Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  1074 265394
Sitat av Sandybridge Vis innlegg
Hei!

Meg og 5 andre kompiser skulle kose på hytten med en god dose flein. Vi kjøpte 25 gram av en kompis som kjente noen som solgte og vi fikk en stor klipspose med sopp.

Vi målte opp dosene og jeg lagde te av min dose på 1,5g, mens resten bare spiste sin dose. De fleste spiste mellom 1,5 og 2,5g.


Vi fant oss så til rette i sofaen og satt på filmen interstellar og ventet og ventet og ventet. Ingen av oss fikk noe form effekt etter 3+ timer med venting.

Noen mer erfarne som kan se om vi har fått flein eller bare blitt solgt en annen sopp?

Tok soppen ut av te glasset etter 20 min:


Tørket:
Vis hele sitatet...
Ikke flein! Vanskelig å si hva det er du har der siden soppen er såpass ødelagt.
Ta øyeblikkelig kontakt med vedkommende dere kjøpte dette fra, og be om en
solid forklaring på hvor soppen kom fra. Det kan være greit å ha noen ferske
eksemplarer for identifisering i fall dere er blitt forgiftet.
Sitat av PVestlandia Vis innlegg


Personlig ville jeg vært forsiktig med å innta sopp som har vært i direkte kontakt med møkk.
Å skylle soppen vil ikke affisere potensen, men ekstra fuktighet vil fremskynde
forråtnelsesprosessen, og vil heller ikke være tilstrekkelig for å fjerne eventuelle farlige
bakterier. Jeg ville nok latt soppen stå. Trøsten er at møkka sannsynligvis vil være bra
for tilvekst av sopp i videre sesonger.
Vis hele sitatet...

Ok, takk for svar!!
Men, ved koking av flein til te, vil det kunne drepe bakteriene og allikevel ivareta mesteparten av psilocybinet?
Sitat av zldeep Vis innlegg
Ok, takk for svar!!
Men, ved koking av flein til te, vil det kunne drepe bakteriene og allikevel ivareta mesteparten av psilocybinet?
Vis hele sitatet...
Kanskje hvis du koker dem lenge nok. Jeg er usikker på
hvor høy varme og hvor lang tid du trenger for å drepe
alle bakteriene. Som sammenligning kan man kanskje
bruke tiden man må trykkoke substrat til soppdyrking?

Som sagt ville jeg droppet møkkasoppen for å være på
den sikre siden. Er vel ikke spesielt behagelig å sitte på
opptur og lure på om man kommer til å bli dårlig.
Kan legge denne ved i tråden her. Ganske grei guide for de som vil lese litt mer.
Har en spot hvor jeg vet det er mycelium i bakken (har funnet flein der for kort tid siden), men pga lite regn har den sluttet å produsere. Kan jeg selv fremkalle frukting (eller hva det nå heter) ved å rett og slett tømme noen 1,5 litere med vann over?
Et lite spørsmål om flein. Jeg har ca 30 små tørket flein, hvor mange må jeg ta for å få en bitte liten smak av rus type microdosering? Jeg er klar over at de bør veies, men det har jeg ikke mulighet til. At jeg har tatt noe må ikke kunne oppdages da mannen min er helt nazi når det kommer til flein. Jeg har aldri testet før, men nå vokser det flein i hagen.
Klem fra Betty
Sitat av Nurse Betty Vis innlegg
Et lite spørsmål om flein. Jeg har ca 30 små tørket flein, hvor mange må jeg ta for å få en bitte liten smak av rus type microdosering? Jeg er klar over at de bør veies, men det har jeg ikke mulighet til. At jeg har tatt noe må ikke kunne oppdages da mannen min er helt nazi når det kommer til flein. Jeg har aldri testet før, men nå vokser det flein i hagen.
Klem fra Betty
Vis hele sitatet...
Hei, håper det ikke er for sent til å ta mikrodosen, jeg ville testet meg med en 3-4 sopp først bare for å teste vannet, tror det er en ganske vanlig mikrodose, selv om sopp kan variere ganske mye i potens. Håper du får prøvd det, ha en fin dag
Takk for det, skal teste en annen dag.
Klem fra Betty
Sitat av Sibbe85 Vis innlegg
Har selv et spørsmål til folket her. Opplevd en merkbar negativ effekt i potensen til årets fleinsopp kontra fjoråret.. Noen som kan bekrefte, avkrefte dette?
Vis hele sitatet...
Det har vært påpekt før at soppen kan ha vesentlig variasjon i
potens. Faktorene rundt dette er mange og sannsynligvis ikke
verifiserbare uten omfattende kjemiske analyser.
Da tar jeg fem sopper i litt vann i morgen. Hvor lenge vil en hypotetisk effekt vare? Jeg kan vel ikke kjøre bil?
Klem fra Betty
Sitat av Nurse Betty Vis innlegg
Da tar jeg fem sopper i litt vann i morgen. Hvor lenge vil en hypotetisk effekt vare? Jeg kan vel ikke kjøre bil?
Klem fra Betty
Vis hele sitatet...
I følge erowid er man påvirket av pisolcybin i mellom 4-6 timer avhengig av dose (bikker stort sett 7-8 selv, dog i rusgivende doser). Så tipper en dose på 5 sopp vil ligge i de lavere sjikt.

