Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  40 2984
Hei!

Jeg har nylig bygget meg en ny og ganske så kraftig maskin, men det er et par ting jeg ikke skjønner helt!
  1. Det tar over 30sekunder fra jeg starter pc'n til jeg kommer inn til windows login skjermen
  2. Den loader spill som f.eks cs veldig treigt.

På den gamle pc'n så var jeg alltid den første inn på spill som cs osv, den brukte vel heller ikke mer enn maks 10sec før jeg var inne på windows login skjermen, og dette er jo ikke rn dårlig maskin det heller, men ikke like kraftig som den nye jeg har nå.

Har nå også bygget en annen som ikke er i nærheten en gang, til og med denne booter raskere enn min nye primære.


Det som skjer når jeg skrur på pc'n er egentlig ikke stort med det første, skjermene er helt svarte i ca 5-10sec , så popper asus logoen opp i 5-10sec før loadinga inn til windows kommer opp (den hvite sirkelen) den står og loader i 10-15sec før jeg kommer inn til login skjermen.
Bare for å få det nevnt med en gang så har jeg ingen ekstra/unødvendige programmer som kjører ved oppstart. Har også prøvd en reinstallasjon av windows, men det hjalp heller ikke.

Legger ved en liste over speccs på alle pc'ene og hvor raskt de forskjellige booter:


Nye kraftige gaming pc'n (30sec boot)
  • CPU: Intel I9-9900KS
  • GPU: Asus GeForce RTX 2070 super rog strix OC 8GB
  • Hovedkort: Asus rog Strix Z390-F
  • RAM: 64GB Corsair Vengeance RGB 3200MHz
  • Harddisk: PNY 3500/3000 MBs M.2 SSD

Nye allarouder pc'n (16sec boot)
  • CPU: AMD Ryzen 5 2600x
  • GPU: Asus Radeon RX570 4GB
  • Hovedkort: Asus ROG Strix B450-F Gaming
  • RAM: HyperX Fury DDR4 2666MHz 16GB
  • Harddisk: Samsung 840 SSD

Gamle pc'n (10sec boot)
  • CPU: Intel I7-7700K
  • GPU: ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG Strix OC
  • Hovedkort: ASUS Strix B250F Gaming
  • RAM: 32GB Corsair Vengeance 3000MHz
  • Harddisk: Samsung 860 EVO 550/520 MBs SSD
Sist endret av Layzer; 2 uker siden kl. 00:31.
gjør den masse unødvendig checks on boot? Kanskje du må endre noen innstillinger i bios, huke av "fast boot"? ikke noe raid controller eller annen hardware som kan forårsake dette?
Sist endret av _abc_; 2 uker siden kl. 00:56.
Kan være mange årsaker, men tenker det abc sier noen settings i bios, hastighet på ram osv, ps ikke rør noe i bios uten at du vet hva du gjør da. men kan være mye annet også. Kan være så enkelt som SSD din bugger
Trådstarter
Sitat av _abc_ Vis innlegg
gjør den masse unødvendig checks on boot? Kanskje du må endre noen innstillinger i bios, huke av "fast boot"? ikke noe raid controller eller annen hardware som kan forårsake dette?
Vis hele sitatet...
Jeg aner ikke, men tror ikke det. Som sagt så er skjermen helt svart en liten stund før asus logoen dukker opp. Har prøvd både med fast boot enable og disable (Bios), hjelper ikke. Har også prøvd å skru av fast boot i vindows, hjelper ikke det heller. Kan ikke tenke meg hva som evt skulle forårsaket dette av hardware altså, har også prøvd å fjerne de andre to harddiskene for å se om det hjalp, men det gjorde det ikke.

