Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  7 903
Anonym bruker
"Vanskelig Rødspette"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hei alle sammen,
Jeg lurer på om det er noen her som har aktivt har gått inn for og prøve og få bukt med depresjon med hjelp av psychedelica?
Hvis noen har prøvd og kanskje fått det til håper jeg at dere kan dele litt?

Hvordan stoff har hjulpet mest?
Må det høye doser til?

Av det jeg har lest så virker det som en "mystical experience" er den som det er mest heeling i. Vil det si ego død?

Personlig har jeg vært litt forsiktig med doseringer, og sliter veldig med og gi slipp. Slik at medisinen får gjort jobben sin. Men har virkelig kjent med ayahuasca at det kan være en fantastisk medisin. Men med sopp har jeg ikke hatt noen veldig givenes tripper på, men det er nok for jeg sliter med og gi slipp. Så har dere tips til hvordan gi slipp så setter jeg stor pris på det også
Du du spørr etter er vel egentlig terapautisk bruk. Da skal man i utgangspunktet ha profesjonelle fagfolk rundt seg, og det blir enn sålenge et undergrunns-eksperiment. Selvmord er nok ikke utenkelig på tripp når man i utgangspunktet ikke var frisk mellom ørene.

Å ja, psykedelika kan hjelpe deg ut av depresjon, men legg merke til at jeg skriver kan. Både sopp (psilocybin) og LSD kan hjelpe, men du vet jo aldri sikkert hvilken retning det går, forberedelser er ingen helgardering mot et det går skjevt.

Du har allerede prøvd sopp uten å få det store ut av det, da vet jeg ikke om du skal prøve mer av dette. En kan alltids gå dypere, men du må huske på at fallhøyden øker.

Er det slik at du personlig lider av alvorlig depresjon ? Du fortalte for lite her.
Anonym bruker
"Fregnete Havmann"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hvis du absolutt skal ta et psykadelika mot depresjon ville jeg gått for mikrodosering med Ketamin.
Egeneksperimentering med psykedelika for å komme ut av depresjon er nok bingo og kan tippe begge veier.

Mikrodoser LSD tror jeg er det sikreste som egenterapi. LSD i seg selv er noe upbeat og gir en stimulerende energi (i motsetning til f.eks tiltaksløshet under depresjon) og mikrodoser kan hjelpe en til å være mer mindful og tilstede i hverdagen - samtidig er det ikke den store risken for å tråkke helt feil.

Ellers er nok ayahuascha mer helbredende enn sopp, men etter min erfaring vil Aya hjelpe deg et par ukers tid, deretter er det opp til deg..

Gammel LSD behandling besto ofte av å guide pasienter til egodød. Deretter gjaldt det å avslutte behandling før den ble kontraproduktiv. Ofte ble målestokk for suksessfull behandling av terapeuter som f.eks Stanislav Grof at man startet en egen åndelig praksis (meditasjon/yoga eller.l).

Ellers er ibogabark svært lovende og en høydose kan etterlate antidepressive metabolitter i opptil 3 måneder. Jeg har sett svært gode effekter hos en venn som tok høydose behandling. Mikrodoser er en noe mer sikker fremgangsmåte her også, da metabolitter bygger seg opp i kroppen over tid.

Psykedelika kan altså hjelpe, men er ingen mirakelkur og med mindre psykedelika kombineres med terapi eller andre ting har det i beste fall en forbigående effekt (dager til uker til måneder), i verste fall en forverrende effekt med økt depresjon/angst.
Anonym bruker
"Vanskelig Rødspette"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Trådstarter
TS her :
Personlig har jeg depresjon ja, hatt det noen år nå etter jeg ble utbrent etter mye stress og jobb. For et år siden var jeg på ayahuasca retreat for første gang var jeg veldig langt nede. Ayahuasca har vært veldig «snill» med meg og har gitt meg håp og på mange måter vist meg hva jeg må forandre. Men føler jeg har langt igjen.
Men alt i alt varte ingen av ayahuasca reisene mine spesielt lenge. Første sermoni kom jeg ingenplass selv med 3 glass, men den brøt meg «ned» slik at jeg dagen etter ikke hadde mere «kamp» i meg og da «klarte» jeg og gi slipp og reisen startet men ganske seint i seremonien. Så reisen ble ikke veldig lang. 1 time kanskje, men den timen jeg fikk ga meg håp og «hjemmelekse».

