Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak.no
X
LOGG INN
... eller du kan registrere deg nå
Dette nettstedet er avhengig av annonseinntekter for å holde driften og videre utvikling igang. Vi liker ikke reklame heller, men alternativene er ikke mange. Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet.
  13 6062
Har hatt tre panikkanfall etter at jeg begynte å røyke hasj. De to første skjedde på skolen, men varte bare i noen sekunder og ble ikke like alvorlig som det siste. Det siste skjedde rett etter at jeg hadde røyka ferdig jointen og da var det ordentlig panikkanfall, falt på bakken og trodde jeg skulle dø et par minutter. Dette er mine spørsmål:

1. Får jeg valium eller lignende pga panikkanfall eller må jeg ha angst og være testa for det osv?

2. Burde jeg nevne at jeg røyker hasj eller at mistenker det er pga hasjbruken? Kan hun tro at jeg kan misbruke valium også?

3. Hva anbefaler dere som har resept på dette? Hvordan skal man gå frem for å få disse pillene? Takk!
Anonym bruker
"Overrasket Hest"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
1 - Ja, det er det mulighet for.
2 - Man skal alltid være 110% ærlig med psykolog. Ja, hvis du gir uttrykk for å kunne misbruke.
3 - Anbefaler at du kutter ut røykinga for å få slutt på panikkanfakk. Å pakke i seg medisiner for å kunne røyke hasj er idioti. Trenger du derimot medisinen foreslår jeg at du er helt ærlig med din psykolog og sier at du ønsker å få medisin fordi panikkanfall er ikke kult å leve med.
Det er helt opplagt at du må kutte ut cannabis. Om det er hasjen eller noe helt annet som er årsaken til panikkangsten din er uinteressant. Psykiske helseplager og rusmidler er en kembodårlig kombo... Hva du velger å gjøre må du finne ut selv. Kjipt hvis det viser seg å være en gedigen tabbe av deg da.
Valium får du av fastlegen din (til og med fra vikarleger hvis du er heldig) bare ved vanlig angst. Hvis du nevner bruk av Cannabis, så kan det hende du ikke får noe som helst, bortsett fra SSRI og lignende. Det kan hjelpe noen, men veldig mange opplever for det meste bare bivirkninger. SSRI er også en form for kjemisk lobotomering, siden det ned-regulerer nervekontaktene (reseptorene) til Serotonin, som har innvirkning på personlighet, humør, seksualitet, livsglede, matlyst, osv.

Hadde jeg vært deg, så ville jeg gått til legen for å komme til psykolog. Hvis du vil ha medisiner som Valium av legen, så ikke ta sjansen på at legen er forståelsesfull, for det er ikke alltid ærlighet varer lengst hvis du møter på feil folk. Si heller at du sliter med vanlig angst og gjerne vil ha noe som roer nervene og kanskje noe som gir bedre søvn. Du kan foreslå Valium, siden det er en veldig gammel medisin som er mye brukt og mye nevnt i film og media. Det kan hende legen gir deg Vival eller Stesolid, som er det samme som Valium (Virkestoff: Diazepam), men det er ikke så kjent blant allmenheten, og hvis legen sier han kan gi deg en av disse to, så er det som å si ja takk til Valium. Legen kan også komme med forslag som Sobril mot angst, og da takker man bare ja. Sobril er den minst potente og har lang innsetningstid, deretter kort virketid, så mange leger foretrekker dette fremfor Valium, siden Sobril har (for de fleste) mindre misbrukspotensiale og er vanligvis mindre vanedannende enn Valium. Både Sobril (Virkestoff: Oksazepam) og Valium er i samme "slekta" som kalles benzodiasepiner. De virker ganske likt, men noen kan være mer angstdempende, andre mer sedativt, hypnotisk, eller muskelavslappende, eller en gjevn kombinasjon av to til alle hovedeffektene man får av benzodiasepiner. De kan også skille seg på effekt med tanke på virketiden, innsetningstiden, dosering, metabolisme (når et stoff man inntar blir omgjort i kroppen, helst i leveren, til andre stoffer, som enten kan ha lignende effekter som hovedstoffet eller være inaktive), og kombinasjoner med andre rus og legemidler.

