Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  26 1738
Så jeg har drukket min del av alkohol i livet, og begynner å mislike bivirkningene. Jeg kan drikke godt, en liter brennevin, eller nesten en dunk vin, eller 12-15 halvlitere med sterkøl. Det er moro så lenge det står på, men dagen etter blir jeg helt vrak, og gjerne 2-3 dager. Må ofte bare ligge i senga i lange perioder og har de siste slagene blitt morbid, tenker bare på hvor trist det blir å miste de nærmeste osv. Dette vil jeg helst slippe.

Så jeg vurderer å begynne å enten røyke marijuana eller spise hasjbrownies eller lignende. Har prøvd det litt før, men da bare etter å ha drukket først, og blandet med tobakk, som jeg ikke røyker. Det resulterte bare i negativ reaksjon. Har laget meg hasjbrownies før, noe som fungerte litt bedre, men jøye meg, ble helt lam i kroppen i nesten ett døgn. Så det er mulig jeg overdoserte litt. Så det var ikke noe som fristet til gjentakelse direkte.

Uansett, jeg vil bare ha noen generelle tanker rundt bivirkninger av å røyke marijuana. Og så har jeg noen konkrete spørsmål:

1 - Kan man røyke marijuana rent, altså uten tobakk? Har lenge lurt på hvorfor folk blander det med tobakk.

2 - Hva er forskjellen på å røyke brunt og grønt?

3 - Hva er eventuelle bivirkninger?

4 - Kan man "overrøyke", på samme måte som å overdrikke, altså når man drikker så mye at man kaster opp?

5 - Ville det vært en god ide å reist til et land hvor dette var lovlig, bodd på hotell, og blitt mer kjent med det der, for eksempel en uke eller to på ferie, for å kjenne litt på det, før man tok opp "vanen" her hjemme i Norge?


Enhver erfaring som deles settes pris på!
Sist endret av Nature Spirit; 13. august 2019 kl. 05:10.
1. Ja.
2. Brunt = tung i kroppen. Grønt = lett i toppen (veldig simpelt forklart).
3. Spørs jo hvor mye du skal røyke og/eller om du misbruker det. Om det blir litt mye kan du føle deg veldig monoton og nøytral etterhvert, likegyldig til alt. Avhenger veldig fra person til person da.
4. Joda, man kan det. Men det er ikke direkte farlig for deg.
5. Ser ikke noe i veien for det.
Sist endret av dreamcave; 13. august 2019 kl. 05:15.
Anonym bruker
"Enig Rådyr"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hvor gammel er du? Miste de nærmeste tenker du på fyllavenner da? For det man med aldern finner ut er at folk man fester med ikke er de som er de nærmeste venna dine når man er eldre. Et vennskap skal jo ha mer til felles enn fyll, og de du ikke kan være med uten å drikke er ikke ekte venner selvom det føles sånn fordi dere fester og henger ofte. Ekte venner trener sammen, går på tur sammen, drar å står på snowboard sammen, går i skauen å brenner bål og fisker sammen, tar en tur til sverige sammen, kommer innom hverandre for middag eller kaffe i hverdagen. Det er det som er venner når man innser at det fins viktigere ting enn festing. Finn deg kamerater du kan gjøre disse tingene med, edru , eller evn med en joint.

Det er nok fornuftig av deg å stoppe å drikke, gifta råtner kroppen ja! Jeg stoppa og drakk ikke på tre år, aldri følt meg i så bra og fresh form. Nå har jeg lært meg å drikke et glass, gjerne drink for smakens skyld, og nøye meg med det og dra hjem igjen etter halvannen-to timer. Da får jeg med meg det sosiale uten å bli helt knekt etterpå.
Før jeg tok tre års pause så var det helt umulig for meg å drikke moderate mengder, men når jeg fikk kjenne hvor sinnsykt stor forskjell det gjorde på kroppen så er jeg veldig bevisst på hvor mye det er å skyte seg sjæl å gidde å drikke mer bare for et par timer til ekstra moro.

For å svare på spørsmålene dine

1) Ja, man kan røyke i vaporizer, slags dampmaskin, uten tobakk. Personlig har jeg aldri likt det fordi det er som å suge i luft og gir ikke samme følelsen som å sitte å kose seg med jointen eller evn sitte å kose seg med pilsen. Helsemessig er det selvfølgelig den beste røykemåten! Ingen tvil om det!