Ayahuasca er det eneste som har hjulpet meg på en «ekte», som fikser problemet med roten og ikke med et plaster.

Så jeg vet hvor helende det kan være, og har derfor vært over gjennomsnittet interessert i denne typen medisinen. Har lest veldig mye og sett på youtube osv. For så og prøve og bruke det som verktøy personlig. På tryggest mulig måte.
Så jeg har vært forsiktig med doseringer, og er nok det i kombinasjon med frykt at jeg ikke har fått resultater hjemme.
Gi slipp høres veldig lett ut, men som sikkert mange her vet så er det ikke så lett som det høres ut som Så hvis noen har tips til hvordan gi slipp setter jeg pris på det!

Sist gang jeg prøve sopp for noen uker siden tok jeg største dose til nå, som var 2,8 g flein. Hadde trip sitter, og la meg ned med spillelister til formålet. Men jeg ble liggende og bare prøve og gi slipp uten og komme noen plass. Men etter en time eller to når jeg røyste meg opp begynte ting og skje og virkeligheten forandret seg. Så jeg prøvde kanskje for hardt? Skulle kanskje vært litt mer «fri» og bare latt den ta meg, for så å legge seg ned og starte reisen med øynene igjen?

Jeg tror pga av jeg har gjort så mye Research på godt og vondt så har stor respekt og frykt, spesielt for den «bad» trippen som alle sier kommer en eller annen gang. Men som ofte mest helende?

Jeg mediterer stort sett vær dag og er veldig interessert i personlig utvikling. Ønsket er jo og komme seg ut av depresjonen og klare og fungere normalt. Det siste året har jeg lært mer om meg selv, og hva problemene mine er. Som foreksempel har jeg veldig liten kontakt med meg selv, samtidig som jeg er streng med meg selv. Dette er noe jeg håper og tror plante medisinene kan hjelpe meg med og finne ut av. Bli min egen venn.

Kan det være en terapeutisk opplevelse og gå seg en tur i naturen på lavere doser?

Hvis noen har vært i lignende situasjon som meg eller har erfaringer de tror kan hjelpe så setter jeg pris på at dere skriver litt her!
Anonym bruker
"Ond Svartrotte"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Jeg har opplevd at moderate doser psilocybin inntatt 3 dager på rad har hatt god effekt på depresjon og at effekten har vart i 2-3 uker. Jeg vet om andre som har opplevd det samme. Jeg opplever egentlig ikke noen slik effekt med en typisk tripp.
Har mer tro på meditasjon. For meg gikk det lang tid med mye innsats. Mediterte regelmessig og var veldig disiplinert mens det sto på. Jeg sluttet ikke å være deprimert men ble veldig mye bedre og fikk et helt annet utgangspunkt. Vær obs på at depresjon setter seg veldig i kroppen. Kanskje må du spise annen mat over en lang periode og trene allsidig?
Inspirerende å høre at du har hatt nytte av ayahuasca. Jeg står ved et veivalg i livet og har veldig lyst til å prøve ayahuasca for å se om det kan hjelpe meg videre.
Anonym bruker
"Vanskelig Rødspette"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Trådstarter
TS
Moderat dose som i microdosering? Eller 1 gram ca?
Ja meditasjon har hjulpet, skal prøve og fokusere mer på trening fremover.

Jeg har stor tro på at ayahuasca kan hjelpe deg. Var veldig tydelig «innsikter». Så man sitter igjen med klare beskjeder. Men det var min opplevelse, og ingen er lik. Men av alt jeg har lest og sett så tror jeg stemmer for de fleste.
Anonym bruker
"Ond Svartrotte"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hvor mange gram vet jeg ikke. Jeg har brukt 15 til 20 sopper på dag 1 og nærmere 30 de 2 siste. Det har vært sopp som vokser litt nord i Norge og har god effekt. For å gi en målestokk. Dosen for dag 1 har vært slik at jeg godt kunne gått ut og danset noen timer. Jeg synes jeg får mer ut av psilocybin hvis jeg starter forsiktig og venner meg til effekten. For dag 2 har det vært slik at det er mest praktisk å sitte foran stereoen noen timer, men helt ok med en sykkeltur etterhvert. Samme dose dag 3 gir liten effekt. Har følt meg emosjonelt mørbanket når jeg våkner den 4 dagen og det er som jeg er i en ganske heftig prosess i en ukes tid.