Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  11 2122
Hei jeg viste ikke helt hvor jeg skulle poste dette. Men valgte dette under forum for det er det med mest lesere

Jeg fikk i dag en telefon fra min lar koordinator for andre gang på 2månder.

Telefonen handler om selvfølgelig om den nye vedunder medisinen "buvidal-injeksjon". Hvor di hauser opp denne medisinen og hvor bra den er. Ja den kan nok gjøre live til noen bedre. men jeg følte at denne samtalen gikk mer og mer over til å bli en oppfordring til å bytte. Di ser helst at så mange som mulig skal over til denne medisinen.

Mine tanker rundt om dette er at måten dette blir gjort på vekker en déjà-wo føleelse med en aldri så liten bi smak av noe som har skjedd tidligere i lar. Di av oss som har vært lenge i lar vil kanskje minnes episoden jeg sikter til.

Jo nemlig tvangs medisin bytte som rammet veldig mange lar brukere rundt år 07-08 hvor personer ble tvangs byttet fra subotex/metadon til vedunder medisinen suboxone!

Min reaksjon på den telefonsamtalen var selvfølgelig. er dette noe dere lar koordinatorer ønsker vi lar pasienter skal takke ja til?? Og ja det var det!. Jeg sier da vidre som jeg tidligere har svart på denne hendvendelsen. At jeg ønsker ikke et bytte slik ting er nå.

Jeg er rusfri og stabil. Jeg går nå på buprennorphine orifarm 24mg pr døgn. Jeg er flyttet fra spesialisthelsetjenesten til kommunen. Og behandles av min fastlege som foreskriver mine medisiner. Jeg har høyeste hente ordning 1gang pr uke. Og 6 stikk prøver pr år. Og er rusfri i 5år

Og da spør jeg om hvorfor skal jeg bytte til buvidal når min behandling er såpass vellykket. kommer jeg til å tjene noe på et bytte? Nei det viste hun ikke men det er ikke like stor fare for overdose å vidresalg sa hun. Nå måtte jeg bare si jamen er du ikke tilfreds med min behandling er ikke jeg en optimal lar passient? Og en mønster bruker? Jo det var jeg jo.

Så jeg avsluttet samtalen med ogsi at slik ting var på nåværende tidspunkt så ser jeg ikke noe grunn til å endre på behandlingen min. Men at jeg ikke ville avskrive buvidal. Men at jeg kan tenke meg å vente ogse hvordan andre bruker liker den å va di har å si før jeg i det hele tatt vuderer denne behandlingen!

Så med dette innlegget så lurer jeg på hvordan dere andre lar brukere tenker om buvidal? Ønsker dere å bytte? Er ikke dette litt pressing av pasienter?

Jeg vil oppfordre dere alle til å ikke la dere presses til et bytte! Jeg er redd for om dere takker ja til buvidal at dere vil få problem med å bytte tilbake om det ikke funker som tenkt!

Å jeg er stykt redd for at dette skal bli som det var etter tvangs bytte i 06-07. Va er deres tanker? Kommer dere til eller har dere takket ja?
Anonym bruker
"Halvfylt Slattenpatte"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Ser buvidal inneholder akkurat samme virkestoff: buprenorfin. Så det er det samme. Bare at det er depot og frigjøres i løpet av én uke eller én måned.
Trådstarter
Ja jeg vet va buvidal er. Det jeg mer lurer på er om di som bytter. Føler di må eller om di bytter etter eget ønske?

Jeg ser mange av di som blir spurt har blitt mistekt for salg av sub/ metadonen sin. Eller har hatt sidemisbruk derfor har lar hatt et ønske om at di skal over på buvidal. Da slipper di å bekymre seg for vidre salg å misbruk??

Bare lurer på om noen andre føler seg presset til å takke ja?
Begrenset Utgave.
SpeedBenzo's Avatar
Har spurt to som jeg kjenner hva de synes om Buvidal. Og begge to får Subutex for en uke og selger det regelmessig. Ingen av de har planer om å gå over til Buvidal.
De nevnte ingenting om press heller. Er det sånn at de ikke holder kjeft om at det er best å bytte eller?
Anonym bruker
"Vant Sandflyndre"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Jeg er ikke i LAR selv men jobber med oppfølgning av flere som er i LAR. Jeg kan støtte deg i den oppfatningen du har. Flere av de jeg følger opp opplever et press fra sine LAR behandlere til å gå over til buvidal. Dette er i hovedsak de som trikser og mikser med medisinen sin, videreselger og ruser seg ved siden av. På den ene siden forstår jeg jo at de legger press på de som gjør dette for å forhindre at det sprer seg illegalt, men allikevel syns jeg det er etisk feil og presse folk over på buvidal når de ikke ønsker det selv. Et eksempel er en som har begynt på buvidal som sier at h*n får masse bivirkninger i form av angst, abstinenser osv. der LAR forsøker og bagatellisere bivirkningene, legge det over på andre omstendigheter og overtaler vedkommende til å fortsette å stå på injeksjonen.

