Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  1 214
Heisann

Vi er en gruppe på 3 som skal lage en 6 beinet Rhex robot. Gruppa består av to automasjon- og en maskiningeniørstudent som går 3 året bachelor. Vi skal bruke hele høsten på å lage denne roboten og vise den frem til jul som eksamensoppgave. Prosjektet er enda i konseptfasen, men innen to uker må vi bestille deler (batteri, Arduino/Raspberry, motorer, gir osv)

Det vi har sett for oss en en robot som er litt mindre enn den i videoen, men lettere(ca3-6kg). Den skal kunne gå, selv om den er opp ned. Den skal ha et kamera slik at den skal kunne manøvrere på egenhånd. Den skal IKKE fjernstyres, den skal leve sitt eget liv.

Vi har gjort noen beregninger på hvor stor motor vi trenger, men det er vanskelig å finne noe som vi VET passer vårt formål. Beregninger vi har gjort er på ca 3Nm og 45W. Vi tenkte vi skulle gå for børsteløs DC motor med encoder da vi må ha noe som sparker litt. Er det noen som har laget noe lignede eller har et forslag til hva slags motor vi kan bruke?

Vi skal holde dere oppdatert underveis med bilder, kode og flere spørsmål. Dette prosjektet SKAL fullføres.

oPRE's Avatar
Trådstarter
Da er hus til roboten bestilt på skolens regning.Grunnen til at vi gikk for denne var fordi den er solid, vanntett og enkel å gjøre vedlikehold på (ta av lokk).
Fordelen med denne er at vi først kan få roboten til å fungere, deretter har vi muligheten til å lage et nytt hus som passer komponentene eksakt.