Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  3 1034
Friend of Laphroaig
Deadlock Radium's Avatar
Mitt 6-ish år gamle GTX 660 Ti har begynt å dra på årene, og selv om det fremdeles er et veldig godt kort, ønsker jeg å kunne bruke 144Hz-skjermen min til det den skal. Dermed trenger jeg et nytt skjermkort.
Jeg er dog usikker på hvilket skjermkort jeg skal ha. Jeg tenker NVIDIA, da jeg bruker Shadowplay svært mye i utgangspunktet, og siden jeg ikke pleier å oppgradere særlig ofte, må jeg ha noe med en god levetid.

Jeg har kikket litt på MSI 1070 Armor OC og ASUS ROG Strix 1080, men er usikker på hvilken jeg skal gå for. Jeg har forstått det slik at 1070 Ti for eksempel ikke er verdt det om en har mulighet for å oppgradere til et 1080. 1080 Ti blir nok litt utenfor mitt budsjett.

Har noen eksempler på gode skjermkort, erfaringer osv? Det trenger ikke å være blant de to overnevnte kortene. Mine eneste krav er at det ikke er uhorvelig dyrt (Se 1080 Ti), og at det er et NVIDIA-kort.

Jeg kjører forøvrig et Fractal Design Define R3 midi tower (Skal oppgradere til Corsair 400Q i samme slengen dersom nødvendig), for de som lurer på plassbehovet.

Når det kommer til spill ønsker jeg å ha et kraftig nok skjermkort til å kjøre det på 144Hz-skjermen min uten tearing, og helst uten å ofre for mye grafikk. Nytt og flott skjermkort skal tross alt vises frem.

Så, kan dere hjelpe meg, kjære med-freaks?
Sist endret av Deadlock Radium; 15. mai 2018 kl. 18:10.
Det ryktes vel at NVIDIA kommer ut med neste generasjon GPU om et par-tre måneder så kan vel være lurt å vente litt.
Har selv et Zotac Amp Extreme 1070 og er knallfornøyd med det.
Limited edition
Moff's Avatar
Sitat av Deadlock Radium Vis innlegg
... et kraftig nok skjermkort til å kjøre det på 144Hz-skjermen min uten tearing
Vis hele sitatet...
Kan bare nevne at kraft ikke har så mye å si for tearing-problemer. Tearing oppstår hvis timingen mellom skjermkort og monitor er feil. Dette kan skje på alle skjermkort. Har en kamerat som gamer på 165 Hz med et 1080 Ti, og han opplever tearing i mange spill. Jeg bruker et "vanlig" 1080-kort på 165 Hz, men jeg har aldri sett noe tearing. Det eneste du risikerer å få hvis du har for lite kraft er et fenomen som jeg for meg selv pleier å kalle "ghosting" (fordi jeg ikke aner hva det tekniske begrepet er). Det oppstår hvis jeg har framerate ned mot 100-120 FPS, og da ser jeg en form for after-imaging når det er mye bevegelse i bildet. Der hvor et objekt har vært tidligere, så opplever jeg at det et kort øyeblikk henger igjen et negativt bilde av objektet, som et kort glimt. Dette har jeg sett i spill som PUBG og Sea of Thieves, som typisk har veldig lav frame rate. I spill som er godt optimalisert så er det ingen problemer (CSGO, WoW, OW og så videre).

For å løse problemer med tearing så kan du prøve å skru på GSync, FreeSync eller VSync.
Det ryktes at det IKKE kommer no nye GPU'er med det første så stryk den.
https://www.youtube.com/watch?v=KD6_4ICOV7E&t=