Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  22 2618
For rundt en og en halv uke siden ble jeg stoppet av politiet rett etter jeg hadde kjøpt noen gram hasj. De sa de stoppet meg fordi de mistenkte at jeg var ruset da de mente jeg kjørte vinglete(noe jeg mener jeg absolutt ikke gjorde), men jeg er temmelig sikker på at de visste hvor jeg hadde vært. Politimannen lyste meg i øynene med en gang og sa bestemt at han trodde jeg var rusa. Hadde på dette tidspunktet ikke røyker på over 24 timer, så var veldig klar på at det var jeg ikke. De fant baggen med hasj så godtok forelegget på stedet, og ble tatt med på legevakt for utvidede prøver. Alt dette skjedde mellom 22-01 på kvelden, og da hadde jeg ikke vært hjemme siden 0730 på morgenen, så kan forstå at jeg så ruset ut da jeg var veldig sliten. Godtok ikke førerkort beslag, så burde få svar på dette innen litt over en uke.

Så til poenget. I avhøret de tok av meg presterte jeg å innrømme at jeg røyker et par ganger i uken. På dette tidspunktet hadde jeg ingen anelse om at politiet kunne ta fra meg førerkortet basert på disse uttalelsene, så jeg tenkte ikke noe mer over det. De siste dagene har jeg søkt meg opp på lignende saker og lært om dette Edruelighets-prinsippet. Forstår nå at jeg mest sannsynlig vil miste førerkortet i opptil et år(!!!) for å ha vært så dum at jeg var ærlig i avhør. Som sagt skjedde dette etter en nesten 13-timers lang arbeidsdag og jeg ville bare få det overstått så fort som mulig(ble også stoppet rett utenfor leilighetskomplekset så alle naboene kunne se det, noe som var ekstremt pinlig). Ville derfor bare få fortgang i saken.

Kan jeg ringe politistasjonen og trekke forklaringen jeg ga i avhøret, og vil det i det hele tatt ha noen som helst positiv påvirkning på utfallet i saken?

Om ikke, hva er den beste måten for meg å få kortet ned en evt tid fra jeg får svar til jeg kan søke om nytt førerkort? Har lest om folk som har mistet alt fra 3 mnd til 12mnd, så skjønner at dette er noe de gjør utifra skjønn. Planlegger å ta dette opp med advokat, men vil ikke bruke masse penger på dette før jeg vet hva jeg står ovenfor.

Har ikke røyket siden hendelsen og er villig til å pisse hos fastlegen så lenge som mulig for å få kortet tilbake, da det å kunne kjøre bil er mye viktigere for meg enn å røyke en joint på kveldstid etter jobb.

Ble skrevet i hui å hast da jeg straks skal på jobb så jeg beklager om det ble litt rotete. Håper noen som har vært gjennom det samme kan gi noen litt utfyllende svar. Om det er noe informasjon om saken som mangler kan jeg utdype senere. Takk på forhånd.
Anonym bruker
"Analog Valravn"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Du kan selvfølgelig trekke og komme med så mange nye forklaringer du vil men i en evt rettsak legger dommeren til grunn din første forklaring. At du var trett,redd, ukonsentrert osv under den første forklaringen din styrker ikke ditt grunnlag for trekk/ny forklaring som den rette forklaringen av det som faktisk skjedde. Så du blir dømt på din første forklaring: bot 5.000-24.000 og mister lappen 6-12 mnd med ukentlig pissing om du vil ha lappen tilbake. Gjort er gjort bare å lære av dine handlinger
Trådstarter
7 0
5-24000 i bot? Politibetjenten selv sa at boten kom til å ligge på mellom 2-5000, og er ikke den jeg tenker mest over. Skjønner selv at det å trekke forklaringen mest sannsynlig ikke vil gjøre noe forskjell her, men var verdt å spørre i hvertfall.