2) Ikke sånn at brunt = tung i kroppen og grønt lett i kroppen. Det kommer helt ann på hvordan type man har. Først og fremst er det jo konsistensen og smaken som skiller de to. Man kan få tak i jævlig bra brunt man får lættis av, og man kan få tak i brunt man blir kjempe stein og bare vil sitte i sofaen å se tegneserier av. Man kan få tak i grønt som gjør en i godt humør, og man kan få tak i grønt som gjør en paranoid. Det er ikke noe regel her på brunt vs grønt, men på hvordan strain weeden og hasjen er fra og potentheten.

3) Bivirkninger kan være at du får noia, eller at du blir sløv. Hvis du bare skal røyke en gang i blandt er det ganske enkelt å regulere mengden for å forhindre uønskede bivirkninger. Om du merker at du får hjertebank på fest eller noe en gang så vet du at du må røyke forsiktigere og mindre mengder, eller for eksempel ikke røyke i like stimulerende omgivelser men i mer chille omgivelser. Det er viktig å merke seg at ikke alle tåler cannabis, fortsetter du å få noia så slutt å lek mere med det. Prøv deg frem med bare et par trekk de første gangene, hjemme alene foran tven. Bivirkninger av fast og hyppig langtidsbruk kan være isolering, depresjon og psykoser.

4) Ja det er mulig å røyke for mye så man får det som kalles "grønne over" (kan skje av hasj også ikke bare grønt). Det er et blodtrykksfall hvor det føles ut som at man må besvime og spy. Noen ganger kan det svartne for øya så man må legge seg nedpå fordi det er så ubehagelig og man blir svimmel. Svetter som en gris. Puster tungt. Må skru av lyd og lys/be folk om å stoppe å prate til deg/ Det skjer veldig sjeldent, på 10 år som daglig hasjrøyker opplevde jeg vel det her ca 6-8 ganger eller noe, alle gangene hjemme etter å ha røyka hele kvelden, aldri på fest etter en joint. Skjedde forsåvidt første gang i amsterdam etter en halv joint på coffeeshop, sinnsykt potente greier. Når man vet hva som skjer så er det ikke så ille, og det går ganske fort over. Det værste er over på 10 minutter og etter en halvtime er man all good igjen (potensielt bare trøtt, som man blir av å røyke mengder)

5) Nei og ja hvis du vil, men utlandet har mye mer potent hasj og weed så det er større sjanse for dårlig opplevelse med det der, at du røyker for mye eller for sterke saker når du ikke har røyka før. Eventuelt kan du dra til christiania i københavn, der har dem mye av hasjen som er i norge, og mer potente greier. Si at du vil ha en mild nybegynner joint så får du det. Du kan jo dra til amster også hvis du vil men da bør du være bevisst på å nøye deg med to-tre tekk, slukke jointen og vente til rusen får sigi inn og fungert, før du fortsetter å røyke mer, så ikke alt smeller på en gang for deg. Møtte en tsjekkier der når jeg var der i sommer for 10+ gang og han spiste hasjkake og endte opp med å spy ut hele kvelden. Sakene i amster er veldig potente og selvom man sier man vil ha noe mildt kan det være for sterkt for ikke-drevne smokers.
Den vanligste negative bivirkningen er angst. En annen er at korttidshukommelsen svekkes. En tredje er at å inhalere brente planter, enten det er cannabis, tobakk eller burot, ikke er bra for lungene. En fjerde er at cannabis kan utløse psykoser hvis man er disponert for det. En femte et at cannabis for noen blir et vanedannende psykisk sedativ de støtter seg til som en alltid tilstedeværende krykke i hverdagen.

