Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  28 4036
Hei!


Har kjøpt et 3060Ti til en Asus ROG maskin som hadde Asus GTX1650.

Det er ikke 8-pin PCI-e så jeg fikset adapter 2xMolex til PCI-e.

Men skjermen er svart og virker som noe stopper maskinen i å gå videre. Backlight på tastaturet går svart med en gang og maskinen står fast et sted jeg ikke kan se.

https://www.prisjakt.no/product.php?...045#properties

Det er den maskinen. Noen som vet hva som skjer?
Det nye kortet bruker over dobbelt med strøm og med 500w strømforsyning tipper jeg at du faktisk ikke nok strøm..
Prøv å koble ut ting som ikke er absolutt nødvendig og kanskje den fyrer
Er nok som gekko4u sier, for lite strøm. Prøv å sjekk alle delene og sjekk hvor mye strøm de bruker og vis det er for lite strøm så må du oppgradere til en større en. Jeg har en 1660 og ryzen 7 gen 3 med 650watt forsyning
Jeg mener å lese 400w skulle være nok til det kortet. Godt mulig jeg har sett på feil utgave av maskinen min.. Men ellers var all spec riktig som min.

Orker ikke skru opp igjen nå å bytte kort igjen da jeg skrudde alt på plass, så tar det i morgen.

Har ingenting å fjerne. Er bare en minnebrikke og.

Det jeg synes er rart er at på en så ny maskin med PSU uten PCI-e..

Jo er 500w og leveres jo opp til RTX 2000 Kort. Bare få dager til det blir for sent å sende på angreretten.
Sist endret av Naturgrønn; 9. juni 2022 kl. 00:57. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Det kan du veldig lett feilsøke selv, https://www.overclockersclub.com/gui...x_psu_startup/


Putt kun inn skjermkortet så ser du om det fyrer da
Jeg kjørte 3060ti med 450W bronze i et år, aldri noe trøbbel så med mindre 500Wen er helt ræl bør det gå greit.
Nok strøm, deler bruker ikke så mye som man tror.

OT; Helt normalt når man bytter skjermkort at pcen restarter seg selv/starter og stopper ett par ganger mens skjermen er svart før bildet faktisk kommer.
Skjedde akkurat det samme når jeg byttet til 1080 og når jeg byttet fra det igjen til 3060 pegasus.
NVIDIA selv sier PCen bør ha 600W PSU og det mangler ikke på rapporter fra real world hvor 600W ikke har vært nok og at NVIDIA har vært for konservative med sine minimumsambefalinger på nettopp det kortet..
Sitat av bashfoo Vis innlegg
NVIDIA selv sier PCen bør ha 600W PSU og det mangler ikke på rapporter fra real world hvor 600W ikke har vært nok og at NVIDIA har vært for konservative med sine minimumsambefalinger på nettopp det kortet..
Vis hele sitatet...
RTX 3060 Ti GPU peak consumtion 200 watts........



Ser dette blir en god del, men kommer vel helt an på hvilke deler man bruker.
Er nok store forskjeller fra dagens skjermkort og andre deler til de som var for 5 år siden, 10 år siden osv
Sist endret av JatterMed; 9. juni 2022 kl. 09:00.
Har du prøv å resete CMOS? I gamle dager(4 år siden) var det et relativt vanlig problem med ny gpu i gammel pc.
Koblet tilbake...

Fant ut jeg kortsluttet (nesten) hele driden. Omfanget er ikke helt forstått enda..

Kortsluttet til og med ruteren. WiFi virker, men ikke kablet. Hva er det for noe, og hvordan er det mulig?

Nei kablet fungerer tror jeg men lysene bak på router er gått. Men lysene ved kontaktene på PC lyser, så er hvertfall en viss spenning. Har ikke prøvd skikkelig.


Bruker angreretten og håper selve kortet fortsatt er i live. de mente det som ble sagt, for liten PSU. Selv om det er anbefalt minst 400w.(når jeg snakket med de sjekket de det jeg sa om 400w) Jeg har en 500w 80 plus gold som jeg ikke vet hva betyr annet enn at den er effektiv.

Faen og da...

Skjønner ingenting. Regner med selve kortet kortslutter før kontakten ryker?

Kobler tilbake (som jeg gjorde før) og noe har tydeligvis skjedd da PCn oppfører seg likt.

Ingen bilde og maskinen lever ikke annet enn at den er på. Adapteret er tatt helt av igjen. Ikke at det skulle ha noe å si heller men...
Sist endret av Naturgrønn; 10. juni 2022 kl. 04:28. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Uvaksinert 👍
Er dette en maskin med integrert skjermkort? Kan hende det må slås av i bios før du setter inn det nye.
Har byttet over fra ett kort til ett nytt ved hjelp av adapter til PCI-e. Byttet tilbake som jeg har gjort den gang jeg ikke hadde adapter... Og maskinen er kadonk
Trigonoceps occipita
vidarlo's Avatar
Donor
Det du beskriver er ikkje mulig, så det er ting du ikkje forstår her. Få tak i nokon som kan litt om maskinvare som kan sjå på problemet sammen med deg.
Vær så snill vidarlo. Gje deg.