Er det noe annet enn skjønn som vil ha innvirkning på hvor lenge jeg må være uten lappen? Har sett at folk har mistet fra alt mellom 3 og 12 måneder som sagt, og det er jo veldig stor forskjell. Har tenkt å prøve å få til et møte med politjuristen som har saken min så fort brevet kommer i posten, og jeg vet hvor lenge det blir til jeg kan søke om førerkort på nytt, men vil det at jeg har full jobb, plettfri vandel og var sammarbeidsvillig ha noen innvirkning på hvor lenge jeg må være fotgjenger? Er 21 år og har hatt lappen i snart 3 år om det har noen betydning.
Anonym bruker
"Analog Valravn"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Det er selvforskyldt så om du har jobb osv og er avhengig av lappen spiller ingen rolle da de fleste også har jobb og liker å kjøre bil. Du mister den for minst 6 mnd om du er heldig da kan også bli 12 mnd med pissing hver uke i perioden. Er plutselig prøven uren må du begynne på nytt igjenn så IKKE røyk under pisse perioden. Lykke til som fremtidig fotgjenger.
Trådstarter
7 0
Mente ikke at jeg trenger den i forhold til jobb, for det gjør jeg ikke. Lurte mer på om hvor lenge jeg blir uten vil ha noen påvirkning av at jeg er en oppegående borger med fast jobb, og ikke en junkie som ruser seg 24/7 og som lever på NAV. Men takk for svar, og har ingen intensjoner om å røyke igjen heller. Har hatt lyst til å slutte en stund uten helt å ha klart det, så dette var et spark i ræva og har ikke rørt cannabis på snart 2 uker. Har ikke gått så lenge uten på flere år så på den siden er det ikke så ille. Takk for svar
Anonym bruker
"Analog Valravn"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Dessverre blir du etter dagens norske lover dømt som en junkie og taper siden du ruser deg på hasj og ikke alkohol. Så noe medlidenhet får du ikke av dommeren. Boten blir satt etter hva du har i inntekt så har du en god jobb og inntekt blir boten høy.
Heia Norges ruspolitikk ��
Det er en gang slik at politi, påtalemyndighet og rettsvesenet vil regne din første forklaring som den mest troverdige, selv om du trekker den.
Anonym bruker
"Analog Valravn"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Ja ja lesson learned. Gjør det beste ut av det og betal boten og gled deg til du er ferdig med pissing og får lappen tilbake du må ikke kjøre opp du får den utlevert i hånden sålenge det ikke går mere enn 1 år da må du i tilfelle kjørte og ta hele pakka på nytt.
Livet går videre, det koster å lære !
kjedelig streiting
Hvor klart sa du at du røyka jevnlig? Vil tippe det kanskje er lettere å bortforklare det så 2 ganger i uken blir til 2 ganger kun den aktuelle uken, enn å få trukket hele avhøret på en troverdig måte. Viktig å skille mellom å miste lappen som en straffereaksjon og som følge av at du ikke oppfyller helsekravene (selv om sistnevnte gjerne misbrukes som straff). Er det politijuristen som tar fra deg lappen er det nok som følge av at du var over grenseverdiene den aktuelle kjøreturen.
Sist endret av legalize_it; 13. januar 2018 kl. 23:16.
Sitat av Day Tripper Vis innlegg
Det er en gang slik at politi, påtalemyndighet og rettsvesenet vil regne din første forklaring som den mest troverdige, selv om du trekker den.
Vis hele sitatet...
Det er ikkje om det er første forklaring eller ikkje som er relevant. Det er kor truverdig den er. Om den første forklaringa di er å oppgi navn, og nekte å svare på spørsmål, og den andre forklaringa er meir detaljert - så vil antakeleg den andre forklaringa verte tillagt størst vekt.

Kan du komme med ei plausibel forklaring på kvifor du brått endrer forklaring vil jo det såklart og styrke forklaringa...
Er det første gang du blir tatt skal du i teorien slippe inndragelse av lappen. Vet om endel som har blitt tatt uten å miste lappen, sålenge det ikke er ruskjøring eller gjentatte straffesaker på gang
Trådstarter
7 0
Har aldri hatt noe kontakt med politiet tidligere. Var heller ikke rusa når jeg kjørte som sagt tidligere, hadde gått nærmere 36 timer siden jeg røyket sist. Eneste de reagerte på var øynene mine, noe som ikke var rart da klokken var halv 11 på kvelden og jeg var på vei hjem etter 13 timers lang arbeidsdag. Sa desverre veldig klart at jeg røyket jevnlig(hadde som sagt ingen anelse at de kunne ta fra meg lappen på bakgrunn av dette) så er nok desverre vanskelig å bortforklare. Når jeg tenker meg om ledet politimannen som avhørte meg veldig mot en innrømmelse på akkurat dette, uten at jeg på daværende tidspunkt tenkte noe over det. Veldig surt å evt miste lappen i oppimot et år som følge av å prøve å være sammarbeidsvillig, men forstår nå hvorfor folk her sier at man aldri skal sammarbeide med politiet. De 1000 kronene jeg får i strafferabatt for bestitelse er mye mindre viktig enn lappen for meg.