Ved moderat rekreasjonell bruk er negative bivirkninger forbigående og sjeldent alvorlige, med mindre du er en av dem som har underliggende problematikk mtp psykoser o.l.
Anonym bruker
"Forelsket Grindhval"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Ser du har fått greie svar her.
Det finnes tobakkerstatning. Real leaf f.eks.
Når det kommer til edibles så anbefaler jeg deg heller å lage "cannapills" enn brownies. Disse kan man oppbevare over tid, og jeg syns også doseringen er enklere.
Det er veldig enkelt å lage, men litt tidkrevende. Jeg lager det som regel med brunt, men jeg har også prøvd med grønt. Kapsler kan du kjøpe billig på iHerb.com, 0 eller 00 er grei størrelse. Jeg anbefaler å bruke dråpeteller til å fylle. Noen bruker sprøyte, men av erfaring er det noe dritt. Dråpeteller får du på apoteket. Kjøp fler enn du trenger, i tilfelle.

Grønt krever decarb før man setter igang. Anbefaler Extra Virgin kokosolje. Dette får du på Kiwi.
Fremgangsmåte:
1. Mål opp kokosolje. Jeg bruker 10g olje per gram hasj.
2. Varm oljen i vannbad. En kasserolle med kokende vann og en mindre kasserolle oppi der igjen funker greit. Pass på så det ikke spruter vann i kasserollen med oljen.
3. Legg hasjen i oljen og rør. Små biter løser seg lettere opp enn store.
4. Se en film eller gjør noe fornuftig mens du venter på at kokosoljen skal trekke til seg alle godsakene. Jeg venter som regel et par timer. Rører en gang iblant underveis.
5. Ta oljen vekk fra varmen og la den kjøle seg litt. Kokosolje har et smeltepunkt på ca. 25 grader. Stivner den er det bare å varme den litt igjen.
6. Fyll kapslene med dråpetelleren.
7. Enjoy!

Personlig syns jeg 1-2 kapsler er greit. 1.5 har vært sweet spot. Jeg har som regel veldig lav toleranse, da jeg ikke inntar cannabis annet enn maks en dag i uken.
1. Definitivt ja. Det lurer jeg også på.

2. Det kan andre bedre svare på, har aldri skaffet meg hasj (brunt)

3. Dårligere hukommelse, mindre/ingen drømmer, Slapp. Alt ettersom hvor mye du røyker. Men i forhold til alkohol så er bivirkningene piece of cake.

4. Du kan kaste opp ved å bli for høy, og det vil du absolutt oppleve en eller annen gang i livet ditt. Men dette lærer du av, du lærer å kjenne dine begrensingen osv. Mye lettere å spy av alkohol er min erfaring.

5. Absolutt.

Edit: Tusenvis av stories på reddit o.l av mennesker som har fått et helt nytt liv og klart å slutte med alkohol ved å bruke cannabis istedet. Søk litt rundt så finner du slike erfaringer lett. Vil også i aller høyeste grad, for din egen helse, anbefale at du researched vaporizer. Damp istedet for røyk. Gjør lungene dine en tjeneste.
Sist endret av stamme; 13. august 2019 kl. 11:35.
Røyket daglig i ca 2 år ved siden av jobb og et ellers tilsynelatende normalt liv. Jeg vil ikke anbefale dette, da jeg ble likegyldig, slapp og giddalaus over tid uten at jeg nødvendigvis merket denne gradvise overgangen selv. Etterhvert ble det nesten mer enn vane og det og være fjern var nesten mer kjedelig enn å være edru da alt føltes så likt.

Har roet ned litt nå og det har blitt bedre, men bedre å holde det til helger og ihvertfall ikke hver dag
Anonym bruker
"Varsom Skrubbe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Et spørsmål: Hvorfor erstatte et rusmiddel med et annet?
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Et spørsmål: Hvorfor erstatte et rusmiddel med et annet?
Vis hele sitatet...
hvorfor velger noen røykere å gå over til Vape? Fordi det kan redusere langtids skadene.

Ellers: hadde jeg hatt valget mellom alkohol og cannabis, hadde valget vært såre lett.

Alkoholen kan gå og ta seg en bolle.
5- vil tro det. Da har du mulighet til å teste forskjellige ting uten for mye stress. I Norge er hva du får kjøpt stort sett avhengig av hvem du kjenner hvis du ikke handler på darknet.

Det enkleste er å reise til Amsterdam og starte med div. weed som er dyrket utendørs eller litt svak beroligende hasj før du begynner og smake på sterkere typer.

Kommer gjerne med forslag til hvor og hva du bør handle.
Hei!