Når det gjelder bilkjøring, så bør det ikke påvirke det noe særlig (så lenge du ikke blir merkbart ruset), men jeg vil likevel ikke anbefale det da "shit happens". Plutselig har du kræsjet og blir tatt blodprøve av, så spiller det liten rolle hvorvidt du er synlig ruset eller ikke. Litt satt på spissen selvfølgelig, du velger selv.
Beklager, jeg maser litt mer. Nå skal jeg lage flein te. Tar jeg bare litt kokende vann i en kopp med sopp og lar det trekke hvor lenge?
Klem fra Betty
"ओम नमो नारायण"
Dodecha's Avatar
Trådstarter nFF Crew
Sitat av Nurse Betty Vis innlegg
Beklager, jeg maser litt mer. Nå skal jeg lage flein te. Tar jeg bare litt kokende vann i en kopp med sopp og lar det trekke hvor lenge?
Klem fra Betty
Vis hele sitatet...
Du overtenker hele prosessen Betty, og det er forståelig siden man kan bli nervøs når man skal legge ut på psykedeisk tur.

Personlig ville jeg gjort ting så enkelt som mulig, bare spis tørket sopp og skyll ned med noe juice eller annet sterktsmakende om du ikke liker sopp.
Varme ødelegger virkestoffet og man har ingen måte å vite hvor mye av virkestoffet som trekker ut i teen, det er en relativt unøyaktig måte å dosere på i mine øyne. Ikke at det er umulig å lage flein-te, det har man flere rapporter på, men jeg mener at det kanskje ikke er så lurt å ha flere ukjente faktorer inn i det hele.
Tusen hjertelig takk for svar til dere alle. Teen hadde lite eller ingen virkning, så nå knasket jeg noen tørre soppper, så ser vi hva som skjer. Det blir vel ingen reise med fem små sopp, men kanskje jeg kjenner noe....
Jeg er så heldig som har hele hagen full av flein, var nettopp ute i ti minutter og plukket ca femti stykker.
Klem fra Betty

Skjønner ikke hvorfor mine poster kommer dobbelt?
Lurer bare på hvordan dere bruker å tørke soppen, samt hvordan dere lagrer den?
Hvilke erfaringer har dere med deres metoder ift. holdbarhet og eventuelt potens?

Er mange år siden sist jeg plukket og da har jeg bare tørket dem et par dager mellom et par avispapir før jeg har spist dem.
De gangene jeg har lagret dem over perioder på noen uker har jeg bare hatt dem i frysebokser tørt.
Sitat av Åsgard Vis innlegg
Lurer bare på hvordan dere bruker å tørke soppen, samt hvordan dere lagrer den?
Hvilke erfaringer har dere med deres metoder ift. holdbarhet og eventuelt potens?
Vis hele sitatet...
Legg soppen utover en flate i et tørt rom, f.eks. på en avis
på gulvet, på en hylle eller et skrivebord. Da bør soppen bli
knusktørr på halvannet til to døgn.

