Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  20 5758
Har noen erfaring med private rusklinikker?

Jeg har snakket med Alfa Behandling, Vangseter, og noe som heter Heimveg.no

Det er veldig dyrt, så før jeg legger meg inn ser jeg etter mer informasjon. Jeg synes ikke Heimveg virket så seriøst. Vangseter er godt kjent, men ettervernet dems virket ikke så bra. Alfa Behandling virket egentlig best.

Men dette er bare tre klinikker. Det må finnes flere?

Noen som har erfaringer eller anbefalinger?
Har vært på Mestringshusene, de er nå nedlagt og heter val-bo.

Bortkastede penger i mine øyne, du må være helt motivert til å slutte selv. Like greit å ta det via det offentlige da.
aig
Trådstarter
Takk, jeg fant siden til val-bo.

Jeg har litt dårlige erfaringer med det offentlige. Dessuten har de bare to ukers avrusning og ikke noe ettervern. Men jeg skal ringe til Trasoppklinikken også, men dem er ikke private.
Tyrili stiftelsen!
Er der selv nå, å det er noe helt annet enn all behandling jeg har vært i tidligere. Men som sagt så må du selv vil bli rusfri. Gratis er det også på Tyrili, å de har mange enheter�� søk deg til frankmotunet i folldal. Midt oppå fjellet med vakker natur, her får du alt på avstand!
aig
Trådstarter
Tyrili er ikke privat, så man trenger henvisning fra Helsevesenet.

Grunnen til at jeg ser etter en privat klinikk og er villig til å betale, er at jeg tidligere har fått flere avslag fra det offentlige hvor de sier jeg ikke har rett til slik helsehjelp. Også er det lang utredningstid før du slipper inn og ymse kvalitet på personalet.
▼ ... over en uke senere ... ▼
aig
Trådstarter
Jeg snakket nettopp med min kusine, hun har en venninne som er alkis. Denne venninen hadde prøvd seg på Vangseter og hun sa det var dårlige greier og bortkastede penger. De terapeutene de har er tidligere alkoholikere og har ingen utdannelse. I tillegg så maste de om dette med Anonyme Alkoholikere 12-trinns program, og de maste om Gud og slike ting. Det virket som en slags sekt. Hun følte også at alt var bare i store grupper hvor du måtte dele dine personlige erfaringer og ikke noen individuell forståelse eller oppfølging. Hun begynte å drikke igjen kort tid etterpå. Nå er hun på Borgestad klinikken i Skien og sier det er mye bedre og hun er fornøyd, selv om det er i det offentlige.

Jeg fikk også personlig snakke med en "rusterapeut" fra Alfa Behandling og hun hadde ingen utdannelse, men hun var tidligere alkoholiker og hadde tatt noen kurs.

Faen, nå begynner jeg å bli skeptisk. Det må jo finnes en seriøs rusklinikk ett eller annet sted der ute. Jeg vil ikke betale 100000 kroner for noen ukers avrusing, og deretter begynner jeg å drikke igjen når jeg kommer hjem fordi jeg kjeder meg.

Jeg visste at Anonyme Alkoholikere 12-trinns program hadde et punkt om å overlate seg til en "høyere makt" men jeg trodde de i moderne tider hadde gått i bort fra denne tvangen om Gud og du kunne velge hvilken høyere makt som passet deg. Men jeg hører at de fortsatt maser om å tro på Gud for å bli frisk.
Sist endret av aig; 15. desember 2017 kl. 05:51. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Vil anbefale Sigma Nord på det sterkeste, har minst 5 bekjente som har vært innom og fått god hjelp. Også har jeg vært der å besøkt en slektning da han var der, veldig imponert over opplegget de har for avrusning, ligner ikke modellen som er brukt på kommunale klinikker.
Anonym bruker
"Blå Behemoth"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hei.
Jeg har selv vært innlagt på Alfa, fått god hjelp og er rusfri ett år etter.

Er du ikke motivert til å slutte, kommer du til å begynne igjen noen uker etterpå uavhengig av behandlingssted eller institusjon.