Svarene på dine konkrete spørsmål er som følger:

1 - Kan man røyke marijuana rent, altså uten tobakk? Har lenge lurt på hvorfor folk blander det med tobakk.

Ja, du kan røyke marijuana rent. Det kan gjøres på mange forskjellige måter, enten i joint, pipe, bong, vaporazer, etc. Det er nesten bare fantasien som setter grenser.

Likevel har «konsistensen» på gresset noe å si for hvilken metode som er best. Gress som er velkurert og tørket på en god måte kan fint røykes som en sigarett. På coffeeshops i Amsterdam er det for eksempel helt vanlig å kunne kjøpe «rene» marijuanajointer.

Det skal sies at det river litt i halsen, og at det fort blir litt hosting når man ikke putter noe tobakk oppi miksen.

2 - Hva er forskjellen på å røyke brunt og grønt?

Ikke så lett å svare på, da det er stor forskjell mellom forskjellige hasjvarianter og marijuanavarianter.

Hovedregelen er at indica gjør deg mer «stein» og sløv, mens sativa gjør deg «høy» og oppesen. Og så har man alle mulige kombinasjoner av disse.

Dette gjelder da også for hasjen, som kan være fremstilt av sativa, indica, eller kombinasjoner av disse.

Hvis målet er å unngå tobakk, så er vel gress en bedre vei å gå enn hasj, med mindre du ønsker å spise det.

3 - Hva er eventuelle bivirkninger?


Flere enn man skulle tro! Det er klart av man ikke blir fysisk avhengig av hasj og marijuana, i alle fall ikke i den grad man blir avhengig av nikotin, heroin, etc. Likevel er den psykiske avhengigheten absolutt en faktor. Det tror jeg mange med erfaring kan stemme i.

Bivirkningene er kanskje ikke så fysiske som de er sosiale – jobb, relasjoner, prestasjoner, osv., kan fort bli lidende som følge av et marijuanakonsum som kommer ut av kontroll. Det er jo ikke langt mellom de som skriver her på forumet om hvor gjerne de ønsker å slutte med røykinga fordi det får negative konsekvenser i det praktiske liv. For ikke å snakke om økonomiske konsevenser. Huff og huff.

4 - Kan man "overrøyke", på samme måte som å overdrikke, altså når man drikker så mye at man kaster opp?

Det skal godt gjøres – og i verste fall sovner du. Om du derimot benytter deg av tobakk i blandingen, eller blander med alkohol, så kan man selvfølgelig overdrive. Da blir det fort en bønn eller to til porselensguden.

5 - Ville det vært en god ide å reist til et land hvor dette var lovlig, bodd på hotell, og blitt mer kjent med det der, for eksempel en uke eller to på ferie, for å kjenne litt på det, før man tok opp "vanen" her hjemme i Norge?

Jeg vil si ja. Om ikke annet enn av den grunn at du da ikke løper noen risiko for å bli straffeforfulgt dersom du skulle bli tatt.

Det er også hyggeligere å røyke marijuana et sted der det faktisk er lov. Da slipper du i hvert fall at paranoiaen for å skulle bli huket dominerer stemningen.
Men om det er noen god idé å begynne med marijuana for å slutte med alkohol, det vet jeg ikke. Det beste ville jo vært å bare kutte ut alkoholen. Dårlige vaner er lettere å skaffe seg enn å kvitte seg med.

Det er jo klart at dersom du drikker fyllik-menger med alkohol til daglig, så ville jo litt cannabis vært et bedre alternativ. Men det blir kanskje fort både og? Det må vel du som kjenner deg selv best ta stilling til.

Om du skulle velge å ta fatt på gresset i «terapeutisk» øyemed, så ville jeg prøvd å finne såkalt «bush weed» – altså, gress som er dyrket utendørs, og gjerne så svakt som mulig. Det høres litt bestefaraktig ut, men det er faktisk slik at gresset i dag (særlig det som gros innendørs med kunstig lys og kunstig gjødsel) er langt mer potent enn det som var i omløp før.

Bush weed er gjerne litt mindre potent, noe som gjør at man kan fungere i større grad enn hva som er tilfelle dersom man røyker Snoop Dogg shit. Dette kan du selvfølgelig se bort i fra dersom du er en Snoop Dogg

Som sagt, det beste er sikkert å la alle rusmidlene ligge, men du finner forhåpentligvis ut av veien videre selv!