Men det jeg stusser mest over, det er at når jeg kjører userbenchmark så får jeg topp score på alt.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/23438427

Sitat av RapTouR Vis innlegg
Kan være mange årsaker, men tenker det abc sier noen settings i bios, hastighet på ram osv, ps ikke rør noe i bios uten at du vet hva du gjør da. men kan være mye annet også. Kan være så enkelt som SSD din bugger
Vis hele sitatet...
Har akkurat samme bios instillinger på denne som på den gamle pc'n, så skal ikke være noe der egentlig.
Tror ikke det er ssd som er årsaken heller da jeg har hatt samme problem med 2 foskjellige disker.
Sist endret av Layzer; 2 uker siden kl. 01:09. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Da ville jeg tatt en format av win og install av win, kan være noe bug med noe drivere eller program som gjør det i visse operasjoner
Trådstarter
Sitat av RapTouR Vis innlegg
Da ville jeg tatt en format av win og install av win, kan være noe bug med noe drivere eller program som gjør det i visse operasjoner
Vis hele sitatet...
Har allerede prøv, det hjalp ikke i det hele tatt...
Har du oppdatert BIOS? Jeg vet ikke når hovedkort eller prosessor kom ut, men det hender det er kompatibilitetsproblemer om CPU er nyere enn hovedkort eller relativt nytt.

Jeg hadde lignende problem med en ny Ryzen prosesser, og etter jeg oppdaterte BIOS hjalp det seg en del.

https://www.asus.com/no/Motherboards...HelpDesk_BIOS/
Trådstarter
Sitat av sondriz Vis innlegg
Har du oppdatert BIOS? Jeg vet ikke når hovedkort eller prosessor kom ut, men det hender det er kompatibilitetsproblemer om CPU er nyere enn hovedkort eller relativt nytt.

Jeg hadde lignende problem med en ny Ryzen prosesser, og etter jeg oppdaterte BIOS hjalp det seg en del.

https://www.asus.com/no/Motherboards...HelpDesk_BIOS/
Vis hele sitatet...
Ja, jeg oppdaterte BIOS når pc'n var ferdig bygget.
Ang tregt til du får lasteskjerm: Er ssden primærboot eller sjekker den for boot usb etc først? Har du noe ram-training som kjører ved boot?
Tror du må gå nøye gjennom bios en gang til. Det kan være utføring av checks @boot. Flere disker sier du, raid? Rett disk som førstevalg ved boot? Det at skjermen er sort såpass lenge tilsier kanskje at det skjer noe i bakgrunnen før mbr er lest.
Sist endret av _abc_; 2 uker siden kl. 10:30.
Trådstarter
Sitat av OneofaMind Vis innlegg
Ang tregt til du får lasteskjerm: Er ssden primærboot eller sjekker den for boot usb etc først? Har du noe ram-training som kjører ved boot?
Vis hele sitatet...
M.2 ssd'en skal være primærboot, men kan seff dobbeltsjekke dette!
Hva mener du med ram-training?

Sitat av _abc_ Vis innlegg
Tror du må gå nøye gjennom bios en gang til. Det kan være utføring av checks @boot. Flere disker sier du, raid? Rett disk som førstevalg ved boot? Det at skjermen er sort såpass lenge tilsier kanskje at det skjer noe i bakgrunnen før mbr er lest.
Vis hele sitatet...
Ja, jeg må nok få sjekka grundig igjen, men problemet er at jeg ikke har så alt for mye peiling på de bios innstillingene

Mener at sist jeg sjekka så sto hvertfall rett disk som primær på boot, raid er jeg usikker på
Sist endret av Layzer; 2 uker siden kl. 06:02. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
For meg virker det som en innstilling i bios. Sjekk manualen om det er noe spesielt som må aktiveres vedrørende m.2 disk
RAID kan finnes under Integrated peripherals. Innebygde RAID-kontrollere har ofte en egen firmware som tar ekstra sekunder å laste og kjøre.
Tror det enkleste bare er om du bruker tar noen bilder av de forskjellige menyene i bios og legger ut så ser vi nok raskt hva som evt. er synderen.
Trådstarter
Sitat av _abc_ Vis innlegg
Tror det enkleste bare er om du bruker tar noen bilder av de forskjellige menyene i bios og legger ut så ser vi nok raskt hva som evt. er synderen.
Vis hele sitatet...
Det kan jeg få ordnet! Må bare vente til i morgen eller fredag da jeg driver og bygger custom vannkjøling akkurat nå og venter på et par deler som jeg manglet.

