Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  17 2979
Jeg har røkt hasj opp gjennom årene og mitt forbruk var svingende. Noen ganger røkte jeg hver dag i lang tid, noen ganger hadde jeg pauser i flere måneder. Nå er det tre år siden jeg sist røkte hasj.

Jeg har begynt å drikke øl hver dag de siste årene og det er vanskelig å slutte. Jeg har aldri hatt problemer med å kutte ut hasj på dagen, men med alkohol så klarer jeg ikke slutte. Jeg drikker ikke sprit eller vin, kun øl. Men jeg drikker for mye, så jeg er bekymret. Jeg blir ikke ravende full, men jeg blir selvfølgelig påvirket.

Hvorfor er det lettere å slutte med hasj enn med alkohol? Noen kommentarer?
Anonym bruker
"Orange Kvernknurr"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Fordi cannabis er mildere en alkohol er min erfaring, slutte langt forbruk med cannabis ga meg svette på natten, alkohol kraftig uvell å skjelvinger.
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
Alphanio's Avatar
Ja sluttet å røyke på dagen etter flere år med cannabis.
Enkleste rusmiddelet å slutte med.
Vanskeligere å ikke snuse eller slutte med sukker.

Man blir litt betenkt om man skulle måtte reise på behandlings klinikk for kun cannabis misbruk.
Det er også dem som mener det er enklere å slutte med heroin en å slutte å røyke nikotin.

Jeg tror svært mye av avhengighets aspektet er styrt av hjernen. Ting som er lovlig å bruke signaliserer til hjernen att "dette er da ikke farlig, dette fortsetter vi med!"
Terskelen for å kjøpe øl er langt lavere en terskelen til å kjøpe hasj. Alle dagligvare butikker har øl, det er lett tilgjengelig og plassert slik att du mest sannsynelig MÅ gå forbi når du egentlig bare skal ha melk. Hjernen signaliserer att "dette vill vi ha" og når du kommer i kassa sæ er det plutselig øl i kurven din
Det er svært lite hasj på butikken, du må fysisk oppsøke en person som selger, du må på forrhånd ordne kontanter (tar dop selgere kort?), hjernen signaliserer "dette trenger vi ikke, vi har jo øl!"


Jeg drikker en sixpack hver kveld men jeg er jo ikke alkoholiker...
Vis hele sitatet...
Hvis du drikker en øl hver dag og ikke KAN unnvære den så er du i teorien alkoholiker

Jeg drakk selv ett glass rødvin hver kveld i laaang tid, måtte ta grep når kartongene begynte å bli tomme for fort.
Sett i lys av hvor lenge jeg missbrukte alkohol og nikotin så var alkohol det som var værst å slutte med...
Abstinenser og avhengighet har to faktorer. Den ene faktoren er den fysiske avhengigheten. Denne varierer stort hos individ til individ. Vi har funnet ut igjennom grundig testing at på et generelt grunnlag vil alkohol gi langt større fysiske abstinenser ved tung bruk enn det med cannabis. Den andre faktoren er psykisk avhengighet. Denne kan ikke måles, ei heller sammenliknes. Spør man etter en spesifik grunn i håp om å finne et enkelt svar vil man enten ikke få et svar, eller man vil få feil svar. Det er nok ingen som kan fortelle deg hvorfor du føler det er vanskeligere å slutte med alkohol enn med cannabis, men en faktor som kan virke inn er at alkohol har et sterkere fysisk avhengighetspotensial.
Alkohol er det bare å tylle i seg, hasj er forbudt så det må du for all del ikke bruke. Det er farlig og det har staten bestemt.
Fra spøk til høygaffel.. Opplever du abstinenser hvis du lar være å drikke? Jeg er ikke lege så jeg skal ikke si hva du bør og ikke bør gjøre, men personlig hadde JEG byttet ut flaska med pipa. Jeg hverken røyker eller drikker men har gjort begge deler, har dog ikke vært avhengig. Som Relevant skriver over her så kan man ikke måle avhengighet, men at alkohol generelt er mer vanedannende enn cannabis.
Har du snakket med lege eller andre om dette?
Anonym bruker
"Stinn Bison"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Har selv vært hard på røykinga i over 10år, men flyttet til ett land hvor det kan få større konsekvenser om jeg blir tatt så valgte å kutte det ut. Litt nattesvetting var alt av abstinenser jeg hadde 1 natt, ellers merket jeg ingenting. Nå går det i Øl og merker jeg blir skjelven,hissig og deprimert om kroppen ikke får alkoholen sin. Alldeles ikke bra.. Har ikke lengre mål og mening med livet, ingen kreativitet.. alt dette er borte etter jeg måtte slutte med røykinga for over 1.5 år siden.

Er mildt sagt fly forbanna at jeg ikke skal få røyke en bønne for å bedre min livskvalitet.
aig
Trådstarter
Da jeg røkte som verst, hadde jeg likevel lite abstinenser men pleide å lage mornings. De gangene jeg sluttet la jeg ikke merke til noen spesielle symptomer.

Med alkohol, så svetter jeg noen ganger om natten og har vondt i hodet. Det er et kjent tips å tylle i seg masse vann før man legger seg, men jeg er ikke flink til dette. Når jeg står opp, så er jeg urolig og stresset hvis jeg ikke får øl.