Lignende preparater du kan få på første legebesøk vedrørende søvn/innsovningsproblemer, så kan du få Apodorm eller Mogadon (Virkestoff: Nitrazepam), som også er i samme slekten som Valium og Sobril, og kan være veldig effektiv mot angst, selv om den mest kun skrives ut som sovemedisin eller som antiepiletisk middel. Du kan også få Imovane (Virkestoff: Zopiklon) eller Stilnoct (Virkestoff: Zolpidem) for innsovningsvansker. Disse preparatene går under Z-hypnotika, men kalles også for "ikke-benzodiasepiner", siden de ikke er molekylert sett lik benzodiasepiner, men de binder og aktiverer samme nervekontakter i sentralnervesystemet. Imovane er veldig effektiv mot angst, og i likhet med Diazepam, så trer effekten inn raskt (ca. 30 minutter for Imovane og 10-20 minutter for Diazepam/Valium). Stilnoct er kanskje ikke så veldig godt beregnet, siden den er veldig selektiv for den hypnotiske delen. Hadde den hatt skikkelig angstdempende effekt uten den meget potente hypnotiske delen, så ville det vært den aller beste medisinen mot panikkangst, siden effekten trer inn allerede etter noen minutter og full effekt innen så kort tid som 30 minutter. Uansett, den sterke hypnotiske effekten av Stilnoct kan fremkalle livaktige hallunisasjoner, selv på doser så lite som 10mg hvis man holder seg våken og virketiden er meget kort (1-2 timer).

Når du kommer til psykolog derimot, så er du helt ærlig. En allmenn lege skal egentlig kunne iallefall litt om alt, og 90% av jobben deres består enten av å skrive ut medisiner eller nekte medisiner og avslutte timen (kanskje satt litt på spissen). Når du er til psykolog eller psykiatriker, så lurer du bare deg selv hvis du ikke er åpen og ærlig. Selvfølgelig er det kanskje enkelte innerste tanker ingen andre trenger å vite, iallefall hvis det ikke er relevant til problemene dine.

HUSK: Både benzodiasepiner og Z-hypnotika er meget vanedannende, både fysisk og psykisk, ved ofte bruk over lengre tid. Ikke bruk mer enn det som står på resepten (iallefall ikke overstig total døgndose), for om du blir fri før du egentlig skulle få ut ny resept, så mistenker legen misbruk med en gang. Helst bare bruk det ved behov.

Glemte å nevne at det finnes også Rivotril (Virkestoff: Klonazepam) og Xanor (Virkestoff: Alprazolam), men begge legemidlene er mer potent en Rohypnol. Dessuten skrives Rivotril som regel ut mot epilepsi eller siste utvei medisin for de som har brukt benzodiasepiner over lengre tid og Xanor mot panikkangst, men også som siste utvei når ingen annen behandling har vært tilstrekkelig. Man kan være heldig og få en liten eske/boks med Xanor på 20 stykker som man tar ved behov i påvente av behandling, enten poliklinisk eller ved innleggelse, men nevner man panikkangst til en vanlig fastlege, så er det enorm liten sjanse for at du får Xanor ved første forsøk. Mange leger er imot både Rivotril og Xanor. Og jeg har lest her inne en plass at Xanor kan bare skrives ut som fast medisin ved godkjennelse fra psykiatriker eller fastlege med høyere stilling (feks kommuneleger).