Sitat av Don P Vis innlegg
For meg virker det som en innstilling i bios. Sjekk manualen om det er noe spesielt som må aktiveres vedrørende m.2 disk
Vis hele sitatet...
Takk for tips, skal titte over manualen manuale!

Sitat av GalFisk Vis innlegg
RAID kan finnes under Integrated peripherals. Innebygde RAID-kontrollere har ofte en egen firmware som tar ekstra sekunder å laste og kjøre.
Vis hele sitatet...
Er dette inne i bios eller i windows? Prøvde hvertfall å søke på raid i windows her om dagen, fant ingenting.
Sist endret av Layzer; 2 uker siden kl. 21:15. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Når du poster bilder fra BIOS så finner vi nok ut av ting. Raid settingene er i BIOS. Og kjører du raid så er det ikke så mye å gjøre med akkurat det med oppstartstid, da det vil bli en delay når en booter pga raid. Spørsmålet da blir jo om du har et reelt behov for RAID, eller om raid er mer "kjekt å ha".
Det var det ja...
ivar_oslo's Avatar
Har du den nyeste driveren til skjermkortet?
Trådstarter
Sitat av ivar_oslo Vis innlegg
Har du den nyeste driveren til skjermkortet?
Vis hele sitatet...
Ja, jeg har de nyeste driverne til skjermkortet
Sist endret av Layzer; 2 uker siden kl. 00:29.
ヽ༼ຈل͜ຈ༽ノ
Lima's Avatar
Lite trolig det er noe i Bios siden det også tar lang tid å loade CS. Hadde det kun vært oppstart som var treg så ville jeg også satt en knapp på at ssd disken din ligger bak i kø i bios innstillingene og den bruker tid før den kommer til riktig disk. Det kan du jo sjekke, men det skal ikke ha noe innvirkning på laste tid inn i spill når du er i windows.
Har du sjekket at disken din leser\skriver med de hastighetene den skal?
Trådstarter
Sitat av Lima Vis innlegg
Lite trolig det er noe i Bios siden det også tar lang tid å loade CS. Hadde det kun vært oppstart som var treg så ville jeg også satt en knapp på at ssd disken din ligger bak i kø i bios innstillingene og den bruker tid før den kommer til riktig disk. Det kan du jo sjekke, men det skal ikke ha noe innvirkning på laste tid inn i spill når du er i windows.
Har du sjekket at disken din leser\skriver med de hastighetene den skal?
Vis hele sitatet...
Jeg tenkte akkurat som deg, at bios ikke skal ha noe med spilling å gjøre. Ja har sjekket og hastighetene stemmer godt den +/- 100-150mbps.

En annen ting jeg ikke helt skjønner, ikke det at jeg bryr meg så veldig mye om det, men jeg ser at andre som har dette grafikkortet kjører 300-450fps i cs, jeg får ikke mer enn 290fps toppen (noe jeg hadde med den gamle pc'n også), har bikka såvidt det var 303 i noen få sec en gang. (Jeg har fps max setting til 0) eller hva det var man skulle bruke for å ikke ha noen begrensning)

Sitat av _abc_ Vis innlegg
Når du poster bilder fra BIOS så finner vi nok ut av ting. Raid settingene er i BIOS. Og kjører du raid så er det ikke så mye å gjøre med akkurat det med oppstartstid, da det vil bli en delay når en booter pga raid. Spørsmålet da blir jo om du har et reelt behov for RAID, eller om raid er mer "kjekt å ha".
Vis hele sitatet...
Hei igjen, hva er det du vil jeg skal ta bilder av i bios? Er jo et hav av menyer å trykke på, redd det fort blir i nærheten av 100bilder hvis jeg skal ta bilde av alt. Ser forresten at Raid står som "off".
Sist endret av Layzer; 1 uke siden kl. 21:27. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Hei igjen, hva er det du vil jeg skal ta bilder av i bios? Er jo et hav av menyer å trykke på, redd det fort blir i nærheten av 100bilder hvis jeg skal ta bilde av alt. Ser forresten at Raid står som "off"
Vis hele sitatet...
Kanskje bare en helt enkel video mens du blar gjennom menyene i Bios? Du velger selvsagt helt selv om du orker 3 minutters innsats i film og 2 i opplasting men tenker problemet vil løse seg da.

