Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  3 2438
Registrer deg for å skrive svar Trådrulett
Anonym bruker
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Klok Hvalross
Situasjonen er:
Kjæresten min kommer fra Australia og har vært her i akkurat en mnd nå. Vi har planer om å senere(forhåpentligvis neste år) å dra rundt i Europa sammen og evt. inn i andre kontinenter om mulig. Om 2 mnd må han tilbake til Australia(?) for å "resette" hvor lenge han kan være her. Noen som vet hvor lenge han da må være borte fra området?

Jeg er 19, han er 25. Ingen av oss har fast jobb.

Vi tenkte å gifte oss, men leste at jeg måtte tjene over 300 000 kr i året om det skulle være gyldig.

Han hadde planlagt å søke jobbvisum, men fant ut da han kom til Norge at han ikke kunne søke om det mens han var i landet(med mindre man er spesialist).

Finnes det flere måter å unngå at det blir så stress med å reise frem og tilbake?
Watching you
vidarlo's Avatar
nFF Crew
nov. 2005
90 dager i løpet av 180 dager. Så altså 3 månader i Schengen, 3 månader utanfor Schengen.

Elles er det korrekt oppfatta at han må ha tilbod om ei konkret stilling, og søke frå utanfor Noreg for arbeidstillatelse, og at du må ha hatt 306k i inntekt i fjor, og ikkje motteke sosialstønad siste året, for å få familiegjenforeining.

Trykk deg gjennom UDI sine nettsider. Dei gjer stortsett rimeleg grei informasjon.
april 2012
35  2
Sitat av vidarlo Vis innlegg
Elles er det korrekt oppfatta at han må ha tilbod om ei konkret stilling, og søke frå utanfor Noreg for arbeidstillatelse, og at du må ha hatt 306k i inntekt i fjor, og ikkje motteke sosialstønad siste året, for å få familiegjenforeining.
Vis hele sitatet...
For familiegjenforening er vel ikke dette helt korrekt. Trenger ikke ha tilbud om en konkret stilling, men det stemmer at referansen må ha hatt 300k i inntekt i fjor.
Watching you
vidarlo's Avatar
nFF Crew
nov. 2005
Sitat av SajN Vis innlegg
For familiegjenforening er vel ikke dette helt korrekt. Trenger ikke ha tilbud om en konkret stilling, men det stemmer at referansen må ha hatt 300k i inntekt i fjor.
Vis hele sitatet...
Ja, det var ei setning som inneheldt opplysninger om to ulike grunnlag for opphaldstillatelse.
Registrer deg for å skrive svar
Moderer