Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  15 1343
En kompis av meg har kjøpt 15g med PS. Er litt keen på å prøve. Hvor mye trenger man for at det skal virke sånn cirka(vet det kan avhenge fra person til person). Har lenge hatt lyst tik å teste Salvia men det sies at man minimum bør være 20 år fordi Salvia kan påvirke den mentale utviklingen din. Er det også slik med PS? Og sist med ikke minst, kan PS skade hjernen din?
Skader vel ikke hjernen så alt for mye slik jeg har skjønnt det.

Har copy og pasta litt fra en risikorapport som ligger på forumet her et sted..

Risikovurdering

Nedenstående er nummerert, og kort angitt de argumenter og observasjoner, som kom frem under diskusjonen, og er et gjennomsnitt av de poengene, som risikovurderingskomiteen har angitt.

2.1 Faren for individets helse
1) Faren for fysisk avhengighet. Fysisk avhengighet forekommer ikke ved bruk av psykoaktiv sopp.
[1.ingen(1,1)|2.liten|3.mulig|4.stor|5.veldig stor]


2) Faren for psykisk avhengighet.
Her kommer det an på hvilken definisjon for psykisk avhengighet som blir brukt. I betydningen avhengighet med følge av (fysiske eller psykiske) abstinenser ved avhold, er det ingen risiko. Det er derimot brukere som finner opplevelsen så behagelig, at de gjerne kunne tenke seg å oppleve den igjen. I den forstand er det snakk om en minimal psykisk avhengighet.
[1.ingen(1.8)|2.liten|3.mulig|4.stor|5.veldig stor]

3) Faren for akutt forgiftning
Det forekommer jevnlig tilfeller hvor det er behov for medisinsk hjelp (førstehjelp, sykehusopphold). Dette er for det meste på grunn av angst og panikkanfall, medfølgende somatiske virkninger (blodtrykk, puls etc.). Settingen spiller her en stor rolle: uerfarne turister i et fremmed land, som på kort tid bruker mye soft drugs. Forekomsten av angst og panikkanfall kan derfor ikke utelukkende skyldes på bruk av sopp.
[1.ingen|2.liten(2.3)|3.mulig|4.stor|5.veldig stor]

4) Faren for kronisk forgiftning
Sopp blir mest brukt eksperimentelt, bruk over lang tid er sjeldent. Det finnes eksempler på regelmessig bruk over lang tid i andre kulturer, uten at symptomer på kronisk forgiftning har forekommet. Det er derimot mulighet for å oppleve såkalte ?flashbacks? fra uker til måneder etter man har sluttet å bruke sopp. Vedrørende mutasjon og teratogene tendenser finnes det ikke nok tilgjengelig informasjon om dette til å trekke en konklusjon, men det er ikke logisk at denne soppen kan ha disse egenskapene. Soppen kan som andre soft drugs vekke opp latente psykiske problemer, eller forverre allerede tilstedeværende mentale problemer.
[1.ingen|2.liten(2.0)|3.mulig|4.stor|5.veldig stor]

2.2 Risiko for offentlig helse
5) Risiko når det gjelder omfang og hyppighet av bruket og eventuell økning av forbruk
Sopp blir mindre brukt enn ecstasy, som igjen er vesentlig mindre brukt enn cannabis. Nasjonalt (i Nederland) er bruket lavt (tilfeldig bruk 1,6%), blant yngre er det noe høyere og høyest blant spesielle grupperinger (mennesker som går mye ut, utlendinger, barn/unge i problemgrupper). Den meste av bruken skyldes eksperimentell oppførsel, men slutter etter et par gangers bruk. Mange brukere gir uttrykk for at de ikke får noen positiv opplevelse, men blir lite hyggelige (sosiale), det kan absolutt ikke sammenliknes med den empatiske virkningen av ecstasy og det er derfor uegnet for bruk på fest.
[1.ingen|2.liten(2.4)|3.mulig|4.stor|5.veldig stor]