Siden du har installert, formatert og reinstallert flere ganger og alt er likt og det er lang pause med svart skjerm på boot så må det skje noe under boot, før mbr leses. Og det skjer pga bios. Selv grafikkytelse kan kanskje være påvirket av bios valg. Men det finner vi jo ikke ut av om du ikke laster opp slik at vi kan ta en titt.

Er en stund siden jeg "mekket pc" men en ny pc med fersk ssd og ren installasjon som ikke er en clone fra en eksisterende disk med potensielle problemer som da kan bli videreført skal ikke være treg. Hverken på boot, grafikk eller lese og skriveytelser. Og er den treg alt før du legger in programmer så må det nesten være noen bios innstillinger som påvirker hastighet.

For du har korrekte drivere til all hardware? Har du forsøkt å oppdatere alle driverne? Er det original windows eller noe du har lastet ned "gratis"? Da kan det evt. være trojanere, virus etc som skaper krøll.
Sist endret av _abc_; 1 uke siden kl. 22:20.
Litt "høyttenking"..

Drivere bør ikke ha innvirkning her, da de tilhører operativsystemet og problematikken oppstår før boot av det (i BIOS/oppstart).

Et (heller kjipt) alternativ er at maskinvaren er gått i stykker - det er både en viss andel som kommer DOA, samt utstyret er sensitivt for ESD. Da du satte sammen maskinen, benyttet du noe utstyr for å sikre mot det, er du kjent med slikt? Det virker jo som om du har bygget en pc eller to før.

Disk er utelukket (to andre er forsøkt), OS er utelukket (da du sier at maskinen henger en god stund før Asus-logoen kommer opp bør det vel være en trygg antagelse?).

Har du forsøkt å strippe maskinen for så mye maskinvare som mulig, ev. bytte til annen hardware der du kan. Mulig du klarer å identifisere en defekt del.
Trådstarter
Sitat av _abc_ Vis innlegg
Kanskje bare en helt enkel video mens du blar gjennom menyene i Bios? Du velger selvsagt helt selv om du orker 3 minutters innsats i film og 2 i opplasting men tenker problemet vil løse seg da.

Siden du har installert, formatert og reinstallert flere ganger og alt er likt og det er lang pause med svart skjerm på boot så må det skje noe under boot, før mbr leses. Og det skjer pga bios. Selv grafikkytelse kan kanskje være påvirket av bios valg. Men det finner vi jo ikke ut av om du ikke laster opp slik at vi kan ta en titt.

Er en stund siden jeg "mekket pc" men en ny pc med fersk ssd og ren installasjon som ikke er en clone fra en eksisterende disk med potensielle problemer som da kan bli videreført skal ikke være treg. Hverken på boot, grafikk eller lese og skriveytelser. Og er den treg alt før du legger in programmer så må det nesten være noen bios innstillinger som påvirker hastighet.

For du har korrekte drivere til all hardware? Har du forsøkt å oppdatere alle driverne? Er det original windows eller noe du har lastet ned "gratis"? Da kan det evt. være trojanere, virus etc som skaper krøll.
Vis hele sitatet...
Det kan jeg fikse vettu, kan ordne en med bios og en hvor den booter, så får dere sett.

Alt av drivere skal være korrekt og jeg har ikke no gratis versjon av windows. Kjøpte til og med usb versjonen isteden for å bare laste ned fra windows å kjøpe en nøkkel.

