Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  26 2397
Hei

Jeg er metadon bruker og går på litt diverse medisin på dag og natt ved siden av. Jeg fikk qutiapin for søvn i dag av fastlegen, 50mg i dag, så 100 i morgen, 150 og så 200mg per kveld. Jeg syns det høres sykt mye ut, hvertfall med et par andre nattmedisiner fra før.

Hva dose funker greit til å sovne fort av, jeg våkner også mange ganger per natt. Har tenkt å bruke max 100mg, for venner bruker 50mg eller 100mg hvis ikke de er på akutt avrusning og trenger mye.

Når bør jeg ta det, hvor lenge før jeg tenker å sove liksom?

Legger dette her, og ikke i rus på legemidler, for det er her jeg går og leser. Og det går vel like greit begge steder.

Takk for eventuelle svar, og sov godt alle med søvnproblemer. Jeg anbefaler avslappende musikk, feks homwork edits på youtube er bra for søvn for meg. Eller for ro hvertfall....

Ha en god dag alle freaks=)

s
Hadde insomnia, fikk 25mg av en kamerat.. knocka meg rett ut. Start på 25 du
50 idag, 100 imorgen osv? Hva?

Uansett, start med 25, evt maks 50. Du tar det ca en times tid før leggetid.
Pass på å ha litt mat i huset, du kan føle deg ganske så sulten på de.
>50mg er fine doser å stå på om man ikke har noen ambisjoner om å utrette noe fornuftig og synes demens er en akseptabel bivirkning. Skjønner ikke hvorfor fastleger fortsatt bruker Quetiapine som sovemedisin når omtrent samtlig forskning fraråder det
Bruker;-)
Trådstarter
Jeg tar det som siste nødløsning, går allerede på det annet jeg kan få. Har egenetlig lite lyst på mer en 50mg, som var dosen jeg spurte om... Nå lurer jeg på å dele den i to, for 25mg første kvelden... Hva sier dere, takk for kjappe svar. Jeg skal kanskje få begynne på lyrica på dag, det har jeg mer tro på, og spare en sånn til kvelden. Og dytte imovanen ut til første oppvåkning..... Jeg har som dere skjønner et stort problem her.

Legen snakket om at folk trengte opp i 600mg qutiapin, som virker sinsykt på meg hvertfall. Jeg ville aldri grøta meg på den måten.

Nettene er lange, og jeg skulle ønske toleranseoppbygging ikke var et faktum for medisiner som virker... Husker en gang to paralgin forte fikk meg der jeg ville. Og en imovane slo meg ut for hele natten.... Nå må jeg ha xanor for å bli medsinert på en god måte.

s
Anonym bruker
"Underernært Tunge"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
600mg er for folk med schizofreni(skyt meg om jeg tar feil nå)

Du kan bli trøtt av seroquel/quetiapin da det er en bivirkning av medisinen. Del den i to og ta det en time før du vanligvis legger deg, så ser du an. Ble veldig trøtt på 25mg når jeg starta med det for 3-4 år siden, og nå er jeg på 200mg :-)
Bruker;-)
Trådstarter
Takk, er jævla skeptisk til hele medisinen. Ville ha den som nødmedsin til vel, nød og søvnløse netter. Men legen sa dette vile gi svingninger for meg, og anbefalte å prøve hver kveld. Jeg prøver i kveld hvertfall og ser, vist jeg ikke liker det eller opplever noe kjipe bivirkninger sier jeg bare til legen det ikke nytter for meg. Men kjenner mange som sier de sover som et barn på qutiapin, på 50mg eller 100mg ofte, kommer an på hva de vil og om det er pga noe annet de ikke får sove....

Jeg deiser til med 50mg kl 23:00, for det er ikke delestrek og jeg er en stor gutt med høy toleranse for det meste medisinsk. Og så dropper jeg det helt i morgen vist det blir feil medisin. Vil ikke risikere å sitte våken på så tung medisin, så jeg tar det helt rolig i natt. Hører på piano, harps and flutes på mixcloud. Evig lang playlist, jeg må ha musikk for å sove godt jeg. Ellers drømmer jeg vilt og våkner hele tiden. Trance hele natta er bedre en ingenting for meg.

Takk for svar folkens. Ønsk meg en god natt, og samme til dere andre=)

s
Desto større dose du tar, desto mer zombie blir du av medisinen. Er ikke uten grunn den brukes som antipsykotika.