Lykke til!
Wow! Ville bare skrive mange takk for svar foreløpig, skal svare en senere tid!
Anonym bruker
"Sugen Laks"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av dreamcave Vis innlegg
1. Ja.
2. Brunt = tung i kroppen. Grønt = lett i toppen (veldig simpelt forklart).
3. Spørs jo hvor mye du skal røyke og/eller om du misbruker det. Om det blir litt mye kan du føle deg veldig monoton og nøytral etterhvert, likegyldig til alt. Avhenger veldig fra person til person da.
4. Joda, man kan det. Men det er ikke direkte farlig for deg.
5. Ser ikke noe i veien for det.
Vis hele sitatet...
Uenig med utsagn nummer 2 her, jeg vill si det finnes forskjellige type Cannabis, Indica, Sativa eller hybrid.
Alt etter hva slags strain du røyker, viss du røyker ren indica grønt, så vill du bli tung i kroppen. Sativa er mer headhigh.
Nesten all hasj er Indica, siden plantene bruker mindre tid på å vokse, blomstre osv, derfor mer ideêlt i ørkenland.
Anonym bruker
"Varsom Skrubbe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av Mokkasinen Vis innlegg
hvorfor velger noen røykere å gå over til Vape? Fordi det kan redusere langtids skadene.

Ellers: hadde jeg hatt valget mellom alkohol og cannabis, hadde valget vært såre lett.

Alkoholen kan gå og ta seg en bolle.
Vis hele sitatet...
Jeg ble avhengig av weed/hasj og sliter med angst 3-4 år etterpå. Jeg sier ikke at det skjer med alle, men jeg bare sier at jeg synes det høres ut som en dårlig ide å erstatte et rusmiddel med et annet når han åpenbart har hatt problemer med å begrense seg med inntaket av alkohol. Jeg kjenner meg også litt igjen selv når det kommer til at jeg ikke akkurat nøyer meg med å drikke meg brisen når jeg først drikker alkohol.
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Jeg ble avhengig av weed/hasj og sliter med angst 3-4 år etterpå. Jeg sier ikke at det skjer med alle, men jeg bare sier at jeg synes det høres ut som en dårlig ide å erstatte et rusmiddel med et annet når han åpenbart har hatt problemer med å begrense seg med inntaket av alkohol. Jeg kjenner meg også litt igjen selv når det kommer til at jeg ikke akkurat nøyer meg med å drikke meg brisen når jeg først drikker alkohol.
Vis hele sitatet...
Synd å høre at du sliter med angst. Ikke moro.
Jeg synes derimot ikke det høres ut som en dårlig idé selv, da jeg og har et klumsete forhold til alkohol. Faktum er at om man drikker for mye så medfører det jævla mange skumle og ubehagelige helseplager. Jeg trenger sikkert ikke ramse disse opp da det er godt dokumentert overalt ellers.
Man kan godt si at cannabis ikke er helt trygt men sammenliknet med alkohol er det bare barnemat når det kommer til fysisk helse. Akkurat angst er det ingen mangel på i det alkoholiserte samfunn, heller.
Sist endret av zykonaut; 13. august 2019 kl. 16:36.
Anonym bruker
"Varsom Skrubbe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av zykonaut Vis innlegg
Synd å høre at du sliter med angst. Ikke moro.
Jeg synes derimot ikke det høres ut som en dårlig idé selv, da jeg og har et klumsete forhold til alkohol. Faktum er at om man drikker for mye så medfører det jævla mange skumle og ubehagelige helseplager. Jeg trenger sikkert ikke ramse disse opp da det er godt dokumentert overalt ellers.
Man kan godt si at cannabis ikke er helt trygt men sammenliknet med alkohol er det bare barnemat når det kommer til fysisk helse. Akkurat angst er det ingen mangel på i det alkoholiserte samfunn, heller.
Vis hele sitatet...
Mulig poenget mitt ikke kom frem her fordi jeg ikke har formulert meg godt nok.