Sitat av rogerrask Vis innlegg
Litt "høyttenking"..

Drivere bør ikke ha innvirkning her, da de tilhører operativsystemet og problematikken oppstår før boot av det (i BIOS/oppstart).

Et (heller kjipt) alternativ er at maskinvaren er gått i stykker - det er både en viss andel som kommer DOA, samt utstyret er sensitivt for ESD. Da du satte sammen maskinen, benyttet du noe utstyr for å sikre mot det, er du kjent med slikt? Det virker jo som om du har bygget en pc eller to før.

Disk er utelukket (to andre er forsøkt), OS er utelukket (da du sier at maskinen henger en god stund før Asus-logoen kommer opp bør det vel være en trygg antagelse?).

Har du forsøkt å strippe maskinen for så mye maskinvare som mulig, ev. bytte til annen hardware der du kan. Mulig du klarer å identifisere en defekt del.
Vis hele sitatet...
Når du nevner doa, tenker du da på hovedkortet? Evt hva annet kan det være son forrårsaker dette?

Har bygget noen pc'er ja, så har brukt alt av utsyr som er "nødvendig".

Har ikke strippet den for noe særlig mer enn harddiskene og prøvd litt forakjellige der.

Det jeg stusser på er at jeg får omtrent top score i både userbenchmark og 3d benchmark, tenker at hvis det hadde vært disk, gpu, cpu eller ram som var defekt så ville det slått ut, hvertfall på userbench som gir hver eneste component en individuell score også.
Sist endret av Layzer; 1 uke siden kl. 23:04. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Sitat av Layzer Vis innlegg
Når du nevner doa, tenker du da på hovedkortet? Evt hva annet kan det være son forrårsaker dette?
Vis hele sitatet...
Det kan oppstå en del merkelige symptomer med hanglete/kranglete maskinvare, som hvis PSUen kødder blant annet, men ja, hovedkortet er jo den delen som sannsynlig er mest utsatt for ESD pga. størrelsen og oppbygging.

Hadde det vært meg hadde jeg brukt det jeg har av deler ellers for å feilsøke/isolere de nye delene for å se om jeg fant noe som utgjorde en forskjell.

Jeg bare synes det virker noe rart at det skulle være en innstilling, det er ny maskin som du vel har hatt oversikt over, så å finne en feil innstilling i BIOS er ikke like sannsynlig. Selvfølgelig verdt å ta en titt dog!

Føler det blir viktig å presisere at tankegangen baserer seg på at maskinen tuller allerede før den er kommet videre fra BIOS. Lykke til!
Trådstarter
Her er en snutt av booting tiden, nesten 37sec, skal fikse bios nå.

https://youtu.be/j4Y3xRyVTYg

Sitat av rogerrask Vis innlegg
Det kan oppstå en del merkelige symptomer med hanglete/kranglete maskinvare, som hvis PSUen kødder blant annet, men ja, hovedkortet er jo den delen som sannsynlig er mest utsatt for ESD pga. størrelsen og oppbygging.

Hadde det vært meg hadde jeg brukt det jeg har av deler ellers for å feilsøke/isolere de nye delene for å se om jeg fant noe som utgjorde en forskjell.

Jeg bare synes det virker noe rart at det skulle være en innstilling, det er ny maskin som du vel har hatt oversikt over, så å finne en feil innstilling i BIOS er ikke like sannsynlig. Selvfølgelig verdt å ta en titt dog!

Føler det blir viktig å presisere at tankegangen baserer seg på at maskinen tuller allerede før den er kommet videre fra BIOS. Lykke til!
Vis hele sitatet...
Husker ikke om jeg nevte det lengre opp her, men kanskje du er inne på noe når du sier psu.. For hvis jeg kutter strømmen helt, altså skrur av bryteren på psu'en og skal starte pc'n igjen, da skrur den seg selv av og restarter av seg selv. Men dette skjer ikke hvis jeg bare "avslutter" pc'n, kun hvis jeg kutter strømmen til psu.