Du kan regne med grei hangover dagen derpå. Ikke så ulikt en liten influensa. Det er ikke nødvendig med økt bruk for søvn. Holder lenge med 25/50mg.

Prøv med 25. Du merker fort etter en time om det har noen effekt.
Hvis du har 50 mg tablett så har legen skrevet ut depottablett til deg. Vanlig seroquel finnes ikke i 50 mg. Merkelig vurdering av legen spør du meg hvis behovet er for søvn.
Obligatorisk tittel
kamelia's Avatar
Å ta antipsykotika for søvn er ikke anbefalt. Du blir søvnig, men gir ikke så spennende bivirkninger og er ikke bra for hjernen din. Quetiapine er en medisin brukt mot sterke psykoser og vrangforestillinger, å bruke noe sånt for søvn funker, men det er slettes ikke bra for deg.
Bruker;-)
Trådstarter
Depot tablett, det vil jeg ikke ta, dette må undersøkes. Tror det er qutiapin det heter min tablett og ikke seroquel, selv om jeg vet det er sammme virkestoff. Faen jeg vil ikke ha depot-tablett, da blir det hangover i morgen. Takk for det tipset, og jeg forsker litt videre før jeg kanskje bare driter i hele tabletten. Møkk å ikke få sove altså, gjør meg så desperat at jeg er villig til å prøve dette elefant middelet....

Det var depot ja, forbanna idiot lege. Jeg får bestile hastetime i morgen, og få bytta til hurtigvirkende for jeg vil ikke ha dritten i meg hele døgnet heller. Faen det var det håpet. Jeg kommer til å forlange lyrica også i morgen. Han var på gli med det i dag, og det er skikkelig medisin det.

s
Sist endret av saviour; 13. januar 2020 kl. 19:59.
Begrenset Utgave.
SpeedBenzo's Avatar
Man blir som regel ikke særlig søvnig av doser over 100mg.

Da slutter den anti-histamin lignende trøttheten-effekten og det funker mye mer som schizofreni medisin. Eller hvis man lider av psykose f.eks.
Anonym bruker
"Underernært Tunge"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Har du kilder, Speedbenzo?
Jeg tar 75-100mg Funker omtrent annenhver natt. Pleier å ha noen dager i mnd der jeg går uten slik at toleranse ikke bygger seg opp for mye.
Blir veldig zombie på dagtid, så ville vært skeptisk til å ta de hvis jeg hadde vært i jobb. Men igjen, det er bedre å være zombie av medisinene enn å være zombie fordi man ikke har sovet på 3 døgn
Anonym bruker
"Skrikende Titan"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Mener å ha lest at disse hadde en terskel på 50 mg for søvnpåvirkning. Selv merker jeg bare at det sitter lenger i når jeg tar mer, blir trøtt nok av 25 mg og det er uvanlig for meg med så lav dosering brukt over lengre tid. Opplever den som betydelig mindre "histaminsk" i bivirkningene enn andre histaminer. Men den antipsykotiske effekten gjør meg også deprimert, ettersom jeg ikke er psykotisk. Kom gjerne med en link til hvor farlig kvetiapin er, så skal jeg vise artikler om resultatene av søvnmangel over tid.
Bruker;-)
Trådstarter
Jeg tok den ene 50mg depot tabletten i raseri etter en kompis kom og dreit seg totalt ut. Han har tatt tre fire overdoser på en uke nå, og er helt på bærtur. Han skulle komme med litt hasj til meg, tømte sekken på bordet og ga opp etter panisk leting i sine egne og så mine ting før jeg ba han gå. Det er jævla trist for han er/var min beste venn, men etter han arvet en kvart mill gikk alt til helvete for han. I går ble han ranet for 50 tusen kr av en neger ved navn balo vistnok. Trist og han er bra dum å gå rundt med femti lapper i sekken hele tia. Grenser for hvor mye dop han skal trenge å kjøpe, han dealer ikke noe særlig heller...

