Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  9 2794
Anonym bruker
"Hoppende Fe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hei. Så nylig filmen Nobody (solid popcorn-firer) hvor hovedpersonen hadde en kjeller som kunne brenne menneskeknokler ved 1400 C og fikk en skriveidé.

Sett at noen har en kronisk sykdom hvor brå død er et vanlig symptom. Og privat, sensitiv informasjon på for eksempel en serverpark i et eget bygg.

Hvordan kunne man på teknisk enklest vis lagd en dødmansknapp som utløser en totalt ødeleggende brann, gjerne uten spor? Fjernkontrollen kan være for eksempel en fysisk snor, trenger ikke være avansert. Må ikke brenne knokler, men harddisker, metallkabinetter o.l. kan gjerne forsvinne.

Det hypotetiske bygget på størrelse med en konteinerbrakke befinner seg selvfølgelig på en brannsikker tomt. Bør stå i full fyr i løpet av helst ett minutt.

Plausibelt?
Ha all sensitiv informasjon på én bestemt kryptert datamaskin som skrus av når den ikke er i bruk. Lag et sikkert passord og husk det. Når du dør er passordet tapt og informasjonen kan aldri hentes ut. Problem løst.
Jeg synes også at en snor blir for weird. Det er fullt mulig å lage en timer/login/check som må samhandles med rundt visse tidsintervaller- ellers skjer X.

Ved å sette strøm på X kan man slette Y, sprenge Z etc. etc. I praksis kan jo alt automatiseres.
Vel, metallkabinetter brenner igrunn ikke, dem smelter. Og de fleste metaller må opp i over 1000 grader for å smelte. Lykke til.
Trigonoceps occipita
vidarlo's Avatar
Donor
Sitat av ivar_oslo Vis innlegg
Vel, metallkabinetter brenner igrunn ikke, dem smelter. Og de fleste metaller må opp i over 1000 grader for å smelte. Lykke til.
Vis hele sitatet...
Det seier du utelukkande fordi ikkje kjenner til NeXTcube.
Sitat av ivar_oslo Vis innlegg
Vel, metallkabinetter brenner igrunn ikke, dem smelter. Og de fleste metaller må opp i over 1000 grader for å smelte. Lykke til.
Vis hele sitatet...
Hva gjør en skjærebrenner tror du?
Hvis man absolutt må brenne det er thermite det riktige verktøyet. Dødmannsknappen kan være fysisk og/eller en digital dings som må besøkes/brukes så og så ofte for å ikke trigges.

Skulle jeg ha laget en lokasjon som hadde selvødeleggelse ville jeg også sørget for at det var kraftige alarmer og chillipepper/tåregass som ble sprayet ut i området i minst 5 minutter før, slik at alle som ikke trengte å dø i samme slengen kom seg unna.
Det blir sikkert kjedelig i en bok, men LUKS nuke er en god løsning.
Så passer du på å ha en post-it lapp med et ødeleggende passord i nærheten av pcen.

https://security.stackexchange.com/q...uke-efficiency

Andre metoder som ville passet fint i en fortelling kan være å få operert inn en pulsmåler som fjernutløser noe når pulsen er borte.
Anonym bruker
"Hoppende Fe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Trådstarter
Takk for innspill sålangt! Det ville vært viktig at systemet var trygt i årevis, max vedlikeholdsfritt, analogt og da lurer jeg på rent praktisk hvordan en ville rigget mekanismen for antenning vha. eksempelvis en nipsgjenstand festet i noe man dulter borti. Om det blir overdrevent komplisert som en Rude Goldberg-maskin er det bare et pluss, sålenge selve opplegget ville fungert etter hensikten.
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Det ville vært viktig at systemet var trygt i årevis, max vedlikeholdsfritt, analogt
Vis hele sitatet...
Tønner med thermite plassert over datasenteret, kjemisk antennelse via glassampuller (de knuses, kjemikalier utvikler varme, antenner magnesiumstrips som igjen fyrer av thermite). Dette kan stå i tiår uten problemer.

Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
hvordan en ville rigget mekanismen for antenning
Vis hele sitatet...
Nipsdings og tilfeldigheter utgår tvert. De som bryter seg inn vil være ute etter informasjonen som er der, og hvis man legger opp til at det ser ut som om bekvemmlighet overstyrer sikkerhet når man først er kommet fysisk inn vil nok uvedkommende følge den ruten.

Følgelig har man nøkler og passordlister plassert lett tilgjengelig. Tar noen nøklene og prøver å låse seg inn i datasenteret, utløses knusing av glassampuller.

Drar noen ut den 'brevordneren' (de heter det) som det står "Passord" på så vil det utløse en mekanisk timer som etter en liten stund utløser knusing av glassampuller. Bak brevordneren står det en liten digital klokke som teller ned og lager bipelyder (så mange sekunder som det tar å komme seg fort ut) med ledninger som går ingensteder. Den skal bare fortelle de at de bør komme seg ut. Den mekaniske timeren bør kunne avbrytes, men kun hvis man vet eksakt hvordan. Tiden på den bør også overstige den digitale nedtellingen, men ikke med mye.

Dermed har man to effektive måter å starte ødeleggelse på, men ingen som kan utløses ved en tilfeldighet eller dumhet.

De faktiske passordene finnes selvfølgelig kun på krypterte disker, og de faktiske nøklene er i magnetholdere under skrivebordet og låsene skjulte.