Har ikke så mye tilgjenglig her nå da vi midlertidig bor hos min samboers bestemor mens vi venter på å overta en leilighet, så får ikke prøvd ut så mye andre deler

Jo tusen takk for det!

Sitat av _abc_ Vis innlegg
Kanskje bare en helt enkel video mens du blar gjennom menyene i Bios? Du velger selvsagt helt selv om du orker 3 minutters innsats i film og 2 i opplasting men tenker problemet vil løse seg da.

Siden du har installert, formatert og reinstallert flere ganger og alt er likt og det er lang pause med svart skjerm på boot så må det skje noe under boot, før mbr leses. Og det skjer pga bios. Selv grafikkytelse kan kanskje være påvirket av bios valg. Men det finner vi jo ikke ut av om du ikke laster opp slik at vi kan ta en titt.

Er en stund siden jeg "mekket pc" men en ny pc med fersk ssd og ren installasjon som ikke er en clone fra en eksisterende disk med potensielle problemer som da kan bli videreført skal ikke være treg. Hverken på boot, grafikk eller lese og skriveytelser. Og er den treg alt før du legger in programmer så må det nesten være noen bios innstillinger som påvirker hastighet.

For du har korrekte drivere til all hardware? Har du forsøkt å oppdatere alle driverne? Er det original windows eller noe du har lastet ned "gratis"? Da kan det evt. være trojanere, virus etc som skaper krøll.
Vis hele sitatet...
Her har du video snutt av bios:

https://youtu.be/Si9cgJXgL2A

Her er videosnutt av booting tid:
https://youtu.be/j4Y3xRyVTYg

Beklager dårlig mobilkvalitet og risting, men var det beste jeg fikk til nå
Sist endret av Layzer; 1 uke siden kl. 23:36. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Beklager har mistet en linse i kveld så klarer ikke lese skjermen på biosvideo. Kan forsøke igjen i morgen når jeg kommer hjem og har fått inn nye linser eller har fått på brillene.
Trådstarter
Sitat av _abc_ Vis innlegg
Beklager har mistet en linse i kveld så klarer ikke lese skjermen på biosvideo. Kan forsøke igjen i morgen når jeg kommer hjem og har fått inn nye linser eller har fått på brillene.
Vis hele sitatet...
Ikke no stress! Kvaliteten ble helt ubrukelig dessverre, da kamera på mobilen lever sitt eget liv og har plutselig blitt helt ubrukelig...
Bruk støtte/anlegg/tripod og forsøk å justere settinger/kvalitet?
Trådstarter
Sitat av _abc_ Vis innlegg
Bruk støtte/anlegg/tripod og forsøk å justere settinger/kvalitet?
Vis hele sitatet...
Prøvde å finne noe som kunne hjelpe, men har ikke noe tilgjengelig.
Hvil henda på en stolrygg/pappesker/whatever slik at du holder kamera helt stødig og ta en liten filmsnutt. Sjekk på pc el tv (større skjerm) for å se hvordan kvaliteten blir.
Trådstarter
Sitat av _abc_ Vis innlegg
Hvil henda på en stolrygg/pappesker/whatever slik at du holder kamera helt stødig og ta en liten filmsnutt. Sjekk på pc el tv (større skjerm) for å se hvordan kvaliteten blir.
Vis hele sitatet...
Lasta opp ny nå. Ble til at jeg tok screenshots og lagde ev video av det.

https://youtu.be/Q-xVFgD4rF8
Forsøk helst å bare gjøre 1 endring, lagre BIOS også restarte for å se om det hjelper. Om du endrer alt mulig på en gang blir det vanskelig å vite hva som faktisk virket.

Under BOOT forsøk å endre FAST BOOT til ENABLED. Såvidt jeg husker vil fast boot automatisk skippe tester under BOOT.

Under ADVANCED > SATA slå av SELF TEST. Denne testen tror jeg foregår under BOOT og kan være årsaken til at oppstartstiden blir lang.