Jeg må stadig rette i det jeg skriver her pga qutiapinen, så kanskje det blir litt søvn likevel. Ble bare så oppgitt over min venn som han var hvertfall. Han må faen meg bare komme seg på avrusning om jeg skal gidde ha han rundt her mer. Jeg har bygd opp et fungerende liv nå, og vil ikke la noen ødelegge for meg og hunden min. Ikke engang min aller beste venn som jeg savnet hver dag i et helt jævla år når han satt i fengsel, nå savner jeg han når han er her også. Vet ikke hva som er værst. Jævla dritt alt sammen. Angrer på så mye i livet jeg nå, det har blitt jævlig kjipt å leve.

God natt freaks. Jeg går mestsannsynlig tilbake til legen i morgen etter bedre ting som lyrica. Så får natten bare være jævlig da, vet ikke hva jeg kan gjøre. Noen som har tips? Andre medisiner som er bedre feks som er lett å få nok av. Det var derforjeg spurte om qutiapin, man får noe jævlig mye av det lett. Uten at jeg måtte gi fra meg noe annen medisin også....

s
Anonym bruker
"Underernært Tunge"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Kompis, depot tabletter funker ikke til søvn. Det må jeg bare si deg..

Jeg gikk på 200mg før jeg gikk til legen og sa jeg måtte ha noe for angst, og tenkte at Lyrica kunne være et alternativ.
Gikk ut med quetiapin depot tabletter og prøvde det, men da funker ikke quetiapin som jeg gikk på kvelden til sovemedisin.

En kompis som du beskriver er ikke en kompis. La vær å ha noe med han å gjøre. Punktum.
Bruker;-)
Trådstarter
Han er kanskje ikke den beste vennen nå, men jeg er fryktelig glad i han for det har gått jævlig mye bedre før. Jeg vet jeg bør holde meg unna han egentlig, men hvem skal jeg ringe da...... Føler han hører litt på meg, så jeg gir han sjangser i fleng. Men sånn han var i dag måtte han bare pakke sekken og gå altså, blir for dumt rett og slett.

Så folk bruker dette greiene her om dagen også, jeg angrer på hele tabletten nå som jeg ikke sover og legen skal få høre det i morgen. Jeg fikk han på gli med lyrica, men han må vel kanskje kontakte lar ang den medisinen selv om det jo fremdeles er et c preparat. Men jeg kontaktet min lar kontakt selv i dag på sms og venter på svar i morgen tidlig. Gleder meg til virken gir seg jeg nå av denne drittpillen. Jævlig ekkel følelse også. Skal prøve å sove nå.

s
Begrenset Utgave.
SpeedBenzo's Avatar
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Har du kilder, Speedbenzo?
Vis hele sitatet...
Nei, men er veldig sikker på at ved enten 50 eller 100mg så er det en psykose/schizofreni medisin.
Bruker;-)
Trådstarter
Takker igjen for svar, dette med qutiapin depot var ikke noe for meg, jeg klare jo ikke se bokstavene på mobilen til slutt, jeg prøvde å skrive melding, det føles som elefantmedisin fremdeles og nå er det morgen og jeg venter på kaffetraktern.

Kompis kom jo igjen i natt kl tre og haddde sovnet ute i kulda og mistet sekken med datamaskinen, nå sover han på en madrass på gulvet, håper han er noenlunde bra når han våkner. Jeg liker ikke at han er så rusa, og her er han hvertfall trygg og jeg gjemmer metadon og benzo når han er på en snurr eller dårlig, ikke at jeg tror han tar noe, for før sto det alltid bare i skapet liksom, og han kunne tatt ofte.

Håper på å prøve igjen med 25mg vanlig hurtigvirkende qutiapin i kveld, for jeg må uansett til hastetime hos legen å få lyrica skrevet ut. Sier bare jeg tror 100mg vanlig qutiapin må være bedre, for de kan deles i fire lett vet jeg.

s
Har selv brukt quetapine noen mnd for søvn. De fungerer meget meget bra. Jeg startet med 25mg og økte til 50 etterhvert. Er en del bivirkninger så vær forsiktig med å øke for fort. Men sover på de det gjorde hvertfall jeg. Heller ingen hangover av de.
Jeg fikk sykt rastløse bein da. Gikk derfor over til Latuda.
Bruker;-)
Trådstarter
Jeg kan oppdatere med at jeg med min kropp og mine andre medisiner så gikk dette mye bedre en jeg trodde. Tar nå en stk 50mg depot og sparer de tre resterende hver dag til jeg mister resepten eller bare leverer de tilbake hehe. Jeg sover godt nå faktisk og har det bra om dagen også nå, det er faen meg viktig å sove. Og metadonen virker litt bedre nå som jeg tar den qutiapinen, så jeg fortsetter foreløpig hvertfall selv om jeg heller ville hatt mer imovane, type 30mg hver kveld. Skal til senter for søvnmedisin snart så det går seg til dette uten at jeg får noe særlig bedre der heller tror jeg.