Poenget mitt er: hvorfor ikke bare holde seg unna rus fremfor å bare bytte ut en avhengighet med en annen?. TS sliter åpenbart med å begrense seg når det kommer til rusmidler, så hvorfor ikke prøve ut noe annet enn rus?. Det er ikke spesielt gøy å havne inn i den destruktive hasjtåka hvor man må røyke for å føle seg normal. Man blir likegyldig og slapp. Klarer man å holde det til en helge greie så er det selvsagt noe annet.

Ellers er jeg klar over hvor mye verre alkohol er enn cannabis.


Cannabis avhengighet har en tendens til å bli bagatellisert er mitt inntrykk. Abstinensene er barnemat men den psykiske avhengigheten viser seg fortsatt hos meg etter 3-4 år ved at jeg får ukentlige sug etter å røyke.

Sorry hvis dette ble rotete(skriver på mobil). Det er heller ikke meningen å moralisere, men hasj/weed misbruket mitt har skapt mer problemer enn fordeler kan man si, og synes TS godt kan tenke seg om en gang eller to før han begynner å røyke.

Hilsen en som levde i den destruktive hasjtåka i en god del år. Likegyldighet og kortidshukommelse er ikke så fett som mange tror. Jeg foretrekker i hvert fall å holde meg unna
Anonym bruker
"Varsom Skrubbe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Har man problemer med å begrense seg ved bruk av et rusmiddel så skjer fort det samme med neste man bytter det ut med..

Anyway. Hasj/Weed er et hyggelig rusmiddel om man bruker det i fornuftige mengder. Jaja da var det nok moralpreken fra meg.
pleide være stoner, nå alkis. måtte skifte en god stund pga folk rundt meg og en alvorlig sak jeg ble "tatt" for (henlagt).
planta nesten nok til neste sesong ute i guerilla grow i år for å prøve gå tilbake til cannabis istedenfor detta alko helvete, men d ble desverre finni og rapportert, så snuten henta alt.