På samme plass forsøke også å se om endringer på BOOT LOGO DISPLAY endrer oppstartstiden. Ikke testet den selv, men verdt å prøve.
POST DELAY er satt til 4 sekunder. Det valget tror jeg forsvinner om du slår av BOOT LOGO DISPLAY, ser ut som dette alene øker oppstartstia med 4 sekunder.



Ser du har et par plasser du kan kan forsøke å endre AUTO til ENABLE om det er mulig.

Det var en under AI TWEAKER >BOOT PERFORMANCE MODE, den står på AUTO. Forsøk å endre til ENABLED.
Andre var under ADVANCED > BOOT PERFORMANCE MODE står også på AUTO. Forsøk å endre til ENABLED.

Husker ikke helt hva ADVANCED > "memory remap" funksjonen er eller hva den gjør, men såvidt jeg kan huske så leste pc'n ram-størrelsen feil når den var aktivert. Men dette tar jeg fra hukommelsen, og det er ikke alltid den spiller på lag. Så det kan være siste du forsøker å endre på.

Ser ikke ut til at at grafikk kortet blir gjenkjent. Forsøk å ta ut kortet og sett det inn igjen. Vær sikker på at kortet går helt inn hele veien slik at det er ordentlig kontakt.
Sist endret av _abc_; 1 uke siden kl. 14:17. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Gå inn i BIOS.
Boot harddrive options-> velg KUN M.2 SSD'en som boot #1
Finn UEFI/LEGACY mode, prio Legacy.
Velg <0> sek på boot menu (hvor lenge du skal se logoen til Asus, ROG). Den står på 3 sek hos meg.

Ellers, noe så enkelt som x64 Windows regner jeg med du har? Er det mange andre HDD, DVD/BD-ROM eller evt "bootables USB" som sjekkes for noe?

Når du har satt disse instillingene, prøv og Boot override på M.2 disken og tell sekunder.

Ta Print Screen av instillingene hvis ikke noe funker

Sitat av svartemaja Vis innlegg
Gå inn i BIOS.
Boot harddrive options-> velg KUN M.2 SSD'en som boot #1
Finn UEFI/LEGACY mode, prio Legacy.
Velg <0> sek på boot menu (hvor lenge du skal se logoen til Asus, ROG). Den står på 3 sek hos meg.

Ellers, noe så enkelt som x64 Windows regner jeg med du har? Er det mange andre HDD, DVD/BD-ROM eller evt "bootables USB" som sjekkes for noe?

Når du har satt disse instillingene, prøv og Boot override på M.2 disken og tell sekunder.

Ta Print Screen av instillingene hvis ikke noe funker
Vis hele sitatet...
Prio UEFI mode og velg bort Windows Boot Manager og sett den harddisken du har Win på som BOOT order nr. 1.
Sist endret av svartemaja; 1 uke siden kl. 17:43. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Trådstarter
Nope, ingenting av det som funket, bruker fortsatt ca 30sec. Eneste jeg fikk til var å få bios til å gjenkjenne gpu'en, men det hjalp ikke på dette problemet.
Har nå avtalt techsupport fra komplett, så får vi se om dem klarer å finne ut av det.

Men tusen hjertelig takk for all hjelp folkens!
Sist endret av Layzer; 1 uke siden kl. 19:19.
Meningsløst medlem
Quakecry's Avatar
Donor
Sitat av Layzer Vis innlegg
Nope, ingenting av det som funket, bruker fortsatt ca 30sec. Eneste jeg fikk til var å få bios til å gjenkjenne gpu'en, men det hjalp ikke på dette problemet.
Har nå avtalt techsupport fra komplett, så får vi se om dem klarer å finne ut av det.