Bra jeg ikke fikk gått til legen og prøvde en kveld til, for første natten sov jeg ikke pga forstyrrelser. Nå er jeg en ny mann av hvile rett og slett, maten smaker, musikken er bedre, hasjen funker bedre, og livet er ikke så værst egentlig. Kanskje dette funker litt ekstra bra for meg med tanke på at jeg har asperger syndrom(autisme rett og slett), og det kanskje er bra på en måte? Jeg er ikke sikker, det får tiden vise.

Jeg og min kompis har kult an og røykt tjall, spist god mat, drukket mye cola og sett tegneserier, virker som han er tilbake til seg selv igjen. Jeg ordnet noe subb til han så han er frisk hvertfall.

Jeg har aldri hørt om latuda, må søke på det.

s
Psykedelisk bakverk
Bygger veldig fort høy toleranse på quetapine, har selv bekjente som går på 600mg for søvn. Med det sagt, øke 50 om dagen hørtes litt i meste laget ut, men at du må øke såpass innen en uke høres ikke usannsynlig ut om du har sterke innsivningsvansker
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Har diagnose som gjør at jeg har et utrolig tankekjør om natten, basically insomnia. Er helt avhengig av å få i meg noe som putter meg til søvn. Går på Quetiapin hver dag og har gjort det fast i 1,5 år. Toleranse bygges, men jeg er uenig i hvor raskt enkelte påpeker. Jeg startet på 50mg, det var for lite så gikk opp til 100mg veldig raskt. Holdte meg på 100mg hvertfall i 6 måneder. Nå har jeg gått på det i 1,5 år kanskje, og ligger nå ca 125-150mg hver natt. Det gjør enda jobben Sikkert individuelt, men en slik økning høres latterlig ut.
Anonym bruker
"Hjemmelaget Succubus"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av kamelia Vis innlegg
Å ta antipsykotika for søvn er ikke anbefalt. Du blir søvnig, men gir ikke så spennende bivirkninger og er ikke bra for hjernen din. Quetiapine er en medisin brukt mot sterke psykoser og vrangforestillinger, å bruke noe sånt for søvn funker, men det er slettes ikke bra for deg.
Vis hele sitatet...
Hva konkret kan det gjøre med hjernen?
Sitat av kamelia Vis innlegg
Å ta antipsykotika for søvn er ikke anbefalt. Du blir søvnig, men gir ikke så spennende bivirkninger og er ikke bra for hjernen din. Quetiapine er en medisin brukt mot sterke psykoser og vrangforestillinger, å bruke noe sånt for søvn funker, men det er slettes ikke bra for deg.
Vis hele sitatet...
Det er definitivt ikke bra for deg, men når du har insomnia og du er våken i flere dager i strekk så er det absolutt en bedre løsning enn å ikke få sove. Det har i hvertfall forandret mitt liv til mye, mye bedre. Weed f.eks våkner jeg opp med en horribel hangover, lang over Quetiapine gir meg.

For oss med sterke plager, langt over noe slikt som at Melatonin kan fungere. For melatonin fungerer ikke mot Insomnia, altfor svakt.

Hva med Imovane? Ville det vært bedre? Jeg må ærlig si jeg har gjort for lite research på dette emnet. Kunne vært fint å vite relevante fakta om du har kunnskap om dette, og hva som eventuelt kunne vært bedre. Husk: Insomnia er et levende helvette, og når du har Insomnia gjør du ALT du kan for å få sove, uavhengig av bivirkninger (Noe jeg egentlig ikke merker annet enn en liten hangover dagen etter) - Har kun gode erfaringer etter 1,5 år. Får god søvn, tar et par timer å våkne skikkelig, men ingen bivirkninger utenom det.
Har vært oppe i 800 mg når jeg har vært i en psykose og innlagt. Grusom medisin. Helt jævlig. Men - den har gjort en viktig jobb i noen korte perioder i livet når det har stått på som verst.