Som noen sa tidligere her, you live and you learn. Nå har jeg hvertfall en god motivasjon for å holde meg unna jonern en stund, noe jeg absolutt har trengt, så får prøve å se den lyse siden ved det. Har enda ikke hørt noe fra politiet og de har jo ikke mer enn en uke på å få saken til retten før jeg evt får kortet tilbake midlertidig, så får krysse fingrene og håpe på det beste. Takk for alle svar!
Anonym bruker
"Rede Gris"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Vil råde deg til å ikke samarbeide med politiet i slike saker i det hele tatt. Du trenger absolutt ikke å se rusa ut, og du må ikke ha noen troverdighet til hva de sier. Jeg har selv blitt stoppet gang på gang uten å være ruset, og etter min erfaring er det bare unnskyldninger de autoritære faenskapene bruker til å misbruke hjemmeler.

Det er klart forskjell på politifolk, men de aller fleste er helt jævlige og du burde ikke vise tillit til noen av dem. Snakker av erfaring da jeg har flere siktelser og dommer og ikke en av de har politiet ikke opptrådt kritikkverdig. Selvfølgelig er det veldig lite vi kan gjøre ettersom de diskrediterer oss som personer og så og si alltid kommer seg unna med det. En god politimann er en politimann som slutter i jobben etter å se hvor jævlig de andre oppfører seg eller tar direkte avstand og varsler om lovbrudd / trakassering. Det førstnevnte har jeg sett, det sistnevnte derimot har jeg ikke for de blir på lik linje med folk som tyster i rusmiljøet sett på som snitcher selv om de er med på å ødelegge liv og mental helse.
Trådstarter
7 0
Nei, hadde jeg visst bedre hadde jeg absolutt ikke sagt noen ting. Var som sagt første gang jeg har vært i kontakt med politiet i mine 6 år som av og på stoner, så var nok alt for naiv desverre.
Aldri godta et forelegg på stedet! Du har rett til inntil 5 dagers betenkningstid, selv om politiet ikke roper ut den retten, for de ønsker helst at du skriver under med en gang. Og, det faktum at du har vedtatt det, betyr i grunn at du har sagt deg skyldig, og da er det for sent å trekke deg. Hvis det står på forelegget at du har innrømt å røyke jevnlig, så kan du kanskje overbevise de om at det var en misforståelse, for du hadde sagt at du IKKE røyker jevnlig? Men, du kan uansett fint ringe politijuristen og spøre om hvordan saken din ligger an, og si at du er mer enn villig til å avlegge urinprøver fremover. Vær høflig og hold en god tone! Det har faktisk funket for meg en gang! I tillegg til at jeg håndhilste på aktor da jeg gikk inn i rettssalen. Endte med at han hjalp meg med en lavere fengselsdom enn jeg og advokaten min hadde drømt om! Advokaten min sa hun aldri hadde vært borte i lignende.
Sist endret av Frökna; 16. januar 2018 kl. 18:39.
Trådstarter
7 0
Godtok forelegg for besittelse, da jeg(såvidt jeg kan forstå) ikke hadde noen som helst sjans til å unngå det. De fant enn full uåpnet bag i bilen min og brukte makt for å komme seg inn på mobilen, noe jeg ikke visste at de hadde lov til, men som de tydeligvis har. Var ellers veldig hyggelig med politifolkene, og de beskrev meg som en veldig oppegående og hyggelig gutt når de kjørte meg hjem fra legevakta. Vil si at jeg er flink til å prate for meg og er alltid hyggelig med folk, så om det er mulig å godsnakke med politijuristen for en evt mildere straff når det kommer til hvor lenge jeg må vente før jeg kan søke om å få tilbake lappen ser jeg på det som positivt. Har tenkt på å slutte med røykings en god stund så urinprøver har jeg ikke noe problem med å gå på heller.