6) Risiko grunnet brukerens sårbarhet
Dette gjelder en ung aldersgruppe (spesielt de som også bruker andre stoffer), som fortsatt er midt i utviklingen. Smartshopbransjen indikerer at de ikke anbefaler soppen for unge mennesker under 18 år. Også mennesker med mentale problemer har større risiko. (se 4).
[1.ingen|2.liten(2.8)|3.mulig|4.stor|5.veldig stor]

7) Risiko grunnet mangel på tilstrekkelig bruksinformasjon
Sjansen for at sopp bli brukt feil er tilstede, men selv ved feil bruk ser det ikke ut til å ha noen stor betydning. Om smartshopinnehaverne eller forhandlerne selv er tilstrekkelig informert, varierer fra bra til ikke i det hele tatt. I tillegg ser det ut til at opplysning av og til er underprioritert i forhold til hensynet til omsetning. I turistforretninger spiller dette større rolle.
[1.ingen|2.liten|3.mulig|4.stor|5.veldig stor]

+++
Vis hele sitatet...
15g me PS e en veldig mild dose,,,, enhver heftig opplevelse vil endre ditt handligsmønster og ditt mentale nærver i tiden etter hendelsen, dette gjelder salvia, sopp, lsd. eller et hvert heftig psychedelia. Om endrigene er negative for noen ja for andre nei, psychedelia vil forandre ditt syn på omgivelsene det kan forandre ditt syn på det du ser på som verdier i livet. Det er opp til et hvert mennesk og velge selv om det er villig i og gå igjennom disse opplevelsene, men til eldre du blir desto enklere blir det og se konsekvensene av dine valg i forkant, så eg anbefaler deg og vente vist du er veldig ung... som svar til ditt siste spørsmål nei PS kan ikke skade hjernen din, det er mye misforståelser ute i den store verden om psychedeliske stoff, men ver klar over at det kan endre deg som mennesk så tenk lenge igjennom dine valg. og les mye om psychedelia før du endeligt tar en avgjørelse
Galactoid
Sinister's Avatar
Trådstarter
Vi er tre pers. som skal dele 15g. Blir dette for lite?
Jeg vil si det ja. shoot me if i'm wrong, men kanskje 15 gram til hver har vært best?
Galactoid
Sinister's Avatar
Trådstarter
Skal ta det litt rolig første gang. Er ikke noe hipp på å trippe over:P
du merker nok ingen effekt på 5g.
tror 15g er en bedre startdose.. mange som ikke merker no av det heller, men 5g er alt for lite
▼ ... over en måned senere ... ▼
Jeg synes 15 gram (som jeg ikke delte med noen) ble for lite. Men det er kanskje et bra sted å starte..
20 gram fersk sopp er visstnok å anbefale som førstedose
ikke av egen erfaring, ingen garantier
ja, 5g er alt for lite, må minst ha 15g på hver. og tilogmed da får man bare en mild rus, ville ha tatt 20 g pr pers.
Det er fersk sopp vi snakker om her?
Da er nokk ikke 5g per person så mye.

Alle sterke inntrykk endrer din psykiske utvikling. Alt som skjer rundt deg er med på å forme deg.
Hvis du får en god trip kan dette bidra til å gi deg bedre psyke.
En dårlig trip derimot kan gi deg store psykiske problemer.

Husk: Setting is everything.
er fersk eller tørr sopp sterkest?
jimking: Fersk sopp inneholder væske. Det som skjer når man tørker den er at denne væsken fordamper.
Da blir soppen lettere.
Det vil si at f. eks. 15 g fersk sopp blir til 5 g tørket sopp.
De 10 g som forsvant var altså bare vann.
Kjøp dere 30gram vær, så tar dere 20gram først så etter en stund tar dere resten.

Kanskje det ser litt ekelt ut eller smaker litt underlig, da kan du mixe den med appelsin jus, eller bare spise med litt ingefær til.
Første gangen jeg spiste stopp var det 30gram, og det hold for meg.. akkurat..