Tolvtrinnsbehandling er absolutt å anbefale, det har hvertfall hjulpet meg og de jeg kjenner som er rusfri den dag idag.
AA/NA er fine fellesskap for å arbeide med seg selv og få nytt nettverk samt hjelp til å holde seg rusfri. Dette er åndelige program- om du velger å se på gruppa di eller stuelampa di som din høyere makt er opp til deg selv, så lenge det er noe annet enn deg selv. At man kaller det Gud er av praktiske årsaker.

Jeg ser du ikke ønsker offentlig behandling, men nevner 12-trinnsklinikken i Bergen som et godt alternativ.
Veien ut er også veldig bra.

lykke til.
Sitat av aig Vis innlegg
Faen, nå begynner jeg å bli skeptisk. Det må jo finnes en seriøs rusklinikk ett eller annet sted der ute. Jeg vil ikke betale 100000 kroner for noen ukers avrusing, og deretter begynner jeg å drikke igjen når jeg kommer hjem fordi jeg kjeder meg.

Jeg visste at Anonyme Alkoholikere 12-trinns program hadde et punkt om å overlate seg til en "høyere makt" men jeg trodde de i moderne tider hadde gått i bort fra denne tvangen om Gud og du kunne velge hvilken høyere makt som passet deg. Men jeg hører at de fortsatt maser om å tro på Gud for å bli frisk.
Vis hele sitatet...
Tror kansje du bør se litt nærmere på begrepet "avrusning" og hva du forventer å få ut av det. På de plassene du nevner så snakker man gjerne om avrusning den første tida man blir klinisk edru/nykter hvis man har vært utpå ved innleggelse. Behandlingen begynner jo etterpå og den må du være litt mer innstilt på å grave litt mer i dine egne svakheter som hvorfor du drikker enn å bare tro at du skal betale for at noen helt magisk skal fikse alt for deg sånn at du slutter å drikke.

Hva angår gud og en høyere makt så er det akkurat som du skriver, du kan selv velge din egen høyere makt. Den beste definisjonen jeg har hørt i all min tid i AA/NA er å velge hva som helst annet enn deg selv. Det er ikke noe religiøst over dette på noen som helst måte. Jeg er da likevel tildels enig i at det er noe sekterisk over det hele. Jeg har ikke gått i behandling men gått i mine møter i AA og NA. Kjenner til plassene du nevner gjennom det, selv har jeg god tiltro til trasopp og vil anbefale det. Men det er jo bare sett utenfra.

Lykke til

Vh anonym alkis og rusavhengig
Sist endret av Yalla; 15. desember 2017 kl. 17:38. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Hei

Som tidligere alkoholiker/tung narkoman (multiple substances) så har jeg en lang og god erfaring med avrusnings/rehabiliterinsklinikker. Har vært innom alle typer private, offentlige som har vært metodiske og med visse trinn man skal følge. Med psykiatrisk oppfølging og medisinering osv, har også vært innom kristne sentre og selv om disse diverse stedene har hjulpet noen (men ikke de fleste) hjalp det heller ikke meg. Jeg kom borti en annen type behandling for ca. 4 år siden som inkluderer bruket av ayahuasca og det endret livet mitt. Jeg ble nødt å reise langt for å gjøre det men det reddet livet mitt og jeg er endelig en fri person som kan nyte livet pluss at jeg har lever uten noen sug etter rus. Jeg respekterer anonyme alkoholikere og dies «bare for idag» skal jeg ikke ruse meg men heldigvis med det jeg har gjort trenger jeg ikke den type tankegang for å si det sånn. Folk kan drikke og føyke hva det skulle være rundt meg og jeg finnes ikke interessert i det møkket som kalles rusmidler. Visst noen er genuint interesert i hva dette går utpå kan vi gjerne snakke via mail christianeguidazu@gmail

Lykke til og jeg kan si til dere som sliter med dette aldri gi opp. Visst JEG klarte det så kan alle det. Jeg trodde jeg var lost cause
rusklinikker er tull. det gir ingen garanti om at du blir rusfri , eneste som kan hjelpe deg er deg selv.
Anonym bruker
"Hjemmelaget Hærorm"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Vet ikke hvor i landet du bor men Fjordhagen har jeg kun hørt positivt om, privat drevet av tidligere rusmissbruker
Har erfaring med en rekke ulike steder. Det som er dumt med det offentlige er at det er lange ventetider som regel. I den perioden kan man få en avrusning, men må gjerne vente flere mnd på behandlingsplass. Det funker dårlig.