Men noe har skjedd etter å koblet til to kontakter til en. For så å koble til maskin og ta det utav og så inn igjen på akkurat samme måte som før... Men etter bruk av adapteret så virker ikke maskinen med det gamle skjermkortet.

Derav konklusjonen at noe er kortsluttet.

Hadde jeg kunne gjort det hadde jeg heller spurt der enn her.
Sitat av Naturgrønn Vis innlegg
Vær så snill vidarlo. Gje deg.



Men noe har skjedd etter å koblet til to kontakter til en. For så å koble til maskin og ta det utav og så inn igjen på akkurat samme måte som før... Men etter bruk av adapteret så virker ikke maskinen med det gamle skjermkortet.

Derav konklusjonen at noe er kortsluttet.

Hadde jeg kunne gjort det hadde jeg heller spurt der enn her.
Vis hele sitatet...
Skjønner ikke helt hva du mener her. To kontakter til en?
Bilder av kontakt og maskin der du har knotet?
Sitat av Naturgrønn Vis innlegg
Hei!


Har kjøpt et 3060Ti til en Asus ROG maskin som hadde Asus GTX1650.

Det er ikke 8-pin PCI-e så jeg fikset adapter 2xMolex til PCI-e.

Men skjermen er svart og virker som noe stopper maskinen i å gå videre. Backlight på tastaturet går svart med en gang og maskinen står fast et sted jeg ikke kan se.

https://www.prisjakt.no/product.php?...045#properties

Det er den maskinen. Noen som vet hva som skjer?
Vis hele sitatet...
Hvor mye output har molexene? Står det på psu? Har psu ingen 8-pin pcie output? Kan hende feil ligger der, at molex ikke leverer nok strøm og at du får trøbbel pga det.

Sitat av JatterMed Vis innlegg
RTX 3060 Ti GPU peak consumtion 200 watts........



Ser dette blir en god del, men kommer vel helt an på hvilke deler man bruker.
Er nok store forskjeller fra dagens skjermkort og andre deler til de som var for 5 år siden, 10 år siden osv
Vis hele sitatet...
Det er vanskelig å få CPU og GPU til å bruke max strøm samtidig. I typisk gaming drar GPU 200W uten fps cap/v-sync og CPU sjelden over 100W. Ved cinebench kan CPU dra 240W+ (om du har 12900K vell og merke), men GPU drar typisk 20-30W. Det er stort sett bare kombinert CPU/GPU-mining som drar 500W+ i vanlige brukscenarioer. Jeg har testa strømtrekk fra vegg på ei maskin jeg har med 3060ti og 5600X, uncapped uten v-sync drar den ca 300W max i spill, men cap på 140fps drar den 200-250W, med undervolt GPU under 200W totalt.
Sist endret av OneofaMind; 10. juni 2022 kl. 12:21. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Har fått nytt trøbbel etter jeg fikk adapteret.

Det er jo forskjellig kablet, en har to gule i en, andre to svarte i en. Min tankegang var om jeg gjorde noe feil der.

Puttet det gamle skjermkortet tilbake akkurat som før. Sjekket alle kontakter og kabler til hovedkortet.

Backlight på tastaturet går heller ikke på lenger..

Beklager vidarlo. Ja skal kjappe meg å bruke angreretten som i praksis er i dag. For om jeg trenger mer strøm gidd jeg ikke oppgradere.
Sist endret av Naturgrønn; 10. juni 2022 kl. 12:27. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Sitat av OneofaMind Vis innlegg
Hvor mye output har molexene? Står det på psu? Har psu ingen 8-pin pcie output? Kan hende feil ligger der, at molex ikke leverer nok strøm og at du får trøbbel pga det.


Det er vanskelig å få CPU og GPU til å bruke max strøm samtidig. I typisk gaming drar GPU 200W uten fps cap/v-sync og CPU sjelden over 100W. Ved cinebench kan CPU dra 240W+ (om du har 12900K vell og merke), men GPU drar typisk 20-30W. Det er stort sett bare kombinert CPU/GPU-mining som drar 500W+ i vanlige brukscenarioer. Jeg har testa strømtrekk fra vegg på ei maskin jeg har med 3060ti og 5600X, uncapped uten v-sync drar den ca 300W max i spill, men cap på 140fps drar den 200-250W, med undervolt GPU under 200W totalt.
Vis hele sitatet...
Kjører faktisk gpu og cpu mining atm, total power usage 85w.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Selfølgelig kunne ikke en kortslutning slik slått av lysene på router osv.. Men nettet forsvant på TV-dekoder samtidig og var litt stresset, og har opplevd merkerlig komponenter som har røket etter lynnedslag. Lysene vet jeg ikke når sluttet med det er ingenting på de kablet koblet til.