Godtok ikke fratakelse av førerkort og de har fortsatt en uke igjen på å få saken til retten såvidt jeg har skjønt, så er det noe poeng for meg å ringe ned til stasjonen før den tid? Om jeg ikke har hørt noe da får jeg jo (evt midlertidig) tilbake førerkortet igjen såvidt jeg har skjønt, og har ikke hørt noe fra politiet verken angående blodprøve/urinprøve, den kliniske undersøkelsen legen tok(hun sa ingenting da den var ferdig, bare sendte meg ut til politibetjentene), eller om de beregner meg som ikke edruelig. Har nå gått 2 uker siden det skjedde og jeg begynner å gå lei av å vente på svar, men har tenkt at det ikke er noe poeng å ringe ned til stasjonen før den 3 ukers fristen de fortalte meg om har gått. Takk for utfyllende svar, tror jeg gir opp det å trekke forklaring da jeg desverre var veldig tydelig på at jeg røyket regelmessig..
Men, det forelegget gjaldt kun besittelse da? Hvilken paragraf er du anmeldt for?

Bra du er flink til å snakke for deg. Bruk det til din fordel!
Ville nok ringt juristen før tiden utløper, slik at han/hun kanskje blir påvirket før de behandler saken din. Spør om han kan si noe om tankene sine rundt saken, og hvilken påstand de tenker å legge ned. Jeg tror jeg til og med ville dristet meg til å si (med ett smil) at "jeg er nesten litt glad for at dette skjedde, for nå har jeg fått meg akkurat det sparket bak som jeg trengte".
Ved å ta kontakt viser du også at saken betyr noe for deg, og at det ikke er noe du tar lett på. Smyg gjerne inn at du ikke er vant til slike ting, fordi du aldri har hatt noe med politiet å gjøre før.

Men, har egentlig politiet lov til å beslaglegge førerkortet ditt uten en rettskraftig dom? Jeg TROR du kan kreve å få tilbake lappen inntil saken har vært oppe i retten. Ikke 100 % sikker her, men det burde du sjekke opp.

Nevermind. De har visst lov til å beslaglegge kortet. Men du gjorde helt riktig i å ikke samtykke i beslaget. Hvis du hadde gjort det måtte du ha ventet mange mnd før du hadde fått det tilbake. Uavhengig av om du var skyldig eller ei!
Sist endret av Frökna; 16. januar 2018 kl. 19:39. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Sitat av Guak Vis innlegg
Godtok ikke førerkort beslag, så burde få svar på dette innen litt over en uke.
Vis hele sitatet...
Innen tre uker, vel?

Kan jeg ringe politistasjonen og trekke forklaringen jeg ga i avhøret, og vil det i det hele tatt ha noen som helst positiv påvirkning på utfallet i saken?
Vis hele sitatet...
Nytteløst. Gjort er gjort.
Trådstarter
7 0
Da skal jeg ringe ned til stasjonen imorgen. Vet ikke hva jeg er anmeldt for for å være helt ærlig, men forelgget gjaldt kun besittelse. De mistenke at jeg kjørte i ruspåvirket tilstand, men det gjorde jeg som sagt ikke, så når de får svar på prøvene legges nok den delen på is. Vet ikke hvilken politijurist som har saken min, men er dette noe jeg kan be om å få vite ved å ringe til politistasjonen?


3 uker ja, men har allerede gått 2, så er bare 1 uke igjen. Jeg har gitt opp å trekke forklaringen.
Sist endret av Guak; 17. januar 2018 kl. 00:17.
Anonym bruker
"Fregnete Havmann"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Vært på samme sted sjøl. Du e itj forresten Guak fra habbo’s høytider?
Sitat av Guak Vis innlegg
Da skal jeg ringe ned til stasjonen imorgen. Vet ikke hva jeg er anmeldt for for å være helt ærlig, men forelgget gjaldt kun besittelse. De mistenke at jeg kjørte i ruspåvirket tilstand, men det gjorde jeg som sagt ikke, så når de får svar på prøvene legges nok den delen på is. Vet ikke hvilken politijurist som har saken min, men er dette noe jeg kan be om å få vite ved å ringe til politistasjonen?


3 uker ja, men har allerede gått 2, så er bare 1 uke igjen. Jeg har gitt opp å trekke forklaringen.
Vis hele sitatet...
Ja, bare ring til stasjonen, så setter de deg over til riktig jurist.
Hva du er anmeldt for er ett perfekt spm å bruke som en "unnskyldning" for å ringe. Så tar du det bare deretter. Lykke til
Sitat av Guak Vis innlegg
Da skal jeg ringe ned til stasjonen imorgen.
Vis hele sitatet...
Hvordan har det gått?