For å drepe all dritten om Vangseter her med en gang. De fleste terapautene har 2 års utdanning, ofte fra Sverige innenfor avhengighet. Å si at det er en sekt er bare fjas, tull og teit. Det er det ikke! "Gud" kan man selv definere som man vil, men ser at enkelte her inne, som ellers i samfunnet, henger seg opp i dette. Da har du egentlig litt problemer, om du skal lage et problem ut av noe som er en bagatell. Trening, familie, en tre i skogen kan definere som din "Gud".

Vangseter/ Trinnklinikken (sjekk ventetid på den siste) har forøvrig samme modell i utgangspunktet, og bygger på AA`s trinnprogram. Dette funker for noen, men ikke for alle. Dette med å dele i gruppe, og delta i gruppeterapi er svært nyttig når man blir trygg på det. Er faktisk greit å høre at man ikke er alene i verden om sine problemer, og utfordringer for de fleste av oss. Mye blir bare uintr. og ingen interesse, men sil ut, lytt på andres erfaringer, plukk ut det som føles relevant for deg.

Du har forøvrig noen kristne alternativer, men kan bli vel mye bibel på enkelte av disse. Men evner du koble ut, og ta ting i eget tempo kan dette være en løsning, kort ventetid, greie folk og på Evangeliesenteret i Halden har du også mulighet for ordinær videregående utdanning under behandling (egen skole).

Jeg har selv vært på Vangseter noen ganger, og eneste jeg kan si er at har man vært der 2 ganger, så trenger man ikke reise gang nr. 3, da kan man heller ta en akutt avrusning via legevakten (bare pass på ha høy nok promille ved ankomst, helst rundt 2,5 - 3,5, men det skal ikke være noe stress om du drikker over tid.

Om du tenker offentlige klinikk, og klarer vente, så anbefaler jeg Incognito-klinikken i Oslo spesielt, men også Valdreklinikken er et fint sted. Incognito har forholdsvis kort ventetid, og søkes via Fastlege til ditt helseforetak, som kaller deg inn på en samtale. Deretter er det ofte karleggingssamtale på det aktuelle behandlingsstedet, men dette kan fåes dekket av din helseregion (fikk dekket Bergen - Oslo t/r for slik samtale da det er i behandlingsøyemed).

Til slutt, avrusning akutt er noe du kan få, ventetid avhenger selvsagt av hvor du bor, men dette i kombinasjon med samtaler med rusterapaut (høyskoleutdannet) kan også funke for noen (men ofte best etter å ha vært i behandling).

Spør om du lurer på noe
aig
Trådstarter
Takk for innspill. Jeg snakket ikke dritt om hverken Vangseter eller Gud. Det var denne venninen som følte det som en sekt. Personlig har jeg ingenting for eller i mot Gud, så jeg skal vel klare å balansere akkurat dette punktet hvis det blir til et 12-trinns program.

En avrusning skal jeg klare veldig bra, tror ikke det blir noe problem. Det jeg er skeptisk til er at det virker ikke som disse klinikkene tibyr noe skikkelig oppfølging. De har noen grupper og møter i et par år, men en psykolog må du betale for selv og det er jo dyrt.

Jeg har faktisk fått plass for avrusning på min lokale ARA rett over nyttår. Jeg skal høre om ettervern hos dem og purre litt på dem for å få noe oppfølging.