anbefaler på d sterkeste og bytte til cannabis om du kan det, da selv misbruk ikke kan måle seg med alkobruk.
men pass på, r u alkis så vil du måtte aktivere GABA reseptorer litt for å unngå helvetes abstinenser, og om dette er med alko inntak vil cannabisen fungere veldig annerledes enn om du ikke har alko innabords, så om du må kombinere de pass på å vær et sted du kan slokne og våkne 10t etterpå i den overgangsfasen.
Anonym bruker
"God Nidhogg"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Jeg ble avhengig av weed/hasj og sliter med angst 3-4 år etterpå. Jeg sier ikke at det skjer med alle, men jeg bare sier at jeg synes det høres ut som en dårlig ide å erstatte et rusmiddel med et annet når han åpenbart har hatt problemer med å begrense seg med inntaket av alkohol. Jeg kjenner meg også litt igjen selv når det kommer til at jeg ikke akkurat nøyer meg med å drikke meg brisen når jeg først drikker alkohol.
Vis hele sitatet...
Samme her. Jeg røyka uten negative bivirkninger i mange år. Så utvikla jeg sosial angst, og et års tid seinere fikk jeg ruspsykoser på ruspsykoser, kortvarige og langvarige, det verste jeg har vært gjennom. Har ikke røyka på flere år nå og har fortsatt sterk angst og paranoia. Når jeg ser tilbake på hvordan jeg var når jeg trodde røykinga ikke gjorde noe skade, så var jeg ekstremt passiv, destruktiv, deprimert og hadde livet på vent uten utvikling. Men det registrerte jeg ikke engang når jeg levde sånn, trodde det var all good og at jeg hadde et moderat trygt forbruk. Ville gjerne hatt tilbake de åra nå.
Det som er med hasj er vel at man tenker det er helt harmløst og ikke gjør skade, at man har kontrollen, så blir det en belønningsgreie fra hver helg til hver kveld, det er jo harmløst ikke sant. Så kommer juleferien og man røyker en uke fra morgen til kveld fordi man tenker fuck alt annet enn rus og netflix nå skal jeg kose meg. Så normaliserer man hyppig bruk og plutselig ikke utretta en dritt av det man egentlig skulle
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
..Det som er med hasj er vel at man tenker det er helt harmløst og ikke gjør skade, at man har kontrollen, så blir det en belønningsgreie fra hver helg til hver kveld, det er jo harmløst ikke sant. Så kommer juleferien og man røyker en uke fra morgen til kveld fordi man tenker fuck alt annet enn rus og netflix nå skal jeg kose meg. Så normaliserer man hyppig bruk og plutselig ikke utretta en dritt av det man egentlig skulle
Vis hele sitatet...
Dette er vel felles for all slags avhengighet, man finner til stadighet nye begrunnelser og forsvarelser og distraksjoner fra problemet sitt. Du kan kanskje få kjørt deg godt på cannabis men du sitter hvertfall ikke igjen med varig men rent fysisk sett. Du ser de samme 'unnskyldningene' hos nymfomane.
Skjønner virkelig ikke at folk ikke har forståelse for å bytte ut en fysisk og psykisk skadelig avhengighet for en som kun er psykisk skadelig på det verste.
Anonym bruker
"Varsom Skrubbe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av zykonaut Vis innlegg
Dette er vel felles for all slags avhengighet, man finner til stadighet nye begrunnelser og forsvarelser og distraksjoner fra problemet sitt. Du kan kanskje få kjørt deg godt på cannabis men du sitter hvertfall ikke igjen med varig men rent fysisk sett. Du ser de samme 'unnskyldningene' hos nymfomane.
Skjønner virkelig ikke at folk ikke har forståelse for å bytte ut en fysisk og psykisk skadelig avhengighet for en som kun er psykisk skadelig på det verste.
Vis hele sitatet...
Kan for all del ha forståelse for det, men alt i alt er kanskje det beste å finne seg en hobby, starte å trene og andre sunne ting fremfor og bare bytte ut en avhengighet med en annen avhengighet. Du har ikke forståelse for at noen mener det?
Det hadde jo vært det beste for TS men om det er aktuelt er jo opp til han eller hun selv. Det var ihvertfall ikke det spørsmålet gikk ut på. Tviler sterkt på at TS ikke vet at det beste for både psyke og kropp hadde vært å gi opp absolutt alt som har med rus å gjøre.
Kort sagt var jo spørsmålene angående cannabis. Det virker jo nærmest som om tråden har tatt ruspolitiske retninger nu.
Sist endret av zykonaut; 13. august 2019 kl. 22:19.
Anonym bruker
"Varsom Skrubbe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av zykonaut Vis innlegg
Det hadde jo vært det beste for TS men om det er aktuelt er jo opp til han eller hun selv. Det var ihvertfall ikke det spørsmålet gikk ut på. Tviler sterkt på at TS ikke vet at det beste for både psyke og kropp hadde vært å gi opp absolutt alt som har med rus å gjøre.
Kort sagt var jo spørsmålene angående cannabis. Det virker jo nærmest som om tråden har tatt ruspolitiske retninger nu.
Vis hele sitatet...
Da kan du jo lese åpningsinnlegget en gang til. Han skriver blant annet at han har blitt morbid etter de siste slagene.

Fra wikipedia: Morbid (av latin morbus: sykdom) er et begrep brukt i psykologien og i eldre litteratur, som beskriver en person med en sykelig og usunn fascinasjon for døden eller dødsrelaterte temaer.

En morbid person kan lengte etter døden og ha dype konflikter i sitt eget følelsesliv og tankesett, men dette er ikke et krav.

Morbid humor er humor om temaene døden og død.


Da synes jeg absolutt det er relevant å påpeke at det kanskje ikke er så lurt av TS å bytte ut en avhengighet med en annen. Hasj/weed kan kjøre psyken din ganske så hardt, og om psyken ikke er helt på topp fra før så er det enda en grunn til å styre unna. Tittelen på tråden er" begynne med marijuana i stedet for å fortsette med alkohol". Da synes jeg det er helt legitimt å komme med noen argumenter for at det kanskje ikke er så lurt, og at man heller kanskje bør vurdere å kutte ut alt av rusmidler en periode.

Beklager om jeg avsporet tråden, men synes ikke at jeg gjorde det.
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Da synes jeg absolutt det er relevant å påpeke at det kanskje ikke er så lurt av TS å bytte ut en avhengighet med en annen. Hasj/weed kan kjøre psyken din ganske så hardt, og om psyken ikke er helt på topp fra før så er det enda en grunn til å styre unna. Tittelen på tråden er" begynne med marijuana i stedet for å fortsette med alkohol". Da synes jeg det er helt legitimt å komme med noen argumenter for at det kanskje ikke er så lurt, og at man heller kanskje bør vurdere å kutte ut alt av rusmidler en periode.

