Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  14 2493
Hei! Noen som har erfaring med TRT (testosteron replacement therapy) i Norge ? Fastlegen tar meg ikke på alvor. Urologen jeg går til gir meg bare gel selv om det ikke ser ut til å fungere. Det frie testosterone mitt ligger på 4,3 som er veldig lavt. Om du har en urolog eller lignende som du har god erfaring med, send meg gjerne en melding med informasjon om klinikk og behandler.
På forhånd tusen takk
Er det ikke Nebido som brukes i Norge? Jeg mener det. Problemet med dette er at de injiserer 1000mg/4ml på en gang og gjør dette hver 8. (?) uke. Det passer svært dårlig da halveringstiden er på 21 dager.

Har du prøvd å fått boosta den naturlige testosteronproduksjonen før du har tatt blodprøver? Som feks å slutte å røyke, drikke, supplementer, med sink, trening, næringsrik mat etc.
Trådstarter
9 0
Sitat av Superspurv Vis innlegg
Er det ikke Nebido som brukes i Norge? Jeg mener det. Problemet med dette er at de injiserer 1000mg/4ml på en gang og gjør dette hver 8. (?) uke. Det passer svært dårlig da halveringstiden er på 21 dager.

Har du prøvd å fått boosta den naturlige testosteronproduksjonen før du har tatt blodprøver? Som feks å slutte å røyke, drikke, supplementer, med sink, trening, næringsrik mat etc.
Vis hele sitatet...
Ja Nebido er vel mest vanlig, men tror du også kan få test cypionate eller enanthate.
Trener 4-5 ganger i uka, spiser ren og sunn næringsrik mat. Supplerer med zma, multivit, kreatin, tran og vitamin d3. Røyker ikke og drikker sjeldent. Tror ikke jeg har mye å hente på booste den naturlige produksjonen. Håper noen har erfaring med en flink lege/urolog som tar dette på alvor.
Har desverre ikke noe kjenskap til slike urologen. De fleste jeg vet om endte opp med å selvmedisinere seg selv.
Sitat av hjelp1234 Vis innlegg
Ja Nebido er vel mest vanlig, men tror du også kan få test cypionate eller enanthate.
Trener 4-5 ganger i uka, spiser ren og sunn næringsrik mat. Supplerer med zma, multivit, kreatin, tran og vitamin d3. Røyker ikke og drikker sjeldent. Tror ikke jeg har mye å hente på booste den naturlige produksjonen. Håper noen har erfaring med en flink lege/urolog som tar dette på alvor.
Vis hele sitatet...

Hadde likt å sett magnesium i den mixen der. Sjekk ut magnesium spray @ iherb. Koster ca. 70kr
Sitat av Daaaaaaaa Vis innlegg
Hadde likt å sett magnesium i den mixen der. Sjekk ut magnesium spray @ iherb. Koster ca. 70kr
Vis hele sitatet...
Dere broscientister og kosttilskuddene deres altså. En bananan på 100 g (vanlig vekt uten skall) inneholder i snitt 27 mg magnesium i tillegg til andre næringsstoffer, så hvorfor ty til en shady spray som må shippes avgårde når du like greit kan gå på lokalbutikken?
Trådstarter
9 0
Sitat av Daaaaaaaa Vis innlegg
Hadde likt å sett magnesium i den mixen der. Sjekk ut magnesium spray @ iherb. Koster ca. 70kr
Vis hele sitatet...
Nok av magnesium i ZMA (zinc,magnesium,b6) tilskuddet jeg tar men ellers takk

Sitat av Superspurv Vis innlegg
Har desverre ikke noe kjenskap til slike urologen. De fleste jeg vet om endte opp med å selvmedisinere seg selv.
Vis hele sitatet...
Takk. Ja det kan fort bli løsningen her også om ikke jeg finner noen som tar meg på alvor.
Sist endret av hjelp1234; 19. oktober 2019 kl. 13:24. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Tror Nebido er så langt den jevne urolog strekker seg. Du kan klage over at gel er noe kliss og tidkrevende etc. Og vil tro dette er god nok grunn til å gå over til Nebido.

Ellers er fritt testosteron på 4 innen normalverdi. Hva slags symptomer på lavt testp har du? Om målet er å bole tipper jeg det er bedre å henvende seg til det illegale markedet.
Sist endret av Bearass; 19. oktober 2019 kl. 16:01.
Trådstarter
9 0
Sitat av Bearass Vis innlegg
Tror Nebido er så langt den jevne urolog strekker seg. Du kan klage over at gel er noe kliss og tidkrevende etc. Og vil tro dette er god nok grunn til å gå over til Nebido.

Ellers er fritt testosteron på 4 innen normalverdi. Hva slags symptomer på lavt testp har du? Om målet er å bole tipper jeg det er bedre å henvende seg til det illegale markedet.
Vis hele sitatet...
Ja er innafor men kan fortsatt ha dobbelt så høye verdier å fortsatt være innafor normalverdi. Vil absolutt ikke ''bole''. Har alle typiske symptomer på lav testo: Lav sexlyst, ingen ereksjon på morningen, tretthet, angst osv..
ओम नमो नारायण
Dodecha's Avatar
Crew
Sitat av hjelp1234 Vis innlegg
Ja er innafor men kan fortsatt ha dobbelt så høye verdier å fortsatt være innafor normalverdi. Vil absolutt ikke ''bole''. Har alle typiske symptomer på lav testo: Lav sexlyst, ingen ereksjon på morningen, tretthet, angst osv..
Vis hele sitatet...
Selvdiagnosering er potensielt en stor bjørnetjeneste mot deg selv. Til og med medisinstudenter faller for selvdiagnosering og begynner å innbille seg symptomer.