Forresten kan jeg godt dra til en kristen klinikk også og lese Bibelen. Jeg kjenner mange kristne og vi har aldri kranglet selv om jeg har en annen overbevisning.
Sist endret av aig; 16. desember 2017 kl. 08:01. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Anonym bruker
"Blå Behemoth"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hvor holder du til hen? Alfa tilbyr to års ettervern som er inkludert i prisen.
aig
Trådstarter
Jeg er i Oslo-området. Jeg var på et møte på Alfa sammen med min far som er villig til å sponse meg. Det var en hyggelig daglig leder, men han sa at disse to årene med ettervern består av et slags gruppemøte i Oslo hver uke. Ikke noe individuell psykolog med i prisen, og medisiner som Antabus eller Selincro må jeg sikkert betale for selv også.
Ang. Antuabus så kan dette anbefales i en periode. Det blir en alternative krykke, men vil ikke anbefale dette over tid, da man faktisk må jobbe med problemet, og bakgrunnen for problemet.

Ettervern blir ofte hva man gjør det til selv. De fleste er ikke flinke nok til å feks oppsøke AA eller NA-grupper, disse er flere ganger i uken, koster ingenting, og man møter frivillig. Generelt kan jeg si at et AA-møte er veldig bra, man må likevel være obs på å sile ut hva man kan bruke for egen del, og hva som er viss-vass (det forkommer).

Til TS, Evangeliesenteret tilbyr avrusning med kort ventetid. På avrusning blir man spurt om hvor i landet man ønsker bli sendt videre (blir kjørt som regel). Her kan man bli sendt til bibelskole (for min del, anbefales ikke, spesielt om man gjerne har noen motforestillinger mot bibelen/ Gud i bunn, da kan det bli litt heavy). Men de har friluftslivsskole i Nord, ordinært videregående i Halden, sammen med vanlig arbeid der. Snakker da Østerbo (som kan anbefales, skole eller ei).

- Sjefen
aig
Trådstarter
Takk, dere. Jeg vil heller bli jomfru igjen enn å drikke øl.
▼ ... mange måneder senere ... ▼
aig
Trådstarter
Oppdatering: Jeg var på ARA (avdeling for rus og avhengighet) og traff en mann som hadde vært på Alfa Behandling og han sa det var en religiøs kult, så jeg ble skeptisk. Vil ikke betale hundre tusen for sånt.

Nå har jeg søkt meg til ARA igjen og også ROP (rus og psykiatri) men får avslag hver gang fordi de tror jeg er gæren.

Legen min har nå henvist meg til Klosteret på Lillestrøm, men jeg har fått avslag før men denne gangen har helsesystemet sagt at jeg ikke er gæren, så kanskje jeg får plass.

Nei, jeg er skuffet over behandlingstilbudet for rus i Norge. Håper noen andre har fått bedre behandling, fortell gjerne om det.
▼ ... over en uke senere ... ▼
Dersom du ikke er i akutt behov for hjelp, type med en eneste gang, så er iallfall ikke alfa verdt pengene. Jeg var vært der selv, og har i tiden etter det oppsøkt hjelp i det offentlige. Samtaler på trasoppklinikken hjalp meg veldig mye, og faktisk bedre enn alfa.

Nå er dette noen år siden, og jeg har et helt greit forhold til alkohol. Dette er egentlig mer trasopp, kombinert med egen vilje,
enn alfa sin fortjeneste.

Så: har du «tid» til å gå via det offentlige og vente tiden det tar å bli henvist råder jeg deg til det. De private er i bunn og grunn private, de er opptatte av profitt. Men dersom du er i akutt behov for hjelp kan det jo være et alternativ.
▼ ... noen uker senere ... ▼
aig
Trådstarter
Jeg har fått plass på Klosteret i slutten av november! Men det blir bare 10 dagers avrusing.

Forøvrig har jeg fått skrevet ut Naltrexone. Aner ikke om det funker, men etter det jeg leser virker det mer lovende enn Antabus og Selincro, som ikke funket for meg.

Og i USA har de suksess med "The Sinclair Method" som involverer Naltrexone. Noen amerikanere mener det er bedre enn AA 12-trinns programmet. Merkelig at ingen i helsesystemet har foreslått dette.