Loven får bare være loven. For mye hasj er selvfølgelig heller ikke bra, men for meg så føles det ut som om jeg er personlig verre ute å seiler med øl enn med hasj.

Nå må jeg drive og diskutere med legen min om avrusning og slikt. Meget plagsomt, og jeg har fått avslag flere steder allerede. En gang var jeg edru i fem måneder, men begynte igjen og nå ser det ut til at jeg ikke klarer å slutte alene.
Anonym bruker
"Rød Draug"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Det er nesten så man ville blitt glad hvis unga begynte med alternative rusmidler enn alkohol. Det er vel kun heroin som overgår alkohol på hvor farlig ett rusmiddel er. Ser jo etter at jeg begynte med sopp så er trangen til alkohol mye mindre og jeg har nesten kuttet ut øl helt. Det er en merkelig verden vi lever i hvor det som er farligst er lov.
Anonym bruker
"Mekanisk Vampyr"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Hadde prøvd å få et familiemedlem til å slutte å drikke i over 10 år. Han drakk seg dritings tre-fire ganger i uka. Dette gikk på jobb, familie og helsa løs. Først da jeg ordnet han noe hasj, så trengte han ikke alkohol lenger. Ordner max 10 gram i måneden til denne personen, og han har bare drukket alkohol tre-fire ganger de siste tre år. Ruspsykolog og fastlege bare klør seg i hodet og skjønner ikke hvordan han har klart å snu livet sitt rundt slik. Man kan jo selvsagt ikke være ærlige med dem - da ryker antageligvis lappen. Ryker lappen, så ryker jobben hans, og hvis jobben hans ryker, så begynner han å drikke igjen. Da er det ikke lenge til før han havner i jorda.
▼ ... over en uke senere ... ▼
aig
Trådstarter
Helt på slutten av denne artikkelen er det en rusforsker som påstår at Cannabis er generelt mindre avhengihetsskapende enn alkohol.

https://www.dagbladet.no/nyheter/ben...inget/68698456
Sitat av aig Vis innlegg
Helt på slutten av denne artikkelen er det en rusforsker som påstår at Cannabis er generelt mindre avhengihetsskapende enn alkohol.

https://www.dagbladet.no/nyheter/ben...inget/68698456
Vis hele sitatet...
Det er gammelt nytt. Kunne lagt ved flere kilder, men føler det er allmennkunnskap.
aig
Trådstarter
Sitat av Chronic420 Vis innlegg
Det er gammelt nytt. Kunne lagt ved flere kilder, men føler det er allmennkunnskap.
Vis hele sitatet...
Aner ikke hva offentligheten eller såkalte eksperter mener, egentlig. Jeg sier bare at min erfaring er at jeg sliter mer med øl enn med Cannabis.
Sist endret av aig; 18. desember 2017 kl. 22:59.
▼ ... over en uke senere ... ▼
Anonym bruker
"Forbauset Kvitnos"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Samme her, hasj kuttes ut på dagen uten problemer. Ikke liker jeg smaken av alkohol, rusen eller hvem jeg blir, og det gjør jeg med hasj, allikevel er alkoholen verst.
Anonym bruker
"Lysten Sørhare"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Tror dette varierer fra person til person og hvor mye/ofte man har brukt det aktuelle rusmiddelet. Jeg synes psykiske abstinenser er mye verre enn de fysiske så for min del er det lettere å slutte med alkohol og opoider enn cannabis. Høres teit ut, men angsten tar helt knekken på meg når jeg slutter røyke.
▼ ... noen måneder senere ... ▼
Sitat av Alphanio Vis innlegg
Ja sluttet å røyke på dagen etter flere år med cannabis.
Enkleste rusmiddelet å slutte med.
Vanskeligere å ikke snuse eller slutte med sukker.

Man blir litt betenkt om man skulle måtte reise på behandlings klinikk for kun cannabis misbruk.
Vis hele sitatet...
Enig, min personlige erfaring, men var ei på klinikken som sa det hovedsaklig var hasj hun drev med... jeg spurte, må du legge deg inn for det, da? Og hun sa hun røyker 5 g dagen og det er jo heftig...
Blomzterkasse
Alkohol blir du fysisk avhengig av. Dvs at kroppen må ha det. Derfor er det helt jævlig å gå av alkohol. Men heldigvis bare en ukes tid ca. Itillegg blir man psykisk avhengig av alkoholen og. Det er ofte derfor man drikker i utgangspunktet. Det er en grunn til at de fleste mennesker velger og gjøre vondt mot seg selv.
Fordi alkohol er ett av de mest avhengighetsskapende rusmidlene. Og mest skadelig for kroppen. Du blir fysisk avhengig hvis du misbruker det og det skader både hjerne og nyrer på sikt. Det er vår kultur som gjør at det er så godtatt og ikke cannabis, bare fordi det er ulovlig, og de bruker propoganda istedet for å opplyse at det faktisk er god medisin for mange. Så lenge alle rusmidlene utenom alkohol blir dømt til å bli kalt "narkotika" så er det "farlig". Ingen som har vært borti annen rus enn alkohol gidder å diskutere det for de er kunnskapsløse og har blitt fortalt hele oppveksten at narko bør du ikke ta, men alkohol er helt greit.