Men se da.

Jeg mottar kortet. Kobler det i maskinen. Finner ut jeg ikke har 8-pin etter å gravd frem alt av kabler liggende bak unødvendig ROG kabinett. Jeg prøver likevel. Maskinen starter som vanlig og lysene på tastaturet og musen lyser som vanlig ved oppstart, og virker som jeg kan taste BIOS koden.. Men ingenting på skjermen.

Så bytter jeg tilbake til det orginale skjermkortet og maskinen fungerer som normalt.

Jeg bestiller adapter som nevnt, noe jeg ikke burde gjord. Jeg trengte PSU. Maskinen starter ikke som vanlig og lysene til tast og mus bare blinket såvidt. Etter det aldri mer etter jeg startet maskinen. Og så har vi det, maskinen stod helt fast. Ingenting på skjermen selvsagt, for svak PSU. Men eneste måten var å slå av ved å koble av strømkabel. av/på knappen hadde ingenting å si på noen måte.

Jeg har gått over med lommelykt for å se om det er noe som kanskje ble løsnet når jeg tok av det orginale skjermkortet når adapteret kom men maskinen er fortsatt slik med det orginale skjermkortet og har sendt inn det jeg kjøpte.

Så kan noen tenke seg hva et slikt molex-adapter kan gjøre?

Det er jo 3 kontaker i adapteret og 4 kabler i molex fra PC. Men ene adapter molexen hadde to svarte sammen i en, og den andre to gule i en.. så 4 kabler til sammen bare gikk til tre steder. Og begge hadde en ledig mens PC molex hadde 4 kabler, en på hver kontakt.

Stod ingenting spesielt og når maskinen er fra 2020 regner jeg mer det skal passe.
Sist endret av Naturgrønn; 27. juni 2022 kl. 20:57. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Sitat av Naturgrønn Vis innlegg
Selfølgelig kunne ikke en kortslutning slik slått av lysene på router osv.. Men nettet forsvant på TV-dekoder samtidig og var litt stresset, og har opplevd merkerlig komponenter som har røket etter lynnedslag. Lysene vet jeg ikke når sluttet med det er ingenting på de kablet koblet til.


Men se da.

Jeg mottar kortet. Kobler det i maskinen. Finner ut jeg ikke har 8-pin etter å gravd frem alt av kabler liggende bak unødvendig ROG kabinett. Jeg prøver likevel. Maskinen starter som vanlig og lysene på tastaturet og musen lyser som vanlig ved oppstart, og virker som jeg kan taste BIOS koden.. Men ingenting på skjermen.

Så bytter jeg tilbake til det orginale skjermkortet og maskinen fungerer som normalt.

Jeg bestiller adapter som nevnt, noe jeg ikke burde gjord. Jeg trengte PSU. Maskinen starter ikke som vanlig og lysene til tast og mus bare blinket såvidt. Etter det aldri mer etter jeg startet maskinen. Og så har vi det, maskinen stod helt fast. Ingenting på skjermen selvsagt, for svak PSU. Men eneste måten var å slå av ved å koble av strømkabel. av/på knappen hadde ingenting å si på noen måte.

Jeg har gått over med lommelykt for å se om det er noe som kanskje ble løsnet når jeg tok av det orginale skjermkortet når adapteret kom men maskinen er fortsatt slik med det orginale skjermkortet og har sendt inn det jeg kjøpte.

Så kan noen tenke seg hva et slikt molex-adapter kan gjøre?

Det er jo 3 kontaker i adapteret og 4 kabler i molex fra PC. Men ene adapter molexen hadde to svarte sammen i en, og den andre to gule i en.. så 4 kabler til sammen bare gikk til tre steder. Og begge hadde en ledig mens PC molex hadde 4 kabler, en på hver kontakt.

Stod ingenting spesielt og når maskinen er fra 2020 regner jeg mer det skal passe.
Vis hele sitatet...
Regel nr 120 aldri anta noe.,


Kjøp ny psu, you needz powah
Sitat av 420master Vis innlegg
Regel nr 120 aldri anta noe.,


Kjøp ny psu, you needz powah
Vis hele sitatet...
Jeg skrev jo det. Men når anbefalt 400w og jeg hadde 500/550w med høyest effektivitetsgreier(sorry vet ikke annet enn at den er gold) tenkte jeg ok.

I angrerettstiden fant jeg ut av at jeg trengte PSU ja, som jeg skrev over.





Noen som kan skjønne hva som har skjedd?