Jeg får Rivotril, men det er pga over 6 år med bruk (litt av og på) av benzodiasepiner og lignende midler, og fordi jeg venter på behandling.
Sist endret av Mexxy; 4. mars 2017 kl. 08:01. Grunn: Automatisk sammenslåing med etterfølgende innlegg.
Bra og informerende innleg Mexxy. Vil bare påpeke at kommer du til psykolog får du ingen medisiner, da de ikke har lov å skrive ut dette. Du må til en psykiater.
Anonym bruker
"Forferdet Vågehval"
Generert avatar for denne anonyme brukeren
Man skal da for faen ikke være 110 % ærlig med psykolog, hvis du har benyttet et ulovelig rusmiddel. Jeg var hos psykolog, og han spurte om jeg røkte hasj. Jeg var ærlig og svarte nei, da jeg ikke røyker hasj. Vedkommende svarte"bra, hvis du hadde røkt hasj, så har vi pålegg om å rapportere det til fylkeslegen" og jeg kunne isåfall ha mistet lappen. Mulig det var psykologen som var på bærtur her, men han sa i hvertfall dette.
Ikke begynn med valium om du får noia av å røyke. Da slutter du heller med røykinga.
Få som bruker og får Valium for tiden, bortsett fra narkomane og folk med schizofreni. Vanlige folk får synonympreparater som Vival/Stesolid. Selv om virkestoffet er det samme, Diazepam, blir folk som bruker Valium ofte stemplet som narkomane.

Om du sier til fastlegen at du har panikkanfall vil du mest sannsynlig få Sobril, da den har kort halveringstid, bedre egnet på dagtid og mindre attraktiv blant rusmibrukere (tenker på videresalg/misbruk). Da diazepamens (Valium) vanligste bivirkinger er tretthet og søvnighet, og du derimot plages med angstanfall.

Ikke si til en evnt. fastlege at du vil ha Valium, da blir du stemplet som narkoman. Kryss fingrene derimot

Har du vurdert smartdrugs, f.eks Phenibut? Ikke lov å bestille etter derivatloven, men meget effektivt for angst. Bruk med måte om du velger å bestille.
Får du panikkanfall av cannabis er nok ikke det noe for deg, kutt heller ut røykinga så vil du også slippe å få piller for det.
▼ ... over en uke senere ... ▼
Jeg får vival 5mg av legen etter behov da jeg sliter med angst/panikk angst og noen heftige sammenbrudd helt ut av det blå. Skal sies at de gangene jeg får skrevet ut vival griner jeg på legekontoret. Jeg fikk aldri vival bare pga angst, da fikk jeg cirpalex og venlafaxin...
Forøvrig synes jeg alkohol her mere vanedannende enn vival, men vival funker ikke sånn kjempe på meg. Blir ganske rastløs.
Sist endret av pilleknaskern; 18. mars 2017 kl. 14:01.
▼ ... over en uke senere ... ▼
Som de andre sier, ikke begynn med benzo så du kan røyke mer hasj. Men i alle fall:

1. Du kan få utskrevet valium for angst eller panikklidelse. Det kommer an på hvor hyggelig legen din er og hvor oppegående du virker.

2. Om du nevner ulovlige rusmidler får du nok ikke noen benzoer. MEN HVIS HASJ GIR DEG ANGST SÅ SLUTT OG RØYK SNAREST!

3. Slutt å røyk hasj. Om du fortsatt sliter med angst snakk med fastlegen din om resept eller henvisning til psykolog.
▼ ... noen uker senere ... ▼
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Man skal da for faen ikke være 110 % ærlig med psykolog, hvis du har benyttet et ulovelig rusmiddel. Jeg var hos psykolog, og han spurte om jeg røkte hasj. Jeg var ærlig og svarte nei, da jeg ikke røyker hasj. Vedkommende svarte"bra, hvis du hadde røkt hasj, så har vi pålegg om å rapportere det til fylkeslegen" og jeg kunne isåfall ha mistet lappen. Mulig det var psykologen som var på bærtur her, men han sa i hvertfall dette.
Vis hele sitatet...
Da er det psykologen som er litt på bærtur. I teorien kunne psykologen gjort det, men du hadde neppe mistet lappen pga litt hasjrøyking. Tror psykologen din sa det for å skremme deg. Jeg har hatt et alvorlig rus-problem, og jeg fikk cirka samme beskjeden, bortsett fra at hvis det hendte gang på gang at jeg ble akutt-innlagt pga rus-problematikk, så var han pliktig til å si ifra.