Men tusen hjertelig takk for all hjelp folkens!
Vis hele sitatet...
Men bortsett fra treg boot, er den rask ellers?
Ser det er nevnt over, men har du prøvd å slå av boot logo, så kan du muligens se hva den bruker tid på?
Undersått
Jeg var nylig ute for noe lignende med et Asus hovedkort med m.2 ssd som boot drive. Pc var selvbygd og fungerte helt fint. En dag valgte jeg å putte inn flere gamle sata ssd for å ha litt mer plass, og det gikk bra en stund. Plutselig var den jævlig treg til å boote(bios), men fungerte fint når den var oppe. Etter litt fram og tilbake koblet jeg fra en av de gamle ssd, og maskinen har fungert upåklagelig etterpå.
Mulig det er feil på den aktuelle sata ssd, men den var uansett ikke boot drive, så hvorfor det påvirker bios aner jeg ikke.
Er du sikker på at du fikk endret alt som ble foreslått? Slik jeg husker det så var du rimelig sikker på at fast boot var aktivert i BIOS og at det ikke ble kjørt tester under BOOT. Når jeg så videoen din så stemte jo ikke dette. Forsøk å gå nøye gjennom BIOS valgene en gang til. Treg oppstart har gjerne en BIOS forklaring, det er min erfaring. Siden andre nevner m2 krøll, kan du jo evt. forsøke å installere windows på en sata SSD om du har. Bare for å sjekke om det at du fjerner m2 SSD evt. endrer boot hastighet.

Om det nå viser seg at du ikke finner ut av dette, eller at maskinen eller virker helt fint og scorer bra på tester og er responsiv så er jo det enkle å bare la pc surre å gå 24/7 som om det var en server. Da slipper du tenke mer på boot hastighet.
Trådstarter
Sitat av Quakecry Vis innlegg
Men bortsett fra treg boot, er den rask ellers?
Vis hele sitatet...
Nja, helt ok. Men den er veldig treg til å laste inn maps på f.eks cs:go. Har også opplevd et par ganger hvor den nærmest har fryst når jeg har åpna opp mapper også.

Sitat av _abc_ Vis innlegg
Er du sikker på at du fikk endret alt som ble foreslått? Slik jeg husker det så var du rimelig sikker på at fast boot var aktivert i BIOS og at det ikke ble kjørt tester under BOOT. Når jeg så videoen din så stemte jo ikke dette. Forsøk å gå nøye gjennom BIOS valgene en gang til. Treg oppstart har gjerne en BIOS forklaring, det er min erfaring. Siden andre nevner m2 krøll, kan du jo evt. forsøke å installere windows på en sata SSD om du har. Bare for å sjekke om det at du fjerner m2 SSD evt. endrer boot hastighet.

Om det nå viser seg at du ikke finner ut av dette, eller at maskinen eller virker helt fint og scorer bra på tester og er responsiv så er jo det enkle å bare la pc surre å gå 24/7 som om det var en server. Da slipper du tenke mer på boot hastighet.
Vis hele sitatet...
Nå blir jeg straks oppringt av komplett, så da får jeg se hva vi finner ut av. Jeg forandret på alle de innstillingene ja, har dobbelt sjekket nå.

Dette med å kjøre pc'n hele tiden for å slippe boot tiden er grei nok, men det hjelper ikke på at den laster cs treigt
Sist endret av Layzer; 1 uke siden kl. 13:51. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Sitat av Layzer Vis innlegg
Nja, helt ok. Men den er veldig treg til å laste inn maps på f.eks cs:go. Har også opplevd et par ganger hvor den nærmest har fryst når jeg har åpna opp mapper også.
Vis hele sitatet...
Prøv cl_forcepreload 1

Muligens det vil hjelpe på laste tiden..
Trådstarter
Liten oppdatering.

Har nå fått snakket med komplett og har kommet frem til at det enten er ram, cpu eller hovedkort som er defekt. Mest sansynlig så er det dimmslotsa til ram'en i hovedkortet som er defekt. Men for at dem skulle være 100% sikkre så må jeg nå sende inn alle nevnte deler til komplett for en sjekk.
Sist endret av Layzer; 1 uke siden kl. 02:56.