppstår samme problem på andre nettverk også?
Husker åttitallet
MeTheWall's Avatar
Trådstarter Crew
Sitat av Rosander Vis innlegg
Jeg ser du nevner hjemmenettverk ditt, oppstår samme problem på andre nettverk også?
Vis hele sitatet...
Det vet jeg ikke, bruker stort sett bare wifi hjemme, men har x-antall andre enheter som kobler til uten problemer, så tviler på at det er nettverket som er problemet.
Er bare et par dager siden strømmen gikk og routeren startet på nytt, uten at det har gjort noen forskjell.
Hadde noe problemer med nettet på TV'n, men da opprettet jeg et gjestenettverk som jeg kun bruker til TV'n og eventuelle gjester.

Jeg har også forsøkt å legge inn nettverks-passordet på nytt i telefonen, endret ingen ting.

Problemet oppsto som sagt etter siste oppdatering, så mistenker at det har noe med det å gjøre.
Jeg har googlet og sett at det er flere som har samme eller lignende problem, men har ikke funnet en løsning på problemet.
Har du prøvd gjestenettverket på telefonen?

Du har jo allerede problemer med TVen.

En soft reset på telefonen kan også være en løsning.
https://www.hardreset.info/devices/h...pro/softreset/
Nøyaktig samme problemet med min Xperia XZ Premium etter oppdatering til Android 9.0.. Har ikke giddet resette til fabrikk helt enda da datakvota holder til bakgrunnsdata og det å restarte ikke enda har blitt irriterende nok til å sette opp mobilen slik jeg vil ha den etter en resett..
Husker åttitallet
MeTheWall's Avatar
Trådstarter Crew
Sitat av Rosander Vis innlegg
Har du prøvd gjestenettverket på telefonen?

Du har jo allerede problemer med TVen.

En soft reset på telefonen kan også være en løsning.
https://www.hardreset.info/devices/h...pro/softreset/
Vis hele sitatet...
Nei, har ikke testet å logge på gjeste nettverket når wifi henger seg, men har tenkt til å teste det senere i dag, da jeg regner med at wifi henger seg i løpet av dagen.
Akkurat hva som gjorde at TV'n hadde problemer vet jeg ikke, men det har vært et problem siden dag 1 (over ett år), telefonen har jeg hatt i ca ett år uten problemer med wifi, frem til siste oppdatering, derfor tror jeg heller problemet ligger i telefonen og ikke nettverket.
Og som sagt er det andre som opplever samme problem, her er en reddit-tråd der folk opplever mye av det same som jeg gjør, litt gammel, men det får meg til å tenke at det ikke er et nytt problem, jeg har bare vært heldig som ikke har fått det før.

Greide akkurat og fremprovosere at wifi hang seg ved å skru det av, for så å skru det på igjen med en gang.
Får heller ikke koblet til gjestenettverket, så igjen, jeg er rimelig sikker på at problemet ligger i telefonen.
Når jeg så trykket på "glem" i gjestenettverket etter feilet tilkobling (tidsavbrudd), gikk telefonen tilbake til opprinnelig nettverk, men klarte da å koble til, men å drive å veksle mellom nett er nesten like tungvint som å starte telefonen på nytt.

Tok nettopp en soft reset, men er for tidlig å si om det har noen effekt, problemet oppstår først når telefonen har vært i "dvale" en stund.

Sitat av bashfoo Vis innlegg
Nøyaktig samme problemet med min Xperia XZ Premium etter oppdatering til Android 9.0.. Har ikke giddet resette til fabrikk helt enda da datakvota holder til bakgrunnsdata og det å restarte ikke enda har blitt irriterende nok til å sette opp mobilen slik jeg vil ha den etter en resett..
Vis hele sitatet...
Min kjører på 8.0.0

Kan se ut til at det å slå av telefonen, for så å slå den på igjen har gjort en forskjell.
Men hva er egentlig forskjellen på å slå av og på telefonen kontra å bare starte på nytt?
Ut fra hva jeg har klart å lese meg til vil det å slå av og på telefonen slette alt som ligger i RAM, mens å starte telefonen på nytt ikke sletter det som ligger i RAM, stemmer det eller er det flere forskjeller?
Sist endret av MeTheWall; 5. januar 2019 kl. 16:28. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Husker åttitallet
MeTheWall's Avatar
Trådstarter Crew
Da var problemet tilbake igjen, men denne gangen skjedde det etter at wifi hadde vært avskrudd i noen timer.
Og denne gangen oppdaget jeg noe jeg ikke har sett tidligere, når jeg gikk inn på wifi i innstillinger sto det et utropstegn ved siden av wfi symbolet.
Telefonen oppdager alle tilgjengelige nettverk, men jeg får ikke koblet til før jeg starter telefonen på nytt.