I ditt tilfelle kan jeg ikke skjønne at de maser på å bytte når du er stabil. Bare å fortsette å si nei og koble på brukerorganisasjonene viss de blir for påstålige.
Trådstarter
Takk for svar dere. Jeg deler samme oppfatning. Jeg har 2 kompiser som var med i første pulje om å prøve ut buvidal og har ikke vert fornøyd med behandlingen å måten bytte har blitt gjort på. Å nå når di vil bytte tilbake så setter selvfølgelig lar seg på bakbeina.

Å akkurat dette gir meg asosisjoner med tvangs bytte i 06-07. Og det var noe lar lovde etter siste tvangs bytte aldri skulle jennta seg igjen.

Jeg skjønner di ønsker mange over til denne medisinen men dette er ikke riktig måte å gjøre det på. Vi skal egentlig ha fritt medisin valg som alle andre pasientgrupper men det har ikke eksistert i lar sin behandling noen gang!
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Jeg begynte på buvidal for noen måneder siden. Før det gikk jeg på Subutex 12 mg per dag. Jeg hadde en uvane med å sniffe og ofte skyte subutexen. Etter jeg begynte med Buvidal er jeg kvitt misbruket, sniffing og injisering. Jeg føler meg også mer kognitivt bedre, mer emosjonell og er mer viril. Fikk tilbake libidoen som vel er på 75 % i forhold til på ca 30 % da jeg gikk på Subutex. Anbefaler alle i LAR å bytte til Buvidal. Du slipper daglig inntak og det holder med en subcutan injeksjon hver måned. Eneste er at jeg skulle ønske de hadde flere doser å velge mellom. Jeg får den på 16 mg som tilsvarer 6-10 mg sublingualt. Kunne tenke meg en litt lavere dose, feks 10 mg. De har en på 8 mg men da må man ta den hver uke. Har hørt rykter om at det kommer flere dosevalg utpå sommeren 2020. Håper det stemmer :-)

Da jeg begynte med Buvidal krevet jeg retten til å bytte tilbake til Subutex om jeg ikke ble fornøyd. Det sa de "ja, selvfølgelig kan du bytte tilbake. Det er bare å si fra" Men det ville jeg ikke. Er superfornøyd med Buvidal.
Sist endret av SebastianS; 11. april 2020 kl. 15:58. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
▼ ... flere år senere ... ▼
Bumper denne tråden litt

Jeg bytta til Buvidal og digger friheten , men jeg sliter mer med angst, abstinent etter 2 uker , mer rus sug etter heroin og andre ting , vil gå over til Subutex igjen eller metadon tabletter , men da må jeg mest sannsynligvis hente hver dag og drive med urinprøver , nei skal ikke være lett. Noen med råd?
Da er det jo helt klart at medisinen ikke virker. Bytt tilbake til det som har funket for deg før. Ser ingen grunn til å gjøre det lettere for LAR. De kunne gjort det enklere for brukerne heller å avviklet urinprøver og strenge henteordningene som tar år og dag å få.
Syntes ikke at noen burde godta dette preparatet. Syntes egentlig ikke at noen burde godta å velge mellom subutex og metadon heller, jeg får endelig dolcontin selv etter å ha vært igjennom ett helvete med bivirkninger fra metadon, nå er jeg endelig ferdig med å føle at jeg forgifter kroppen min med den metadon giften.

Det er på tide at de begynner å ta lar pasienter på alvor, ta i bruk hele felleskatalogen og gi oss samme behandlingen slik alle andre pasientgrupper får.
Sist endret av DrDeath; 3. mars 2023 kl. 16:42.
Sitat av DrDeath Vis innlegg
Da er det jo helt klart at medisinen ikke virker. Bytt tilbake til det som har funket for deg før. Ser ingen grunn til å gjøre det lettere for LAR. De kunne gjort det enklere for brukerne heller å avviklet urinprøver og strenge henteordningene som tar år og dag å få.
Syntes ikke at noen burde godta dette preparatet. Syntes egentlig ikke at noen burde godta å velge mellom subutex og metadon heller, jeg får endelig dolcontin selv etter å ha vært igjennom ett helvete med bivirkninger fra metadon, nå er jeg endelig ferdig med å føle at jeg forgifter kroppen min med den metadon giften.

Det er på tide at de begynner å ta lar pasienter på alvor, ta i bruk hele felleskatalogen og gi oss samme behandlingen slik alle andre pasientgrupper får.
Vis hele sitatet...
Kunne ikke vært mer enig
▼ ... noen uker senere ... ▼
Jeg er i lar og har prøvd alle varianter av behandling der. Nå får jeg q60mg hver 3 uke og digger friheten og virkningen av buvidal. Ereksjon ikke problem i det heletatt. Merker etter 2 uker at virkningen avtar, meg filser det g
Anonym bruker
"Underernært Tunge"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Får man noen rus eller euforisk effekt den dagen man får ny dose? Eller er det stabilt hele tiden?