Den er satt på plass akkurat som den skal, men starter opp samme måte etter jeg koblet den tilbake som den var og selfølgelig tok jeg av adapteret.

Jeg fikk igjen full pris tilbake på angreretten så det som har skjedd røk i hvert fall ikke skjermkortet.
Sist endret av Naturgrønn; 28. juni 2022 kl. 13:31. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Ganske sikker på at noe har kortsluttet p.g.a. molex-adapteret, vanligvis så er gult +12V, rød +5V og svart er jord så det høres ut som +12V har kortsluttet til jord.
Pin-out fra strømforsyningen er nødvendigvis ikke det samme som på molex-adapteret og grafikkortet.

En grei regel er at man ALDRI bruker andre kabler enn de som fulgte med strømforsyningen, forskjellige produsenter kan ha forskjellig pin-out og det er heller ikke alltid at samme produsent har samme pin-out på alle modellene.

Har man en eldre strømforsyning fra f.eks. Corsair så høres det lettvint ut å bruke kablene som allerede er i kabinettet hvis man kjøper en ny strømforsyning fra Corsair. Det kan være fatalt for diverse komponenter hvis pin-out ikke er det samme.
Sitat av Samurai80 Vis innlegg
Ganske sikker på at noe har kortsluttet p.g.a. molex-adapteret, vanligvis så er gult +12V, rød +5V og svart er jord så det høres ut som +12V har kortsluttet til jord.
Pin-out fra strømforsyningen er nødvendigvis ikke det samme som på molex-adapteret og grafikkortet.

En grei regel er at man ALDRI bruker andre kabler enn de som fulgte med strømforsyningen, forskjellige produsenter kan ha forskjellig pin-out og det er heller ikke alltid at samme produsent har samme pin-out på alle modellene.

Har man en eldre strømforsyning fra f.eks. Corsair så høres det lettvint ut å bruke kablene som allerede er i kabinettet hvis man kjøper en ny strømforsyning fra Corsair. Det kan være fatalt for diverse komponenter hvis pin-out ikke er det samme.
Vis hele sitatet...
Dette er nytt for meg, blir litt det samme som du kjøper adapter til hengere og polariteten er snudd. De skal jo være like, men lett å depinne og sette på plass forsåvidt
Sitat av 420master Vis innlegg
Dette er nytt for meg, blir litt det samme som du kjøper adapter til hengere og polariteten er snudd. De skal jo være like, men lett å depinne og sette på plass forsåvidt
Vis hele sitatet...
Det stemmer og det forekommer faktisk at polariteten på hengere og biler ikke alltid stemmer med det som er standarden.

På noen strømforsyninger så er det også lett å ta feil av pluggen til PCI-E og EPS, samt PCI-E 4+2 og ATX. Polariseringen er ikke det samme og hvis man mixer inn molex-adapter inn i dette så kan det lett gå galt.
Deltaco Power Adapter, 2x4-pin Molex to 8-pin PCI Express, 0.3m

Deltaco power, IDE to PCI-express Power adapter cable, 2xMolex 4-pin Male - 8-pin PCI-express Male, 0,3m (=2x0,15m)

IDE to PCI-e ...?

Ser for meg IDE kabel eller kontakt med adapter til 2xmolex for så å bruke det adapteret jeg kjøpte der igjen... Det kan det vel ikke være..?

Noen som vet noe sikkert om dette IDE til PCI-E?
Sist endret av Naturgrønn; 4. juli 2022 kl. 03:01. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Jeg har personlig kjørt en undervoltet RTX 3080 FE på 450w PSU med en R7 3700X, men denne PSUen hadde selvfølgelig skikkelige PCI-E strømkabler. Det kan være molex overgangen eller PSU'en i seg selv som er problemet. Skal du gjøre noe med dette må du sjekke hovedkortet på ROG maskinen om den har spesialplugger eller ei, mange av disse prebuilts maskinene har dette. Viser det seg at du har dettte må du ha nytt hovedkort og bytte over CPU'en til dette for å kunne bruke ny og bedre PSU.


Er alt i alt ikke bare bare å oppgradere en prebuilt, men innboksen min er åpen om du lurer på noe. Jeg kan også hjelpe til å finne en rimelig rute for deg for å få en maskin som varer mye lengre enn den ROGen har gjort.
▼ ... over en måned senere ... ▼
Hei,

Jeg hadde lignende problem i denne tråden og fant ut av det:
https://freak.no/forum/showthread.ph...ghlight=mining

Kort fortalt så gir Molex kun 60w ca og mao. ikke nok strøm. Du trenger PCI-E kabler rett fra PSU til GPU. Vanskelig å få tak i to "hann" PCIE i Norge, så jeg bestilte fra Kina. Anbefaler også å koble på to PCIE kabler og ikke en. Blir litt mer kabler i kabinettet, men bruk strips for å holde kontroll fysisk på de.