Oppbevares i lufttett beholder på et mørkt, tørt og kjølig
sted. Holder fint i årevis.
Anbefaler 50 grader i ovn med døra på gløtt. Dehydrator er jo gull om du har det.
Men ja, ved 50 grader blir det knusktørt på få timer. Potensen er den samme. Psilocybin holder seg godt opptil over 100 grader. Ca 150 om jeg ikke husker feil, men ikke noe vits å gå over 50.
Så kverner du de til pulver og lagrer lufttett, et bittelite glass med tett lokk er optimalt. Legg i fryseren ved lengre lagring, er dog usikker på nødvendigheten av siste punkt, men det funker veldig godt for meg.
Grunnen til at du skal kverne det til pulver, er for å gjøre doseringen mer forutsigbar. 0,5 gram blir da likt 0,5 gram neste gang. Og det er kjekt. Men folk skjønner ikke dette siste poenget virker det som... Å lagre soppene hele tar unødvendig plass, der kommer til mer oksygen mellom soppene som bryter ned ting raskere, du kan bli busta ved at snuten ser at det likner sopp osv.. og glemte jeg å repetere at doseringen blir lik hver gang gram for gram?
Hver enkelt sopp er nemlig ulik i potens, ikke minst størrelse og vekt. Det å ta 20 sopp kan bli både svært lite , eller ganske heavy. Umulig å vite på forhånd.
Sånn. Det var siste gang jeg gidder å skrive det her
Er sesongen over på Østlandet nå? Er så få som poster på identifiseringstråden.
I Akershus er sesongen fortsatt igang værtfall.
Jeg har funnet noen, men få i de siste ukene. Har jo blitt litt mindre leting enn tidlig men føler likevel det burde vært mer. Er jo ganske fine forhold med mye regn. Jeg funderer på om monsterflushen som kom etter ukeavis med regn tidlig i september tok ut mye av overskuddet som mycelet har til å lage frukter, og at vi fikk en kort, intens sesong, men det blir bare spekulasjon. Det var helt insane en periode et nå er det bare noen få her og der
Føler med deg :/ Sånn var det første sesongen min også. Gå inn på magiskamolekyler.org og finn knarkkorvens guide til fotografering av magiske svampar hehe, den er fin
Lær deg hvordan et godt sopphabitat skal se ut, så slipper du å bruke unødvendig tid på å gå gjennom dårlige marker.
Sølvbunke, lyssiv, godt humus/jord/gressdekke, litt mose i bunn her og der er en god indikator på sur PH som soppen liker.
Evt ferdigplen lagt for 1-3 år siden.
Tror ikke noen kommer til å gi deg sopp gitt. Hvis du er lei av å lete kan du jo alltids gro cubes selv eller kjøpe av noen
▼ ... noen uker senere ... ▼
Hvor lenge etter fruktlegemet til soppen har begynt og vokse, tar det før det begynner og råtne? Finner ikke noe fersk sopp for tiden, så regner med at sesongen er over, men håper at det er mulig og finne gammel sopp som ikke har begynt og råtne enda. Der jeg plukker er det ingen ting igjen, har tatt litt og litt for hver tur, men for håpe det enda er mulig og finne på andre steder.
▼ ... over en uke senere ... ▼
"DryMentalTaste"
DryMentalTaste's Avatar
Argh. Har hatt cirka 30 turer på fire faste spotter og gått å ventet på at det skal bloome, men neida. I går kom minusgrader og snø og jeg gikk rundt på den beste spotten i fire fem timer med ca 100 i resultat? Får litt lyst å si FAEN, men skal la være. Så mye arbeid og ca. 350 - 400 sopp totalt. Så derfor et par spørsmål til de som føler de har kompetanse nok til å svare:

1. Den ene spotten fant jeg 1500 på i fjor. Det var 2 dager etter første frostnatt, og etter fem dager med relativt mye nedbør. I år har jeg funnet 3 sopp på samme spott. How come, har noen andre kommet meg i forkjøpet eller er det slik at soppen sjelden spawner nøyakyig samme plass to år på rad.

2. I fjor fant jeg mine største funn etter første frostnatt, i år er de fleste plassene dekket av snø etter første frostnatt, har det noe for seg å lete her dersom snøen tiner eller har mycelet gått i dvale etter denne frosten?