Jeg mistet ikke lappen til tross til at jeg var innlagt ofte, men mistet den senere fordi politiet fant førerkortet mitt oppå "speilet" sammen med en liten dunge med pulver og noen klargjorte striper. Fylkeslegen ble ikke dratt inn i denne saken. Er nødt til å levere inn rene prøver i 1 år for å få den tilbake, og det er jeg enda ikke helt klar til å gjøre. Har enda litt avhengighet til benzo.
Sist endret av Mexxy; 20. april 2017 kl. 13:59.
Jeg får Vival av fastlegen min. Samme virkestoff som Valium (Diazepam).

1. Til panikkanfall får man som oftest Xanor, men legene er mye strengere på dette pga kortere halveringstid og større sjangs for å bli avhengig. Valium/Vival fungerer også fint, men problemet er at det tar som regel 20-40 minutter før dem har noe virkning. På grunn av det blir Valium/Vival hovedsaklig brukt mot generell angst og uro.

2. NEI. Hvis du forteller om ditt rusmisbruk så får du mest sannsynlig ikke utskrevet noe som har misbrukspotensiale.

3. Fortell om anfallene dine uten at du nevner årsaken til det. Si at du trenger noe beroligende og spør han om han kan gi deg noe. Ikke si at du vil ha et spesifikt preparat, for da lukter legen lunta fort. Lat som at du ikke har peiling på medisiner og ta imot det du får anbefalt. Hvis legen først skriver ut et C-preparat som ikke virker så tar du en nytt besøk og forteller at du vil prøve noe nytt fordi det ikke hadde noen virkning. Er du heldig så får du Xanor til slutt.

Til slutt så vil jeg anbefale deg å slutte med hasjen. Det er bare dumt å spise piller for å kunne røyke hasj. Hvis du ønsker å fortsette og får utskrevet Benzoer så vær for guds skyld veldig forsiktig med dette. Vis stor respekt for det og ta kun når du absolutt må. Blir du hekta så sies det at Benzo-abstinenser er værre enn Heroinabstinenser. Jeg har hatt resept på Vival i over 1 år nå, og jeg tar ikke mer enn 20 mg i uka for å unngå og bli avhengig. Jeg har en historie med hasj og diverse andre sentralstimulerende stoffer, men jeg har faktisk mye større respekt for benzoer enn mange av de ulovlige rusmidlene.

Lykke til
▼ ... mange måneder senere ... ▼
Sitat av Anonym bruker Vis innlegg
Man skal da for faen ikke være 110 % ærlig med psykolog, hvis du har benyttet et ulovelig rusmiddel. Jeg var hos psykolog, og han spurte om jeg røkte hasj. Jeg var ærlig og svarte nei, da jeg ikke røyker hasj. Vedkommende svarte"bra, hvis du hadde røkt hasj, så har vi pålegg om å rapportere det til fylkeslegen" og jeg kunne isåfall ha mistet lappen. Mulig det var psykologen som var på bærtur her, men han sa i hvertfall dette.
Vis hele sitatet...
Bare psykologen som skremmer deg. De kan si ifra til fylkeslegen, men det er veldig individuelt. Kommer an på pasientens helsetilstand og om du går til en open-minded psykolog eller en kjiping som du har havnet hos.

Hadde samtaler med en psykolog i min nærmeste by på psykiatriske avdelingen av sykehuset, akutt-innlagt flere ganger av forskjellige grunner, men det var alltid rus inne i bildet også. Han truet meg også med det samme. Andre gangen jeg var der, så fikk jeg beskjed at hvis jeg kom dit en tredje gang og rus var en et tema, så måtte han melde ifra til fylkeslegen. Hadde visst en "three strikes and you're out"-regel, men havnet der flere ganger :-) Lappen forsvant i nevene til snuten. Hadde ikke bil en gang, ikke en eneste prikk eller en parkeringsbot. Men var hos en kompis som fikk razzia og jeg var iallefall fucked på MXE, MDPV, AH-7921, og en eller annen type syntetisk cannabioid.