Beklager om jeg avsporet tråden, men synes ikke at jeg gjorde det.
Vis hele sitatet...
Kanskje jeg er trangsynt men jeg synes fortsatt ikke det er særlig relevant. Dog er mitt syn på om det er relevant eller ikke, like urelevant.

Apropos "Hasj/weed kan kjøre psyken din ganske så hardt", så har jeg jo sagt akkurat det samme i innleggene mine i denne tråden.

Jeg forstår ærlig talt ikke hvorfor du siterer meg wikipedia.

Mitt synspunkt er at TS har gitt to scenarier til eksempel; ett hvor han fortsetter med alkohol og ett hvor han bytter det ut med cannabis. Jeg har alt sagt at et hypotetisk tredje scenario med null rusmidler hadde vært det beste.
Sist endret av zykonaut; 14. august 2019 kl. 00:36.
Anonym bruker
"Varsom Skrubbe"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Sitat av zykonaut Vis innlegg
Kanskje jeg er trangsynt men jeg synes fortsatt ikke det er særlig relevant. Dog er mitt syn på om det er relevant eller ikke, like urelevant.

Apropos "Hasj/weed kan kjøre psyken din ganske så hardt", så har jeg jo sagt akkurat det samme i innleggene mine i denne tråden.

Jeg forstår ærlig talt ikke hvorfor du siterer meg wikipedia.

Mitt synspunkt er at TS har gitt to scenarier til eksempel; ett hvor han fortsetter med alkohol og ett hvor han bytter det ut med cannabis. Jeg har alt sagt at et hypotetisk tredje scenario med null rusmidler hadde vært det beste.
Vis hele sitatet...
Greit, men da virker det ikke som vi er uenig. Så da skal ikke jeg kverulere noe mer . Mulig det er jeg som bommer på trådens tema. Skal gi meg nå.
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Greit, men da virker det ikke som vi er uenig. Så da skal ikke jeg kverulere noe mer . Mulig det er jeg som bommer på trådens tema. Skal gi meg nå.
Vis hele sitatet...
Jeg tenkte det samme og forlater deg med et vennlig smil. Følte det ble mer diskusjon enn nødvendig og jeg har nok ansvar for mer enn min del av det.
Ja, det er ikke så mye å svare på, jeg takker veldig igjen for kjempegode svar! Skal nok komme med oppdatering da, når eller hvis tiden kommer. Pleier å ta veldig lang tid med meg, så ikke forvent mirakler x)

Også med tanke på det som diskuteres angående å bytte ut en uvane med en annen. Har vært en veldig stressfull sommer, som nok bidrar til å forsterke drikkeproblemene, så jeg skal nok prøve å leve sunt en stund nå, og forhåpentligvis gjennom vinteren, som ofte er en vanskeligere tid, det er ikke så lett å gå ut og få sol og frisk luft osv. Men vi lever dette livet kun en gang. Å forkaste alt som finnes av goder, gleder, rusmidler, "synding", kan virke urealistisk. Så lenge man til en viss grad kjenner sine grenser, har oversikt, og ikke lar det skli så langt ut at man blir kastet ut av hjemmet, havner i fengsel grunnet kriminalitet/vold osv, og så lenge man kan opprettholde litt over halvveis gode psykososiale forbindelser, så tenker jeg man burde kunne unne seg noe fra tid til annen.

Hovedpoenget er at det ikke skal gå negativt utover andre mennesker! Kun utover seg selv. Jeg skjønner at det indirekte går ut over andre, fordi man egentlig burde hvile og rekreere på andre måter, som gjør at man får overskudd til å gi til samfunnet uten bruk av rusmidler. Men som skrevet, ikke alle har hatt det så lett.

Jeg setter pris på emnet til refleksjonen, det er vel så viktig som å bare få det blankt anbefalt.

Men da blir det nok stille på meg for en stund fremover! Men bare fortsett å komme med erfaringer, tips og råd, de som har lyst! Det er dog meget godt dekket i tråden allerede!