3. Sist og ikke minst, hvis du skulle summere dine kompetanse utfra 3 kriterier, når og hvor finner du mest? Kriterie 1: Temperatur, Kriterie 2: Nedbør, Kriterie 3: Lokasjon (Samme eller ny)

Takker for alle svar; ser det er gjort store funn i Norges land helt siden August, men jeg er altså superskuffet og redd for at sesongen nå definitivt er over

Kind Regads;
DryMentalTaste
"DryMentalTaste"
DryMentalTaste's Avatar
Argh. Har hatt cirka 30 turer på fire faste spotter og gått å ventet på at det skal bloome, men neida. I går kom minusgrader og snø og jeg gikk rundt på den beste spotten i fire fem timer med ca 100 i resultat? Får litt lyst å si FAEN, men skal la være. Så mye arbeid og ca. 350 - 400 sopp totalt. Så derfor et par spørsmål til de som føler de har kompetanse nok til å svare:

1. Den ene spotten fant jeg 1500 på i fjor. Det var 2 dager etter første frostnatt, og etter fem dager med relativt mye nedbør. I år har jeg funnet 3 sopp på samme spott. How come, har noen andre kommet meg i forkjøpet eller er det slik at soppen sjelden spawner nøyakyig samme plass to år på rad.

2. I fjor fant jeg mine største funn etter første frostnatt, i år er de fleste plassene dekket av snø etter første frostnatt, har det noe for seg å lete her dersom snøen tiner eller har mycelet gått i dvale etter denne frosten?

3. Sist og ikke minst, hvis du skulle summere dine kompetanse utfra 3 kriterier, når og hvor finner du mest? Kriterie 1: Temperatur, Kriterie 2: Nedbør, Kriterie 3: Lokasjon (Samme eller ny)

Takker for alle svar; ser det er gjort store funn i Norges land helt siden August, men jeg er altså superskuffet og redd for at sesongen nå definitivt er over

Kind Regads;
DryMentalTaste
Sitat av DryMentalTaste Vis innlegg
1. Den ene spotten fant jeg 1500 på i fjor. Det var 2 dager etter første frostnatt, og etter fem dager med relativt mye nedbør. I år har jeg funnet 3 sopp på samme spott. How come, har noen andre kommet meg i forkjøpet eller er det slik at soppen sjelden spawner nøyakyig samme plass to år på rad.
Vis hele sitatet...
Det er selvsagt alltid en mulighet for at noen har vært der før deg.
Ellers kommer det an på hva slags type sted du leter på, hvis det
er beitemark vil du finne sopp år etter år, men ofte i varierende
mengder.


2. I fjor fant jeg mine største funn etter første frostnatt, i år er de fleste plassene dekket av snø etter første frostnatt, har det noe for seg å lete her dersom snøen tiner eller har mycelet gått i dvale etter denne frosten?
Vis hele sitatet...
Hvis mycelet er sterkt nok vil det ikke gå i dvale av litt nattefrost.
Hvis snøen smelter relativt raskt vil jeg tro bakken fremdeles ikke
er frosset, og mycelet derfor vil kunne være aktivt. Fant selv en
rimelig mengde flein etter 4-5 dager med sammenhengende frost
i fjor, da lå også snøen i 2-3 dager før den smeltet. Dette var i
slutten av november.

3. Sist og ikke minst, hvis du skulle summere dine kompetanse utfra 3 kriterier, når og hvor finner du mest? Kriterie 1: Temperatur, Kriterie 2: Nedbør, Kriterie 3: Lokasjon (Samme eller ny)
Vis hele sitatet...
Det er for det første lurt å ha flere steder på lur. Man vil etter
noen sesonger merke hvilke som gjerne gir sopp først, hvilke
som har lengst frukting, og hvilke som gir seg tidligst. Dette
kan etter det jeg skjønner bero på lokalt mikroklima.

Ellers er det flere faktorer som teller. Nok, men ikke for mye nedbør.
Temperatur er viktig, men ettersom jeg har funnet flein både
ved 1 og 20 grader, tenker jeg soppen er nokså fleksibel på
dette området. Det virker som om et lite "dypp" i nattetemperaturen
ofte er med å trigge fruktingen.

Merker også at det er mer sopp å finne i perioder med lavtrykk
enn det er under høytrykk. Kan likevel ikke gå god for at dette
er vitenskapelig riktig.

I tillegg til dette har jeg merket at de siste årene har vår-
og forsommer (ihvertfall på Vestlandet) vært kaldere og
våtere enn normalt. Fleinsesongen har også kommet i gang
senere enn "vanlig". Ettersom soppens vegetative vekstfase, som
er fremvekst av mycelet, gjerne trenger litt høyere temperaturer
enn til frukting, så blir det også bedre forutsetninger for frukting
når man har varm sommer. Merket dette godt i 2014, da hadde
vi en tørrere og varmere sommer enn normalt her, og en veldig
bra soppsesong fulgte med høydepunktet omlag i månedsskiftet
august/september.
Moderer