De symptomene du beskriver kan likså godt være knyttet til depresjon og andre psykiske lidelser. Det kan faktisk være slik at å behandle seg med testosteron bare vil maskere over noen symptomer mens den reelle lidelsen fortsetter som før.

Nå er jeg heller ingen lege, men det er jo en god grunn til at det tar minst 8 år å utdanne seg som en.
Dette er et økene problem i vesten og forskere på saken har enda ikke funnet ut hva det kommer av.
Ofte ser vi at LH, FSH og T er normal, mens SHBG er høy. Går SHGB opp, går free-testosteron ned.

Ville gjerne sett en blodprøve, så mulig jeg får en ide om hvor problemet ligget.
Trådstarter
9 0
Sitat av DrPerception Vis innlegg
Dette er et økene problem i vesten og forskere på saken har enda ikke funnet ut hva det kommer av.
Ofte ser vi at LH, FSH og T er normal, mens SHBG er høy. Går SHGB opp, går free-testosteron ned.

Ville gjerne sett en blodprøve, så mulig jeg får en ide om hvor problemet ligget.
Vis hele sitatet...
Hei takk for svar.

FSH: 3,9 U/L Referanseområde: 1,4 - 18

LH: 3,0 U/L Referanseområde: 1,5 - 9,3

SHBG: 45 nmol/L Referanseområde: 10 - 57

Testosteron: 19 nmol/l Referanseområde: 4,6 - 29

Fri testosteron: 4,1 Referanseområde: 3,0 - 14,7

Sitat av Dodecha Vis innlegg
Selvdiagnosering er potensielt en stor bjørnetjeneste mot deg selv. Til og med medisinstudenter faller for selvdiagnosering og begynner å innbille seg symptomer.

De symptomene du beskriver kan likså godt være knyttet til depresjon og andre psykiske lidelser. Det kan faktisk være slik at å behandle seg med testosteron bare vil maskere over noen symptomer mens den reelle lidelsen fortsetter som før.

Nå er jeg heller ingen lege, men det er jo en god grunn til at det tar minst 8 år å utdanne seg som en.
Vis hele sitatet...
Hei takk for svar. Driver ikke med selvdiagnosering, har kommet fram til det etter samtaler og blodprøver med lege og urolog. Har utelukket depresjon og psykiske lidelser.
Sist endret av hjelp1234; 23. oktober 2019 kl. 21:10. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Sitat av hjelp1234 Vis innlegg
Hei takk for svar.

FSH: 3,9 U/L Referanseområde: 1,4 - 18

LH: 3,0 U/L Referanseområde: 1,5 - 9,3

SHBG: 45 nmol/L Referanseområde: 10 - 57

Testosteron: 19 nmol/l Referanseområde: 4,6 - 29

Fri testosteron: 4,1 Referanseområde: 3,0 - 14,7


Vis hele sitatet...
Er blodprøven tatt under behandling med testogel?

Om IKKE, så avskriver jeg testiklene dine som problemområde.
Problemet ditt sitter da enten i hypotalamus eller hypofysen.

Hypotalamus kommuniserer med hypofysen via et neuropetid (GnRH)


https://www.nationwidechildrens.org/...tion-test-gnrh

Slik kan vi avgjøre i hvilken av disse hjernedelene problemet sitter.
Sist endret av DrPerception; 24. oktober 2019 kl. 17:39.
Trådstarter
9 0
Sitat av DrPerception Vis innlegg
Er blodprøven tatt under behandling med testogel?

Om IKKE, så avskriver jeg testiklene dine som problemområde.
Problemet ditt sitter da enten i hypotalamus eller hypofysen.

Hypotalamus kommuniserer med hypofysen via et neuropetid (GnRH)


https://www.nationwidechildrens.org/...tion-test-gnrh

Slik kan vi avgjøre i hvilken av disse hjernedelene problemet sitter.
Vis hele sitatet...
Takk for svar. Prøvene ble tatt før oppstart med testogel. Må lese meg opp på hypotalamus og hypofysen. Men hvordan kan du avskrive testiklene som problemområde ut i fra de resultatene fra blodprøven ?
▼ ... over en uke senere ... ▼
Sitat av hjelp1234 Vis innlegg
Hei takk for svar.

FSH: 3,9 U/L Referanseområde: 1,4 - 18

LH: 3,0 U/L Referanseområde: 1,5 - 9,3

SHBG: 45 nmol/L Referanseområde: 10 - 57

Testosteron: 19 nmol/l Referanseområde: 4,6 - 29

Fri testosteron: 4,1 Referanseområde: 3,0 - 14,7



Hei takk for svar. Driver ikke med selvdiagnosering, har kommet fram til det etter samtaler og blodprøver med lege og urolog. Har utelukket depresjon og psykiske lidelser.
Vis hele sitatet...
Av nysgjerrighet, hvordan utelukker man depresjon og psykiske lidelser? Symptomer på depresjon og lavt testosteron er ofte veldig like.